Joj jebote, pa ja zaboravio skroz na tu pricu. Kako se sve to zavrsilo brate? Ma kakva crna kupovina kartice bez garancije, skupi 50-60e i kupi preko KP 1070 za neko vreme...
:: I mene to sa garancijom malo ladi od kupovine, pogotovo zbog moje ne tako sjajne proslosti sa R9 290X, ne zelim da ispadnem opet mlad majmun : ::
Da secam je toga, jbg macka u dzaku..moze da radi jos 5-6 godina a moze da crkne i sutra dan.
Evo ja sam pocetkom 2010 uzeo HD 5770 Sapphire polovnu u garanciji i evo i dan danas radi..nadam se da ce jos dugo jer imam druge prioritete osim ako nam ovi evropljani ne bace 500 evra sa neba.
:: Nista, nije mogla da se popravi, prodao sam je kao neispravnu za 25-30e, i prodao onaj Accelero za 70e, koliko sam ga i uzeo :: :: Progutao knedlu i prezalio bacenih 180e :: :: Asus M4A89GTD PR :: AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT :: Corsair Vengeance 8 GB 1600 MH :: Sapphire R9 280X O :: Dell U2412 :: SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 T :: CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000 :: Altec Lansing VS242 :: Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
S obzirom da si spremio 300e, siguran sam da ti ne gori pod nogama i da mozes da se strpis jos bar mesec dana, u medjuvremenu mozes i da prodas tvoju trenutnu katu i kad sve saberes imaces lepu sumu za kupovinu nove karte sa garancijom, i to, siguran sam, bez problema 1070, a mozda i naletis na neku polovnu 980ti u garanciji. .)
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
Da, ali je on vec sigurno mislio sve ukupno kad proda karticu 300e...
:: S obzirom da si spremio 300e, siguran sam da ti ne gori pod nogama i da mozes da se strpis jos bar mesec dana, u medjuvremenu mozes i da prodas tvoju trenutnu katu i kad sve saberes imaces lepu sumu za kupovinu nove karte sa garancijom, i to, siguran sam, bez problema 1070, a mozda i naletis na neku polovnu 980ti u garanciji. . ::
:: ko zna svasta moze da se desi ali koliko vidim vec je prodao 5 takvih i svi zadovoljn :: :: :: :: Ako ima nasu garanciju vise od godinu i po, zasto da ne. Sa druge strane imaces 1070 na KP nove verovatno za 50 ili 100e vise od te cifre, pa se preracunaj :: :: :: :: http://www.kupujemprodajem.com/Asus-GTX980-DC2-4GD5-Strix-33702603-oglas.htm?filter_id=713546 :: :: :: :: Ako mislis na ovu varijantu, odgovor je definitivno NE. Ovaj oglas mi smrducka i tvrdim da je karta polu ispravna.. :: :: :: :: :: :: :: Jedno brzo off pitanje: Da li u ovom trenutku uzeti GTX 980 StriX za 300e :: :: :: :: :: :: Asus M4A89GTD PR :: :: :: AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT :: :: :: Corsair Vengeance 8 GB 1600 MH :: :: :: Sapphire R9 280X O :: :: :: Dell U2412 :: :: :: SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 T :: :: :: CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000 :: :: :: Altec Lansing VS242 :: :: :: Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
:: Tema kao i uvek postane pricaonica.. :: I to se na ovom forumu ne moze izbeci.. :: :: Znaci covek je naveo da je ovo zvanicni `nVidia GTX 1080/1070 Thread` a ljudi pricaju o polovnim karicama sa KP.. :: :: Sta reci !?!?!? ::
Budzet za graficku nisam striktno definisao na neku specificnu cifru, mogao bih da odvojim i dosta preko ove pomenute cifre, medjutim, sve preko 300-400e plafon ne bih mogao sebi da oprostim. Prosto je, ne zelim da dajem toliko para. Ranije mi je trebalo 250e plafon da se igram ko covek, sada toga vise nazalost nema. I sami vidite koliko je potrebno izdvojiti za srednju-visu klasu, tj. koliko je sve otislo u....
Tako da eto, to bi mi bio neki limit, vidim da bi se ovde uklopila GTX 1070, u kombinaciji sa Zen/Skylake u zavisnosti sta ce krajem godine biti najpametnije uzeti kada cu preci na DDR 4 platformu, ova karta bi trebala da bude pun pogodak za naredni period za full dozivljaj u 1200p rezoluciji. Za 4k ce morati da se uzima novi monitor i da se ipak saceka neka sledeca generacija grafi.
Da ne davimo temu vise, ipak ste u pravu, bez garancije se ne uzima ovo, jednom sam se zajebao, ne dao Bog vise.
Pozdrav!
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 280X OC Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
Identican je panel od istog proizvodjaca kao i u pg348q, samo sto su jajare skrtarile na necemu, pa se ljudi zale na raznorazne bubice...
Inace, da, to je sada najatraktivnije, kad postavis bilo koji drugi monitor pored njih, svi izgledaju smesno kao neke crt kockice. Treba sacekati jos modela... Jos nesto, samo da znas da su ti monitori zahtevni skoro kao i neki 4k po pitanju grafe.
:: Nego matori, koji bese ono monitor bi sad bio dobra kupovina, a ! :: :: Ja mislio Acer Predator X34 ::
Sto se zahtevnosti tice, pa sta znam, i sada se igram na 1440p i OK mi sve sljaka. Cak sta vise preko 90% igara mogu da grunem na ultra bez da razmisljam. Znam da u nekima ne mogu da ispostujem minimum 100fps na ultra/high, ali OK je i 60. Ma dovoljno je da monitor ima G-Sync i sve je onda lepo i kako treba, nema cepanja slike i slicnih stvari sto se da primetiti na monitoru vece rezolucije koji nema sync.
@Scyter Bez previse razmisljanja, strpi se malo, pricekaj, odmeri dobro, i verujem da ces na kraju ipak uzeti 1070 i biti prezadovoljan. Samo da cena bude na nivou najavljene, mada uvek mozes i preko KP kod madjara, kao sto sam i ja uradio. .)
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
:: Identican je panel od istog proizvodjaca kao i u pg348q, samo sto su jajare skrtarile na necemu, pa se ljudi zale na raznorazne bubice.. :: :: Inace, da, to je sada najatraktivnije, kad postavis bilo koji drugi monitor pored njih, svi izgledaju smesno kao neke crt kockice. Treba sacekati jos modela... Jos nesto, samo da znas da su ti monitori zahtevni skoro kao i neki 4k po pitanju grafe :: :: :: :: Nego matori, koji bese ono monitor bi sad bio dobra kupovina, a ! :: :: :: :: Ja mislio Acer Predator X34 :: :: ::
:: Identican je panel od istog proizvodjaca kao i u pg348q, samo sto su jajare skrtarile na necemu, pa se ljudi zale na raznorazne bubice.. :: :: Inace, da, to je sada najatraktivnije, kad postavis bilo koji drugi monitor pored njih, svi izgledaju smesno kao neke crt kockice. Treba sacekati jos modela... Jos nesto, samo da znas da su ti monitori zahtevni skoro kao i neki 4k po pitanju grafe :
Moram malo da te ispravim za 4K, 3440x1440 je ~62% od 3840x2160 a performanse po benchmarcima koje sam gledao tako i skaliraju. Evo jedan koji sam iskopao.
Zelenasi su uvalili toliku kurcinu da nije dobro, ovo ce da bude uskoro istorijski Faill za zelenase a ako se kako neki zovu `Dekica` malo potrudi ima da brise pod sa svim okorelim fanbojevima ukljucujuci i Nvidiju.. :D
Ni ja ne vidim ni jedan razlog da se ova serija karti nazove fail. Testovi govore suprotno. Karta je zaista odlicna, jedini uslovno receno fail moze biti ako cena bude paprena a oni gluvi na kukanja da se spusti.
Nikada konzole nece biti isto sto i PC. Nikada! Jedino ako developeri ne odrade mutljavinu pa namerno naprave da to izgleda isto, ali i tada ce PC da bude bolji jer ce imati uvek veci frame rate(ukoliko ga ne zakljucaju), a i mogucnost za vecu rezoluciju, pa mogucnost modovanja i tako dalje...
:: PS4 je i dalje najbolja kupovina za sada, jos kad stigne Neo, idemo na bolje igre i vecu uzivanciju. :P :: :: A i te igre sto ce raditi za Neo, bice max koji ce i PC da dobije, sto imamo i dan danas sto se grafike tice. :: :: Sve je isto, samo njega nema. (AMD :: ::
Cuj konzole haha. Kakva crna konzola i PC. Tako je. Pa i taj NEO sto ga sada forsiraju se izbacuje jer se i ovaj PS4 muci sa rezolucijama i sa detaljima. Vecina igara i ne moze da istera 1080p vec su sve nize rezolucije sa dobro ustrojenom grafikom a da pri tom frame rate ide uglavnom na hebenih 30 fps, retko 60 fps. Kvalitet prikaza da ne pominjem itd. ima tu jos milion zasto, milion zato.
Konzola moze da parira PC jedino kada sama postane PC i to sa hi end komponentama :)
A sto se tice onog deckica gore sa jako kulturnim recnikom, izgleda da se malo vise zapio, petak vece bi, jelte, pa je pomesao babe i zabe. Pusti snovi.
:: Nikada konzole nece biti isto sto i PC. Nikada! Jedino ako developeri ne odrade mutljavinu pa namerno naprave da to izgleda isto, ali i tada ce PC da bude bolji jer ce imati uvek veci frame rate(ukoliko ga ne zakljucaju), a i mogucnost za vecu rezoluciju, pa mogucnost modovanja i tako dalje.. :: :: :: :: PS4 je i dalje najbolja kupovina za sada, jos kad stigne Neo, idemo na bolje igre i vecu uzivanciju. :P :: :: :: :: A i te igre sto ce raditi za Neo, bice max koji ce i PC da dobije, sto imamo i dan danas sto se grafike tice. :: :: :: :: Sve je isto, samo njega nema. (AMD :: :: :: ::
Ne diram ga, nego i on pise o konzolama, a tema je vec otisla u persun tako da... :D
:: Hehe a Bobane sto mi diras Dekija, dooobar jee.. : :: :: :: :: :: Jos samo Dejzan da se javi, da kaze koju mudru... : :: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: ::
:: :: Konzola moze da parira PC jedino kada sama postane PC i to sa hi end komponentama :) ::
I sa druge strane, PC moze da parira konzoli kada makar 80% PC konfiguracija mogu uopste da pokrenu bilo koji od aktuelnih naslova. Kada se priblizimo toj cifri, bicemo svedoci kraja konzola :)
A sta treba, da lupam glavom od srece u zid i okacim gif ovde zato sto su prezentovali da nova 1080 ima 20puta bolje performanse* u odnosu na 980 i onda doda dole sitnim slovima : odnosi se samo na donosenje vode ili neku nebitnu stvar. Sta meni znaci 90% performansi u VR-u i ko je to testirso. Samo real world testovi su vazni i merodavni. Igrice koje su trenutno aktuelne i sintetika koja se trenutno vrti.
Izuzetno cenim i postujem kolegu sky-ja ali cak i tih 30% koje si naveo je pretenciozna izjava koja nije potkrepljena apsolutno nicim. Nemam vremena da citam sve testove po internetu a dobro znamo kako se ti testovi pisu i da ih vecina otalja ili kopi pejstuje ili nahvali da bi nastavili da dobijaju hardver od proizvodjaca. Tek sindikst je odradio testovr - snimio - dokumentovao. Meni sasvim dosta. Previse hajpujete. I da. Jebo perfofmanse ksd ne mozes da kupis karticu bez garancije bez bojazn da ce crci. Da povucem paralelu sa telefonima - toliko sam ih izmenjao do sad - ni jedan garanciju nije imao - ni jedan problem. Znam znam nije isto ali opet majku mu valjda je i neka pouzdanost bitna, necu da dajem 600+el evra za nesto sto ce trajati samo 2godine tj dok mu garancija ne istekne.
:: Tema kao i uvek postane pricaonica.. :: I to se na ovom forumu ne moze izbeci.. :: :: Znaci covek je naveo da je ovo zvanicni `nVidia GTX 1080/1070 Thread` a ljudi pricaju o polovnim karicama sa KP.. :: :: Sta reci !?!?!? :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: ::
@markozutic Uvazeni kolega to nije razlog da pricamo o konzolama, karticama sa KP... Takodje nije razlog da se u voj temi pise o kukuruzu i muharikama...
Sustina je da su na ovom forumu sve teme pretvorene u pricaonice a mogli su lepo na chat i da se ispricaju k`o ljudi... a ne da siluju bavr dve stranice nebitnih stvari u temi o novim nVidia karticama...
Da li je nova generacija brza 10, 20 ili 30% je potpuno nebitno bitno je drzati se teme u suprotnom pokazujes nekulturu i bahatost ALI to je kod nas tako zato sto im se moze...
Ja znam da se necu odluciti na kupovinu nove sprave jos godinu dana, zasto pa zato sto je ono sto imam jos uvek sposobno da izaje na kraj sa onim sto radim... ALI mi je sve jedno drago da vidim da se nesto pokrece... evo sa ovom generacijom kartica cemo dobiti tri stvari, nizu potrosnju struje, bolje performanse i to po nizim cenama nego prethodnu generaciju grafickih kartica...
Zar to nije dovoljno da bi se pisalo samo o njima a ne o polovnjacima na KP i da ekspertski tim sa PCB procenjuje da li je oglas lazan ili ne...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: A sta treba, da lupam glavom od srece u zid i okacim gif ovde zato sto su prezentovali da nova 1080 ima 20puta bolje performanse* u odnosu na 980 i onda doda dole sitnim slovima : odnosi se samo na donosenje vode ili neku nebitnu stvar :: Sta meni znaci 90% performansi u VR-u i ko je to testirso. Samo real world testovi su vazni i merodavni. Igrice koje su trenutno aktuelne i sintetika koja se trenutno vrti :: :: Izuzetno cenim i postujem kolegu sky-ja ali cak i tih 30% koje si naveo je pretenciozna izjava koja nije potkrepljena apsolutno nicim. Nemam vremena da citam sve testove po internetu a dobro znamo kako se ti testovi pisu i da ih vecina otalja ili kopi pejstuje ili nahvali da bi nastavili da dobijaju hardver od proizvodjaca. Tek sindikst je odradio testovr - snimio - dokumentovao. Meni sasvim dosta. Previse hajpujete. I da. Jebo perfofmanse ksd ne mozes da kupis karticu bez garancije bez bojazn da ce crci. Da povucem paralelu sa telefonima - toliko sam ih izmenjao do sad - ni jedan garanciju nije imao - ni jedan problem. Znam znam nije isto ali opet majku mu valjda je i neka pouzdanost bitna, necu da dajem 600+el evra za nesto sto ce trajati samo 2godine tj dok mu garancija ne istekne :: :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: :: :: Tema kao i uvek postane pricaonica.. :: :: I to se na ovom forumu ne moze izbeci.. :: :: :: :: Znaci covek je naveo da je ovo zvanicni `nVidia GTX 1080/1070 Thread` a ljudi pricaju o polovnim karicama sa KP.. :: :: :: :: Sta reci !?!?!? :: :: :: :: Citat: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647684. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.