Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
nVidia GTX 680 reviews
STRANA 3 OD 3
Adzem hmm 22.03.2012. 17:28 #407930

status: user
broj poruka: 3796
Mislim da nije cak 50% brzi ali ok, videcemo detaljnije testove..
Necemo na prvu loptu...
Kako onda objasnjavate ovo ?

http://www.dodaj.rs/f/37/bH/2Ix8Pn9L/gtx680.png
http://www.dodaj.rs/f/y/dI/3pfzO992/heaven-2012-03-22-17-12-.png

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: hmm 22.03.2012. 17:38 #407931

broj poruka: 1227
50% je brzi na bf3 testu koji je sam ostavio

:: Mislim da nije cak 50% brzi ali ok, videcemo detaljnije testove.
:: Necemo na prvu loptu..
:: Kako onda objasnjavate ovo
::
:: http://www.dodaj.rs/f/37/bH/2Ix8Pn9L/gtx680.pn
:: http://www.dodaj.rs/f/y/dI/3pfzO992/heaven-2012-03-22-17-12-.pn
SkyFire MOCNA ARHITEKTURA! 22.03.2012. 18:39 #407936

broj poruka: 18472
Sad vam je valjda jasno o cemu vam pricam godinama.
Uvek se i znalo gde je cije mesto i ko ima napredniju tehnologiju!
Ja sam vam i ranije pricao da nVidia ima sofisticionarniju tehnologiju i da je neohodan adekvatan nm da bi razvili arhitketuru ,nekolicicna njih se smejala.
Evo ga sad,isti nm proces ,napredak AMD-a,napredak nVidia-e.Ali da se ne lazemo,nije razlika bila manja ni ranije sa Fermi koji je isto zamisljen i ostvaren kao revolucionarni chip stim sto je nVidiau pokopao 45 nm i uz to su kasnilio zestoko pa dok su Fermi odradili kako treba i savladali 45nm dobili su jos jednu seriju od AMD.
I eto opet.Koliko god da kasne a u zaostatku su skoro 2 serije za AMD oni opet postave standarde i odskoce prakticno jos 2 koraka unapred obzirom da su i sa Fermi bili nedostizni u performansama uprkos kasnjenju!
Maxwell kad izadje tek ce da vam bude jasno gde je ko a odnos ce biti mozda i gori u odnosu na AMD CPU i Intel.AMD ce praviti karte do neke srednje nize klase i to je to..Zivi bili pa videli.

Nego nema nam DR FLOMASTER-a,TROLL MISKA,i POGLAVICE DIREKTORA PISKA..Da se nisu samoerase-ovali ne daj Boze posle ovog udara na njihov fanbojevski karakter licnosti!

Imam samo da kazem :

http://www.youtube.com/watch?v=UUVubVe3Pg8

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jpg
AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment*

DmasteRNo1 Mikser za predsednika!!! 22.03.2012. 18:41 #407938

broj poruka: 6110
Ovaj Mikser je zajebo i Skaja. Na novim izborima ga treba izglasati za novog predsednika.
Jer ovo sa 256-bitnom magistralom ne smem ni da komentarišem. Nisam dovoljno kompetentan.

@SkyFire
Ne brini se ti za mene. Imam ja pametnijeg posla nego da se nadjebavam sa intelektualcima tvog kalibra.

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

TheBear ... 22.03.2012. 18:47 #407939

broj poruka: 6502
Karta je brza i efikasna, odlican proizvod, tesko je naci joj manu, mozda nisu toliko poradili na GPGPU ali to za gaming nije bitno. Ovo je prava gejmerska karta.

Naravno to sto je GTX 680 ovako dobar ne znaci da su HD 7950/7970 lose pogotovo za vece rezolucije, gde je ralzika dosta mala.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 22.03.2012. 18:55 #407943

Driveri tek trebaju da se peglaju.
Ocekujem boost od 10-15% !
I Fermija su lepo ispeglali sa driverima.

Ono sto meni licno smeta je cena pogotovu cena koja ce doci kod nas.
Za evropu preporucena cena je 370 eur a koliko vidim ovde se vec pominju cifre od preko 600 eur!
Sramota,sta rade nasi ljudi!Alavi su uzas!

nemanja21 Re: MOCNA ARHITEKTURA! 22.03.2012. 19:02 #407944

Mali off:
Tegra 3: Quad core CPU, 12 core GPU
A5X: Dual core CPU, 4 core GPU

Rezultat: http://tinyurl.com/7tthd56
obradmi Po Guru 3D 1920x1200 22.03.2012. 19:22 #407951

broj poruka: 7741
DX11: Metro 2033 brzi 7970 za 12 %
DX11: Anno 2070 brzi gtx 680 za 6%
DX11: Battlefield Bad Company 2 brzi gtx za 29 %
DX11: Battlefield 3 brzi tx 680 za 24 %
DX11: Crysis 2 brzi gtx 680 za 3 %
DX11: Alien Versus Predator brzi 7970 za 20 %
DX11: Lost Planet 2 brzi gtx 680 za 22 %

3dmark 11 svi testovi( Heavy tessellation,Deep Sea scene itd..) sa kojim
se slazu i Nvidia i AMD,inace daje dobar pokazatelj GPU perfomansi
gtx 680 brza za 19 % od HD7970.Otprilike toliko je i brza gtx 680
od 7970 ,sto nije nedostizno za AMD.

Pri tome gtx 680 trosi 173 W ,Radeon 7970 195 W za 12 % manje od Radeona 7970
Temperatura takodje full load po Guru 3D 7970 78 C ,gtx 680 79 C (izjednaceni ovde)

Ono sto je znacajno za Nvidia sa gtx 680 to je da je uspela da utrostruci broj CUDA jezgara
u odnosu na prethodnu seriju ,i time fakticki u 3Dmark 11 poveca prednost u odnosu na gtx 580 za 40 % (igrice) ,ali je ta prednost i veca zahvaljujuci broju CUDA jezgara u aplikacijama koje koriste CUDA kao u Cyberlink Espresso za 100 % brza od gtx 580.

SkyFire ALI MAINSTREAM CHIP :) 22.03.2012. 19:24 #407953

@Jabucar/papucar/fanboy :)

Nemoj sad babe i zabe da mesas.To je mobilni segment,pitacu te ja gde je Apple kad izadje recimo Tegra 4 :)

Inace video sam Ipad 3,svidja mi se..

Sto se tice desktopa,o ovim razlikama u efikasnosti arhitekture pricam pored featuresa i drugih stvari.
Broj tranzistora ,memorijska magistrala i sve to u poredjenju sa 7970!

http://i40.tinypic.com/1h2p1v.png

By the way,oboren svetski rekord,samo 1840 Mhz za GPU :)

http://vr-zone.com/articles/evga-geforce-gtx-680-hits-1842-mhz-under-ln2/15323.html

Najcrnje od svega sto ova mala karta slajfuje po lobanji Dual 6990 Muahahaha!

Millance82 GTX 680 22.03.2012. 19:34 #407954

broj poruka: 578
Dobar proizvod nema sta, lep odgovor na novu ATI seriju :)
Asus Maximus Extreme-Z
Intel ® Core™ i7-2700K NOCTUA NH-D14
Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v
ASUS GTX 580 DC II
SSD Crucial M4 128gb
Seasonic X-Series 660W
CM 912+
Dell U2312HM

nemanja21 Re: ALI MAINSTREAM CHIP :) 22.03.2012. 19:42 #407956

Bogami, ako bude kao kepler morace da iscackaju neku sicu iz zadnjeg dzepa da vas kupe
:: Nemoj sad babe i zabe da mesas.To je mobilni segment,pitacu te ja gde je Apple kad izadje recimo Tegra 4 :
Pisko Srećno ozdravljenje FunSky! 22.03.2012. 19:49 #407959

broj poruka: 6675
... bio sam se ozbiljno zabrinuo za tvoje zdravlje, za vreme patnje dok nije izašla ova kartica, koju, kao ni prethodne nećeš imati, ali ćeš tim više puniti usta sa njom.
Dobro je što je ovo stvarno ok, za razliku od Felermija ili Termija. Ono što ne možeš da dokučiš, to je šta si pričao pre a šta sada - i da ovime što sada pričaš, i što je evidentno sa stranih sajtova (iako, jel`, nije prošlo KROZ TVOJU sertifikovanu laboratoriju pa i nije validno...), sam sebi jako skačeš u usta.
Ukratko, OVO je dobra karta, a gluposti koje si pričao o Termiju, sam uporedi sada. Na koliko superiorno tužan kompromis i odluku je imala nvidija kada je sklepala Termi vidiš sada kada porediš ovu karticu sa pristojnom potrošnjom, grejanjem i rezultatima - koji su, usput, opet protivno tvom lupetanju, NAMENJENI ZA IGRE a ne za stizanje na Mars kako si tvrdio, sa Termijem...
I, onako, razlika, koja - to ispravno primećuješ, UVEK, već generacijama postoji između top gpu-a amd-atija i nvidije, ostala je poprilično ista, a svakako, 10-20% posto nije adekvatno svršavanju koje reprodukuješ ovde...
Ajd` sad o karti, ovo je bilo pošto si me bocnuo, a ja za razliku od mnogih, pamtim šta neki lupetaju i imam naviku da to ponekad napišem..., ostaje da vidimo i SLinu u odnosu na crossfire, tu je termi podbacio - netipično - u odnosu na amd u prošle dve iteracije 48 i 58, pa ako je i to ispeglano, onda je to stvarno karta koju bi FunSky trebao da hvali koliko je žučno hvalio Termi, jer za razliku, onda bi u potpunosti zasluživala.
I na kraju.... čak nisi ni Funbois u pitanju cena kako sam mislio, ti si jednako brzoplet i kod nvidije, tj. zajebi prve cene, stvarno su nerealne za poređenje, mora da se sačeka da se stabilizuje ponuda i tržište nakon nekog vremena, da bi onda rekli koliko košta top nvidija i top ati, ove cene su nefer za nvidiju i verovatno će pasti. Ovce koje je sada pazare, neka je i plate toliko, pa makar i našim derikožama. Inače, cena je čak i bolja nego sam se bojao. Smrducka ili miriše na ipak neke padove, srećom.
P.S. Mainstream, Von Mainstain!, Mainstream!

Budale veruju u sreću.

SkyFire Re: Re: ALI MAINSTREAM CHIP :) 22.03.2012. 20:02 #407960

Cekam samo da krenes po marketingu i trznisnim udelima pa da izbacim validan dokument koji ce da definise pravo stanje na trzistu posto si i ti mnogo puta pricao o tome kao i Obrad i Piskovo konstantno lupetanje i nepovezano trolovanje i laganje naroda usled neracionalnog psihosomatskog stanja!

Eto ako nekad pozelis da o tome porazgovaras ,dacu ti tacnu tabelu koliko koju firmu sta kosta i kolika je zarada po kvartalima..

Sad kad se samo setim famoznog Bartsa i navodne prodaje bolje od nVidia,pa onda jefitniji proizvod/veca zarada..Koje sranje od price (ne mislim na tebe,sami ce se prepoznati)
A tek fora sa LLano platformama kako se prodaju cudo nevidjeno a dok sam ja pricao da je to patka i da je mazanje ociju tek sad se priznaje ..

Na srpskom :
http://www.itsvet.com/tekst/amd-odustaje-od-globalfoundries-a/5754/

AMD je u goYnima do guse..Samo gf-u mora da plati penale od 425 miliona dolara sto nije mala cifra za tako mali vremenski period i jos da se odrekne deonica.
Eto sta se desava kad uslovis nekog da patent radi samo za tebe!
Inace stanje mi se ne svidja,ma koliko NEsimpatisao AMD zbog onog sto jeste ali ako do ovog dodje a vec se polako desava MONOPOL ne gine!

:: Bogami, ako bude kao kepler morace da iscackaju neku sicu iz zadnjeg dzepa da vas kupe
:: ::
:: :: Nemoj sad babe i zabe da mesas.To je mobilni segment,pitacu te ja gde je Apple kad izadje recimo Tegra 4 :
:: ::
SkyFire Evo ga i Asus na overklok delu! 22.03.2012. 20:16 #407961

http://vr-zone.com/articles/asus-gtx-680-2gb-overclocking-review-win-some-lose-some/15322.html

1335 Mhz hm...
Nategnuti fabricki klokovi a? Heheh..

eVGA linija proizvoda :

http://www.fudzilla.com/home/item/26479-evga-announces-five-different-gtx-680-cards

Pisko Cekaj, cekaj??? 22.03.2012. 20:23 #407962

Ne znam šta čekaš.... opali, ko će da čeka...?
Umesto da nešto pametno kažeš o karti, opet nešto flejmuješ, raspiruješ i boriš se protiv vetrenjača. Opet, da ponovim, ova kartica pokazuje koliko si lupao pre, ili funboisovao jer upravo ova kartica pokazuje razliku u odnosu na prethodne dve - mani malo simpatične termi-fermi serije, eto, ovo je PRVA kartica nakon daaaaleke 4870 ATI kartice, koja je povratila pefrormance per watt krunu nvidiji. Kao da to ovde niko ne vidi, jbmlga, pre će da se diskutuje o boji maske i debljini kartona od kutije, čini mi se. Kada top-end kartice danas, ne bi bile dovoljne (u fps-ovima) za igre, kao što je to bilo u vreme prvog crysisa, onda bi natezanje oko fps-a bilo jako bitno, ali, od tada imamo situaciju da je i (bez podsmeha) i mainstream buljuk kartica bio dovoljan/više nego dovoljan za igru svega na konzolaški orijentisanom tržištu, i, ovaj podatak, o potrošnji i performansama, buci i temperaturnim natezanjima čipa (i provociranja hladnog lema) meni je bio bitan, i sada je, i govori o pravom napretku.
Dalje, koliki je napredak u fps-ovima u stvari, nakon najava od pre neki dan? U proseku oko 15% nad 7970 i oko 36% nad 580. To mnogo realnije zvuči od dečijih fantaziranja o 50% ili više.
Inače, pogledah i 110 specifikacije (na fudzilli), i, performanse ne pomenuše, ali da ih zanemarim kolike god da su, kanda ta kartica ide opet ka nerazumnoj potrošnji (veličina - die size čipa je ludilo), ali da vidimo naravno... ako ništa, biće za seciranje na forumima, kako to uopšte sve radi i ispravno se proizvede jer je veličina i broj trandža stvarno enorman. O ceni i potrebi da se to ima, nema svrhe raspravljati jer je van raspravnog domena.
Sad, da čekamo odgovor amd-a sa nafuranim čipom koji će prednost ovog kuplunga svesti na malo ili ništa, pa onda... 110 i dvoglavci i tako u krug.
A mogle bi i te cene da padnu u međuvremenu, ne sipaju benzin u te čipove.

edit: nije odgovor na neposredni post iznad, nego prethodni.
Budale veruju u sreću.

nemanja21 Re: Re: Re: ALI MAINSTREAM CHIP :) 22.03.2012. 20:25 #407964

:: Cekam samo da krenes po marketingu i trznisnim udelima pa da izbacim validan dokument koji ce da definise pravo stanje na trzistu posto si i ti mnogo puta pricao o tome kao i Obrad i Piskovo konstantno lupetanje i nepovezano trolovanje i laganje naroda usled neracionalnog psihosomatskog stanja
:: Eto ako nekad pozelis da o tome porazgovaras ,dacu ti tacnu tabelu koliko koju firmu sta kosta i kolika je zarada po kvartalima.
Ajd daj tabelu, moja tabela kaze da Epl moze da kupi nV od polugodisnje zarade.
Pisko Re: Evo ga i Asus na overklok delu! 22.03.2012. 20:30 #407965

.. tu se vidi da amd bolje skalira na OC-u, da su nasvirani, (pri tome nvidija više nasvirana), egal, tj. negde ovako negde onako..
Šta tu nije pokazano je, koliko je onda performance per watt odnos, tj. koliko ko ždere a koliko pri tom pljuje na ekran, jer na defalutu, nvidija vodi. Ukratko, čuveno oc skaliranje baš i nije nvidijoliko, pa i početni klokovi su nategnutiji kod nvidije.
Kada bilo koji tester bude hteo da pristrasno prikaže ove kartice - nvidiju će porediti na nižim (besmislenim) rezolucijama na kojima šije amd kartu, i obratno, na besmisleno velikim rezolucijama, na kojima bandwith nvidije postaje usko grlo i prednost ide amd-u.... i ovo će biti endless loop. Test na HD rezoluciji je za ove karte - sra?e. Ne služi ničemu.
Let`s see!
Nego, ima li gde slinavljenja, ili još niko nije dobio dve karte na test?

Budale veruju u sreću.

:: http://vr-zone.com/articles/asus-gtx-680-2gb-overclocking-review-win-some-lose-some/15322.htm
:: 1335 Mhz hm..
:: Nategnuti fabricki klokovi a? Heheh.
:: eVGA linija proizvoda
:: http://www.fudzilla.com/home/item/26479-evga-announces-five-different-gtx-680-card
Miskonius Dobra karta... 22.03.2012. 20:46 #407968

broj poruka: 4420
A procenat poboljsanja u performansama je ekvivalentan procentu smanjenja proizvodnog procesa u odnosu na 5xx seriju. (ovo isto vazi i za AMD)
Uz nenormalno poboljsanje performansi po vatu.

@Pisko
Nisi upucen, Psihopata je pripovedao da ce 680gtx biti 100% bolji od 580gtx
Read `em and weep :
http://imm.io/jNUp

Ps
Sreca je (za Jovanove roditelje najvise) sto i Nvidija i Intel samo jednom godisnje izbacucju nove modele, kad on totalno prolupa.
Ko zna kako je tim jadnim ljudima sto zive s njim.

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

ForMax Heheheheeh!! ! 22.03.2012. 20:47 #407969

broj poruka: 192
Uvek, ama bas uvek me vas dvojica nasmejete(SkyF. vs Pisko)! :)

Ne znam samo ko ce da baci tolike pare na 7970 ili GTX680, kada za, maltene u pola cene ima odlican CF ili SLI setup, da se usere, da ne kazem da poprilicno prestize recimo GTX580 i priblizava se ovim azdajama!?!

Zaboravite sad, moguce, nadolazece komentare, tipa CF i SLI trosi mnogo, bla bla bla, taj koji i razmislja o necemu mocnom, podrazumeva se da je opskrbljen i sa adekvatnim watima u kucistu.
mixer93 Re: 22.03.2012. 20:48 #407970

broj poruka: 4187
Samo sam rekao da je steta sto nema 256bit magistralu. Da sam to spomenuo u drugoj temi, da se radi o AMD kartici, ne bi naisao na ovakve reakcije. Ali znam sad konkretno sta je problem, to sto HD7970 ima 384bit magistralu, a ovi vamo su presisali AMD-a sa 256bit.
Ali to je najmanji problem...
Sta reci, NVIDIA je bas pokazala svoju moc sa ovom grafikom. NE SMEM NI DA POMISLIM STA CE BITI KAD IZADJE GK110!

PCBerza u srcu!

f0rever dsfsfs 22.03.2012. 21:09 #407974

broj poruka: 3827
Oke, kartica je brza od HD7970 - i to je lepo.

Medjutim, nista od onoga da je kartica 50 pa i vise posto brza...

7970 je i dalje odlicna kartica, i kada bude pala cena(a hoce) - to ce biti fina kupovina.

GTX680, sam to ne razumem.

Sta je to zapravo? Kartica od 500e, koja je mainstream?

To nikako ne mogu da shvatim..

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

SkyFire ... 22.03.2012. 21:18 #407976

Misko ,prvo pazi kako mi se obracas i koga sve oslovljavas u svojim postovima na uvredljiv nacin.
Tvoju nekulturu si dokazaomp,`pamet` i neznaje milion puta a MUDA koja mislis da imas mozes lagano da dozivis PRIKLJESTENA vratima i da ostanes bez njih!

On Topic :

Post koji si okacio je bas zanimljiv jer GK110 upravo dokazuje ono o cemu sam pricao!
Daum Re: Re: MOCNA ARHITEKTURA! 22.03.2012. 21:23 #407977

broj poruka: 12811
Nije to 12Core GPU, već ima 12 procesorskih jedinica.

:: Mali off
:: Tegra 3: Quad core CPU, 12 core GP
:: A5X: Dual core CPU, 4 core GP
:: Rezultat: http://tinyurl.com/7tthd56
DmasteRNo1 Au, krenule su i pretnje 22.03.2012. 21:27 #407978

broj poruka: 6110
kad argumenata više nema. Predsedniče, bolje prestani da kenjaš, inače ćeš proći kao Partizan sinoć (muda priklještenih vratima).

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648190.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs