Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Jos `dobrih` strana ulaska u EU
STRANA 3 OD 5  
SkyFire ... 04.05.2013. 18:24 #490937

status: user
broj poruka: 18472
@bomid

Ne moze druze.Mi smo takav narod,to nam je u genima!

Prvo od cega bi trebali da podjemo jesu uslovni zakoni (zapovesti)i kojih bi trebalo
da se pridrzavamo.
Pod rednim brojem 1. glasilo bi `Gledaj svoja posla`
Mi vise vodimo i brinemo o tudjim zivotima nego o svojim!
Otud i mrznja,zavist,pakost,ljubomora..
Pa kako onda da budemo slozni reci ti meni?!
Kazez dobar si primer?!Da li znas da je danas dobrota jako diskutabilan pojam.
Za nekog si obican pajac jer se danas ceni sve sto ne valja a lose stvari se forsiraju i guraju na povrsinu cemu se klice i ponosi!
Kakvo vreme dolazi ono cega smo se mi stideli nekoj novijoj
generaciji ce biti sasvim normalno!

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Simon72 ... 04.05.2013. 18:33 #490940

broj poruka: 2799
http://is.gd/VHn1gb

bomid Re: @SkyFire 04.05.2013. 18:41 #490943

broj poruka: 1563
Totalno si u pravu.
Vec sam ranije rekao da smo mi zemlja paradoksa, krajnosti i kontradiktornosti. Negativno ponasanje se srece na svakom koraku u javnom i privatnom zivotu. Da znam da ce ulazak u EU da nas popravi bar 10% prvi bih bio sa to, ali cini mi se da nece. Mi smo mnogo tezi slucaj.
Bolje da mi ovde razmenjujemo misljenja i iskustva iz IT oblasti nego da se bavimo `ovako teskim temama`. Prosto stvaraju negativnu energiju i raspolozenje a time i osecaj beznadeznosti.

bomid Re: @Simon72 04.05.2013. 18:44 #490944

Svaka cast. To je to. Odlicna serija i pravo olicenje danasnje a boga mi nekadasnje Srbije.

SkyFire ... 04.05.2013. 18:48 #490945

Ja sam rekao jos na pocetku da ovakvim temama ovde nije mesto
Bar da se postize neka produktivnost vec se podize nivo negativne energije i stvara jos vece nezadovoljstvo.
Bilo bi mi draze da polemisemo o svemu samo ne na politickoj osnovi!

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

SkyFire ... 04.05.2013. 18:48 #490946

Ja sam rekao jos na pocetku da ovakvim temama ovde nije mesto
Bar da se postize neka produktivnost vec se podize nivo negativne energije i stvara jos vece nezadovoljstvo.
Bilo bi mi draze da polemisemo o svemu samo ne na politickoj osnovi!

Superior Technology

gliga79 ... 04.05.2013. 19:17 #490948

broj poruka: 4641
Daj boze da udjemo u EU sto pre !!!
Mafija nam uvaljuje zvaku da je EU propast, dok se oni enormno bogate i skrnave sve zivo po Srbiji pozivajuci se na patrijotizam.
Opametite se dok je vreme i dok imamo sanse !!!

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

Simon72 ... 04.05.2013. 20:26 #490966

broj poruka: 2799
Da al šta ce da nam evropa radi.Da ona prestroji tajkune i kriminalce a pride i ne postoji jasna razlika u svemu tome.Da ima istine u iskorišcavanu patriotizma ima.Stvar je veoma prosta.Država nam je na dnu a neku normalnost(stabilnost) održava to što oni koji dobijaju plate od države imaju mnogo vece plate nego što su ekonomski opravdane kao i penzioneri od kojih živi polovina ljudi u srbiji.U situaciji kad ne postoji dodatno zaduživanje i spremnost drugih država da održavaju našu stabilnost vladaoci nemaju drugog izbora nego da rade ovo što rade.Šta sa rusijom.Ona nam nikad nije ni pomagala ali nikad nije ni bila protiv nas.Na rusiju osim u emotivno epskom smislu nemožemo da se oslonimo pa šta nam je citiniti.Srbija ni devedesetih nije bila kao severna koreja niti je to moguce.To se sve koristi u politicke svrhe.Humanost ne postoji i to je rec kojom se opravdavaju sva zla u zadnjih perdesetak godina.Svi smo mi isti pokvareni pohotni zli majmuni koji su sišli sa drveta a ta povremena dobrota je laž i nije iskrena.
Za i protiv EU je potpuni izlišna stvar.
Srbija nikad nece biti u evropskoj uniji.
Razlika izmedju nas španaca grka engleza holandjana je u tome sto su neki naucili da dobro lažu i da ne govore ono što misle dok neki to nisu.Stvar je u dresuri i nicemu više.

