Puuu, ja se bas ponadao e jbga, steta, morace onda ovaj ati jos da przi do tada...
:: ... skomshaaa, neće onda izići još 5 godina.... smanji malo, smanji... i mi da se sigramo :: :: :: Budale veruju u sreću. :: :: :: :: :: Kad izadje 680, za 250e odmah pazarim 580 za 50e ...super :: :: :: ::
Mnogo se primas sta si se toliko uvredio oko reci lupas kao da sam ti udario samar.I ne spasavm nikakve torrente a ako ne znas kakav je sadrzaj na njima ne filozofiraj mnogo....
Gligo pusti coveka vidis da se nesto prima....
:: :: Ili ako Ser Baxter od Torenta nadje nepoznati biser u nekom udaljenom kutku Mreze :: ________________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3 :: ::
@nemanja21 Mnogo se ti meni pravis mutav! Kule i gradove koje AMD obecava poticu kao ofisijelni slajdovi direktno od njih (marketing koji uvek plasiraju da pale masu godinama ) a ne od usera fanova koji su to proizvoljno uradili!Nemoj meni te price da podvaljujes,malo duze sam ja od tebe u tim vodama i znam sta sve rade i na sta su sve spremni ! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Inace za sve ovo sto je ovde do sad navedeno LICNO sam se ogradio od misljenja vec sam rekao i za sve da je najpametnije da se uzme u rezervi jer nVidia javno nije nista naglasila za Kepler i ako se tvrdi da je inffo potekao od nekog zaposlenog u nVidia-i - mislim na GPU-Z!Fake or not,vreme ce pogazati!
Gde ima dima ima i vatre
Sto se tice mogucnosti da se ista od ovog desi sanse su veoma velike po mojoj proceni a osecam da cu ja biti taj koji ce se slatko smejati nevernim Tomama i hejterima !
No ,kada javno naglase sta moze od Keplera da se ocekuje kao sto su sa svakom prethodnom generacijom iza cijih reci je uvek stajalo i delo onda cemo i da se oslonimo 100% na tako nesto!
P.S.GTX5xx serija svakako ide u penziju prvom pojavom Keplera (kako budu punili segment) pa stoga nije ni bitno da li ce i koja cena biti plasirana.Ako je Kepler zaista tako dobar i pristupacan samo ce ubrzati prodaju i povecati kolicinu prodatih primeraka. GTX5xx je svoje odradila!
Nisu najavljivali da će GTX480 moći da služi i kao grejno telo, a on je to svakako bio. U ovim hladnim danima, ponekad poželim da imam jednu 480-u u kućištu.
@Dmaster: PAZI!!! OVO PAMTIM I SMATRAM TE ODGOVORNIM!
30.01.2012. 19:47
status: user broj poruka: 11010
Svako ko malo razmisli zna da nVidija nema šanse da napravi jednostavan čip koji će imati nižu cenu od konkurencije
Osim ako tvoja poenta nije bila `...s druge strane, svako ko DOBRO razmisli, zna da Nvidia IMA sanse...` - - - - - sto se tice tvoje zimogrozljivosti, najbolje bi bilo da ipak zadrzis 6950 a kupis 470 ili 570 - 6950-ka bi te GREJALA a eNvidija dogrevala.
Re: Pa dobro, nVidija to može da uradi, ali sigurno neće
30.01.2012. 22:02
status: user broj poruka: 4641
Umesto da se energija usmeri ka boljim performansama ona disipira u vazduhu, Stvarno je superiorna arhitektura:)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: a kao što sam već rekao, moj 6950 je ladovina u odnosu na tvoj 470, a smederevcu sa oznakom 480 da ne pričam :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
6990 izvlaci skoro 10 puta vise Mhash u odnosu na GTX 590. Ovde se ne gleda surova snaga obe kartice, kada se radi bitcoin mining karta je na 99% opterecenja. Zar je moguce da je toliko jaca ATI kartica po surovoj snazi ekvivalentna u igrama sa nVidia takmacem ?
:: @nemanja2 :: Mnogo se ti meni pravis mutav :: Kule i gradove koje AMD obecava poticu kao ofisijelni slajdovi direktno od njih (marketing koji uvek plasiraju da pale masu godinama ) a ne od usera fanova koji su to proizvoljno uradili!Nemoj meni te price da podvaljujes,malo duze sam ja od tebe u tim vodama i znam sta sve rade i na sta su sve spremni
Molim te da diskusiju baziras na cinjenicama a ne na pretpostavkama ko je koliko u kojim vodama. A koliko pratim hardver scenu veruj mi da nemas predstavu, i bolje da se drzis na tome jer bi se potencijalna komparacija vrlo negativno odrazila na tvoju sujetu.
@Dmaster: videli smo svi mi tu `ladovinu` - u poslednjih mesec dana
30.01.2012. 23:22
status: user broj poruka: 11010
nekoliko NESUMNJIVIH izvestaja (datih od strane `proverenih` crvenkapa) veoma slikovito je predstavilo situaciju u oblasti `centralnog grejanja na kartu`, pri cemu su se u borbi za naziv `Smederevac` borile 4870, 5870, 6870 i 6950. Pomenute `full load` temperature bile su u opsegu 90*C - 100+*C...
Zato ti i predlazem: ako ti NIJE dovoljno vruce, kupis jednu 570-ku. Em se DOGREVAS (dodajes MALO na postojece usijanje), em imas fiziku i perfektan rig za obradu video materijala (CUDA engine)...
Važno je da je kod mena ladno, a kod tebe vruće. I džabe pokušavaš da se izvučeš. Titula Smederevca je namenjena samo jednoj karti, a njenu oznaku sam naveo u prethodnom postu. Tvoja može da prođe kao kvarcna peć.
Mnogo si se ti osilio da znas. Ti si taj koji mene malo,malo pa proziva. Ja se sigurno nebih sam odazvao..Na prozivku dobijes adekvatan odgovor. A iz boinga se vidi koliko trcis i za kojim brendom (nebi me cudilo ni da radis za njih) a sa znanjem i umecem se dokazi,te pretnje klinacke ostavi nekom drugom. Cenim samo dela .Ako imas nesto da pokazes ja cu oberucke da prihvatim da i ja od tebe nesto naucim. Do sad si mi bio simpatican,nek tako i ostane. Pozdrav.
:: :: @nemanja2 :: :: Mnogo se ti meni pravis mutav :: :: Kule i gradove koje AMD obecava poticu kao ofisijelni slajdovi direktno od njih (marketing koji uvek plasiraju da pale masu godinama ) a ne od usera fanova koji su to proizvoljno uradili!Nemoj meni te price da podvaljujes,malo duze sam ja od tebe u tim vodama i znam sta sve rade i na sta su sve spremni :: :: Molim te da diskusiju baziras na cinjenicama a ne na pretpostavkama ko je koliko u kojim vodama. A koliko pratim hardver scenu veruj mi da nemas predstavu, i bolje da se drzis na tome jer bi se potencijalna komparacija vrlo negativno odrazila na tvoju sujetu ::
:: Mnogo si se ti osilio da znas :: Ti si taj koji mene malo,malo pa proziva :: Ja se sigurno nebih sam odazvao..Na prozivku dobijes adekvatan odgovor Kakvu prozivku molim te? Da, napisao sam hahah i svaki put cu bilo ko da ostavi bilo kakav link koji tvrdi da ce naredna generacija doneti 130% performance boost. A ti ako se vec hvalis da toliko godina pratis scenu i onda moju takvu reakciju shvatas kao prozivku onda je tvoje znanje a potom i karakter vrlo upitni. :: A iz boinga se vidi koliko trcis i za kojim brendom (nebi me cudilo ni da radis za njih) a sa znanjem i umecem se dokazi,te pretnje klinacke ostavi nekom drugom Opet isto pitanje, kakve pretnje? :: Cenim samo dela .Ako imas nesto da pokazes ja cu oberucke da prihvatim da i ja od tebe nesto naucim Takodje, od tebe sam neke stvar naucio, to cenim, ne krijem, i zato sa tobom i ulazim u diskusiju bilo u pozitivnom ili negativnom kontekstu, samo valjda sto si izrazito subjektivan po pitanju nekih stvari mi pripisujes neke moje reci za zlo. Ali ok. :: Do sad si mi bio simpatican,nek tako i ostane :: Pozdrav :: :: :: :: :: @nemanja2 :: :: :: Mnogo se ti meni pravis mutav :: :: :: Kule i gradove koje AMD obecava poticu kao ofisijelni slajdovi direktno od njih (marketing koji uvek plasiraju da pale masu godinama ) a ne od usera fanova koji su to proizvoljno uradili!Nemoj meni te price da podvaljujes,malo duze sam ja od tebe u tim vodama i znam sta sve rade i na sta su sve spremni :: :: :: :: Molim te da diskusiju baziras na cinjenicama a ne na pretpostavkama ko je koliko u kojim vodama. A koliko pratim hardver scenu veruj mi da nemas predstavu, i bolje da se drzis na tome jer bi se potencijalna komparacija vrlo negativno odrazila na tvoju sujetu :: ::
Karte na sto, ili tišina!!! Ništa kec-rukav-dilindžer..sve fake.... neautentično. Svak` ima svoje veselje. Ali, što si u argumente uvrstio i sniženje cena, e, to ti se neće lako zaboraviti... To je zabava, donanimhaber, kinezi koji kradu delove iz proizvodnih linija (sve jedne savršenije od druge tehnologije) i slikaju tajno a dobrim delom veze nemaju šta rade... razna mlaćenja koja posle ljudima urežu u pamćenje nešto što ne stoji, neku predrasudu, a baš danas pročitah britansko istraživanje da su neinteligentniji ljudi skloniji predrasudama, rasizmu i desnici u politici... awaj. Koje li kartice vole, čini mi se po boji, ne komunističke? PS ali tačno je da se o kuplungu sada priča kao o bržem izlasku nego prvobitnim jun-jul mesecima (i to prvo tariguzna edicija pa posle stvarno) i to koliko znam, nije demantovano a ni potvrđeno. Nema onih malignih i benignih glasina sa Fudzille o odlaganju, problemima u proizvodnji i slično... što jes` - jes`. Možda i požuri, ali kakva, još je rano. Bolja od prethodnih valjda.
Sad ce cika sky da ti pokaze tvog boga drz se. On nikog ne proziva on je fini cikica. Uh taj sto daje odgovore zna ih svako i bez citanja. On je veliki neutralac i realista u picku materinu (blago nama s takvim idiotima) Pun je znanja iz tudje prakse nace ga mrtvog za kompom. A leba nema od toga a toliko je ozbiljan ima preko 30 godina ni zene ni dece ubija se postujuci pa kojekakvim forumima uspeo covek u zivotu ima 12000+ postova. Tacno samo mu trebaju oni od koih ce da nauci a sam nesto nikad nece nauciti. Pa cak ni devojke nema nesto se kao muvaci sa nekom klinkom al popisan se budi. Bravo bravo bravo... Takve treba slediti u zivotu.
Iz mojih par reci si mogao zakljuciti da i sam smatram da su slajdovi ocigledno fake. Uostalom to sto nVidija nije preuzela zasluge za slajdove ne znaci da to nije njihovo delo, uostalom to najbolje Sky zna kada po automatizmu fake slajdove AMD-a brze bolje pripise marketing odeljenju amd-a.
Ja sam tebi druze replicirao na ovaj deo izjave a ne na haha. Imas pravo da se koristis sarkazmom do mile volje ali ako pricu usmeravas na drugu stranu onda sam duzan da ti odgovorim!
Takodje imas pravo da odreagujes kako zelis i da smatras kako ti je volja. Postujem i tu se zavrsava sva prica.
Pratio sam malo forum ,vidim da me cesce pominjes kada je AMD/nVidia u pitanju pa sam ti zato skrenuo paznju. Eto cak i sad ti je odgovor i nastup totalno bez veze..Nema potrebe da razgovaras tim tonom i na takav nacin.
`A koliko pratim hardver scenu veruj mi da nemas predstavu, i bolje da se drzis na tome jer bi se potencijalna komparacija vrlo negativno odrazila na tvoju sujetu.`
Ovakva recenica ima totalno negativnu konotaciju i zvuci preteci. Ja samo citam ono sto ti pises.Nista vise.
Nisam se uopste osetio prozvanim,zapravo samo sam se koristio raspolozivim sredstvima iz tvoje konverzacije.
Kao sto rekoh,nemam problem da naucim nesto od nekog drugog ma koliko da je mladji ,bice mi cast da dodjem do novih saznanja.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.