Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
MANTLE zvanicno NIJE mrtav!
STRANA 3 OD 3
Gonjavac Kad ga 06.03.2015. 21:53 #585857

status: user
broj poruka: 573
PSIHIC bubne cuj `nisu videli interesantnu priliku` nisu mogli ponuditi ono sto AMD ima `APU` sta je EFENDIA mogao ponuditi?
KITANA! :D
`nisu videli interesantnu priliku`
da prodaju 20M chipova? to su neke iluzije koje moze bubnut samo neko ko nema sta pametnije da napise.
DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Blueberry Re: Kad ga 06.03.2015. 22:05 #585858

broj poruka: 1272
Gonjavac, mani se karakterizacije.

Dobro znas da za potrebe NASA i NSA NVIDIA izbaci mnogo vise od 20miliona cipova.

Da nije APU-a i zakona o antimonopolizaciji, AMD bi bio negde na nivou OCZ-a (kupila ga Toshiba za saku pirinca), i to nema veze sa hardveraskom ostrascenoscu. Konstantno beleze kvartalne minuse i pitanje je kako ce se to nastaviti. Zelim im svako dobro, zarad svih nas.

:: PSIHIC bubne cuj `nisu videli interesantnu priliku` nisu mogli ponuditi ono sto AMD ima `APU` sta je EFENDIA mogao ponuditi
:: KITANA! :
:: `nisu videli interesantnu priliku
:: da prodaju 20M chipova? to su neke iluzije koje moze bubnut samo neko ko nema sta pametnije da napise
:: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gonjavac Re: Re: Kad ga 06.03.2015. 22:20 #585860

DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK

:: Gonjavac, mani se karakterizacije
:: Dobro znas da za potrebe NASA i NSA NVIDIA izbaci mnogo vise od 20miliona cipova
:: Da nije APU-a i zakona o antimonopolizaciji, AMD bi bio negde na nivou OCZ-a (kupila ga Toshiba za saku pirinca), i to nema veze sa hardveraskom ostrascenoscu. Konstantno beleze kvartalne minuse i pitanje je kako ce se to nastaviti. Zelim im svako dobro, zarad svih nas
`Da nije APU` - da je babi muda puste te suplje .)
:: :: PSIHIC bubne cuj `nisu videli interesantnu priliku` nisu mogli ponuditi ono sto AMD ima `APU` sta je EFENDIA mogao ponuditi
:: :: KITANA! :
:: :: `nisu videli interesantnu priliku
:: :: da prodaju 20M chipova? to su neke iluzije koje moze bubnut samo neko ko nema sta pametnije da napise
:: :: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI
:: ::
:: ::
gliga79 MANTLE zvanicno NIJE mrtav! 06.03.2015. 22:42 #585871

broj poruka: 4641
Tema postavljena da bi se vodila rasprava i kontriralo temi `Mantle je mrtav`.
Prava istina je da Mantle ne zanima ni jednu ni drugu stranu :D
Pozadina svega je udar zelenih na crvene i obrnuto.
Mnogo je novih crvenih clanova. Po stazu na berzi (su zeleni) koji zele da postignu neku prevlast i dokazu nadmoc crvenih nad zelenima hvatajuci se za stvari koje nisu sustina i koje su manje bitne ili `propale`.
Pogresnom argumentacijom samo pogorsavaju sliku ne toliko loseg stanje AMD-a

Sky fire je postao masina i drobi sve pred sobom,pre svega recitoscu i iskustvom na forumima.
Znamo se dosta dugo i vidim da je sve jaci i jaci u argumentaciji i tesko ko moze da izadje na kraj sa njim. (Pre je bilo dosta drugacije).
Jedina potencijalna i realna snaga iz drugog tabora su : DmasteRNo1 i Obradmi. Mozda sam neke preskocio ali mislim da nisu kalibar i da nemaju taj potencijal i iskustvo steceno svih ovih godina da bi vodili borbu protiv suprotnog tabora.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
http://valid.x86.fr/lv7d95

SkyFire ... 06.03.2015. 22:47 #585873

broj poruka: 18472
Haha. Nasmeja me. Borba crvenih i zelenih. Vec vidim neki Spilbergov film :D

Ma kakvi druze, tu smo da podelimo iskustva a ove marionete koje povremeno ulete pa nesto pljucnu, od njih se i ne ocekuje jer nam je njihova inteligencija morske sase odavno poznata. Obrad je ok, samo izvestava i ponekad se uplete u diskusiju pa sta mu Bog da :)

Forum je dobio neke nove maskote. Sta ces, smena generacija, gde god da se okrenes po neka bena.

