Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD:Nvidia PhysX ce biti nevazan
STRANA 4 OD 5  
Zajebani76 @GAMER4LIFE 05.10.2009. 01:16 #145546

status: user
broj poruka: 538
Samo napred, poenta onoga o cemu smo govorili do sada je da jaca karta od klokovane 260gtx nije potrebana za naslove koje trenutno postoje, osim crysis-a, ja sam to sto sam rekao i potvrdio kroz ovih par igara. S.T.A.L.K.E.R clear sky je najzahtevnija igra ako ne racunamo Crysis, pa je opet nije toliko zahtevna da bi bila ne igriva sa 260GTX, da ne pricamo da je taj engine koriscen samo za tu igru. Sad ti mozes da napravis paralelno iste testove cisto da ostatak foruma vidimo kolika je razlika izmedju ove dve karte, mada tesko da ces da ubodes ista podesavanja sem za ono sto mozes da vidis na slici. Cpu ne igra neku ulogu, ovde sam cak i spustio klok na neki svima pristupacan 4ghz inace radi na 4.2ghz za 24/7.

Ono sto je daleko bitnije je da je Unreal3 engine koji koristi i Batman Arkham Asylum nesto sto ce se jako dugo koristiti u mnogim naslovima a nezavisni proizvodjaci koji prave igre iz korena, engine i kompletnu igru, jednostavno nisu sposobni da za tako kratko vreme naprave dobar engine i jako kvalitetnu igru a da to bude komercijalno isplativo na kraju. Sve vise ce industrija ici u tom pravcu da se koriste 2-3 univerzalna enginea i pomocu njih prve igre, to je jedino smisleno posto je vec i ovako sve postalo prekomplikovano.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acayo hahahahaha 05.10.2009. 01:20 #145547

broj poruka: 851
`na neki svima pristupacan 4ghz`

SkyFire Re: hahahahaha 05.10.2009. 03:14 #145562

broj poruka: 18472
Sto,moze to i bolje.Evo neki shoot by me za egzibiciju :

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=529368

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=298049

Oba rezultata na vazduhu.

Green Green Grass Of Home

:: `na neki svima pristupacan 4ghz
::
GAMER4LIFE Rezultati 05.10.2009. 03:32 #145563

broj poruka: 839

Batman mi maximum dao 180FPS 1920x1200 Vsync Off ostalo na max aa off af off, isti setting u Resident Evil 5 93 FPS average

E8400 3.6ghz

GTX285 Default

Driver poslednji WHQL Nvidia 190
SkyFire ... 05.10.2009. 03:35 #145564

Ne gleda se Maximum vec Average.Ja imam priblizno isti Average kao tvoj Max!

GAMER4LIFE :) 05.10.2009. 03:56 #145565

3DMark Vantage Performance Score 14 500!

P.s. ja svoju graficku ne clockujem za razliku od nekih!

I sto seru taj I7 processor kao Quad a nije to nista spektakularno i nesto MNOGO BOLJE! u Igricama smesna razlika! a u ceni................. :O
SkyFire ... 05.10.2009. 04:01 #145566

Pa onda nisi trebao ni da poredis svoju sa 4890 jer je ta OC-vana!
Baci shoot za Vantage.

Zajebani76 @GAMER4LIFE 05.10.2009. 04:17 #145567

Prilicno si ti ne upucen u neke stvari, ali ako te zanima pitaj pa ces nauciti. Sutra nastavljamo diskusiju a do tad malo prouci gradivo
Inace ja sam radio bez AA sa ukljucenim AF8x.
SkyFire @Gameru 05.10.2009. 04:32 #145568

Daj shoot sa Vantage rezom da vidim tih 14500 sa Dual Core procesorom.

Cisto radi poredjenja posto sam imao i tu tvoju kartu..

Znaci Quad Core CPU sa GTX285 koji je extremno OC-van daje 14876 poena!
Sve sam ti lepo crvenim oznacio da ti bude jasnije :

http://img121.imageshack.us/i/3dmarkvantageextra.jpg/

Znaci nema teorije da sa default setovanjima plus Core 2 Duo CPU imas 14500 poena ni u snu.Tvoj rez se krece negde oko 11k od prilike.

Necemo da se lazemo

Zajebani76 @GAMER4LIFE 05.10.2009. 04:42 #145569

A grafiku ne klokujes zbog cega? da je ne povredis posto vidim da si klokovao cpu, nije mi jasna ta predrasuda vezana za klokovanje kada je u pitanju grafika, upravo klokovanjem grafike dobijas najvise, evo recimo kako to izgleda sa 295GTX
http://img195.imageshack.us/img195/3295/24559.jpg

285GTX Treba iskluciti u driverima fiziku kada se testira vantage!!! verujem da si vrteo test sa ukljucenom fizikom kao sto rekoh, malo si ne upucen i ako imas zavidan staz u gamingu treba malo bolje da upoznas makinu da bi bio dobar vozac tako je to u ovom sportu i da pripazis sta izjavljujes ako vec ne poznajes materiju, cisto da nebi dolazili u situaciju da vodimo besmilene raspravu gde ces ti po svaku cenu da tvrdis nesto sto je netacno, umesto da slegnes ramenima i naucis nesto korisno, opusti se i uzivaj a sta te zanima pitaj kao sto bi ja tebe pitao nesto ako ne znam i u sta se ne razumem.
http://img121.imageshack.us/img121/3403/vantage15265.jpg

SkyFire Da ne ispadne da je hteo namerno da slaze a verujem da nije.. 05.10.2009. 04:51 #145570

Mada mislim da bi sa ukljucenom fizikom imao i preko 14500 bez obzira na dual core arhitekturu..No,nema veze nek je i sa fizikom svakako nije bio upucen da bi ravnopravno vodio ovaj razgovor.
Ako zeli nek uradi test sa iskljucenom fizikom i nek navrne CPU i Graficku malo.Znam za sigurno da mu CPU ide na 4.0 Ghz stabilno jer sam mu davno nesto pomagao oko tog OC-a mada ga on drzi na 3.6 Ghz ne znam zasto kad CPU moze dosta vise.Cisto radi poredjenja moze da nam baci shoot da vidimo razliku sa ATI 4890 na Nehalem platformi.
Ja bih to uradio umesto njega ali nemam vise GTX285!

coldcry Konzola VS PC 05.10.2009. 08:53 #145574

broj poruka: 174
Konzola pobedjuje iz prostor razloga sto razvojni timovi koji prave igru za konzolu znaju tacne mogucnosti iste, za razliku od kompjutera gde razvojni tim mora da optimizuje igru za nepoznati hardver.Dakle svaka PS3 konzola je ista na celom svetu,pa je samim tim igra jednostavno optimizovanija i uvek ce biti tako.Zao mi je sto ovo pricam znam da ima ovde dosta bogatasa sto rasipaju pare na neke zverine od masine ali to je cinjenica i trebali bi malo bolje da skapiraju da je pc uglavnom predvidjen za online igre. Ko nece da se frustrira sa FPS (frames..) i zeli neki standard po pitanju bilo koje igre onda se uzme lepo konzola i ne misli. Drugo, konzola traje godinama bez ikakvih nadogradnji (troskova tj bacanja para) i svaki novi naslov ce da radi super, za razliku od pc gde se hardver menja iz dana u dan ili bolje reci iz sata u sat. Danas si na vrhu, a sutra gledas gde da nadjes pare da bi mogao da igras neki noviji naslov.

Slavuj Re: Konzola VS PC 05.10.2009. 09:24 #145580

broj poruka: 2236
Valjda nisu ti ljudi u tim razvojnim timovima duduci, može valjda da se napravi igra da je npr. jedna ATi 3850 tera na max. detaljima na 60fps pri 1600x1200 i to da bude neki reper, karta od 50 eura. Nego, očigledno neće.

A druga stvar, umesto da kupiš 20 igrica za PS3 eto ti 1000 eura, kupiš PC za 600-700 i igraš se godinu dana kao stoka, oči ti ispadnu, a posle od kusura kupiš jaču grafičku i procesor i opet još godinu dana najnovijih naslova(naravno, virtuelno kupljenih), a do tada bi za PS3 kupio bar 100 igara i potrošio 5000 eura, a posle 3-4 godine, kada se pojavi PS4, pogađaj, sve ispočetka, neće valjda stara konzola da podržava nove igre.

Dakle, prema mom nekom mišljenju, za dve godine igranja najnovijih PC naslova treba ti oko 1000 eura, dok za PS3 bar duplo više. Da ne nabrajam sad šta sve PC može za razliku od PS3, što nije igranje i kako u igrama mogu da se smanje detalji, pa i oni sa 4-5 godina starim mašinama mogu da igraju nove naslove.

A totalno peta stvar su ove prženice što drkaju na neke bodove u nekim testovima ničega, pa im treba 2000 eura godišnje samo da bi ispričali komšiji kako imaju 10 frejmova u sekundi više ili ne znam šta.

Možeš zamisliti koliko je bogatstvo kada u 30-35-40 godina overklokuješ procesor i hvališ se na forumu pred nekom decom.

Srbologija, nauka belosvetska.

:: Konzola pobedjuje iz prostor razloga sto razvojni timovi koji prave igru za konzolu znaju tacne mogucnosti iste, za razliku od kompjutera gde razvojni tim mora da optimizuje igru za nepoznati hardver.Dakle svaka PS3 konzola je ista na celom svetu,pa je samim tim igra jednostavno optimizovanija i uvek ce biti tako.Zao mi je sto ovo pricam znam da ima ovde dosta bogatasa sto rasipaju pare na neke zverine od masine ali to je cinjenica i trebali bi malo bolje da skapiraju da je pc uglavnom predvidjen za online igre. Ko nece da se frustrira sa FPS (frames..) i zeli neki standard po pitanju bilo koje igre onda se uzme lepo konzola i ne misli. Drugo, konzola traje godinama bez ikakvih nadogradnji (troskova tj bacanja para) i svaki novi naslov ce da radi super, za razliku od pc gde se hardver menja iz dana u dan ili bolje reci iz sata u sat. Danas si na vrhu, a sutra gledas gde da nadjes pare da bi mogao da igras neki noviji naslov
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 05.10.2009. 09:35 #145582

broj poruka: 9121
@Zajebani druga bi stvar bila da je sve na default-u. Sto bi iskljucivao Physics takva mu je karta. Jedino ako hoce da poredi sa nekim ATI konkurentom slicne jacine, tipa 9800GTX+ i 4850 OC. @Slavuj pa sto bi on kupovao original igre, kreni ti za PC da kupujes original igre pa da vidimo sta je jeftinije :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Jeftinije su igre za PC 05.10.2009. 10:26 #145587

broj poruka: 7741
Uopste PC kao konzola je jeftinija za gamere.Za PS3 su skuplje igre i nema toliko podesavanja ,sem za dzojstik ,sto se tice grafike pita samo da li ces optimalna setovanja ili ne.Jedina mana za gamere sto u PS3 nema brojanja poena 3dmark-a.
Scyter Re: 05.10.2009. 10:37 #145589

broj poruka: 8138
Imao sam PS1,PS2,imao sam Super Nintendo,sad imam PC i nema mu ravnog.Za igrice je zakon.

The Way It`s Meant To Be Played

GAMER4LIFE Sky 05.10.2009. 11:48 #145599

Sad sam se probudio, znachi sve po defaultu na performance

E8400 OC na 3.6Ghz

DDR2 1066 HyperX 4Gb Ram

GPU GTX 285 Default sada cu da uradim test pa cu da stavim screen:

http://img14.imageshack.us/i/31069322.jpg/

Prosli put mi je tacno bilo 14 500 Score, mozda zato sto sada nisam ocenio PC posto sam predhodno brisao beta driver i stavio WHQL al nema veze necu da radim 200x benchmark kao neki pa najbolji rezultat da plasiram. Nek urade ovi Atijevci Vantage da vide sta su prave performance :-)

Bas gledam benchmark ove GTX285 sa I7 920 ima 12 000 Score

E8400 Objasnjava :-) spada u listu 5 CPU-a najboljih odnos cena performance kvalitet!
SkyFire @GAMER4LIFE 05.10.2009. 14:05 #145640

Ma sve je ok.Ali nisi iskljucio physX !Zato imas toliki score.Dobro sam ti ja rekao.Imao bih negde oko 11k+ bez physX!Ma nema to veze.To je samo za preglednost da znas koliko ti je masina sposobna.Svakako igre picis najnormalnije.Dobro sad,karta bi ti bila jos jaca i imala bi veci potencijal kada bi imao Quad Core ali ok.

@gile23

PhysX se iskljucuje bas zbog vas ATI-jevaca jer vam karte ne podrzavaju isti.Nego gile mogao si i ti da bacis rez da vidimo cija je masina jacai,tvoja ili gamerova
P.S.Imate i isti CPU,taman.

Ovo za konzole je cista glupost.To moze samo da kaze neko ko nema ni najmanje iskustva u gaming-u.PC gaming ne moze nista da zameni po svakoj stavci u poredjenju sa bilo kojom konzolom na svetu!

acayo Re: Re: hahahahaha 05.10.2009. 14:09 #145641

eh daj ti meni Q9650 pa cu da klokujem

:: Sto,moze to i bolje.Evo neki shoot by me za egzibiciju
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=52936
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=29804
:: Oba rezultata na vazduhu.
:: Green Green Grass Of Home
:: :: `na neki svima pristupacan 4ghz
:: ::
SkyFire Re: Re: Re: hahahahaha 05.10.2009. 14:19 #145644

Poenta je sto taj clock ide na vazduh a to znaci da je jako dobar primerak.Moze on jos dosta preko,do jedno 4.8,4.9 Ghz ali ploca ne moze veci FSB da izgura sa Quad CPU-om.
Hteo sam samo da pokazem koliko intel ima brutalno velik OC potencijal.Sto je najsmesnije priblizno isti mu je i stabilan clock.Moj ide na 4.4 Ghz ali ga ja drzim na 4.3 Ghz zbog drugog biosa koji koristim jer mi vise zbog memorije odgovara.

Onaj rez za Intel Pentium D sam postigao jako davno i bio sam 5 na svetu za clock sa tim CPU-om.Bavim se ja i dalje konstantno overklokom ali me ganjanje poena ne zanima.Volim cisto da protestiram za svoju dusu i da vidim kakve su performanse nekog hw-a!

:: eh daj ti meni Q9650 pa cu da klokuje
:: :: Sto,moze to i bolje.Evo neki shoot by me za egzibiciju
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=52936
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=29804
:: :: Oba rezultata na vazduhu.
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: `na neki svima pristupacan 4ghz
:: :: ::
acayo Re: Re: Re: Re: hahahahaha 05.10.2009. 14:25 #145648

Sad je valjda rekord 9 i nesto GHz.A do koliko si uspeo da klokujes neki AMD?

:: Poenta je sto taj clock ide na vazduh a to znaci da je jako dobar primerak.Moze on jos dosta preko,do jedno 4.8,4.9 Ghz ali ploca ne moze veci FSB da izgura sa Quad CPU-om
:: Hteo sam samo da pokazem koliko intel ima brutalno velik OC potencijal.Sto je najsmesnije priblizno isti mu je i stabilan clock.Moj ide na 4.4 Ghz ali ga ja drzim na 4.3 Ghz zbog drugog biosa koji koristim jer mi vise zbog memorije odgovara
:: Onaj rez za Intel Pentium D sam postigao jako davno i bio sam 5 na svetu za clock sa tim CPU-om.Bavim se ja i dalje konstantno overklokom ali me ganjanje poena ne zanima.Volim cisto da protestiram za svoju dusu i da vidim kakve su performanse nekog hw-a
:: Green Green Grass Of Home
:: :: eh daj ti meni Q9650 pa cu da klokuje
:: :: :: Sto,moze to i bolje.Evo neki shoot by me za egzibiciju
:: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=52936
:: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=29804
:: :: :: Oba rezultata na vazduhu.
:: :: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: :: `na neki svima pristupacan 4ghz
:: :: :: ::
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: hahahahaha 05.10.2009. 14:31 #145655

Ako se vratim daleko u proslost za vreme prvih Athlon CPU-a uspeo sam da OC-ujem Athlon 3200+ sa defaultnih 2.0 Ghz na 2.6 Ghz i to da ga stabilizujem.Ako poznajes arhitekturu AMD-a shvatices da je to za taj CPU jako mnogo tj prakticno san snova tj neostvarivo.AMD nema nikakav OC potencijal,tek se sad malo mrdno na nekih 800 Mhz preko defaultnog takta sa PhenomII cpu-om (govorim o stabilnim vrednostima) inace za extremni OC treba LN2 a ja sa tim ne radim ,iskreno mi to nije ni interesantno jer ti uslovi nisu za svakodnevnicu.Ono sto je zanimljivo je rezultat koji postignes sa svojim komponentama u normalnim uslovima.U najgorem slucaju moze kaskada ali ja sam poklonik vazdusnog hladjenja i vodenog kao nesto sto je sam vrh!
Evo za primer sad.Imam Kumu 7850 sa defaultnih 2.8 Ghz nece ni da mrdne preko 3.2 Ghz stabilno.Hebi ga,takav je primerak verovatno a i ne moze vise zbog same arhitekture.Inace ploca mi je sasvim ok,Gigabyte 790x ud3p!

:: Sad je valjda rekord 9 i nesto GHz.A do koliko si uspeo da klokujes neki AMD
:: :: Poenta je sto taj clock ide na vazduh a to znaci da je jako dobar primerak.Moze on jos dosta preko,do jedno 4.8,4.9 Ghz ali ploca ne moze veci FSB da izgura sa Quad CPU-om
:: :: Hteo sam samo da pokazem koliko intel ima brutalno velik OC potencijal.Sto je najsmesnije priblizno isti mu je i stabilan clock.Moj ide na 4.4 Ghz ali ga ja drzim na 4.3 Ghz zbog drugog biosa koji koristim jer mi vise zbog memorije odgovara
:: :: Onaj rez za Intel Pentium D sam postigao jako davno i bio sam 5 na svetu za clock sa tim CPU-om.Bavim se ja i dalje konstantno overklokom ali me ganjanje poena ne zanima.Volim cisto da protestiram za svoju dusu i da vidim kakve su performanse nekog hw-a
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: eh daj ti meni Q9650 pa cu da klokuje
:: :: :: :: Sto,moze to i bolje.Evo neki shoot by me za egzibiciju
:: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=52936
:: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=29804
:: :: :: :: Oba rezultata na vazduhu.
:: :: :: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: :: :: `na neki svima pristupacan 4ghz
:: :: :: :: ::
GAMER4LIFE PhysX 05.10.2009. 14:33 #145656

Bez physx imam 12 000score,sto bi ga gasio? to je Nvidi-a po defaultu upaljeno, kad bi OC na 4ghz i gtx 285 oc imao bi blizu 16 000 score!
SkyFire Re: PhysX 05.10.2009. 14:42 #145658

Ja ti bas zbog toga postavio moj rez sa Quad Core da vidis koliko ti je potrebno..Hehehehe.Gde bre 16k?

Evo ti opet rez da se dzabe ne zanosis i ne pricas na pamet a koji ces ti jako tesko postici a sa tvojim komponentama je radjen !
Opet sam ti crvenim obelezio da vidis.
Core 2 Duo Intel E8400 na 4.5 Ghz,grafika na 780 Mhz :
Score 12428

PhysX mora da se gasi jer su takva pravila.Test je ne vazeci ako je PhysX ukljucen na on.
To treba da zahvalimo ATI-jevcima jer njihove karte ne podrzavaju isti.

http://img11.imageshack.us/i/vrhrezultat.png/

:: Bez physx imam 12 000score,sto bi ga gasio? to je Nvidi-a po defaultu upaljeno, kad bi OC na 4ghz i gtx 285 oc imao bi blizu 16 000 score!
TheBear PhysX 05.10.2009. 14:51 #145662

broj poruka: 6502
se gasi da ne bi grafika radila CPU test u kome postoji PhysX i skor za CPU isao u nebesa...
Inace PhysX ne utice na GPU skor uopste.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 4 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs