Cinebench rezultat 4,89 pts ali na frekvenciji 3,1 ghz ,iskljucen turbo mod ,i izgleda to stvara zabunu ,kada se ukljuci turbo mod a to je 4 ghz ,fx 8120 postigne rezlutat kao u ovom testu sto je dao predsednik ,a to je 6,5 pts.Ako se ovome doda da svi fx imaju otkljucan mnozilac ,sto znaci OC ce biti itetkako moguc ,a to je po vestima sa net-a 5 Ghz to nije lose ,.Ostaje jedino pitanje odnos cena perfomanse.
Sto se tice Linx-a mnogo se puta pokazao kao nepouzdan ,bolji je HPLB - Linpack 64-bit test ,i to je bas Intelov test ,resavanje linearnih jednacina ,sa fortran rutinama.Izuzetno stresan test za CPU.Ako uspes to da nabavis Medo probaj sa tim.
Po svemu sudeci si samo ti uzrujan iz nekog tebi znanog razloga...
Zato i pises ove maratonske postove ko da te `placaju po tabaku`...
A mozda samo nesvesno ucestvujes u marketingu jedne od tvojih omrazenih kompanija !!!
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Vecina testova je mogla online da se snimi i vidi vecina je sa priznatih sajtova/foruma poput overclock.net i s :: Medo je kacio link za online stream :: Drugo ja nemam nesto posebno vremena da trazim testove po netu pa mi je lakse da odem na benchmar :: i vidim sta kazu AMD freak guy-evi.Cak se i oni sprdaju sa Bulldozerom :: :: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?255640-Amd-Bulldozer-procesori-%28more-than-meets-the-eye%29/page6 :: :: Ostalo sta mi naleti pa postujem :: Realno stanje je uzasno sramotno po AMD i rekao sam vec da nebih zeleo da su ovako losi ali situacija izgleda upravo to govori :: :: Sta kazu overclockeri (oni malo priznatiji :: :: when we were playing BD a week ago we were looking at each other like `omg this is it?` - 6500+ and the scores were still as ugly as dinos in his summer-suit -. :: Everybody went back to Sandy and GT systems like half an hour later :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: FrekFencija :: :: :: :: :: ::
Tih 4.89 su negde na nivou Thubana na 2.7GHz. Na 4GHz je slabiji, jer Thuban na tom taktu oko 7p. Na 5GHz bi davao nešto preko 8p.
@abner Pa taj nesrećni fermi nije podbacio u performansama, pa čak i sa povećanom disipacijom je zadržao punu funkcionalnost, plus bio je brži od konkurencije(opravdanost u odnosu na kašnjenje). I isto je bilo nakon reorganizacije čipa samo uz smanjenu termalnu disipaciju. Malo realnosti molim.
:: Cinebench rezultat 4,89 pts ali na frekvenciji 3,1 ghz ,iskljucen turbo mod ,i izgleda to stvara zabunu ,kada se ukljuci turbo mod a to je 4 ghz ,fx 8120 postigne rezlutat kao u ovom testu sto je dao predsednik ,a to je 6,5 pts.Ako se ovome doda da svi fx imaju otkljucan mnozilac ,sto znaci OC ce biti itetkako moguc ,a to je po vestima sa net-a 5 Ghz to nije lose ,.Ostaje jedino pitanje odnos cena perfomanse :: :: Sto se tice Linx-a mnogo se puta pokazao kao nepouzdan ,bolji je HPLB - Linpack 64-bit test ,i to je bas Intelov test ,resavanje linearnih jednacina ,sa fortran rutinama.Izuzetno stresan test za CPU.Ako uspes to da nabavis Medo probaj sa tim :: :: http://www.coolaler.com/showthread.php?t=27526 :: ::
BD ima turbo na svim raspolozovim jezgrima.Mada ovo poredjenje sa Thuban po meni malo glupo ,nece ni svaki Thuban na 4 Ghz ,sve zavisi od ploce itd...Treba uloziti pare da bi Thuban isao na 4 ghz.Kad je izasao Intel sa CoreI7 920 ,Yorkfiled je bio bolji u igricama i dalje ,jedino sto ga Nehalem šišao u CPU renderu i to ne mnogo.
Da, za razliku od Thubana koji ima turbo na tri jezgra, ali sa nečim moramo da ga poredimo :)
:: BD ima turbo na svim raspolozovim jezgrima.Mada ovo poredjenje sa Thuban po meni malo glupo ,nece ni svaki Thuban na 4 Ghz ,sve zavisi od ploce itd...Treba uloziti pare da bi Thuban isao na 4 ghz.Kad je izasao Intel sa CoreI7 920 ,Yorkfiled je bio bolji u igricama i dalje ,jedino sto ga Nehalem šišao u CPU renderu i to ne mnogo :: :: ::
Ma ok samo komentarisemo ,licno mislim da AMD`u ta Thuban arhiktetura uopste nije profitabilna ,zato ga i povlace ,kod BD-a jezgra dele sve zivo ,verovatno im je jeftiniji proces sa BD.Recimo kod BD-a 2 fizicka jezgra dele keš ,kod Thubana 1 jezgro ima keš.....
:: :: Da, za razliku od Thubana koji ima turbo na tri jezgra, ali sa nečim moramo da ga poredimo : :: :: :: BD ima turbo na svim raspolozovim jezgrima.Mada ovo poredjenje sa Thuban po meni malo glupo ,nece ni svaki Thuban na 4 Ghz ,sve zavisi od ploce itd...Treba uloziti pare da bi Thuban isao na 4 ghz.Kad je izasao Intel sa CoreI7 920 ,Yorkfiled je bio bolji u igricama i dalje ,jedino sto ga Nehalem šišao u CPU renderu i to ne mnogo :: :: :: :: :: ::
Ne mnogo???? Au čoveče, gde ti prikupljaš informacije. Nehalem je preko 30% bio bolji u CPU renderu od Yorkfielda, i to bez overclocka! Sa overclockom se penjao na 40%
Render koji mi je Q9550 na 3.8Ghz radio 15 minuta, i7 860 na stock vrednostima mi je radio 10 okruglo. __________________ Scourge of PCBerza
:: BD ima turbo na svim raspolozovim jezgrima.Mada ovo poredjenje sa Thuban po meni malo glupo ,nece ni svaki Thuban na 4 Ghz ,sve zavisi od ploce itd...Treba uloziti pare da bi Thuban isao na 4 ghz.Kad je izasao Intel sa CoreI7 920 ,Yorkfiled je bio bolji u igricama i dalje ,jedino sto ga Nehalem šišao u CPU renderu i to ne mnogo :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.