E da šta o svemu tomekaže branko kockica
http://is.gd/rgvBHd
gliga79 Re: ... 04.05.2013. 20:53 #490973

Svim silama u EU sto pre ako mozemo decu da spasimo, Da li cemo uopste uci ili ne to je druga prica.
Van EU propadamo neverovatno brzo i necemo moci da prezivimo kao nacija.
Mafije sve moguce, kriminal , korupcija, mortalitet nezapamcen , depresija, nezaposljenost rekordna u istoriji Evrope, ubistva(pojedinacna, masovna), lopovluk, gubljenje teritorija, glad , beda i jad.
Sve nam se to desava van EU, opasuljite se !!!

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

:: Da al šta ce da nam evropa radi.Da ona prestroji tajkune i kriminalce a pride i ne postoji jasna razlika u svemu tome.Da ima istine u iskorišcavanu patriotizma ima.Stvar je veoma prosta.Država nam je na dnu a neku normalnost(stabilnost) održava to što oni koji dobijaju plate od države imaju mnogo vece plate nego što su ekonomski opravdane kao i penzioneri od kojih živi polovina ljudi u srbiji.U situaciji kad ne postoji dodatno zaduživanje i spremnost drugih država da održavaju našu stabilnost vladaoci nemaju drugog izbora nego da rade ovo što rade.Šta sa rusijom.Ona nam nikad nije ni pomagala ali nikad nije ni bila protiv nas.Na rusiju osim u emotivno epskom smislu nemožemo da se oslonimo pa šta nam je citiniti.Srbija ni devedesetih nije bila kao severna koreja niti je to moguce.To se sve koristi u politicke svrhe.Humanost ne postoji i to je rec kojom se opravdavaju sva zla u zadnjih perdesetak godina.Svi smo mi isti pokvareni pohotni zli majmuni koji su sišli sa drveta a ta povremena dobrota je laž i nije iskrena
:: Za i protiv EU je potpuni izlišna stvar
:: Srbija nikad nece biti u evropskoj uniji
:: Razlika izmedju nas španaca grka engleza holandjana je u tome sto su neki naucili da dobro lažu i da ne govore ono što misle dok neki to nisu.Stvar je u dresuri i nicemu više
::
:: E da šta o svemu tomekaže branko kockic
:: http://is.gd/rgvBH
nenika2009 JEDAN DOBAR PRIMER ULASKA U EU 04.05.2013. 20:54 #490974

broj poruka: 1083

http://bit.ly/11JWQ2s

SkyFire Rusi.. 04.05.2013. 20:56 #490976

Sto se tice Rusa i ja se slazem da je tu svugde interes zastupljen.
Ali kako drugacije funkcionise nego tako?!
Pa prijateljstva izmedju ljudi bazirana su na intetesima,to je spona koja vezuje i stvara
nove kontakte..

Kazu mnogi Rusi nam nisu pomogli?!
Vi zaboravljate kroz kakvo razdoblje i fazu oporavka je Rusija pprosla.
Na sve to Jeljcin je bio Americki covek.

Sve dok Putin nije dosao na vlast ni njima nisu cvetale ruze.

Za vreme nase demokratske vlasti,niko nije ni trazio pomoc od Rusa,tacnije
nije im se ni obratio jer su bili okrenuti Amerikancima!

Ja eto,naivno se nadam da postoji mogucnost da se sad nesto promeni bar malo,ako bi se preneo
taj Ruski plan ovde mozda nesto i bude od toga.

Na kraju krajeva,ne vrti se bas sve oko politike,ima tu dosta uticaja i pporeklo i religija.

Superior Technology

codeus .. 04.05.2013. 21:59 #490992

broj poruka: 4054

netripujte .. pa mi jos nismo dobili ni datum za otpocinjanje pregovora o pristupanju :) .. mozda ce nam sad dati DATUM kada ce nam saopstiti DATUM za otpocinjanje razgovora ..

i taj proces ce trajati bezmalo jos 10 godina !!! ..

a EU ce nestati za 3g ..

to vise nije ONA EU kojoj smo se `divili i tezili` .. sad je samo korporacija !!!

Slovenija koja je imala 25x jaci BDN od serbijanaca je sad pred bankrotom kao grcka .. pukli ko balon ... srozali im kreditni rejting pre neki dan na SMECE (spekulativni nivo)

Hrvati ulaze i vec su pukli .. sto je dobro za nas .. preselice kao i slovenci celu industriju ovde :)

ceo svet je pukao .. ovo ni AK47 nemoze da resi .. eventualno planetx ili kakav kamen iz svemira ..

u EU je nezaposlenost rekordna .. cak i u nemackoj .. trenutno su u recesiji a blagi oporavak (nemci samo) ocekuju u 3 kvartalu 2014-te ..

jebali smo jeza u ledja ..

nenika2009 NISTA OD PUTINA- RADI ZA VATIKAN 04.05.2013. 22:01 #490993

broj poruka: 1083

http://bit.ly/13UKB4T

bomid Re: @gliga79 04.05.2013. 22:12 #490997

Taman sam mislio da prestanem da postujem u ovoj temi ali ne mogu. Gligo covece `sad pa sad` da udjemo u tu mrtvu EU, nista se ne bi promenilo. Mafija, criminal, korupcija, mortalitet, sve to ostaje plus duplo vece cene i duplo veca nezaposlenost. Nece nam EU resiti te problem. Moramo ih resiti sami a za to nam nije potrebna EU i `pristupni fondovi` nego zdrav razum visok nivo svesti i odgovornosti. Tako je isto bilo sa Milosevicem. Samo on da padne s vlasti odmah nam krece na bolje, stize lova sa zapada, pokrece se privreda, raste zaposlenost I standard, kad` ono sipak. Tacno je da su neke pare dosle ali su otisle u dzepove politicara, i nenamenski su trosene. Da smo taj novac ulozili u privredu sada bi ohoho videli rezultate. Srbija je drzava sa enormno velikim drzavnim aparatom koji enormno trosi. Svaki i najsitniji cinovnik-funkcioner ima sluzbeni automobile, sipa drzavno gorivo, drzava mu redovno servisira taj auto koji se najvise koristi u private svrhe. Verujte mi gledam to skoro svaki dan. Automobili za `sluzbene` potrebe kupuju se kao hleb.
U Srbiji mora da se promeni sistem i ljudi koji 25 godina egsistiraju u vlasti. Da dodju mladje, visokomoralne snage sa normalnim stanjem svesti, ali tesko da ce do toga doci posto se 99% politikom bavi iz koristi a onaj 1% da kazemo iz ubedjenja ali oni ne mogu da dodju do izrazaja.
@SkyFire Nama takodje treba neki Putin. Covek je Rusiju podigao iz pepela, ali kako. Gvozdenom rukom. Disciplina i odgovornost. Na zalost to se u Srbiji nece dogoditi. U Rusiji Putin svojim autoritetom i moci-silom kontrolise oligarhe-tajkune, u Srbiji je obrnuto Tajkuni kontrolisu politicare.
Sto se tice ekonomske saradnje Srbije i Rusije situacija je sledeca. Hoce Rusi da uvoze od nas, posebno poljoprivredne proizvode. Problem je u tome sto celogodisnju nasu proizvodnju recimo jabuka Moskva moze da pojede za 7 dana. Srbija trenutno nema kapacitet za trgovinu sa Rusijom.
Potpuno si u pravu kada si pomenuo poreklo i religiju jer se ipak nalaze duboko u pozadini svih politickih i drugih odnosa u svetu.

SkyFire ... 04.05.2013. 22:28 #490999

Moje licno misljenje je da je to oko EU samo patka
da se narod malo umiri i skrenu misli sa nekih drugih stvari..

Smatram da i oni znaju sve tacno sta predstoji ,codeus je lepo objasnio.
Ovo je samo kupovina vremena za nadam se neke radikalnije promene u drzavi.

Ruse sam pomenuo jer od dolaska ove nove vlasti ucvrstili su se odnosi
sa Rusima.Mislim da plan kroz autoritet mogao da promeni nesto.
Samo malo da se ugledamo na Ruse bilo bi bolje.
Ja mislim da se na tom Srpko-Ruskom planu radi odavno!

Cak i da samo razmisljam na glas/mastam,ne zvuci lose zar ne?

Superior Technology

Daum ... 04.05.2013. 22:38 #491000

broj poruka: 12805
Ovaj nenika kad zagrize ko pas pod besnilom. Crna majko kakvih ljudi ima...

codeus Re: ... 04.05.2013. 22:43 #491001

broj poruka: 4054

kacevendin ucenik :)

:: Ovaj nenika kad zagrize ko pas pod besnilom. Crna majko kakvih ljudi ima..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
Ishmerish Dobro bre, zema se prima na religiju 04.05.2013. 22:46 #491002

broj poruka: 7285
nema ga sad potrebe na krst odmah, ja sam licno daleko od toga, ali nije neverovatno da se ispostavi da ima nesto u tome.

Jer ako nekad misli da dodje, sad je pravo vreme.

Pricam o antihristu(ako postoji uopste)

Lala 4ever!
http://youtu.be/n7hk7-XMXGU

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

bomid Re: @SkyFire 04.05.2013. 23:13 #491008

To sa `patkom` moze da bude tacno.
Moje misljenje je (sada smo vec krenuli u ozbiljnu politiku) da se u svetu stvara protivteza zapadnim silama a mi smo tu negde izmedju ali se moramo `jednom carstvu privoleti`. Tezim da budem racionalan i mislim da nam i vlast takva treba biti i nesto mi toplo oko srca dok citam ovo sto si napisao. Jednostavno mislim da ne treba da se drzimo EU `ko pijan plota` vec vidimo sta nam se nudi i na drugoj strani. Naravno to ne treba da bude politika `od danas do sutra` vec da se napravi jedan dugorocniji plan, bar 10 godina.

SkyFire Bomid 04.05.2013. 23:58 #491017

Politika je kurva to stoji ali uvek postoji i ona druga strana,gde logika
moze da dodje do izrazaja!

Ako uzmemo u obzir da je Amerika Nacisticka sila
savremenog doba tj da je kolevka zla i prestonica najusavrsenije masinerije pod kontrolom Illuminata sve je jasno.

Sa druge strane imamo Ruse ciji motivi u odnosu na USA nisu malicioznog krajnje zlog poriva.
Rusi koji ne skrivaju,koji se usavrsavaju kroz nauku i svoj narod edukuju
i pothranjuju informacijama,susta suprotnost amerikancima koji teze
ka masovnoj manipulaciji a da bi taj put bio laksi zna se na kojo nacin i sa kakvim sredstvima se koriste da bi narod sto vise mentalno slomili.
Inace Amerika polako ali sigurno tone,u velikim finansijskim su problemima i ovo su njihovi poslednji trzajevi da iscede Evropu.
EU je nista drugo nego ogranak americke vlade (sistema)
utemeljen u evropi!Prostim recima tako dodje.Ko vrsi kontrolu?Opet amerikanci..

Rusija je nesto cega se ameri najvise plase i to im stoji kao trn u oku.
Mi svakako treba da budemo uz Ruse jer je to jedini put ka uspehu a ne ponoru i unistenju nase zemlje i naroda..

Postoji iskonska tajna koju mali broj ljudi na svetu zna zbog cega nas ameri mrze i zboc cega zele da nas uniste a zele!Ne nasedajte na bajke kako ce nam pomoci ili zele da pomognu..Iza toga svega se krije mnogo veci plan do samog istrebljenja srpskog roda!

Mnogi misle da su to teorije zavera i sl ali nazalost nisu.

Da Rusa nema davno bi mi bili zgazeni ..

Superior Technology

gile23 ... 05.05.2013. 00:46 #491021

broj poruka: 9121
Dok se bude narod zaposljavao preko veze i zavrsavao privatne fakultete i kada se sve bude radilo preko i osljarilo tako ce nam i biti, svako ko ima imalo mozga ce na prvu otici preko gde ce prvo dobiti vrhunske radne uslove, opremu, novac i na kraju normalnije i zdravije drustvo, koje ima bilo kakav plan, kod nas se casni krst ne zna.

Vlast ne vode pametni vec lendovi manje vise (ne direktno ministri vec ovi ispod njih, cast izuzecima) samo pogledajte omladinu bilo koje stranke manje vise neko kome sigurno prvo u zivotu nije ucenje i razvoj svog mozga, vec druge stvari, taj da je pametan ne bi se petljao sa doticnom gospodom nikada. Umesto pravog strucnjaka uzimaju se kojekakvi estradni menadzeri i ostale ludorije, taj ministar moze da ima sta hoce u svom cv-u on je tim jednim potezom postao nizi u ocima naroda.

Najbolji primer drzave prave je Kina, sve se zna u sitnicu, radi se za ocuvanje integriteta drzave i jacanje njene pozicije u svetu, zakon se postuje ko god bio u pitanju. Kod nas se zakon nije postovao od 45 pa nadalje niti ce se postovati danas.

Da ne pominjem navijace i ostale smejurije koje mogu da pokupe za 30 minuta ili donesu takav zakon koji ce se postovati da vidis posle ludorije klinaca kada ih neko rebne sa 50 000 dinara kaznom + socijalni rad. Sve bi se to lako resilo da ima neka cvrsta ruka. U UK valjda nasli 1% konjskog mesa u nekoj prasetini cemu vec, sve su povukli sa trzista, kod nas se dize za mleko granica 10 puta, kod njih ako bi ministar doneo takav akt leteo bi u zatvor xyz godina plus bi ga rebnuli nekom novcanom kaznom, dok kod nas niko nista. Onaj jedan navijac ima 4 krivicna dela za koja moze da lezi par godina, prebije Cedu i njemu dolaze neki cinovnici da je taj mnogo opasan i da po fazonu ne smeju da ga hapse, EJ, pa ovo nema ni u Kongu gde vode rat xyz godina. Nisam za LDP ali ako je taj napao nekog na nekom nivou sta bi bilo da je takav neko napao vas ili vase dete.

Nema kod nas jos takvog politicara na sceni, Vucic je na moje iznenadjenje dosta uradio, ali mora to mnogo bolje.

Kad pogledas u drzavi mi imamo 5 fabrika po svetskim standardima (stranih naravno) dok su domace na rangu titovog vremena sa masinama od 30 godina i minimumom ulaganja, sa takvom industrijom mozemo da izvozimo nekim levacima, ima i tu izuzetaka.

Lista je duga kada bi se sve pisalo, pogotovo u pogledu energije koja je najbitnija za dugorocni razvoj, do skora nije postojao zakon za dotiranje novca za privrednike koji zele da investiraju u obnovljive izvore energije i olaksaju posao Kolubari.

I da nama ne treba nikakav EU vec njihovi zakoni koji ce se postovati, a posto od toga nema nista kod nas, najbolje da dodjemo pod njihov patronat, gde ce lokalni tajkuni postati sitna riba, taman nas potrovali sa svim i svacim. Kosovo je odavno izgubljeno, to sto je Vucic izdajnik naroda itd. to je glupo komentarisati, to sto su uradili je najlogicnija solucija i najbolja danas.

Ka rusima tesko da mozemo da se okrenemo jer smo imba daleko, a put do rusije nam je presekla bugarska i 99 i danas. Sami smo nema niko da nam pomogne to je realnost nazalost. Novac se trenutno nalazi u developing world-u to se lako moze videti po Discovery-u i ostalim kanalima, gde Kinezi prave cuda, dok na zapadu se retko sta takvog nivoa (luka u sred mora i najduzi mostovi na svetu) vidi.

Ovakve teme u svastaru da idu.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rammadis @vladats i skyfire 05.05.2013. 11:39 #491069

broj poruka: 95

+1

matz ree 05.05.2013. 12:23 #491074

broj poruka: 801

da smo mi normalna zemlja Eu nam ne bi ni trebala ,bili bi nesto kao Norveska ,Svajcarska ... ulazak u Eu nam nece promeniti mentalitet

http://youtu.be/0MA3VwfXNx8

ovaj video lepo opisuje sve probleme na balkanu

ramzesIII Bomid.. 05.05.2013. 12:56 #491077

broj poruka: 1017
Oduzila se tema, a nista novo nismo culi.
Samo mi objasni (objasnite...) kako to Srbija nije siromasna zemlja.
8 godina sankcija, 3 promasena rata...(jel si svestan koliko to kosta ?)
I ovo sto sada trosite su neke pozajmice i krediti iz EU. (ovo zna Vucko..)
A Rusi su na Kosovu pokazali na kojoj su strani i ako ti slucajno daju povoda da se angazujes na Kosovu, opet ce to biti uz nekog svog interesa, a ti ces da najebes...
Rudnici i ostala bogatstva su mrtav kapital ako ti nemas novca da ulozis i od toga pocnes da zaradjujes !

gliga79 Jos `dobrih` strana ulaska u EU 05.05.2013. 13:20 #491079

Nemoj samo Rusija da nas pomaze. Kad su nam pomogli u istoriji...... jedan primer ?
Uvek smo izvlacili deblji kraj kad smo imali posla sa njima.
Na zalost ljudi to nece sebi da priznaju ali tako je.

Najveca pomoc u istoriji Srpskog naroda bila je od Francuske, kad su poslali brodove da prebace Srpski narod (koji nije imao gde da bezi) , na ostrvo Krf i na taj nacin spasili citavu naciju.
Knjiugu u sake pa ce da vidis ko ti je prijatelj i ko ti je pomagao kroz istoriju a ne politicka baljezganja i gluposti.

STRANA 3 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs