Dobar je to proizvod (ako ne bude išao u rernu brzo, ali to je moja bojazan za sve novije čipove svih proizvođača), recimo, kao crveni bi mogao reći da pokazuje koliko 480 ne valja tj. šta nisu stigli da mu srede.... a kao normalan korisnik, dobro je da je ponuda upotpunjena, a nadam se i sa derivatima. Cene neće pasti, ali bar neće da divljaju.
Jeste on single, ali, broj trandžara u njega i u 5970 je... pogledajte i sami koliki, Pomalo nebitno, jedna je kartica... Ja opet o Furmarku, i Samiru... meša čovek ograničenje u drajveru (koje ne pozdravljam ako ga ima, jer, bira umesto tebe kao vlasnika, šta hoće a šta neće da pokrene, a morao bi SVE) i zaštitu. Zaštita je nešto dobro, i tu je, ako sam sve pohvatao, 580 trenutno najbolji na tržištu. Dobro, inače bi izgoreo koliko troši, ali, izgorele bi i sve druge kartice kada ne bi imale zaštitu.... možda delić sekunde posle. SKy, ne razumemo se... i ja kažem da je relativno jednostavno moguće izmeriti potrošnju bilo čega, i da to nevidija neće i ne može da sakrije, no je ovde poenta da nevidija neće da se to radi furmarkom, pa me golica zašto, bukvalno nezavisno od tabora crveno-zeleno. Inače sam protivnik mnogih benchmark programa i njihovih (nepoštenih) uticaja na našu psihu i tržište, ko se seća uvek posprdno govorim o Komandantu Marku... pa i o ovima ako treba, ali, onako, radoznalosti radi, voleo bi da neko ipak prokljuvi šta se tu događa sa tim pržimarkom, nevidija ih je napala a amd ih ne brani ili će i on da ih ispiša, videćemo, kajmak i double kajmak će TAKOĐER, (obraćam se Obradu.... da ne bude zabune) biti jebachki potrošači. Po najavama. Možda zato kasne?
I na user rhher, i odbrana igre Metro.... odakle mi pravo? Uzeo sam si ga sam, jer je dato svima. Odakle tebi pravo da mi ga uzimaš? Ako tako treba da funkcionišu igre, neka nam je bog u pomoći, nema te nevidije i blatija kao i para, koje će moći da poteraju takva gowna. Pazi, pričamo o karticama hi-enda, koje bi MORALE da prožderu SVE što je od igara napravljeno i biće napravljeno narednih godinu-dve. Poznato je koliko se dugo razvijaju igre, tj. njihovi engine-i posebno, a, da je za kartice potrebno skoro duplo ako ne i manje vremena. Izuzimam ovo zastranjivanje i zasranjivanje nevidije od pravila..... sa feler na fermi... i šta sad, to je ok igra (u delu kojem govorim: za račun neigrivosti dobijaš malo ili nikakvo poboljšanje prikaza...) ma `ajde... čist shit. Likove treba spamovati po net-u a ne da ih uzimaju kao benchmark za nove kartice. To parče softvera je jednsotavno neispravno, a ja mislim, namerno. U nadi da će ih neko kupiti zato što se nalaze u skoro svim testovima. Šta se više prodaje....: Sky-e... budi pošten, recimo da su tvoji izvori (ali ti se družiš samo sa MALIM zelenima) tačni, pa naravno da se 460 više prodaje (ali ne i bolje) zato što nje ima na lageru, a 6xxx je rasprodata.... treba da se meri broj pristiglih sa brojem prodatih primeraka, pa da se ceni odnos ulaz/izlaz robe.... Ako 460 još ima na lageru, a ima koliko vidim i čujem, 6xxx je za sada čist pobednik jer je rasprodata. To je matematika čista, naravno, jasno je da je ograničen broj i kratak vremenski uzorak jedan od glavnih uzroka takvog pokazatelja, ali, on predstavlja ipak neki odnos očekivanja prodavaca - kod nevidije su preterali a kod blatija su podcenili ili nisu mogli više da dobiju..... Pusti tu foru više se prodaje... kad ovih drugih nema da se kupe.... možda bi se prodalo troduplo više?
Eto. Otprilike nadalje možemo samo da palamudimo. Dok ne iziđu novi drajveri, odnosno, bilo koji naredni ispeglani drajveri za 580, i, do izlaska Kajmaka, a do tada, ovo jeste dobra kartica, troši koliko daje a uspeva da se ohladi, ne budi komšijsku decu od buke itd.... jeste skupa, ali, kao i ostale te klase, ipak ne košta 1000$ kao neki čipovi nekih kompanija.... konkurencija funkcioniše, neće ni Kajmak moći cenom u nebo, i mi smo, kao kupci, ipak zaštićeni nekako.
@Gosn Pisko Molicu lepo da mi se obracate sa postovanjem i da koristitie moje puno ime i prezime sa foruma.Skracenice i tepanje ne dolazi u obzir.Takodje zelim da me uvazavte i ukazete postovanja pa bi ono gospodin pre imena i prezimena bilo pozeljno kada zelite da mi se obratite :) :) :) : ): ): ):) :) :) :) :) :) :) Da predjemo na stvar.Prvo koga briga za FurMark.Da ne bude sada posto je neko bacio buvu zbog protekcije sto se meni inace i svidja.Chip ima zastitu da se ne pregreva.Ako sam dobro shvatio to je to.To jos nismo videli.Ako zadrzava limit a da ne trotluje to je super.Inace ako se vratimo par meseci unazad drvio sam kako i ovde kako na bench forumu da je FurMark sviranje koznoj frulici kao test koji nije merodavan za stabilnost karte a opet ga svi koriste pitam se zasto? O kakvom ti postenju pricas?Ko ce o cemu kurva o postenju :) :) :) Nisu mali zeleni vec mali sivi :) Vise = Bolje.Jedno te isto.Gresis šinko silno gresis.GTX 460 malo,malo pa nema da se kupi.Kako se pojave na lager tako nestanu.A trenutno najaktuelnija karta i najpopularnije je MSI Tallon Atack.Moyda po koja firma ima neku veryiju GTX460 ali se i to brzo razgrabi.No slozicu se sa jednim.Serija 6xxx se tek skoro pojavila pa cemo videti kako dalje tece prodaja.Ali bitno je da nije uticala ni najmanje na prodaju GTX460 karti.. Inace koliko je hardware trazen toliko se prodaje..Sta mislis sto ih nema na lageru?Heheheh..Nije boom :)
Karta izlazi ove godine, datum jos nije potvrdjen, ali nadamo se sledeceg meseca, ciljana je da bude iste brzine kao i GTX480, ili malo brzi, a po znatno nizoj ceni.Imace 480 Shadera kao i GTX480. Videcemo:)
:: :: http://fudzilla.com/graphics/item/20814-geforce-gtx-570-comes-soo :: :: Karta izlazi ove godine, datum jos nije potvrdjen, ali nadamo se sledeceg meseca, ciljana je da bude iste brzine kao i GTX480, ili malo brzi, a po znatno nizoj ceni.Imace 480 Shadera kao i GTX480. Videcemo:)
Broj postavljenih tema: 60473. Broj poslatih odgovora: 648176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.