Kurs 150 dinar za 1 dolar. Ili 330$ = 410€. Bem te živote.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Ček, 360 evra za rebrandirani R9-290 je ok cena? Ne, za taj novac ima GTX970...
:: 380 i 390 su odlicno cenovno pozicionirane. 380 ima bolje performanse od gtx 960, a ima 4 gb rama. 390 isto jako dobra cifra cak i sada. Stigle u radnju na E. :: :: Mene najvise zanima fury nano ovde, trebalo bi da ima bolje performanse od 390X, a da trosi 175w plus ok cifra od oko 450$ :: :: Koliko god bila rebrand serija, odlicno se drzi u svim segmentima, Fury varijante ce biti izbacene da se nose sa 980, 980ti i titanom :: :: Nije kao da nvidia ima nesto u low segmentu vredno pomena, jedine dobre kupovine su 970 i 980ti. Ovo ostalo ni za k po odnosu cena/performanse. Cak ni sa spustenom cenom otkako je izasla 3xx serija gtx 980 ne vredi tih para :: :: Ako se Fury odlicno pokaze, imacemo lep rat cena : :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
Pročitaj malo guru3d testove pa ćeš shvatiti u kakvim problemima je AMD, nemoj molim te to klinačko navijanje da seješ...
:: bezati na more testovi ce osvanuti 24 juna kad ce konacno amd spustitiga envidiji, nakon sto su sutnuli nv iz posla sa konzolama sada uzimaju primat u na polju pc gaming :: , taj je maksvel obecavao, ali obecanje ludom radovanje :: :: Savet zelenasima casno i posteno podneti poraz .) te price o bankrotu, to je vise isfuralo smislite nesto novo, i tabletice obavezno 24 juna popiti za svaki slucaj.
Ima kod Madjara, kod nas je 400e najjeftiniji gtx 970. Ne mozes da poredis cene kod Madjara sa cenama kod nas. Ako pogledas 290 je skuplji od 390, a 390 ima jos 4gb rama vise.
Tako da je sasvim ok, jos dobijas 8gb rama umesto 3.5. S obzirom kako igre napreduju, sasvim je moguce da ce trositi preko 4gb jako uskoro. Performanse nisu toliko losije od gtx 970-ke uopste.
Ali kao sto vec navedoh, gtx 970 je nvidia posterboy za odnos cene/peformanse i za razliku od ostalih karti zapravo je dobra kupovina.
380 s druge strane u tom cenovnom rangu je odlicna kupovina, 2x bolja od 960-ke.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
I ko sa zdravim mozgom i cistim obrazom moze da kaze da je GTX970, sa krnjih 3.5G, bolja kupovina? Srecno kad budete poceli da igrate igru koja puni bas svih 4GB memorije, pa krene seckanje i stucanje. Do sada su se vlasnici provlacili, ali buducnost je nemilosrdna prema svakom nedostatku.
`I dalje je Nvidija najbolja kupovina.` (vrsi klanjanje prema Meki, do stopala, 5 puta)
Greškom, imam tu cenu u glavi pa zato. Sa PDV-om mi je 350 karta... lepo kažem, nemam nameru našim lopovima da plaćam maloprodajnu...
:: Da li si upravo poredio to sto 970 preko veze mozes da nabavis (verovatno bez pdv) sa cenom 390 u maloprodaji.. :: :: Bolje da si poredio sa madjarskim cenama : :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
Duplo vise memorije, 8GB u odnosu na 4GB za r9 290x, 5% veci klok GPU-a i 1GHz brzi klok memorije je `identicna karta`? Slazem se da je cip 100%-tno cisti rebrand (nema sta ni da se slazem, to se zna), ali karta nije `identicna`. 8GB je investicija u buducnost, sto bi se reklo. Ipak su je unapredili: i hladjenja su sada bolja. Potrosnja je i dalje velika, ali to sada radi skroz kako treba, nema vise trotlovanja, a i drajveri su ispeglani od verzije 14.12 Omega.
Da ponovim jos jednom: R9 290x dolazi u verzijama sa 4GB i 8GB. R9 390X dolazi iskljucivo kao 8GB karta, i sa 20% brzim klokom memorije i 5% brzim klokom GPU-a.
:: 440 Evra u Nemačkoj za 390X? Identična karta kao 290X koja je kod nas 360 evra :: :: ::
Jedina razlika je 8GB u odnosu na 4, clock se lako softverski digne, dakle: identična karta što i jeste jer je isti GPU u pitanju. 80 evra veća cena zbog 8GB memorije koja 99% ljudi ne treba...
Miso piso, ja ne znam u kom si ti fazonu, kapiram da si fanboj AMD-a, i to stoji, ne osporavam.. Nego, zasto dizes tenziju i lupetas neke gluposti? Ako je to da sebe zadovoljis, onda ok, ako ne, daj malo razgranici stvari od sopstvenih zelja od onih pravih stvari.
Velicate neke stvari koje ste do juce pljuvali, tipa Titan ima 12gb rama, to je sranje, to je ludilo, pa ko to koristi, bacanje para, nebitno sto je nvidia karta, govorim uopsteno, a sada za nijansu manje je tako dobra stvar, pa to je bolje od svega na svetu, ne mozes da se zivi bez toga, dza bu.. Malo ste mi nelogicni po pitanju toga..
Sama 3xx serija je isto sranje drugo pakovanje od 2xx serije, i tu nema puno price, sa visom cenom koja je potpuno neopravdana. To zna ceo svet i sistem i nemas sta ti tu sad da dokazujes nesto. Da je Nvidia uradila nesto tako, a serija 600-700 nije bezala mnogo od toga koliko se secam, bilo je toliko pljuvanja i proseravanja, a sve samo radi provokacija, sto je po meni cista glupost.
To sta je bolje uzeti da li 980 ili 390X, to je stvar ukusa samog korisnika i njegove finansijske situacije. Razuman korisnik ce da uzme papir i olovku pa ce da napise sta nudi jedna, a sta druga, posavetovace se, imace priliku mozda negde da testira i odlucice se za kupovinu, nesto slicno sto sam ja uradio, nisam se vodio nicim drugim. Imam utisak da ti nisi video jacu kartu od 270-ce, a kamoli kutiju od neke od 300-400e, tako da sve tvoje tvrdnje koje se zasnivaju na polju slika i mastanja, zaboravi.
To da je GTX 970 idelana karta nije tvrdnja koju ja kazem, nego rec sistema i samih korisnika sirom sveta, to sto je ja slucajno imam to je cista slucajnost. I ja se samim tim ponosim sto mogu da kazem, a i dosta ljudi ovde deli isto misljenje sa mnom da je GTX 970 najbolja graficka kartica u tom segmentu, za dati novac, ulozeno-dobijeno, pitanje potrosnje, nivo buke, temperaturi. Prosto i jasno.
Inace mene gpu vise ne zanima, ono sto me zanima je kako ce DX 12 da utice na konzole, da li ce i one dobiti benefit po pitanju perfomansi jer u sebi sadrze AMD, koji bi eto po spekulacijama dobio dosta benifita, ili ce i to biti prazna prica? Jer opste poznato je da pc gaming odlazi u pm sa monopolima..
Ljudi dajte smirite se, stvari su totalno jasne trenutno, dok se prasina malo ne spusti i cene, kao i uvek, ne stabilizuju. I ptice na grani vec znaju da je GTX 970 najbolja kupovina trenutno, ko ima para toliko a zeli dobre performanse.
Sto se tice R9 390X, karta ima trenutno takvu cenu zato sto je u pitanju nesto `novo`, ma koliko cip bio slican ili identican sa prethodnim definitivno tu su odradjene sigurno neke optimizacije, podrska za dx12, jednostavno peglanje prethodne generacije. AMD se drzi toga da su cenu za ovu kartu trenutno pozicionirali tako da je ona opet u startu manja nego sto je to bio slucaj kada se pojavila R9 290X. Realno karta jeste dovoljno jaka, i verujem da pruza dosta, e sad, kao sto ZooLoo rece ljudi ce sami da stave na papir i da izvagaju sta im je lepse, bolje, primamljivije itd.... U principu sve su one tu negde.
Bice vrlo interesantno videti kako ce ici prodaja novih karti, i sve se nadam da ce NV da jos malo dodatno spusti cene pa da se svi lepo radujemo. :D
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
:: Tacno ne znam sta da mislim o ovome. Mozda Fury izvadi situaciju donekle ali rekao bih da su pogresili. Meni je iskocila nova gtx 970 za 250e tako da nisam razmisljao mnogo a cekao sam da amd izbaci svoje. Ispade dobro po mene.
Ajd da kazem jos jednom, tamo gde ce biti potrebno 8gb vrama na grafici, ce ova karta biti preslaba, znaci nema poente. Poenta je naravno po ko zna koji put marketing i potreba da na kutiji stoji 8gb, kako bi se manje upuceni ljudi przili i pecali na debilizam. Mogu slobodno da kazem da ce biti potrebna skoro duplo jaca grafika, tamo gde ce 8gb zaista biti potrebno u buducnosti...
Sto se tice cene, karta mora izmedju 50 i 100e da ide dole sa cenom. Videcemo.
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700 Frac
:: Ajd da kazem jos jednom, tamo gde ce biti potrebno 8gb vrama na grafici, ce ova karta biti preslaba, znaci nema poente. Poenta je naravno po ko zna koji put marketing i potreba da na kutiji stoji 8gb, kako bi se manje upuceni ljudi przili i pecali na debilizam. Mogu slobodno da kazem da ce biti potrebna skoro duplo jaca grafika, tamo gde ce 8gb zaista biti potrebno u buducnosti.. :: :: Sto se tice cene, karta mora izmedju 50 i 100e da ide dole sa cenom. Videcemo :: :: I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk :: Asus Maximus VII hero :: Kingston Fury 2x4gb 1866mhz :: Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. :: Benq xl2420g G-Sync 144hz :: Samsung 850 EVO 250gb :: CM V700 :: Fra :: ::
ebiga, zato sam ovde u prodavnici poslednji put kupio flesku od 16gb pre 3-4 godine, a i to nemam blage sto sam kupio...
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700 Frac
:: ebiga, zato sam ovde u prodavnici poslednji put kupio flesku od 16gb pre 3-4 godine, a i to nemam blage sto sam kupio.. :: :: :: I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk :: Asus Maximus VII hero :: Kingston Fury 2x4gb 1866mhz :: Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. :: Benq xl2420g G-Sync 144hz :: Samsung 850 EVO 250gb :: CM V700 :: Fra :: :: :: Tesko u srbiji ali ajde videcemo : :: :: http://postimg.org/image/6rdw91iaf/full :: :: ::
Da placam dopunskih 4gb koje nikada necu iskoristiti nema veze sa zivotom.
Ovaj fejl od rebrandovanog refresha nece videti moje kuciste.AMD je jos jednom pokazao da manipulacijom pokusava da 3 generacije kartica predstavlja kao nesto epohalno a u stvari presipa iz supljeg u prazno.Ako cenu obore za 40% moze da pricamo o kupovini.Sada je ovo smejurija.
:: :: Vram nema neku veliku svrhu za igru do 1080p :: :: 99% korisnika PC gejminga igra u 1080p :: :: Da placam dopunskih 4gb koje nikada necu iskoristiti nema veze sa zivotom :: :: Ovaj fejl od rebrandovanog refresha nece videti moje kuciste.AMD je jos jednom pokazao da manipulacijom pokusava da 3 generacije kartica predstavlja kao nesto epohalno a u stvari presipa iz supljeg u prazno.Ako cenu obore za 40% moze da pricamo o kupovini.Sada je ovo smejurija :: :: ::
:: Miso piso, ja ne znam u kom si ti fazonu, kapiram da si fanboj AMD-a, i to stoji, ne osporavam.. Evo jednog primera koliko sam ja `totalno pristrasan` i `totalno neobjektivan`. Ovo je samo jedan primer, od mnogo koliko mogu da nadjem do sada: http://www.dodaj.rs/f/5/VC/2Rlwl35H/kritikaamda.png A kritikovao sam i njihove procesore, i to zestoko.
A nadji gde si ti, ikada, napisao nesto, ista pozitivno za AMD. I ne samo sto nisi, nego sam te jos video kako si upadao na neke teme koje uopste nisu imale veze sa tematikom procesori ili grafike, i podbadao si neke ljude kojima si video u potpisu da imaju AMD procesor, tipa `pusti to (o cemu je diskusija), nego vise menjaj taj krs od AMDa` i slicno. Toliko imas zelju da stalno k*njas po tom AMDu da si to cak radio i na temama koje nisu imale nikakvu vezu sa procesorima ili grafikama. A ja sam i na temi o Fury X kritikovao AMD, i procesore, i njihovu strategiju. A i na ovoj temi sam kritikovao potrosnju (TDP). Glupo mi je dalje da navodim primere, idem u sitnicarenje i banalnosti.
Ja se trudim da budem objektivan koliko mogu, ali vi zeleni botovi ste toliko ostrasceni i nagnuti na zelenu stranu da prosto prisiljavate coveka da postane suprotstavljeni fanboj, iz suprotnog tabora - kako bi se neka ravnoteza uspostavila na forumu. Isto kao politicke stranke: svi krenu toliko da lazu, i toliko preterano da lazu, da i njihovi politicki oponenti moraju kontra-preterano da lazu... I onda svi lazu, i nigde nema istine.
:: Nego, zasto dizes tenziju i lupetas neke gluposti Molim te. Govorite da su karte od 8GB i od 4GB, i to sa razlicitim klokovima `identicne` - a ovamo ja `lupam gluposti`. Da je u pitanju Nvidija, ni slucajno ne bi bile `identicne`. Bilo bi `superior Zeleni Zub technology, po nikad-boljoj ceni od 999$.`
Ovo sto je ovaj covek napisao mogu da potpisem (obrati paznju da post ima 178 lajkova, i obrati paznju sta kaze o donedavnom insistiranju na FCAT testovima - koje je Nvidija potencirala, pa je onda prestala da potencira... Kad se AMD pokazao bolji): `AMD recieves a lot of negative press for a single little mistake they make, while nvidia casually lies about 970 specs to review sites and public, gimps kepler performance in drivers just to show maxwell performance in a better light, disables OC in gaming laptops which were specifically advertised for overclocking. Where are all those news? Yeah swept under the rug. AMD wants to improve their image. They cannot do that if `professional` review sites keep spewing nonsense about AMD cards running hot (aftermarket cards disagree for more than a year now), inferior drivers which is also not true (single configuration is actually more stable atm than nvidias drivers, cfx lags behind). Where are the FCAT results? You know the crusade everyone started when nvidia had `smoother` gameplay. Frametimes on AMD cards are MUCH BETTER compared to nvidia 9xx series now and FCAT test suddenly dissapeared. Props to AMD, I`d give lifetime ban to PCPER, legit review, toms hardware and a few other shill sites.`` http://www.kitguru.net/site-news/announcements/zardon/amd-withdraw-kitguru-fury-x-sample-over-negative-content/
::Govorite da su karte od 8GB i od 4GB, i to sa razlicitim klokovima `identicne` - a ovamo ja `lupam gluposti
A nego šta su? Tipičan rebrand, ne znam šta ti je teško tu sebi da priznaš. Tih 8GB joj dodatno ne znači ništa jer u 4K rezoluciji nećeš imati 30 fpsa u igrama sa ovom kartom.
Dakle, običan marketing...
Kad vidiš i sam da su 90% modela rebrendirali i da im karta iz vrha ponude mora vodom da se hladi vidi se iz aviona da se neće mnogo usrećiti sa ovom serijom...
Jesi li ikad potrazio u recniku sta znaci rec `identicno`? `Identicno` znaci `potpuno isto` (akcenat na reci `potpuno`).
I ja nikada nisam ni poricao da je 100%-tni rebrand gpu-a u pitanju, cak se i vidi gore, lepo i jasno sam to napisao. (`Slazem se da je rebrand. Nema sta ni da se slazem, to se zna`). 100%-tni rebrand gpu-a jeste - ali graficka se ne sastoji samo od gpu-a. Konfiguracije grafickih nisu `identicne`, daleko od toga. R9 290X u 90% slucajeva dolazi sa 4GB memorije, na 5GHz - R9 390X *mora* po specifikaciji da dodje sa 8GB memorije, na 6GHz ili vise - dakle sa minimalno 20% ubrzanom memorijom. A i gpu je podignut 5% (sa 1000MHz na minimalnih 1050MHz - sto znaci da ce vendori na kraju da izbacuju i modele koji su sa 10% ubrzanim GPU-om, na 1100MHz ili mozda i vise, OC modeli i taj fazon)
Nije meni do mene, ja znam razlike - nego ce doci neko ovde ko nije pogledao specifikaciju, i procitace to sto ste napisali, da je `identicno` (a nije), i onda ce se ta prica siriti dalje. Kao sto i dan-danas na forumima moraju da se opovrgavaju debili koji iznose lazi da `R9 290X i dalje trotluju` - a to je odavno prestala da bude istina, i odnosilo se samo na obicne, referentne modele (dok AMD u drajveru nije povecao brzinu venta i resio problem).
Nastavite i dalje, nema problema. A posle kad dodjete u istu situaciju, da za Nvidija grafike morate da prodajete bubreg - kao sto sada Intel bezobrazno nabija cene, uzivacete u vasoj `pobedi`.
A sto se tice toga da samo AMD podvaljuje sa rebrandima - Nvidia rebrandovala 3 puta: `NVIDIA had no choice but to rebrand GK104 parts for the third time and release them as 800 series. Of course this caused a chaos in desktop naming, as there were no 800 desktop series at the time.` http://videocardz.com/52670/nvidia-announces-geforce-gtx-980-gtx-970-gtx-980m-and-gtx-970m
I bezbroj drugih primera (GTX670 = jos slabija GTX760).
:: A nego šta su? Tipičan rebrand, ne znam šta ti je teško tu sebi da priznaš. Tih 8GB joj dodatno ne znači ništa jer u 4K rezoluciji nećeš imati 30 fpsa u igrama sa ovom kartom :: :: Dakle, običan marketing.. :: :: Kad vidiš i sam da su 90% modela rebrendirali i da im karta iz vrha ponude mora vodom da se hladi vidi se iz aviona da se neće mnogo usrećiti sa ovom serijom..
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647781. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.