Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Mali osvrt na novu nadolazecu seriju nVidia Kepler Karti
STRANA 3 OD 6  
x3msvabo mislim da neki ljudi sa ovog foruma 17.03.2012. 13:27 #406745

status: user
broj poruka: 291
treba da provere sta znaci mainstream. Nije ona mainstream ako ima performanse slabije od najjace, nego ako je kupuje najvise ljudi, iz cega sledi da joj je cena najverovatnije pristupacna vecini ljudi. A mislim da cena od oko 500$ za graficku nije bas pristupacna, jer bi ceo komp koji bi trebalo da ide uz nju kostao jedno 1000 eura, tako da sigurno nece biti mainstream koju god oznaku imala ili kakve god performanse bile.... bice sigurno entuzijasta koji ce je kupovati masovno, i njima ce cak biti i jeftina jer ce najjaca kostati mozda i duplo vise, ali oni ne cine vecinu.....

Case: CM 690 (Cooler master)
Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte)
Proc: Phenom II x6 1055t
Graphic card: gigabyte 6870
RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot)
HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB
Psu: axp 630w

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 17.03.2012. 14:16 #406755

broj poruka: 3106
Posto je mene apsolutno briga za GTX680, da li moze neko da mi kaze da li je ovaj cenovnik i dalje merodavan?

http://cdn.custompcreview.com/wp-content/uploads/2012/02/nvidia-kepler-leaked-2-588x246.jpg

Konkretno GTX650Ti
nemanja21 evo i ja da dodam - raisujem jelte 17.03.2012. 14:33 #406757

broj poruka: 1227
ono sto kako vidim svima maskira oci su neka potrosnja, zagrevanje, broj monitora, rezimi rada, c(m)uda, kao da se ocekivalo da noviji proizvod nazaduje u pomenutom pa eto cuda nevidjenog... a ono sto su prevideli je ono primarno sta se od tog akceleratora ocekuje a to je taj famozni broj frejmova per sec za eur, dolar, dinar...
Jedino sto vidim je da ce svaki bonus frejm izvucen sa te revolucionarne kepler i gcn arhitekture biti debelo naplacen.
Nije mi bilo tesko pa sam resio da to i izracunam, te tako 7970 je u proseku brzi od 6970 za ~42% na 2560x1600, a pogadjate, u jednoj od nasih najvecih prodavnica on je skuplji tacno 42%. Dalje, u odnosu na GTX580 average dobitak je 22%, skuplja ~23%. Za keplera nema jos uvek pouzadnih podataka, ali evo apel da se zapise koliko frejmica dobijamo sa 560ti sada, a koliko cemo dobijati sa keplerom od 220$.
Slucajnost ili pak tendencija da se svakom frejmu dodeli trzisna cena, da se obustavi tradicija da mi svake godine za iste pare mozemo uzeti dosta bolji racunar, da mi za 3 godine i dalje moramo dati dva puta vise para za duplo brzu grafiku?

:: Eskalirace a i SKALIRACE do boooolla!
:: Na zalost nasu, do bola ce eskalirati i cene - danas se svi vade na `teske ekonomske uslove` koji `diktiraju cenovnu politiku` u smislu `proizvodnje za poznatog kupca`, sto rezultuje, izmedju ostalog, obazrivom upotrebom resursa, manjim serijama gotovih proizvoda..
:: Mozda je nekome promaklo, pa hajde da obznanim: i Deka i Inteligencija i TheWayItIsMeantToBeMade se zale na `poor yields` (ogromni gubici zbog velikog rasta procenta škarta, sa svakim smanjenjem osnove chip-a (die shrinkage). To (iako ne SAMO to) je bio razlog kasnjenja (pojavljivanja na trzistu) Buldozer-a, to je razlog kasnjenja Ivy-ja i Kepler-a
::
Pisko Re: evo i ja da dodam - raisujem jelte 17.03.2012. 16:20 #406772

broj poruka: 6670
.. e nek` si nam rek`o. Tako je, jbg. tu se slaže i zeleni i cveni klan, samo je crvenom malo neugodnije jer je navikao na drugu cenovnu politiku. Nadajmo se da je to samo zbog problematične tranzicije na sitniji litografski proces... pa će jednom i to da krene.

Budale veruju u sreću.

:: ono sto kako vidim svima maskira oci su neka potrosnja, zagrevanje, broj monitora, rezimi rada, c(m)uda, kao da se ocekivalo da noviji proizvod nazaduje u pomenutom pa eto cuda nevidjenog... a ono sto su prevideli je ono primarno sta se od tog akceleratora ocekuje a to je taj famozni broj frejmova per sec za eur, dolar, dinar...
:: Jedino sto vidim je da ce svaki bonus frejm izvucen sa te revolucionarne kepler i gcn arhitekture biti debelo naplacen
:: Nije mi bilo tesko pa sam resio da to i izracunam, te tako 7970 je u proseku brzi od 6970 za ~42% na 2560x1600, a pogadjate, u jednoj od nasih najvecih prodavnica on je skuplji tacno 42%. Dalje, u odnosu na GTX580 average dobitak je 22%, skuplja ~23%. Za keplera nema jos uvek pouzadnih podataka, ali evo apel da se zapise koliko frejmica dobijamo sa 560ti sada, a koliko cemo dobijati sa keplerom od 220$
:: Slucajnost ili pak tendencija da se svakom frejmu dodeli trzisna cena, da se obustavi tradicija da mi svake godine za iste pare mozemo uzeti dosta bolji racunar, da mi za 3 godine i dalje moramo dati dva puta vise para za duplo brzu grafiku
:: :: Eskalirace a i SKALIRACE do boooolla!
:: :: Na zalost nasu, do bola ce eskalirati i cene - danas se svi vade na `teske ekonomske uslove` koji `diktiraju cenovnu politiku` u smislu `proizvodnje za poznatog kupca`, sto rezultuje, izmedju ostalog, obazrivom upotrebom resursa, manjim serijama gotovih proizvoda..
:: :: Mozda je nekome promaklo, pa hajde da obznanim: i Deka i Inteligencija i TheWayItIsMeantToBeMade se zale na `poor yields` (ogromni gubici zbog velikog rasta procenta škarta, sa svakim smanjenjem osnove chip-a (die shrinkage). To (iako ne SAMO to) je bio razlog kasnjenja (pojavljivanja na trzistu) Buldozer-a, to je razlog kasnjenja Ivy-ja i Kepler-a
:: ::
SkyFire ... 17.03.2012. 17:56 #406783

broj poruka: 18472
@nemanja21 brate moj po hardveru :)

Sto si tako kivan na cene?Pa za te iste cene je kriv tvoj omiljeni brend!
Ucio si skolu,znas kako ide odnos na trzistu.Da je ATI/AMD izasao sa korektnijim cenama sada bi vec prethodna generacija nvidia serije GTX5xx bila na znatno nizem cenovnom rangu a 7970 mozda kostao koliko sad GTX580.
Da je takva situacija sad bi Kepler GTX680 bio nesto iznad 7970 ili cak u istom cenovnom rangu!

Na to sve da ti pojasnim jednu situaciju a tice se upravo TRZISTA!
(Nadovezujem se i na one koji se tese da je ovo sve sto nVidia ima da ponudi kao top ponudu*Notorna glupost*)

nVidia je mogla,citaj MOGLA da spusti cenu ispod 7970 i da je uglavi u mainstream klasu po CENI!
Razgranicimo klasu kao naslednik u seriji od standarda u cenvnom rangu.Vec sam o tome pricao ali se odredjeni trolovi prave ludi!
Posto je biznis samo BIZNIS niko lud nije da ne iskoristi priliku da zaradi!
Taj isti GTX680 se vec sad ceka kao ozeblo sunce i vec skoro sve kartice su rezervisane!
Ne pricam ti ovo na pamet,konktatirao sam neke ljude a danas sam procitao da se o tome pise i kod nas,znaci da se cinjenice poklapaju!

Prodaja ce za sigurno da ide dobro pogotovu ako kepler bude upravo ovakav o kakvom se pise!

Iz tog razloga GK110 se skorije nece ni pojaviti dok se cene ne iznivelisu jer ko ce da kupi single gpu kartu po ceni od recimo 800$,naravno ima ljudi ali ne igraju se samo bogatasi.Opet je i tih 500 $ pristupacnije a i opet se gleda i kalkulise !
GTX 685 je odavno spreman i tu je kao i GTX 680 stim sto je problem sa TMSC jer ima mnogo skarta u 28nm i ako su tvrdili da je stanje bolje nego li u 40nm!Isti problem ima i AMD!

SkyFire ... 17.03.2012. 17:56 #406784

@Philaemos

7970 je zvanicno pocela da se prodaje tek u januaru mesecu a paper launch je bio 21 dec.
Kepler izlazi 22 marta u PRODAJU.
O kom ti kasnjenju pricas?O nepuna dva meseca!Prica za malu decu.Budite malo realni za promenu.
Posle pricate ne ja nisam fanboy a sad citam tu neke gluposti.
Ne mogu da se sad setim kad i krivo mi je zbog toga ali Kepler chip je bio spreman daleko pre nego sto ce sad uci u prodaju!Ne mogu da nadjem te linkove,uglavnom bio je spreman i pre 7xxx ali nije planiran izlazak pre nego sto AMD nije izbacio svoje kartice!

ZABORAVLJAS DA ATI JOS OD SERIJE 5XXX JE U PREDNOSTI CITAVE DVE GENERACIJE KARTICA U ODNOSU NA NVIDIA-U DO DANA DANANJSEG A OPET TA ISTA NVIDIA PRAVI I BRZE I KVALITETNIJE/NAPREDNIJE CHIPOVE
Uvek ima neko detinje opravdanje zasto je taj ATI uvek nazadniji .

Boldovao sam iz razloga da se procita istina a ne da se neke stvari izvrcu!
P.S.Nisam te napadao,samo konstatujem.

philaemos Re: ... 17.03.2012. 18:42 #406785

broj poruka: 2743
U jeeee.
Totalno si pogresno shvatio moj komentar.
Ne kazem nista protiv Keplera, vec da su imali fore 3 meseca da nasteluju frekvencije itd... da GTX680 bude brza od 7970 jer se radi o slabijoj verziji cipa (GK104) koja nije top ponuda, a parirace AMD-ovoj top ponudi.

Ne verujem da su oni ranije znali da ce njihova karta srednje vise klase biti kao top ponuda AMD-a sve dok nije izbacen HD 7970. I sami su izjavili da su razocarani performansama AMD-a.
Verujem da je GK104 trebala da bude GTX660, ali su imali sada fore u vremenu i lufta u klokovanju, pa da je nasteluju da bude ili ista ili brza od 7970, pa su je preimenovali u GTX680.

Sve u svemu i AMD i nVidia ce lepo da nasviraju cene, a vecina ljudi sa foruma ukljucujuci i tebe ce samo da gleda...

http://vukajlija.com/zabava/posteri/357261

:: @Philaemo
:: 7970 je zvanicno pocela da se prodaje tek u januaru mesecu a paper launch je bio 21 dec
:: Kepler izlazi 22 marta u PRODAJU
:: O kom ti kasnjenju pricas?O nepuna dva meseca!Prica za malu decu.Budite malo realni za promenu
:: Posle pricate ne ja nisam fanboy a sad citam tu neke gluposti
:: Ne mogu da se sad setim kad i krivo mi je zbog toga ali Kepler chip je bio spreman daleko pre nego sto ce sad uci u prodaju!Ne mogu da nadjem te linkove,uglavnom bio je spreman i pre 7xxx ali nije planiran izlazak pre nego sto AMD nije izbacio svoje kartice
:: ZABORAVLJAS DA ATI JOS OD SERIJE 5XXX JE U PREDNOSTI CITAVE DVE GENERACIJE KARTICA U ODNOSU NA NVIDIA-U DO DANA DANANJSEG A OPET TA ISTA NVIDIA PRAVI I BRZE I KVALITETNIJE/NAPREDNIJE CHIPOVE
:: Uvek ima neko detinje opravdanje zasto je taj ATI uvek nazadniji
:: Boldovao sam iz razloga da se procita istina a ne da se neke stvari izvrcu
:: P.S.Nisam te napadao,samo konstatujem
TheBear Re: ... 17.03.2012. 18:51 #406787

broj poruka: 6502
Kada je mainstream u prethodnih nekoliko generacija bio brzi preko 40% u odnosu na high end prethodne generacije ? (ovo pricam na osnovu grafikona sa onog kineskog sajta gde GTX 580 daje 1900 poena za GPU a GTX 680 nesto preko 2800 poena za GPU u 3dmark11). Vratimo se par generacija unazad:

6800 Ultra vs. 7600GT = Iste performanse
7900GTX vs. 8600GTS = 7900GTX brza
8800GTX vs. 9600GT = 8800GTX brza
GTX 280 vs. GTX 460 = tu su negde ili je GTX 280 bolja (na default taktovima kad se porede!)
GTX 480 vs. GTX 560Ti = GTX 480 brza

Nikad nije mainstream karta nove generacije bila brza od high end karte prethodne generacije, pogotovo ne za preko 40% koliko ispada da je u 3dmark-u brza GTX 680 od GTX 580. Da ne ulazim u to da li oni spremaju neki GTX 685 ili ne, ovo je ocigledno najbrzi single GPU koji imaju da ponude trenutno. A i glupa ti je teorija ako je ovo mainstream, sta ce biti GTX 660Ti (valjda ce izaci) onda, low end ?! Ma daj molim te...

:: @nemanja21 brate moj po hardveru :
:: Sto si tako kivan na cene?Pa za te iste cene je kriv tvoj omiljeni brend
:: Ucio si skolu,znas kako ide odnos na trzistu.Da je ATI/AMD izasao sa korektnijim cenama sada bi vec prethodna generacija nvidia serije GTX5xx bila na znatno nizem cenovnom rangu a 7970 mozda kostao koliko sad GTX580
:: Da je takva situacija sad bi Kepler GTX680 bio nesto iznad 7970 ili cak u istom cenovnom rangu
:: Na to sve da ti pojasnim jednu situaciju a tice se upravo TRZISTA
:: (Nadovezujem se i na one koji se tese da je ovo sve sto nVidia ima da ponudi kao top ponudu*Notorna glupost*
:: nVidia je mogla,citaj MOGLA da spusti cenu ispod 7970 i da je uglavi u mainstream klasu po CENI
:: Razgranicimo klasu kao naslednik u seriji od standarda u cenvnom rangu.Vec sam o tome pricao ali se odredjeni trolovi prave ludi
:: Posto je biznis samo BIZNIS niko lud nije da ne iskoristi priliku da zaradi
:: Taj isti GTX680 se vec sad ceka kao ozeblo sunce i vec skoro sve kartice su rezervisane
:: Ne pricam ti ovo na pamet,konktatirao sam neke ljude a danas sam procitao da se o tome pise i kod nas,znaci da se cinjenice poklapaju
:: Prodaja ce za sigurno da ide dobro pogotovu ako kepler bude upravo ovakav o kakvom se pise
:: Iz tog razloga GK110 se skorije nece ni pojaviti dok se cene ne iznivelisu jer ko ce da kupi single gpu kartu po ceni od recimo 800$,naravno ima ljudi ali ne igraju se samo bogatasi.Opet je i tih 500 $ pristupacnije a i opet se gleda i kalkulise
:: GTX 685 je odavno spreman i tu je kao i GTX 680 stim sto je problem sa TMSC jer ima mnogo skarta u 28nm i ako su tvrdili da je stanje bolje nego li u 40nm!Isti problem ima i AMD
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: 17.03.2012. 18:57 #406790

broj poruka: 4187
@Master mozes i ti da nam podelis neke rezove...
Sto ste bre takvi likovi neki?
Vidite da ceo svet prica, nesto se kuva, cim su se pojavile i slike vec, i rezovi, verujem da nisu fake.
Dajte barem malo rezonujte, a ne samo se javite neki sa prostim hejterskim komentarom.
Ja cu se licno za sada zadovoljiti sa nekom karticom tipa GTX660, posto nema igre koju nece graficka moci povuci na high. 100%!

PCBerza u srcu!

DmasteRNo1 Daj šta se raspravljate sa njim 17.03.2012. 18:59 #406791

broj poruka: 6106
Nije ga bilo duže vreme i verovatno se žestoko pripremao za konačnu pojavu Keplera kada će ponovo da zasija u ponom svetlu. Još ako mu se želje ostvare pa Kepler bude bolji od AMD-ove konkurencije, neće moći da se živi od njega.

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

SkyFire ... 17.03.2012. 19:07 #406792

@TheBear
Jesi li ti pismen ili si slep?Sad te ozbiljno pitam!
Da li si ti procitao do sad bar 3 puta sam rekao i objasnio da razgranicimo raspodelu karti po cenovnom rangu u odnosu na samu seriju nVidia ponude!
Alo drugar!Mucni malo glavicom.GK104 je mainstream CHIP nije top ponuda ,ne znam sta ti tu nije jasno?!
GK104 je naslednik GF104 - derivati punokrvnih chipova!GF104 (GTX460/GTX560/Ti) su derivati GF110 Fermi produkta !

Ne pricam o ceni apsolutno vec o seriji po hijerarhiji i naravno da GK110 postoji,a da li ce i kad izaci je sporedna stvar koja je rezultat razlicitih faktora.
Ako je Kepler GF104 zaista ovoliko snazan to samo znaci da nije preka potreba za toliko jacim chipom GK110 i da cenovno nema gde da se uglavi pa je iz tog razloga mainstream chip poprimio cenu i IME hi end karte!
Mene to iritira ,mene kao pojedinca ,pricam za sebe i glasno i jasno cu da se izjasnim!

Uostalom ja nigde ni za sta nisam nista tvrdio,vec iznosio zapazanja a vasa krivica kao fanbojeve sto se toliko lozite na trenutne `cinjenice` sa kojim raspolazemo.

@Philaemos
Nije tri meseca nego nepuna dva!
Razumeo sam ja tebe dobro,dao sam odgovor na ono kako si se izrazio.
Nisam bas siguran da se chipovi steluju tako brzo.Radna frekvencija se ne odredjuje bacanjem kockica pogotovu ne tehnologija koja je sad implementirana da kroz 3 faze + turbo mod.
Moguce ali manje verovatno da su kasnije jos podigli klokove ali obzirom da su se odmah izjasnili da ih je razocarao AMD u smislu performansi Kepler je za sigurno onda imao daleko veci potencijal!
Znaci da su ipak imali sa cim da ga porede tj da je funkcionalan chip vec bio spreman.Cista logika.

Do sad nisam pogresio nigde u mojim vidjenjima i povezivanju a i nekim buducim vizijama.
Cekamo izlazak pa cemo komentarisati.Tako je najbolje.

nemanja21 Re: ... 17.03.2012. 19:34 #406797

:: @nemanja21 brate moj po hardveru :
:: Sto si tako kivan na cene?Pa za te iste cene je kriv tvoj omiljeni brend
:: Ucio si skolu,znas kako ide odnos na trzistu.Da je ATI/AMD izasao sa korektnijim cenama sada bi vec prethodna generacija nvidia serije GTX5xx bila na znatno nizem cenovnom rangu a 7970 mozda kostao koliko sad GTX580
Kao sto rekoh, takvo cenovno pozicioniranje je vec neko vreme aktuelno, sa cim se slozio i kolega tortojed. Po tvojoj logici AMD treba da forsira snizavanje a nV da ga samo prati sto je malo nerealno. Evo, zasto sad ne bi nV izbacila 680 za 250$. Evo, ako to urade reci cu, ok amd je kriv za cene. Ovako, zaista ne vidim po cemu su to jedni bolji od drugih...
:: Da je takva situacija sad bi Kepler GTX680 bio nesto iznad 7970 ili cak u istom cenovnom rangu
:: Na to sve da ti pojasnim jednu situaciju a tice se upravo TRZISTA
:: (Nadovezujem se i na one koji se tese da je ovo sve sto nVidia ima da ponudi kao top ponudu*Notorna glupost*
:: nVidia je mogla,citaj MOGLA da spusti cenu ispod 7970 i da je uglavi u mainstream klasu po CENI
:: Razgranicimo klasu kao naslednik u seriji od standarda u cenvnom rangu.Vec sam o tome pricao ali se odredjeni trolovi prave ludi
:: Posto je biznis samo BIZNIS niko lud nije da ne iskoristi priliku da zaradi
:: Taj isti GTX680 se vec sad ceka kao ozeblo sunce i vec skoro sve kartice su rezervisane
:: Ne pricam ti ovo na pamet,konktatirao sam neke ljude a danas sam procitao da se o tome pise i kod nas,znaci da se cinjenice poklapaju
:: Prodaja ce za sigurno da ide dobro pogotovu ako kepler bude upravo ovakav o kakvom se pise
:: Iz tog razloga GK110 se skorije nece ni pojaviti dok se cene ne iznivelisu jer ko ce da kupi single gpu kartu po ceni od recimo 800$,naravno ima ljudi ali ne igraju se samo bogatasi.Opet je i tih 500 $ pristupacnije a i opet se gleda i kalkulise
:: GTX 685 je odavno spreman i tu je kao i GTX 680 stim sto je problem sa TMSC jer ima mnogo skarta u 28nm i ako su tvrdili da je stanje bolje nego li u 40nm!Isti problem ima i AMD
SkyFire ... 17.03.2012. 19:43 #406798

@nemanja21

Pa i nisu bolji.Sve se svodi na klepanje po usima.
Zar vec nisam rekao da je to samo BIZNIS.A to sto se tortojed slozio ne znaci da ja hocu.
Svi zastupamo svoje stavove na osnovu svojih zapazanja i znanja.

Nije ni nVidia majka Tereza pa da nam da kartu `ovakvih` performansi u cenovnom razredu od 250-300 eur!
Ali mogucnost postoji da AMD nije nastupio agresivno sa cenom.
Svugde se ispoljava nezadovoljstvo sa serijom 7xxx sto se tice cene/perf ,nemoj mi reci da ne citas strane forume i da u to nisi upucen.Svi mi znamo sta se desava samo je problem sa percepcijom,preci preko toga pa reci istinu.

Ali ako se osvrnemo unazad,GTX560 Ti/GTX 460 karte su bile bang for the buck tako da se ne moze reci da stanje traje duze vremena.
Istu pricu je vodio i Intel sa Sandy Bridge platformom do skoro dok Bulldozer nije ukakio motku.
Imali smo procesore tog ranga i kvaliteta za bagatelu!
Sama prodaja je govorila sve i Sandy i GF104/GF114 kod nVidia.
Takodje da ne zaboravim GTX570 koji je isto isao jako dobro upravo zbog performansi u odnosu na cenu!

U svakom slucaju ja sam ukazao na detalje ,od coveka do coveka je da li ce da ih usvoji i da to reprodukuje u svojoj centralnoj bazi tj mozgu :)
nemanja21 Re: ... 17.03.2012. 20:08 #406802

:: @nemanja2
:: Pa i nisu bolji.Sve se svodi na klepanje po usima
:: Zar vec nisam rekao da je to samo BIZNIS.A to sto se tortojed slozio ne znaci da ja hocu
:: Svi zastupamo svoje stavove na osnovu svojih zapazanja i znanja
:: Nije ni nVidia majka Tereza pa da nam da kartu `ovakvih` performansi u cenovnom razredu od 250-300 eur
Ali zato ocekujes da amd bude majka tereza da bi ti 3 meseca kasnije uzeo kepler za `bagatelu`. Nije to realno druze.
:: Ali mogucnost postoji da AMD nije nastupio agresivno sa cenom
:: Svugde se ispoljava nezadovoljstvo sa serijom 7xxx sto se tice cene/perf ,nemoj mi reci da ne citas strane forume i da u to nisi upucen.Svi mi znamo sta se desava samo je problem sa percepcijom,preci preko toga pa reci istinu
Da, da, primetio sam tu odusevljenost cenom gtx580 itd.. ma daj.
:: Ali ako se osvrnemo unazad,GTX560 Ti/GTX 460 karte su bile bang for the buck tako da se ne moze reci da stanje traje duze vremena
:: Istu pricu je vodio i Intel sa Sandy Bridge platformom do skoro dok Bulldozer nije ukakio motku
:: Imali smo procesore tog ranga i kvaliteta za bagatelu
:: Sama prodaja je govorila sve i Sandy i GF104/GF114 kod nVidia
:: Takodje da ne zaboravim GTX570 koji je isto isao jako dobro upravo zbog performansi u odnosu na cenu
:: U svakom slucaju ja sam ukazao na detalje ,od coveka do coveka je da li ce da ih usvoji i da to reprodukuje u svojoj centralnoj bazi tj mozgu :
Super su detalji, jedva cekam da vidim kad sklopis SLI od dva derivata za 1100e... LOL

:: .. e nek` si nam rek`o. Tako je, jbg. tu se slaže i zeleni i cveni klan, samo je crvenom malo neugodnije jer je navikao na drugu cenovnu politiku. Nadajmo se da je to samo zbog problematične tranzicije na sitniji litografski proces... pa će jednom i to da krene

da, tu lezi najveci problem, em sto su crveni navikli, nego su i zeleni navikli da crvendaci odrzavaju cene koliko toliko pristupacnim, ali ne lezi vraze sad su i oni uvideli da mogu da klepaju po usima na finjaka, a da im ovi silni entuzijazisti aplaudiraju za te revolucionarne arhitekture... cena nije problem, dokle god je 3dmark najveci u drustvu...
SkyFire Re: Re: ... 17.03.2012. 20:23 #406804

::Ali zato ocekujes da amd bude majka tereza da bi ti 3 meseca kasnije uzeo kepler za `bagatelu`. Nije to realno druze
:

Za razliku od tebe ja sam realan i to potenciram uvek!

A kad vec sam sebi upadas u grlo seti se koliko je kostao Cayman kad je izasao pa koliko je kostao posle.
Koliko je kostao Cypress?A,to si zaboravio?!
AMD je daleko od majke Tereze jer je to jedna gramziva firma koja trazi preko leba pogacu!
Obecava a ne ispunjava itd.

Ono u cemu su najbolji je taj marketing a konacno im se i to olupalo o glavu jer vise LAZI i PUSTA OBECANJA ne prolaze kod ljudi!First in the world i 15% prednosti nece moci bas tako da naplate koliko god da je narod blesav matematika je prosta!

::Da, da, primetio sam tu odusevljenost cenom gtx580 itd.. ma daj
:

Pa trenutno se upravo vise prodaju te GTX580 po 350 eur nego li 7970.Odusevljeni ili ne stanje je takvo a ti ako imas izvore proveri!
Sto se tice GTX570 on je posle pojavljivanja isao kao Alva,i to mozes da proveris!

::Super su detalji, jedva cekam da vidim kad sklopis SLI od dva derivata za 1100e... LO
:

Cemu ta cinicnost?Pogodila te situacija i istina pa teziste prebacujes na licnu osnovu!

Opet ti kazem,ja ne tvrdim do 23 marta nista ali po svemu sudeci AMD nije konkurentan i zbog visoko pozicionirane cene nVidia ce da plasira istu sa cak i `boljim` performansama.Ovo je cist logicki sled u poslovanju.Jok ,dace jeftinije od konkurencije a brze samo zato sto je to mainstream chip!Gleda se zarada,hebe se njima i za GK110,kad u ovoj poziciji mogu da prodaju i GK104 kao Hi End u nedostatku konkurencije!I ovako ce da zaradjuju a kad se cene iznivelisu mogu lagano da plasiraju GK110 i da pokose AMD kao zelenu travicu.Ziv bio pa video a podseticu te na ovo sad kao sto te podsecam i ranije sta sam govorio za Kepler-a a sta si mi ti rekao..23 mart,polako..

Cena,vidicemo na kraju krajeva stvarno tu cenu..

P.S.Podseticu te da u ukupnu cenu proizvoda ukljucis i dizajn i kvalitet!
Svaka sledeca ATI kartica je sve bucnija a izgleda kao Kineska igracka !
Da,nVidia je nerealna sa cenama,kako da ne!Nikad i nisu bili na istom nivou..
Pisko Kakav lik! 17.03.2012. 20:42 #406808

broj poruka: 6670
Stvarno je ćutao tri meseca, i sad je gotovo.

Easy men, izlazi nova kartica, kao štu su i pre izlazile, i kao što će i posle... polako, šta si euforičan, nisi valjda mislio da neće izići?
A za mainstream si pojeo... verovatno si u međuvremenu pogledao i rečnik, inače bi se sada prepucavali o bezveznim stvarima kakva je mainstream jes-or-no.
Bolje da razglabamo o tom video splitteru kao caki za 4 monitora, o smanjenoj potrošnji i uštedama na napajanju pa i struji, o dimenzijama kartice a ne ovo zaludno prepucavanje. Non - stop laprdaš o nekom hejterstvu, funboismu, a toga samo kod tebe ima, ili je prema tebi okrenuto - ka samoj nvidiji ja ga i ne vidim.
Budale veruju u sreću.

nemanja21 Re: Re: Re: ... 17.03.2012. 20:55 #406817

:: ::Ali zato ocekujes da amd bude majka tereza da bi ti 3 meseca kasnije uzeo kepler za `bagatelu`. Nije to realno druze
:: :
:: Za razliku od tebe ja sam realan i to potenciram uvek
:: A kad vec sam sebi upadas u grlo seti se koliko je kostao Cayman kad je izasao pa koliko je kostao posle
:: Koliko je kostao Cypress?A,to si zaboravio?
:: AMD je daleko od majke Tereze jer je to jedna gramziva firma koja trazi preko leba pogacu
:: Obecava a ne ispunjava itd.
:: Ono u cemu su najbolji je taj marketing a konacno im se i to olupalo o glavu jer vise LAZI i PUSTA OBECANJA ne prolaze kod ljudi!First in the world i 15% prednosti nece moci bas tako da naplate koliko god da je narod blesav matematika je prosta
:: ::Da, da, primetio sam tu odusevljenost cenom gtx580 itd.. ma daj
:: Pa trenutno se upravo vise prodaju te GTX580 po 350 eur nego li 7970.Odusevljeni ili ne stanje je takvo a ti ako imas izvore proveri
Ma sta kazes, karta od 350e se bolje prodaje od karte od 550e... Neverovatno zaista.
:: Sto se tice GTX570 on je posle pojavljivanja isao kao Alva,i to mozes da proveris
:: ::Super su detalji, jedva cekam da vidim kad sklopis SLI od dva derivata za 1100e... LO
:: Cemu ta cinicnost?Pogodila te situacija i istina pa teziste prebacujes na licnu osnovu

Ne mogu da kazem da me nije pogodila. Dupliranje profitnih marzi ne moze biti nikako lose po platu nekog ko radi u pomenutim kompanijama, dace bog, hvala kepleru sto mi otvori oci da ugledam gde leze pare.
:: Opet ti kazem,ja ne tvrdim do 23 marta nista ali po svemu sudeci AMD nije konkurentan i zbog visoko pozicionirane cene nVidia ce da plasira istu sa cak i `boljim` performansama.Ovo je cist logicki sled u poslovanju.Jok ,dace jeftinije od konkurencije a brze samo zato sto je to mainstream chip!Gleda se zarada,hebe se njima i za GK110,kad u ovoj poziciji mogu da prodaju i GK104 kao Hi End u nedostatku konkurencije!I ovako ce da zaradjuju a kad se cene iznivelisu mogu lagano da plasiraju GK110 i da pokose AMD kao zelenu travicu.Ziv bio pa video a podseticu te na ovo sad kao sto te podsecam i ranije sta sam govorio za Kepler-a a sta si mi ti rekao..23 mart,polako.
:: Cena,vidicemo na kraju krajeva stvarno tu cenu.
:: P.S.Podseticu te da u ukupnu cenu proizvoda ukljucis i dizajn i kvalitet
:: Svaka sledeca ATI kartica je sve bucnija a izgleda kao Kineska igracka
:: Da,nVidia je nerealna sa cenama,kako da ne!Nikad i nisu bili na istom nivou.
SkyFire ... 17.03.2012. 21:10 #406822

@Nemanja21
Nije problem u 350 eur naspram 550 vec tih 200 eur razlike naspram 15% dobitka u performansama !
Zato se bolje prodaje!Razlog je NOVA serija od konkurenta na koju se racunalo da ce doneti nesto novo,odredjeni skok,nove tehnologije a ne samo tranziciju sa jednog proizvodnog procesa na drugi uz minimalne pomake u performansama!

Ovde je rec o dva razlicita proizvoda ,cak ne moze da se poredi ni cenovni odnos izmedju GTX570/580 kroz performanse jer je to jedna te ista firma ,isti produkt!

Ja sam nezadovoljstvo izjasnio jos od pojave 7970 dok si ti tvrdio da je cena realna a sad kukas na Kepler koji ti je `otvorio` oci!
Kod tebe se ne zna ko pije a ko placa.Moraces bar malo da skines te crvene naocare,bar na tren,videces da je svet ipak lep i prirodno zelen

nemanja21 Re: ... 17.03.2012. 21:49 #406824

Sa jedne strane ja koji pljujem i jedne i druge, sa druge ti koji dizes nv u nebesa, i ja u svakom tvom postu ispadam fanboy... Ne bih vise nista dodavao.
andrejnp NE PITAM 17.03.2012. 21:58 #406826

broj poruka: 486
Koliko kosta, da kosta neka ga neko banuje!

Kako je bio Divan ovo forum pre izlaska Keplera sad necemo moci da zivimo od njega! Ima da zapali forum. Ko zna mozda ga prefarba u zleno! Jos nije ni jednu temu zppoceo da se nije posvajdao sa nkim i vredjao nekog! Toliko bezobrazno da je nevidjeno!

Sve su svemu lepo sto su izasle Nvidia i Ati nove grafcike kartice sve dok ne padnu cene ispod 200 evirca vecina nas moze samo da sanjam o tome!

SkyFire Nemanja ,mislim nemoj da se ljutis :) 17.03.2012. 22:05 #406829

Cinjenice Nemanja ,samo cinjenice..
Ja ovde nisam izneo nista osim argumenata.
Ja samo prenosim ono sto i sam mozes na netu procitati.
Ucinio sam vam uslugu samim tim sto sam to sve sazvakao u kracoj formi i napravio u jednoj temi.

Ako pricamo o cenama seti se malo koje su moje reci bile kad je izasao GTX580 a sta sam rekao za GTX570.
Ako cemo o realnosti i postenju samo se treba prisetiti.

U konverzaciji sa sagovornikom pamtim i pazim sta ko pise i na osnovu toga nastavljam dalju polemiku.

Tvrdio si da je cena realna jel tako?Kao sto tvrdis da Iphone 4S vredi onoliko koliko kosta i da ne postoji alternativa sa istim kvalitetom za manje novce.Izvini ali za mene je to malo fanbojevskog karaktera i jedna i druga izjava!

Sad ti Kepler smeta sto ce mozda biti u tom cenovnom rangu sa mainstream chipom!
To je kradja,otimanje..Hm..Donekle se slazem.Cak smatram promenu imena marketinskim potezom i prebacivanje tezista prikrivajuci cinjenicu da je to zaista mainstream chip koji prodaju po ceni hi end produkta!Ali..Ali..

Performanse opet pomrsise konce pa im se moze kao sto im se moze da se tako postave iz razlog jer je AMD (po ko zna koji put ponavljam) postavio visoko svoje cene a moguce,ne znam jos da najerovatnije nije konkurentan klasom proizvoda posmatrano iz ugla performansi.

I dalje je sve ovo samo spekulacija po pitanju svega..
Treba sacekati izlazak GTX680 i sve ce biti jasno.

@andrejnp

Nadji mi negde gde sam u ovoj temi nekog uvredio!
Nadji mi uopste gde sam se ikome na licnoj osnovi obratio.
Ako to nadjes,ja cu sam da se povucem sa foruma istog momenta!

obradmi Povratak predsednika ! 17.03.2012. 22:09 #406831

broj poruka: 7732
Odlicna karta ,predsednice sada imas sve argumente u tvojim rukama.

SkyFire Da li je odlicna ,to se jos ne zna.. 17.03.2012. 22:10 #406832

@obradmi
Samo da te pozdravim.Ziv bio.
markopvict Oce li da izadje neki sakati kepeC od 150e? 17.03.2012. 22:34 #406841

broj poruka: 4515
Pun mi je rac onih sto traze 130e za 5850... A kupili je pre godinu-dve za 12500 dinara u Emmi-ju.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

gile23 ... 17.03.2012. 22:38 #406844

broj poruka: 9121
Ja gotivim AMD vise nego nVidia, ali zabrazdili su u poslednje vreme. 6850 / 6870 su bolje od nVidia konkurenata, ali kada se krene malo vise, nVidia je jednostavno barem po meni pokoslila ATI sa GTX 560 i GTX 570, jednostavno su bolje kartice, jos ako se doda CUDA na sve to automatski se stice druga slika. Ali u mobile segmentu je totalno druga situacija, AMD ima najjaci APU + grafe su im barem po mom nekom licnom zapazanju jako solidne u odnosu na nVidia konkurente.

7xxx serija je dosta obecavala i predstavlja step up za AMD, ali kada izbacise cene, pocetni hype je odmah prestao. nVidia se sada sprema sa Keplerom da nesto uradi, ali polako prvo official release, neki testovi pa onda prica ovako je samo naklapanje, a ni cene ne znamo. Koliko se vrti po rumors sajtovima Apple se odlucio da ubaci nVidia grafe u svoje nove Mac-ove, sta ce od toga biti videcemo, pogotovu za Mac Pro gde CUDA radi mnogo bolje neke zahtevne render procese.

A sto se tice mainstream, ti si Sky hteo da kazes da je GTX680 kartica u high end klasi po cenama, sa mainstream performansama, nazalost ja se ne bih slozio, to je koliko vidim naslednik GTX580 kartice, koja sada kosta ~400 e i ima brutalno dobre performanse, a bice konkurent 7970 koja kosta na Amazonu oko 500$ .). Izvini ali daleko je to od mainstream segmenta koji se vrti do nekih 250 $ do max 300$.

A sto se tice AMD i CPU-ova to je ogromno razocaranje, valjda ce u nekoj sledecoj reviziji da se poboljsaju (ako jos taj segment shvataju ozbiljno) + je najavljeno neko ubrzanje sa W8 tako da cemo videti. U pravu si za onu pricu da AMD duguje dosta kesa, ali ipak oni su jaka kompanija i prave dobre profite. Onaj clanak sto si mi bacio link, je direktna posledica jer je kompanija morala da se preorijentise na neki poseban proizvodni proces koji je AMD trazio, ali posle se oni nisu AMD-u dopali, pa su oni krenuli da traze dalje, pa je tu nastao problem :). AMD kao kompanija jeste mnogo slabija od Intel-a sto se moze videti i po profitu, ali u pojedinim segmentima su im jako dobri konkurenti, jos ako se naglasi da je AMD najavio mnogo jeftinije CPU-ove od Intela za Ultrabook-ove sa sve boljom grafom vidis da ipak oni imaju stosta jos da ponude.

Inace kada izadje nova generacija konzola, koliko procitah xBox 720 je scheduled for Q2 2013. sa 6 puta boljim performansama, bice opasno za desktop grafe da se izbore sa takvom zahtevnoscu,...

Inace koliko ce x86 arhitektura jos da pozivi pitanje je, ARM sa W8 kuca na vrata, a broj prodatih ARM CPU-ova je nekoliko puta veci od prodatih x86 CPU-ova.

@markopvict ja videh ovde da je neko izbacio fotku za neke grafe za oko 180$, bice bice xd :).

Pozdrav!
STRANA 3 OD 6  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs