`SRBIJA NESTAJE: Za 10 godina 300.000 manje ljudi!`
STRANA 3 OD 4
prashinar
Nisam ja pomenuo biološki sat nego Adzem
07.07.2013. 21:51
status: user broj poruka: 517
A moj komentar je bio namenjen njemu, medjutim ti si upao ispod njega sa komentarom. Svejedno, vidim da ga podržavaš. I žene mogu da radjaju sa 60 godina. Bilo je primera.
Žene, muškarci, dugačka tema... Nebitno.
Ne potpisuj papir ako ga nećeš poštovati
Mi smo potpisali u Kumanovu. I NATO je. MI poštujemo, oni baš i ne. Nama je obraz čist, njima nije. Dobro, pod obrazom ne podrazumevam ovo što rade glavonje na vlasti sada. Ma, šta ja pričam, prokleti sporazum ne poštuju ni te naše glavonje. Pustili su naše dole niz vodu...
Da nade ima, ima. Dok narod malo ne dodje pameti, dok ne dobije po ušima, ništa od boljitka. Da su slušali patrijarha Pavla umesto što ko ovce bulje u Dačića, Vučića, Tadića, Cecu, Karleušu, Lukasa... sad bi imali boljitak. A prost odgovor Pavla na pitanje novinara koje je glasilo: kada će nam biti bolje, je bilo nešto u smislu: kada mi samo uradimo nešto. Zaboravih. Valjda će mi oprostiti :]
ali nemogu ko pojedinac ništa da promenim,28godina ,cerkica. za koji mesec puni dve,kada treba da se rodi i drugo dete,trece odmah u planu samo nek je zdravlje boze,planiram cetri komada ,plata oko 30k,supruga oko 20k,otplacujem auto,150e. mesecno ,placam komunalije 100-150e ,pa ipak mogu da kazem da zivim normalno ne fali mi nista,a to sto je narod postao nenormalno sebican,i sto gleda samo svoje dupe to nemogu da promenim,takodje primetio sam da su ljudi mnogo nervozni i nemogu da trpe deciji plac i nestasluke,pa i ne pomisljaju da imaju drugo dete,ili cak uopste neplaniraju da imaju.strashno,a neshvataju da ce se jednom kad ostare strasno kajati,neidem na more ,bice prilike jednom i za to,ali bitno je da imam srecnu porodicu i malog andjela uskoro i drugog
Phenom IIx4 955 Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate 1TB NZXT Lexa S Black Shark 8GB/1866MHz LC Powe LC6650GP3 http://tinyurl.com/7rgqpg9 Potreba da se uvek bude upravu je siguran znak glupog coveka
glup komentar sa tvoje strane iako si malo ispravio stvar na kraju citiram Gastarbajteri su drugo,to su po prirodi nepismeni i primitivni,priglupi ljudi ,vecina je takva,cast izuzetcima
druze verovatno se nisi bavio gastarbajterskim poslom i nepoznajes ljude tog tipa,6godina radnog iskustva u tom polju i mogu da kazem da je ogromna vecina tih ljudi veoma inteligentna pa cak i skolovana,ali je zbog situacije kakva je kod nas primorana da bezi odavde i obavlja svakakve poslove koji im ne prilice
a cast izuzetcima pripada starijim nepismenim osobama koje se ceo zivot ba ve tim poslom i neznaju dalje od nosa,starci od 50-60+ godina
Phenom IIx4 955 Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate 1TB NZXT Lexa S Black Shark 8GB/1866MHz LC Powe LC6650GP3 http://tinyurl.com/7rgqpg9 Potreba da se uvek bude upravu je siguran znak glupog coveka
Drugo jos kao dete sam zapamtio ko su gastarbajteri ali oni pravi.. Seljaci koji su otisli da rmbace po zapadu da bi posle izigravali gospodu po Srbiji kad se vrate ovde na odmor sa Mercedesima i koje picke materine a u kreditima do guse!
Polupismeni ljudi bez manira i kulture..Vazno je da je zlatan lanac oko vrata,cackalica u ustima i da se vozi mercedes a stomacina zabrekla od brze hrane ..
Znam vrlo dobro pravo poreklo tih ljudi,ocigledno ti ne poznajes pravo znacenje `Gastarbajter` ,to ti je radnicka klasa,to je taj nivo.
Ostali koji su tamo napravili neki biznis i stekli neke pozicije,zavrsavali i zavrsili neke skole ne spadaju u ovu grupu i ako su otisli tamo da rade i steknu neki kapital. Postoji razlika.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ne o proslosti,tema je o sadasnjosti i buducnosti takodje
postujem to sto si stariji,ali danas je cinjenicno stanje ono koje sam naveo
bar u mom okruzenju,mada i mnogo zavisi i od mentaliteta koji nije isti u bg-u i kod nas dole :-)
Pa nije su tu Bog zna sta promenilo do dana danasnjeg..Sa kolena na koleno se generacijski samo nastavila loza.. Ostali su samo ispratili isti put,isti ljudi ,isti mentalni sklop..Naravno kazem cast izuzetcima mada gastarbajtere vidjam cesto a poznajem i nase ljude biznismene..Razlika se oseti i te kako..
Najvise se najezim kad ni srpski ne pricaju kako treba,gadjaju se s` padezi :)
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
te ljude koje pominjes sada spadaju u onu sa moje strane pomenutu 50-60+ kategoriju
ljudi sta da vam kazem potrudite se i radite na tome da ne nestanemo,ja radim na tome i radicu
obecavam :-)
Re: `SRBIJA NESTAJE: Za 10 godina 300.000 manje ljudi!`
08.07.2013. 01:44
status: user broj poruka: 1219
U Beogradu imas vise bosanaca, crnogoraca i hrvata nego PRAVIH SRBA
:: Ko će se onda `ovdi` išćudžavati, tražiti savet, procenu.. :: :: Danas nas je za više od 311.139 manje nego 2002. Prosečna starost stanovnika Srbije je 42,2 godine, a ponegde i preko 50. Na mapi Srbije je čak 1.458 naselja u kojima nije rođeno nijedno dete.SRBIJA će 2030. godine imati tek nešto više od šest miliona stanovnika, od kojih će dve trećine živeti u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i još nekoliko gradova. Najveći broj sela van Vojvodine i doline Morave biće napušten. Prvi put nezaposlenost neće biti goruća tema, jer će nam nedostajati radna snaga. Zato će zdravstveni i socijalni fondovi da dožive kolaps, jer će biti gotovo dvostruko više starih nego mladih koji rade i stvaraju :: :: U ovom ili još mračnijem scenariju bliske budućnosti naći će se Srbija ukoliko i u godinama koje su pred nama budu nastavljeni negativni demografski trendovi. Sadašnja situacija je teška, ali najgore tek sledi. Stručnjaci procenjuju da ćemo već za dve decenije popiti prvi demografski šamar, koji će upaliti alarm u društvu. Sva je prilika da će tada već biti prekasno da se bilo šta promeni, posebno što svi parametri pokazuju da je stanje sve gore :: :: Popis stanovništva, statistika, demografska istraživanja i procene saglasni su u jednom - zbog negativnog prirodnog priraštaja stanovništvo Srbije svakog dana opadne za više od 80 stanovnika. Danas nas je za više od 311.139 manje nego 2002. godine. Prosečna starost stanovnika Srbije je 42,2 godine, a u pojedinim selima u istočnoj i južnoj Srbiji i preko 50 godina. Na mapi Republike je čak 1.458 naselja u kojima nije rođeno nijedno dete. U poslednjih deset godina u inostranstvo je otišlo da živi i radi 146.500 mahom visokoobrazovanih ljudi na vrhuncu reproduktivne zrelosti :: :: Sve ove brojke i slova jasno pokazuju da je Srbija na ivici demografskog sunovrata koji će svoje pravo lice pokazati već za dvadesetak godina. Iako su borba protiv bele kuge, stimulisanje rađanja i oživljavanje sela dežurne teme u javnosti, naročito pred izbore, pravi potezi još uvek izostaju. Borba za budućnost za sada se svodi samo na upozorenja statističara i besomučno birokratsko pisanje strategija, akcionih i drugih planova koji padaju u zaborav u prvoj nedelji po usvajanju :: :: Jednostavan odgovor na pitanje kako ublažiti demografsko propadanje Srbije, prema oceni stručnjaka, ne postoji. Populaciona politika koja bi zaustavila promaju koja sve jače duva među proređenim stanovništvom Republike mora da podrazumeva ozbiljan rad koji će građanima da osigura veći životni standard i bolje uslove života. To bi umanjilo migracije u inostranstvo, ali i ljudima u selima sa zaparloženim njivama i bez škola i ambulanti omogućilo ostanak i pristojan život. :: :: Šta to beše selo..? `Vjerovatno` seljanka, željna seksa i spremna na abortus..!..? Naravno, kad ti se digne to malo jada... ... ... Ili ona prihvati tvoje frustracije, nezainteresovanost i bedu.. :: :: Šljivom se gasi žeđ... Bar ovde... U Serbistanu.... Totalno pogrešno.. :: :: :: :: `There`s someone in my head, but it`s not me?`
Re: Re: `SRBIJA NESTAJE: Za 10 godina 300.000 manje ljudi!`
08.07.2013. 03:02
status: user broj poruka: 7779
@100tinalog (mozes i 101vinalog da pravis)
Samo te informisem...
Pre drugog svetskog rata srbi su bili manjina u BGD...
U Beogradu je zivelo mnostvo nacija iz celog sveta poput nemaca, jevreja, cincara, hazara, palestinaca, persijanaca (lokalne iz okolnih zemalja necu da pominjem) i jos mnogo drugih... i gle qrca svi su ziveli u slogi i veselju...
A onda su dosli komuniti i svima udelili putne isprave u jednom smeru...
@pmfrulez Drago mi je da ima ljudi koji cene tradicionalne vrednosti, ali cu da ti kazem samo jedno u startu si izgubio bitku sa izumiranjem nacije, ali si dobio bitku da ti se ne zatre porodica... Nesvesno si svojim razmisljanjem pobedio na polju koje je bitnije...
Egoizam forsiran kroz reklame i ostale TV sadrzaje poput onoga `Garnier, misli na sebe` su razorili mozak mladjih generacija...
Ja gledam one moje tzv VOJVODJANE posto mi je majka odande oni se raspadaju svi imaju po jedno dete za 20tak godina ih nece biti... a moja majka je bila deseto dete u porodici... otac trece od pet...
Neko mi je pre neki dan rekao da mu je neki rodjak dobio dete i uvecao familiju za 10%... ej bre prvo dete u poslednjih 30 godina...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: U Beogradu imas vise bosanaca, crnogoraca i hrvata nego PRAVIH SRB ::
Srecom ja ne gledam TV od kako sam se ponovo otisnuo u svet...
Na kraju svake reklame za Garnier farbu za kosu i sampone je saputavi sugestivni glas govorio `MISLI NA SEBE`... cini se da je to glas zene Vuka Jeremice koja je tada bila spikerka Javnog Servisa Evropskog Srbistana...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Koja je to reklama za Garnier?Prvi put cujem :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Isti slucaj.TV ne gledam osim par HD kanala koji su mi interesantni i to je pretezno naucnog karaktera. Radije cu odgledati neki film sto vrlo cesto radim. Ovako naidjem na razne klipove i cuda po youtube i kad vidim sta se radi,desava pogotovu kod nas u Srbistanu muka me uhvati.Koje je to ispiranje mozga,degradiranje.Propast!Da stanes i da se ispovracas!
Hvala Bogu pa na to ne nailazim osim na netu tako da sam mirniji ,cenzura je svakako na snazi!
:: SVAKA !! :: :: Srecom ja ne gledam TV od kako sam se ponovo otisnuo u svet.. :: :: Na kraju svake reklame za Garnier farbu za kosu i sampone je saputavi sugestivni glas govorio `MISLI NA SEBE`... cini se da je to glas zene Vuka Jeremice koja je tada bila spikerka Javnog Servisa Evropskog Srbistana.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: Koja je to reklama za Garnier?Prvi put cujem :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Pise se izuzecima a ne izuzetcima jer se slovo t gubi pri glasovnoj promeni gubljenje suglasnika
:: Pa nije su tu Bog zna sta promenilo do dana danasnjeg..Sa kolena na koleno se generacijski samo nastavila loza. :: Ostali su samo ispratili isti put,isti ljudi ,isti mentalni sklop..Naravno kazem cast izuzetcima mada gastarbajtere vidjam cesto a poznajem i nase ljude biznismene..Razlika se oseti i te kako. :: :: Najvise se najezim kad ni srpski ne pricaju kako treba,gadjaju se s` padezi :)
uskoro nove fotke i idemo dalje...mislim na trece dete :) da ocuvamo naciju :)
ne nestaje radja se ...treba svi kolektivno da krenemo da razmisljamo na drugaciji nacin
21.09.2013. 20:48
status: user broj poruka: 998
i da sami shvatimo da treba da ostavimo nekog i nesto iza sebe a ne da sebicno gledamo svoje dupe odnosno da nama bude ekstra i bolje...a verujte mi da se za to dete uvek nadje nacin da se zaradi novac iako je sutuacija u zemlji takva kakva je...samo trebamo da prestanemo da razmisljamo onako kako razmisljaju oni sa zapada...kad imas za koga da se boris kad imas cilj iako naizgled gledajuci sa strane izgleda tesko nije tako ...psihicki si rastereceniji...imas nesto lepo da te nasmeje i oraspolozi kad dodjes sa jebenog posla....da te okrene da ti skrene misli sa ruznih stvari...da ubije nervozu...
Re: ne nestaje radja se ...treba svi kolektivno da krenemo da razmisljamo na drugaciji nacin
21.09.2013. 22:04
status: user broj poruka: 1187
Tako to rade majstori! Нек је жив, здрав, и нек му је, надасве, прав!
`Prema staroj prici, beba je prije rodjenja upitala Boga: Kazu da me sutra saljes na Zemlju. Ali kako ću se ja onde snaci ovako bespomoćna? Odabrao sam andjele za tebe. Oni ce te cekati i brinuti se o tebi. Svakog dana dana ce se smijati sa tobom, dobijati ces njihovu ljubav svakog dana i bi ces sretnoo bice - odgovorio je Bog. Kako cu se s ljudima sporazumijevati kad neznam njihov jezik? Tvoji ce te andjeli nauchiti jezik, pa cesh se moci sporazumevati. beba je podigla glavu i upitala: Svi kazu da na Zemlji ima losih ljudi. ko ce me stititi? Tvoji andjeli ce te cuvati makar po cijenu zivota - odgovorio je Bog. Hoces li mi barem reci njihovo ime - upita beba. Nije vazno kako se zovu.. Ti ces ih zvati MAMA i TATA - odgovori Bog.`
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.