Mene interesuje kad ce AMD da napravi nesto da valja ?
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pozdrav svima. Cekao sam sta ce ATI da izbaci kao odgovor nVidiji ali sam se razocarao. R280 je ustvari 7970, potpuno ista karta, razlika je 1%. Ni nVidia nije bolja ali samo ocekivao dosta, kad ono.. Uradili su rebranding i sad po nizim cenama imamo karte prethodne generacije. Hajde da su samo spustili cene, bilo bi OK. Ovako.. Necu jos menjati moju 7950, radi ona odlicno, malo slabije od R280, za 10%.. Waiting for next gen..
CM HAF 932 AMD FX 8320@4GHz+Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ballistix LED Seagate 1TB + Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 Dell U2412M Seasonic SS-750 W G105+MX518
Nemoj da te cuju Dejzan, Gonjavac i ovaj sto misli da je Safir pogresio na svom sajtu...
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: Pozdrav svima :: Cekao sam sta ce ATI da izbaci kao odgovor nVidiji ali sam se razocarao :: R280 je ustvari 7970, potpuno ista karta, razlika je 1% :: Ni nVidia nije bolja ali samo ocekivao dosta, kad ono. :: Uradili su rebranding i sad po nizim cenama imamo karte prethodne generacije :: Hajde da su samo spustili cene, bilo bi OK :: Ovako. :: Necu jos menjati moju 7950, radi ona odlicno, malo slabije od R280, za 10%. :: Waiting for next gen. :: :: CM HAF 93 :: AMD FX 8320@4GHz+Balder128 :: GA-990XA-UD :: Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ballistix LE :: Seagate 1TB + Samsung 2 TB F :: ASUS ATI 7950 3GB DDR :: Dell U2412 :: Seasonic SS-750 :: G105+MX51 :: ::
Ima i drugih testova ti uvek preferiras Techpowerup a tu je situacija skroz drugacija.Nego da se ja vratim na card power pise lepo 7970GHz maximum 273w (min napajanje 500w) a R9 280X 332w min napajanje ?
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
7990 treba 750w...kako je moguce da jedan taj isti gpu odjednom trosi kao dva?
:: Ma oni znaju bolje od Safira. :: :: Rece nesto o ukljucivanju mozga :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: :: :: http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_280X_Gaming/24.htm :: ::
Ljudi iskopali 4 razlicita sajta cak i domaci Bench je na strani Sky-a ali su se i sami zeznuli da od 3 testa 2/3 su na strani 280X a samo 1 na 770 uostalom procitajte komentare... Gadno je to kad si zagrizen pa kad i nadjes nesto se drzis toga tuzno zaista
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Ima i drugih testova ti uvek preferiras Techpowerup a tu je situacija skroz drugacija.Nego da se ja vratim na card power pise lepo 7970GHz maximum 273w (min napajanje 500w) a R9 280X 332w min napajanje :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Ponovo dosta konfuzija. Razlicite rezolucije,razlicita podešenja. na guru3d osetno bolji rezultati???? Taman sam doneo sud sad se ponovo preispitujem.Prvi rezultati koje sam vido bili su sa techpowerup i o tome sam vec reko šta misim.Po guru3d dodje da je ovo znatno bolje dok po trecem da je malo gore. Sve u svemu izvrstan odnos snage i niske cene što je ipak vredno poštovanja. Prakticno imamo za 19000 dinara nešto što smo do pre neki dan imali tek od 30.000 pa naviše a to je ono što nas najviše i zanima.Zar ne :)
To je to. I dalje su 650Ti boost, 760 i 770 best buy...ako ne racunamo high end..
:: Mada i ocekivano. :: :: R7 260X drasticno sporiji od GTX 650 Ti Boost a jedva da je jeftinija :: R9 270X sporija od GTX660 Ti sa nesto nizom cenom. :: R9 280X (Ghz) sporija od GTX770 sa nizom cenom. :: :: Sve u svemu em je rebrend em nista posebno. :: Cene i nisu nesto specijalno korigovali :: :: Koliko ja vidim od svega toga zanimljivo je videti sta donose R9 290/290X , ovo sve ostalo je boranija :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: To je to. I dalje su 650Ti boost, 760 i 770 best buy...ako ne racunamo high end. :: :: :: :: Mada i ocekivano. :: :: :: :: R7 260X drasticno sporiji od GTX 650 Ti Boost a jedva da je jeftinija :: :: R9 270X sporija od GTX660 Ti sa nesto nizom cenom. :: :: R9 280X (Ghz) sporija od GTX770 sa nizom cenom. :: :: :: :: Sve u svemu em je rebrend em nista posebno. :: :: Cene i nisu nesto specijalno korigovali :: :: :: :: Koliko ja vidim od svega toga zanimljivo je videti sta donose R9 290/290X , ovo sve ostalo je boranija :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Video sam brate, super je.. Ko kupuje neki sredji komp, 650 Ti boost ili 660 keva.. Totalno zadovoljavaju... Ako padnu cene za 760, a vec su 230e, full, o 770 da ne pricam.. Inace stoji da su i nove Amd karte ok, mala je realno razlika u igricama, ponegde par fps-a, pa ko voli, moze i njih. :D Ali sto kaze Origin, nah..
Karta trosi u igrama 20-30W vise od GTX 770, mislim smesno je pricati o ne znam ni ja kakvom napajanju. A 750W je preterivanje, cak i ako pise na Sapphire sajtu, kvalitetnih 750W ce da tera dve ovakve karte !
Bitna je potrosnja u igrama, jer je furmark power virus i on sluzi da pokaze maksimalnu potrosnju i temperaturu, koju karta nece dostici u gaming-u.
@TheBear Sem u slucaju ako se svakodnevno igras tog `furmark-a`...
Vecita prica se nastavlja, dzokeJi ponovo jasu, pune glave malduncima a ovi prazne novcanike roditeljima...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Karta trosi u igrama 20-30W vise od GTX 770, mislim smesno je pricati o ne znam ni ja kakvom napajanju. A 750W je preterivanje, cak i ako pise na Sapphire sajtu, kvalitetnih 750W ce da tera dve ovakve karte ! :: :: Bitna je potrosnja u igrama, jer je furmark power virus i on sluzi da pokaze maksimalnu potrosnju i temperaturu, koju karta nece dostici u gaming-u :: :: :: :: :: :: ::
Pa realno i nisu, niti su trebali, samo da cene skresu za 7970 i 7950 i meni bi realno bilo dosta da sad planiram da uzmem AMD kartu, a ako nvidija odgovori sa padom cena eto veselja za sve.
Nvidia ce morati da spusti GTX770 na 300$ da ostane konkurentna inace ce je ova karta sahraniti u prodaji. Ko ce da kupi nesto sporije i da plati 100$ vise?
Dosta njih veruj mi ... Evo juce videh druga iz gimnazije i kaze mi odo da uzmem 770 GTX ASuS ja mu kazem si lud izaso AMD bolja karta a negde i iista a on ce meni ni pet ni sest ... Nvidia je Nvidia ..... osto sam bez teksta.... em ce da pukne 100 evra vise em je slabija... i dosta starija....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Pa dobro racunaj da je R9 280x ono sto je bila HD 7870 u prethodnoj cenovno, pomak uopste nije mali.
:: Jel ovde jedino R9 280X brza od HD 7950-ice :: :: I nisu se nesto pomakli od prethodne serije, barem sto se perfomansi tice :: :: ``They called me... Prophet`` :: ::
Aj da se hvataju ljudi grejanja karte ok, sto je toplija ima mngo vece sanse da crkne nakon godnu/dve u zavisnosti od temperatura naravno.
Ali kad se ljudi hvataju potrosnje, kao da neko svaki dan ceo dan pusta furmark ili ima 16 sati dnevno slobodno da se igra?!
A sto je najbolje na godisnjem nivou klasicno normalno koriscenje karte za igre pa cak i cesto, izadje mozda dve crvene vise u odnosu na neku kartu koja ne trazi nijedan dodatni pin sem onog sto dobija sa ploce...
Prvo trosi celih 30w vise od GTX 770, MNOGO BRE!!! Ko da plati toliki racun za struju na kraju meseca? Pa bolje da sam dao 100e vise za NV I GTX 770 I da ustedim na racunu za struju za tih 30w. Bar do poste dok nosim racune za razliku da kupim kinesku zvaku I da zvacem dok cekam u kilometarskom redu. Msm stvarno ljudi... Titan kad se klokne vuce preko 300w I nema veze, jer to je NV. AMD kad izbaci kartu koja trosi 300w odmah ide auuu, loseee, mnogo trosi, curi napon, nece da mi osusi donji ves I kome sta padne na pamet. Ko deca jbte, a nabili preko 30 godina u pedu, strasno...
:: Prvo trosi celih 30w vise od GTX 770, MNOGO BRE!!! Ko da plati toliki racun za struju na kraju meseca? Pa bolje da sam dao 100e vise za NV I GTX 770 I da ustedim na racunu za struju za tih 30w. Bar do poste dok nosim racune za razliku da kupim kinesku zvaku I da zvacem dok cekam u kilometarskom redu. Msm stvarno ljudi.. :: Titan kad se klokne vuce preko 300w I nema veze, jer to je NV. AMD kad izbaci kartu koja trosi 300w odmah ide auuu, loseee, mnogo trosi, curi napon, nece da mi osusi donji ves I kome sta padne na pamet. Ko deca jbte, a nabili preko 30 godina u pedu, strasno.. :: ::
Predsedniku trolova PCBERZE potrosnja je ostala jedini adut da se trola pa R9 280X. Nekada je to bio microstutering, sad kad amd ima jednake ili bolje latencije onda mora se naci nesto novo shvatate!!!
Posto su performanse jednake ili bolje kod R9 280X vs GTX770 onda ne moze ni to biti argument, opet logicno se namece POtrosnja.. Posto je cena R9 280X 100$ manja nego GTX770 logicno ne govori se o tome, kako da se trola ma logicno POtrosnja!!!
Posto je R9 280X vs GTX770 odnela pobedu u segmentu Performance /price, logicno se namece da nema nista drugo osim potrosnje da se ospori prednost R9 280X.
Ne razumem kakav treba imati `bidon` u glavi pa ne viditi da je GTX770 fail pored R9 280X sve do onog momenta dok joj ne spuste cenu na 300$...
Ne vidim u cemu je problem.Izašla nova serija karti koja daje istu snagu u nižoj klasi sa predhodnom sa nižom cenom a sad se ceka najviša klasa koja ce da se bori sa gtx 780 i titanom i koja ce najverovatnije da bude kao te dve karte sa nižom cenom.Nvidia sad mora da spusti cenu i svi smo na dobitku pa ko šta voli nek izvoli. Problemi sa drajverima.Pa zar nvidia sa gtx 460,gtx 560ti i drugim slicnim kartama a nisu samo ove jer ljudi masovno imaju zamrzavanje komjutera caK i sa najnovijom serijom grafickih karti ima koliko dugo taj problem.I sad kad nove igre više nece moci da se igraju sa 314.22 šta da radimo.To su pravi problemi koje korisnici oba tabora imaju a imaju ih samo oni koji imaju nvidia karte a ne amd.A pojedinacnih problema bice uvek i kod jednih i kod drugih.I šta nvidia radi.kaže da je firefox kriv.Pa kolko dugo 6 meseci.A mozila kaže da ona nije kriva.I šta cemo sad.
to je krila ko zmija noge ,srecom brzo su sklonili sa sajta taj driver.Tako da te price driveri su nista drugi nego marketing ,zanimljivo da se niko ne zali na Intel GPU drivere koji su ocaj.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.