Mrzelo me da pišem, ali ajde... Brate, propuštaš poentu, mada nisi prvi. Kao neko ko je imao i Athlon i Phenom, mogu da kažem da nisi u pravu. A tek sama priča o čipsetu..Ovde se govori o udelu Intela na tržištu u odnosu na AMD. Iako je Intel imao bug u čipsetu, AMD nije imao odgovor i služio se time čime se služio. Ako govorimo o aktuelnoj ponudi, AMD tek sad izbacuje ono što je najavljivano kao revolucionarno, ali i dalje se odlaže glavni projekat celokupne, nove arhitekture, Bulldozer. AMD ima problema i to mi teško pada, obzirom da sam dugo godina mučio njihove procesore. Problem je što se u ovoj temi u startu baca flejm protiv autora iz razloga što je osvedočeni ljubitelj Intela. Sama ta činjenica skreće pažnju na sve što je napisano u okviru prvog posta....A onda slede prepiranja, svaki član foruma, bez obzira na znanje će se ovde suprotstaviti jer njihov Athlon X4 odlično radi!(ne svatiti bukvalno). I radi odlično, ali za njihove potrebe! Otuda proističe nemogućnost da se objektivno sagleda situacija, jer zašto bi neko kupovao CPU od 250e, kad će mu posao završiti neki X4? Lično sam imao X6 među prvima na forumu i najbolju ploču za AMD i dobro je radilo dok nisam video šta SB može. Nekom su bitne samo igre, ali meni su veoma bitne sitnice u radu, kad mi od toga dosta zavisi. Recimo, za ovaj forum, je CAD(Computer-aided design) misaona imenica(nemojte mi ovo uzeti na zlo, nisu svi inženjeri, niti trteba da budu, niti ja to nekom zameram i namećem). Ljudi koji posećuju ovaj forum su uglavnom gameri(što nije ništa loše, ali kao takvi nemaju dovoljno sveobuhvatnu realnost/realističnost(posledica od gaminga) za bilo šta drugo. Svi se trude da im score u Lixu bude 150GFlopsa, a niti znaju koji će im to đavo, osim da im to sugeriše/implicira da su uboli dobar primerak koji se fino klokuje. Razlike u nivou razmišljanja/potreba svakako pšostoje, Intel je tu trebutno prvi, svi mi očekujemo dolazak građevinske mehanizacije, ali dok se AMD digne iz pepela, Intel će imati spremljen Ivy. Na kraju ovog teksta mi proradi nostalgija za prethodnom pločom, Asus Crosshair IV Formulom.
:: :: :: Koliko je neko nalozen, toliko da ne sme da prizna da je fejlovao :: :: Cak ce naci zamerke odlicnim Athlon II i Phenom II procesorima :: :: Koliko kosta najjeftinija Intel SB i3 CPU i MB :: :: A koliko najjeftiniji Athlon II sa MB DDR3 :: :: Da li je zaista taj intel SB toliko jaci :: :: Svako normalan ce uzeti AMD i uloziti pare na nesto drugo :: :: Rana, Regor, Deneb, Propus, to su sve odlicni procesori, po mom misljenju ce jos dugo da se zadrze na trzistu :: :: :: Mozete vi da pricate sta hocete, ali siguran sam da se vise prodali Athlon II X2 procesora nego i3 1156 ::
baca se flejm na autora ? jel ti vidis covece da mica juri ljude po svom gradu,zato sto nisu istomisljenici ? HAHA ? jel treba jos nesto da se prokomentarise ? shvatas li koliko je ovo uzelo maha ? nemam vise nista da kazem,kada je sve jasno kao dan..
Ma opusti se druže, ja eto nikad u životu nisam čuo da su se sastali neistomišljenici s foruma da se lemaju, preveliko cimanje. Ima još par ljudi ovde kojima je skaj obećavao batine pa eto i dalje zdravi i veseli zemljom hodaju, i nasušni hleb jedu... svim svojim zubima ako smem da dodam.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: baca se flejm na autora ? jel ti vidis covece da mica juri ljude po svom gradu,zato sto nisu istomisljenici ? HAHA ? jel treba jos nesto da se prokomentarise ? shvatas li koliko je ovo uzelo maha ? nemam vise nista da kazem,kada je sve jasno kao dan. :: ::
Druže(ovo shvati toplo/prijateljski), ja znam čoveka, čak šta više kod mene je dobar deo njegove opreme koja mu je neophodna za rad. On niti koga juri, niti traži konflikt, već nekim svojim neistomišljenicima nameće/pruža mogućnost da zakopaju ratnu sekiru. Mnogi ne znaju da čitaju između redova,mnogi sukob na nivou silicijuma reflektuju na lični, a ti...suduš površno. Bez uvrede, ali tako, je.
:: baca se flejm na autora ? jel ti vidis covece da mica juri ljude po svom gradu,zato sto nisu istomisljenici ? HAHA ? jel treba jos nesto da se prokomentarise ? shvatas li koliko je ovo uzelo maha ? nemam vise nista da kazem,kada je sve jasno kao dan. :: :: ::
ma ja ovde dolazim da se zajebavam u pravom smislu te reci,forum je postao smejurija tako da sam bas nesto raspolozen za analiziranje njihovih clanova :) zabole me,kapiras :) kako mogu da se naljutim kada si do te konstatacije dosao ``virtuelnim`` materijalom koji imas o meni i vec znas moj psiholoski profil :) ko sada ispada povrsan ?
Hmmm... Kažeš dolaziš na forum radi zabave, a sa svojih sto postova nagoveštavaš/potvrđuješ koliko je forum smetlište i kako nisi dostojan istog sa tim stavom :D. Ti analiziraš nekog. Ovde su se neki usrali u pravom smislu reči da neke ljude nauče nekim HW pojmovima, a ti se tu rugaš. Naravno da ne mogu da proniknem u suštinu svakog člana(a tebe tek retko viđam), pogotovo ako je neko ko se retko obraća( a na žalost, takvi članovi(ne daj Bože tebi) obično sa sobom nose korpu sa kompleksima koju otvaraju isključivo na forumu.) Realno, ovo što si sad otkrio o sebi ti nikako ne ide u prilog. Zašto bih onda otvarao karton samo za tebe?
:: ma ja ovde dolazim da se zajebavam u pravom smislu te reci,forum je postao smejurija tako da sam bas nesto raspolozen za analiziranje njihovih clanova :) zabole me,kapiras :) kako mogu da se naljutim kada si do te konstatacije dosao ``virtuelnim`` materijalom koji imas o meni i vec znas moj psiholoski profil :) ko sada ispada povrsan :: :: ::
sto se tice ove korpe,tu si apsolutno u pravu..iako sam novajlija otprilike znam na koga se to odnosi..kod mene to nije slucaj,bice vremena i da se pokaze..samo ne bih voleo da sve generalizujes i mislis da sve clanove smatram smesnim! konkretno sam mislio na koskanja izmedju dva tabora kad pocnu..takodje duzno postovanje prema raicu i ostalim clanovima koji upravo to rade,sto si malopre napomenuo :) veliki pozdrav..
A, ne, ne aludiram ja da si ti novjalija, već, da li svoje intelektualne resurse adekvatno angažuješ. Naravno da ne mislim da ih sve trpaš u isti koš, zato sam napisao `neki`, pri tome svesno aludirajući na one `odabrane`! Takođe, veliki pozdrav!
:: sto se tice ove korpe,tu si apsolutno u pravu..iako sam novajlija otprilike znam na koga se to odnosi..kod mene to nije slucaj,bice vremena i da se pokaze..samo ne bih voleo da sve generalizujes i mislis da sve clanove smatram smesnim! konkretno sam mislio na koskanja izmedju dva tabora kad pocnu..takodje duzno postovanje prema raicu i ostalim clanovima koji upravo to rade,sto si malopre napomenuo :) veliki pozdrav. :: :: ::
ok,koliko-toliko smo se razumeli..i nemoj samo da pomislis da imam nesto protiv tebe! daleko od toga! ili da je ovo lazni nick,a sa druge strane stakla osoba koja opet ima nesto protiv tebe!
Random Lik1 lik2 lik3 sa foruma pc berze u svakoj trecoj temi...
06.07.2011. 10:25
status: user broj poruka: 17104
Lik3-prvi put kupuje komp u zivotu: da kupim gtx ili ati neki? I razmisljam se da li da uzmem AMD ili intel?
Lik1: Nvidija pisa po atiju , jeste istina, citao sam ja po internetu.
Lik2: Da ali kada se uzme u obzir da kosta 518 000 dinara, a ati pishljivih 512 000 dinara onda to nije bas tako.
Lik1: Pa pazi sintetika magistrala kuda chuda muda iztopi i kvantna fizika grejanje za zimu ventilatori transformatori su za 1,23 % bolje za tih 200 000 dinara razlike u cf6ghx0x modelu.
Lik2: Ali ja kad igram 3d mark moji mega giga drajveri su ladni , rezultati su mi extra a ne kao to tvoje govno , ti ne mozes da igras 3d mark i furunaMARK u full-u na 4 monitora kao vecina normalnih obicnih pc vlasnika.
Lik1:To je zbog amd procesora koji kosta samo 90e a taj tvoj 300e jeste da sve radi maltene isto ali to tvoje govno od 300e ja nikad ne bih kupio, bolje nijje skuplje , nego jeftinije!
Lik2: Ma da vazi a pre 10 godna onaj model sto vam nije valjao? Secnulo mi jednom kada sam igrao nesto na 8 monitora i od tad nikad vise te tvoje shugave karte nisam kupio , niti ih bilo kome preporucujem
Lik1: a pre 13 godina onaj cfgt54xx00 model sto je imao temperaturu od 2 stepena vise a? A sta sa tim? Pokri se usima Nvidija je pravi put , to je sveti hardwer bre.
Lik2: Ja se samozadovoljavam na ati, na nvidiju mi se ne dize, ti si gay znaci !
Wlada: Asus samo asus , grejanje zavera hoce da me ubiju ! Ati tati mami palata pravde , jednom sam i ja bio tu kod pored pa preko puta levo od iza , uvoznici me zajebali ! Nevidija strani forumi i nastrani ovo ono , ja zivim za kompjuter i klanjam mu se , ponekad se i mazimo...
Lik1: Sad kad izadje ova nova serija gtxTrikeFx Dzogani ediSh, koja ce tek da izadje za 5 godina ja znam da ce da vam jebe kevu, znas ipak 12 milimetara na 13 milimetara je razlika velika.A tek fizika i hemija koju ima nasa kartica!
Lik2:Ma ova nasa kad izadje c4 , bi Fri-fanki Dzi, isto za 5 godina ta ce da bude extra, to je high end a ne low end , tu ce znam ja drajveri da srede situaciju,nase nemaju fizku i hemiju ali nase imaju prirodu i drustvo a likovno crtanje nam sabija na nasim karticama, jadan si!
Lik1: ma jebem ja tebi bre znas malo sve po spisku!
Lik2: i ja tebi nvidiju babu !
Lik3 opet isto: Da kupim gtx ili ati neki?I razmisljam se da li da uzmem AMD ili intel?
Lik1 i lik 2: Ma jebi se bre noobe, mi smo bre imali kompjuter pre 15 godina, to je noob pitanje ,mi samo odgovaramo i svadjamo se oko stvari koje ti ne umes ni da izgovoris cfx4dd50-+/ model bre! A, smo face ili nismo? To idi pitaj Raica...
Lik3: u sebi (ma jebo me komp kad sam ih i pitao,idem ja napolje da igram fudbal, ovaj komp sto imam sad mi je dobar za fejs i skolu)
Lik1: E majmune ja sam igrao kompjuter kada si ti bio balavac i hvatao devojcice za guzu
Lik2: Pa sta? Tada jesam ali sada sedim 8 sati za kompom, i popravio sam se, uzivo nisam video zensku guzu, citam sve o najnovijim grafickama i procesorima koji jos nisu izasli i svidjaju mi se jako, pogotovo sto ih nikada necu ni kupiti niti videti uzivo, mozda mi ih neko da da testiram i to je to.
Lik1: E jadnice jadni , ja citam o tome brze neko ti! Kad imas taj shugavi monitor od samo 450 eura a ja od 550!
Lik2: ali taj tvoj nema gama mega utlra ciju fiju osvetljenje itd..Jadan si
-Gomila plastike metala cipova ventilatora i cevi koje kosta jako puno a proizvode ga firme koje zabole ko sta misli , samo da uzmu obojici sto vise para i to sto cesce...
Broj postavljenih tema: 60502. Broj poslatih odgovora: 648632. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.