Pozdrav za tebe druze, nismo se culi 100 godina.

P.S. Pre ih je bilo malo vise ali ni tad nije bilo nista drugacije .)

Maki8=Milos1975=Gonjavac

Adzem ... 06.03.2015. 23:07 #585881

broj poruka: 3797
Ahahahah, nasmeja i mene legendo. Samo sto oni nikada nece skapirati da mi u stvari najvise navijamo za AMD, kako bi izbegli monopol i kako bi nas drugi tabor nagradio performansama, a ne bezobraznim zvakama i bednim pomakom od par procenata. Ali kao sto mnogi vide(oni koji zele jelte) jaz je sve dublji, Nvidia je otisla predaleko, cene ce biti paprene, jer sto bi oni davali povoljno svoju tehnologiju i moc kad vec konkurencije nema, a AMD-a nema ni u najavi. Kako god se okrene najvise su osteceni ljudi koji vole hardver i prvenstveno PC, jer su prakticno na sceni ostali Intel i Nvidia sa paprenim cenama, a da ne pominjemo tek konstantan pad prodaje PC hardvera iz godine u godinu, i astronomski brzo bujanje trzista po pitanju tableta, telefona i ostalih lako prenosivih stvari.

Jer kad se nesto takvom brzinom i u tolikim kolicinama prodaje, onda ima mesta za sve, i za zaradu i za spustanje cena i za ulaganje velikog novca u nove tehnologije, eksperimente itd.

I bice samo sve gore i gore...

INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red
ASUS Maximus VII Hero
KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800
ASUS gtx 970 Strix
SAMSUNG 250gb EVO
CM V700
BENQ XL2420G 144hz G-Sync

:: Tema postavljena da bi se vodila rasprava i kontriralo temi `Mantle je mrtav`
:: Prava istina je da Mantle ne zanima ni jednu ni drugu stranu :
:: Pozadina svega je udar zelenih na crvene i obrnuto
:: Mnogo je novih crvenih clanova. Po stazu na berzi (su zeleni) koji zele da postignu neku prevlast i dokazu nadmoc crvenih nad zelenima hvatajuci se za stvari koje nisu sustina i koje su manje bitne ili `propale`
:: Pogresnom argumentacijom samo pogorsavaju sliku ne toliko loseg stanje AMD-a
:: Sky fire je postao masina i drobi sve pred sobom,pre svega recitoscu i iskustvom na forumima
:: Znamo se dosta dugo i vidim da je sve jaci i jaci u argumentaciji i tesko ko moze da izadje na kraj sa njim. (Pre je bilo dosta drugacije)
:: Jedina potencijalna i realna snaga iz drugog tabora su : DmasteRNo1 i Obradmi. Mozda sam neke preskocio ali mislim da nisu kalibar i da nemaju taj potencijal i iskustvo steceno svih ovih godina da bi vodili borbu protiv suprotnog tabora.
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: http://valid.x86.fr/lv7d9
Gonjavac Trazi se izgovor 06.03.2015. 23:42 #585893

za bezobrazne Nv cene i njihove skart proizvode u tome kako nema konkurencije da vas samo podsetim ko se kiti krunom najbrze karte na svetu?

R9 295x2 By AMD

Nakon skart proizvoda od strane Nv ne verujem da ce naredne karte zaceniti mnogo, mislim da nema vise ovaca za sisanje sto su sisali sisali moraju strategiju menjati.

AMD gura APU, CPu GPU, guraju mantle koji je najveci pomak u Gaming industriji a to ce vreme pokazati, poklopili su konzole bukvalno dominiraju dajte neku kompaniju da je zastupljena na svim nabrojanim poljima jednostavno nemaju konkurencije.

DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK

SkyFire D*O*M*I*N*A*C*I*J*A* 06.03.2015. 23:45 #585895

http://www.guru3d.com/news-story/nvidia-76-amd-24-gpu-marketshare-q4-2014.html

76% By nVidia. Ipak je to brend a ne trecerazredna firma

Skart aka Mouse Edition :

http://tinypic.com/view.php?pic=2502vls&s=8#.VPouVPzF_CY

Maki8=Milos1975=Gonjavac

Gonjavac Bolje je 06.03.2015. 23:56 #585896

Biti na 3 mestu nego izbacati skart proizvode :D

2M skart proizvoda prodat i kitit se nekim podacima o prodaji pa kad tresnu tuzbe sve ce sto su zaradili izgubiti

AMD je prodao 20M chipova i nema skarta to je rec uspeh/dominacija :D
DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK

SkyFire Domaci zadatak. 07.03.2015. 00:12 #585902

http://www.maximumpc.com/files/imagecache/futureus_imagegallery_fullsize/gallery/titanx_90_1.jpg

Da li ce ikada napraviti ovako remek delo? Mmmmmm. Nema sanse.

Lepi snovi..

Maki8=Milos1975=Gonjavac

Kutalion Kutija voli kutije 07.03.2015. 00:15 #585903

broj poruka: 2480
pogotovo crne kutije :>

i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

Bobi4ever Re: ... 07.03.2015. 15:07 #585947

broj poruka: 4890
Pa kad ovaj forum ne podrzava multi quote.

Ja nisam ni rekao da su `ovce oni koji ce da kupe GTX 970`.

Citiraj mi gde sam to napisao. Cim nisam napisao, nisam ni rekao, to si ti pomislio.

Bzvz je da mi stavljas reci u usta koje nisam izgovorio.

Ja u inicijalnom posto nigde tebe nisam spomenuo niti ciirao, post je bio upucen Wladi, ti shvati kako hoces, kao sto si shvatio.

Pa realno su mogli da skinu 20-30$ od cene, eto da se `iskupe`. Medjutim nista od toga.

:: A ta poredjenja sa megapikselima su bez veze. Hoces da kazes da GTX 970 nema fizicki 4GB? Hoces da kazes da svi imaju taj problem. Evo ako se predstavljas kao neko ko je realan izvoli pa mi odgovori na ova pitanja. Poenta je da se istina izvrce a to je ono sto mene iritira kod odredjenih ljudi.

Eto opet kazes da sam nesto rekao sto nisam. :)

Aj da ti odgovorim na pitanja za koje znas odgovore.

Ima 3.5GB+512MB. Receno je da je tako izvedena svaka GTX 970 sto znaci da svaka ima isti problem jer je onda kod svake memory bus manji na particiji od 512MB, samim tim i protok podataka.

Razumem da te nervira izvrtanje istine, mene ne nervira, odavno sam digao ruke od takvih ljudi.

:: I ako se slazem da ovo nije ozbiljan forum ne moramo stalno da seremo po njemu
:: Umes i ti da lecis frustracije veoma cesto sprdajuci se sa nekim clanovima, kao npr Vlada? Sto ja to recimo ne radim? Zato sto mi je simpatican? Ne, zato sto mi moje vaspitanje to ne dozvoljava, kultura i zato sto ja nisam takav

Ne lecim frustracije, daleko od toga, to sto se sprdam je sala, nista ozbiljno. Wlada je nicim izazvan nazivao mene budalom, idiotom itd. Malo sale na njegov racun nije na odmet, a opet ja njemu nisam uzvratio vredjanjem jer meni je to ispod nivoa.
Pa eto vidis Sky, meni je ova poslednja tvoja recenica malo kontradiktna, obzirom da nisam od juce ovde, nije bas tako kako ti kazes. Umeo si ti da planes ovde i pises svasta clanovima, cuo sam da je bilo i nekih pretnji preko mejlova.

Pogresno si shvatio postove, ja se salim sa Wladom uprkos tome sto me naziva ovim ili onim, mene to ne pogadja, sta vise, smesno mi je. Ne treba uvek uzvratiti istom merom, tj spustiti se na nizak nivo, jer znas kako kazu...spustice te na svoj nivo i pobediti na iskustvo.

Teska su vremena, sta da ti kazem, bolje nece biti, sto se tice stanja u drzavi.
Ako, samo ti piskaraj, ja kad uhvatim vremena odgovorim.

Uzivaj pa se kuckamo.
Pozdrav.

:: Boobie4Ever :
:: Kako si bre sastavio onakav post, oci su mi ispale da pohvatam sta sam ja napisao a sta si ti odgovorio
:: Pre svega ne mozes da generalizujes i kazes da su ovce oni koji ce da kupe GTX 970 kartu a posle da kazes da post nije upucen meni vec wladi. To prosto ne pije vodu
:: Drugo, rekao sam da me ne zanima i odnosilo se na Nvidia-u, za ono sto su uradili nek snose posledice. Nije se odnosilo na ljude kao krajnje kupce. Pa evo cak i pored toga GTX 970 je i dalje najprodavanija karta toga si sam svestan a to je opet izbor svakog kupca po na osob
:: Bas sam vodio razgovore sa GoranM, znas sam ko je to, i obojica smo se slozili da je ovo dobro sto se desilo jer bi u buducnosti moglo da se desi i nesto gore da je sad ovo proslo. Takodje smo se obojica ponadali da ce ovo uticati malo na neki pad cena i sl. ali nista od toga. nVidia cvrsto stoji na nogama, ne da se poljuljati, cak i kad naprave sr@nje
:: A ta poredjenja sa megapikselima su bez veze. Hoces da kazes da GTX 970 nema fizicki 4GB? Hoces da kazes da svi imaju taj problem. Evo ako se predstavljas kao neko ko je realan izvoli pa mi odgovori na ova pitanja. Poenta je da se istina izvrce a to je ono sto mene iritira kod odredjenih ljudi.
:: I ako se slazem da ovo nije ozbiljan forum ne moramo stalno da seremo po njemu
:: Umes i ti da lecis frustracije veoma cesto sprdajuci se sa nekim clanovima, kao npr Vlada? Sto ja to recimo ne radim? Zato sto mi je simpatican? Ne, zato sto mi moje vaspitanje to ne dozvoljava, kultura i zato sto ja nisam takav
:: Svako se svojim ponasanjem pokaze kakav je kao covek. Neki su prosto toliko zatucani da i dalje drljaju mudima po asfaltu nevideci koliko su tupavi i zaostali, primitivni
:: Posle nam je djavo kriv sto nam je drzava otisla u tri lepe.
:: I tako.. Ja se raspisah kao i obicno na siroko :
:: Pozdrav
:: Maki8=Milos1975=Gonjavac
SkyFire ... 07.03.2015. 18:04 #585976

Znas sta Bobi, mozes ti sad da menjas kako hoces formu onog sto si izgovorio i navodis put na neka druga znacenja.
`
`Jok, vikace na sav glas da im karta radi sa 3.5GB od 4GB...``

Ovo sto si napisao znaci da karta radi sa 3.5 GB od 4GB.

Al dobro, dok je ovaca bice i sisanja...

Svi oni koji nasednu na to da kupe kartu su ovce. Zapravo ti impliciras da niko ne treba da kupi kartu.

Znaci nemoj da se igramo gluvih telefona i nekih decijih fora. Nisi mutav a ni ja nisam klinac. Rekao si to sto si rekao, konotacija je takva i ne moze drugacije da se protumaci.

``Pa eto vidis Sky, meni je ova poslednja tvoja recenica malo kontradiktna, obzirom da nisam od juce ovde, nije bas tako kako ti kazes. Umeo si ti da planes ovde i pises svasta clanovima, cuo sam da je bilo i nekih pretnji preko mejlova.``

E sad mi junace odgovori lepo na ovo izreceno! Kad sam ja to nekog vredjao (pod ovim mislim prave uvrede a ne neke zajebancije koje svi s vremena na vreme provalimo)
Kad si mene video da pljujem ovde nekog na forumu i nagrdjujem ka raznim uvredama?

Kome sam ja to pretio preko mailova? Sta pricas ti covece? Jedino sto sam otvoreno rekao i upozorio jeste onog mentola koji jeste metnol i znas i sam da je covek psihicki pukao pored toga sto je sve zive najgnusnijim imenima nazivao i trovao forum. Jedino sam tog PhatPhuck-a javno upozorio jer mi se vise smucilo njegovo ogavno ponasanje.

ko god da ti je tako nesto rekao ili si sam izmislio to je laz. Ja volim sa ljudima da nadjem zajednicki jezik a ako bas ima nesto licno protiv mene nek dodje pa mi kaze to u lice. To nije pretnja, to je posteno.

I eto zbog tih izrecenih stvari ja tebi moram da se pravdam. Stvarno si me sad razocarao.

A sto se tice Wlade i tvoje sale, mrzi me sad da trazim po forumu da ti pokazem kako tvoja sala izgleda tj kako je ti dozivljavas. Ja se opet nikad ne bi spustio na takav nivo.

Pre svega ljudi koji ne zavredjuju paznju samo ih ignorises, ako ima nesto pametno da se procita nije smak sveta i prokomentarisati. Dzukela ce uvek biti to je neminovno.

Maki8=Milos1975=Gonjavac

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647683.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs