Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
iPhone 4S - ubedljivo najbrži smartphone na svetu (benchmark)
STRANA 4 OD 9  
gile23 ... 28.10.2011. 20:47 #371765

status: user
broj poruka: 9121
Stize sutra odgovor :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: Re: iphone4 28.10.2011. 22:43 #371790

broj poruka: 1227
:: Neko ko u 2011-toj godini sebe nazove `S60 forever` se našao da priča o `programiranju mozgova`???muahahahahahahahaha x

Pritom, da ne zaboravimo od istog, naravno nepristrasnog člana:
:: Symbian je kao OS mnogo savršeniji i korisniji od iOS-a i tog Android-a
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 ..... 29.10.2011. 00:38 #371829

broj poruka: 1424
ovde ladno po jedni ljudi nisu centrisani i spricovani.
i samo da mi je znati koja im je korist od svega.... tj od ovog prepucavanja.

maxxio Gile Tarot strikes again 29.10.2011. 01:54 #371844

broj poruka: 665
Jbt ovo mu dođe još malo pa k`o teaser!
Još samo da si najavio da li stiže iz kristalne kugle, tarot karata ili gledanja u šolju, utisak bi bio potpun. :D

:: Stize sutra odgovor :)
::
:: Pozdrav!
Tristram Re: 29.10.2011. 10:12 #371861

broj poruka: 1872
Kakvo je to prokletstvo da dižeš iz mrtvih ovo sranje od teme od pre nedelju dana samo da bi se prepucavao?

gile23 ... 29.10.2011. 12:14 #371868

Pa pogledaj u cifre (ja mislim da sam ti i izbacio pre nekog vremena takve linkove), videces koliki je rast, ista stvar se ponavlja iz kvartala u kvartal :), nemoj sada da se izvlacis kada `tvoji` gube .).

Dobitna strategija, na osnovu cega, po tome sto ih Android siba po svim mogucim prodajnim statistikama, da jedan Samsung shippuje vise smartphone-ova u jednom kvartalu za oko 2 miliona, barem 70% tih telefona je pod Android-om, a ako se na tu cifru dodaju ostali proizvodjaci HTC, LG, ZTE i drugi proizvodjaci dolazis i sam do zakljucka da to ne moze nikako biti dobitna strategija :) ? To sto je Apple povecao prodaju za 142% sto vec ponavljas 10 puta je nista u odnosu na to koliko se povecala prodaja prodaja Android uredjaja u istom vremenskom periodu.

Microsoft nece ovo ono, nego on vec uzima kes od 50% proizvodjaca Android uredjaja, imas link i na pcberzi u vestima, logicno je da na taj nacin zeli da pogura svoj sistem ? Poredjenje ti nije validno jer je iPhone4S jedini iOS telefon sa dual core procesorom (uzmimo to kao reperni faktor), dok imas Android dual core telefona koliko ti dusa iste, Samsung Galaxy S2 je samo najprodavaniji, ali gde su tu HTC Sensation, LG onaj i ime sam mu vec zaboraivo,...

Ja ne poredim babe i zabe, vec samo kazem, koliko je to tuzno, posle godinu+ dana cekanja Apple proda u najvecom naletu malo vise iPhone 4S uredjaja nego sto se proda Android uredjaja (po podacima od pre ~ 5 meseci) u bilo kojoj sedmici u toku godine. Aj baci poredjenje posle mesec dana, da vidimo koliko ce tada da se proda iPhone-ova ukupno za 7 dana :) ?

Inace ovaj podatak od 550 000 Android aktivacija na dnevnom nivou je bio pre ~5 meseci, dok je mesec dana pre tog podatka izbacena cifra od 500 000 aktivacija na dnevnom nivou, znaci rast od 10% za mesec dana. Danas je ta cifra od 550 000 po svemu sudecu mnogo mnogo veca, tako da slobodno mogu reci da se proda cak i vise Android uredjaja za 7 dana, nego sto je naruceno iPhone 4S uredjaja u prvoj sedmici release-a posle cekanja od godinu dana. Jos jedna cinjenica koja dokazuje koliko u tom prodajnom nivou Android sije iOS, ti ovo dobro znas nego ne zelis sebi da priznas .), ovo se danas desava.

Ti stvarno ne zelis sebi da priznas, po svim mogucim podacima na internetu, Apple je izgubio ~20% trzista tableta za prvu polovinu 2011. godine uprkos predstavljanju iPad 2 uredjaja i njegovoj neverovatnoj prodaji, ja stvarno ne znam kako da ti ovo objasnim drugacije, cak sam i linkove pre izbacivao koji ovo dokazuju.

Ja stvarno ne znam koliko taj LTE cip moze da trosi, 1 MW na svaki sekund ? A to sto si pominjao da Apple koristi samo testiranu / sigurnu tehnologiju, je delimicno tacno. Eno ga u Mac-ovima Thunderbolt, koji je sve samo nije testiran. Kada su ga ubacili u Mac-ove na globalnom nivou su postojala 2-3 uredjaja koji ga podrzavaju, danas je situacija mozda malo bolja, 20 - 30 uredjaja :). Tehnologija kao tehnologija jeste dobra, ali sa tako malim brojem uredjaja je jos u povoju i to debelom.

Ako se poredi display, na S2 i iPhone 4, ok je da se kaze da display na iPhone 4 ima veci pixel density i samim tim veci sharpness. A ako poredis SAMOLED tehnologiju i tehnologiju koriscenu u iPhone 4 display-u mislim da je glupo porediti na totalno drugacijim parametrima zar ne (pixel density). Primer isto bi ti bilo kada bi poredio recimo svojstva plastike na temperaturi od 10 stepeni Celzijusa i 100 stepeni celzijusa, naravno da ce da budu drugacija svojstva zar ne :) ?

Ti si koliko se secam napisao, da je to bilo usled nedovoljno osusenog lepka i da se na kraju sve vratilo na staro, da je LG nastavio normalno da shippuje panele, ja sam izbacio link koji mozda nema toliko veze sa time sto si ti pricao ali te porice u ovome da je LG nastavio normalno (u istim kolicinama) da shippuje panele, ali opet ti dugujem izvinjenje :), jer postovao ono sto je malo imalo veze sa tvojim postom, Izvini. Tuzno je to sto ti pljujes po tom `Sjamsungu` a pola iPad-a i iPhone-a bas oni prave :), samo jos da stave svoj logo :).
gile23 ... 29.10.2011. 12:16 #371869

Estetska razlika jeste :). A sto se tice kvalitetnije izrade, napisao sam u drugoj temi, ali `ajde ovde da ponovim. Rodjaka predaje na fakultetu i stalno radi neka ispitivanja i u dodiru je sa raznim kiselinama i ostalim cudesima, nisam bas mnogo pri toj hemiji :). Tada je imala Nokia 1100, znas i sam koliko tu plastike ima, taj telefon je bukvalno upao u neku kiselinu, ona ga brze bolje izvadi. Posle nekog vremena telefon radi kao i pre tog incidenta, plastika, nikakav trag od te kiseline, ali nikakav. Taj isti telefon je padao, leteo, evo posle mozda nekih 5-7 godina radi kao prvog dana, jedino sto se izlizalo to su oznake na tasterima sa prednje strane (brojevi i slova), a sto se tice onog backplate-a da li spada od tolikog ispadanja, ja koliko se secam drzi se solidno :). Drugar ima neku Nokia u slicnom cenovnom rangu, bukvalno je presao nekom masinom dal polirka neko cudo jeste po plastici koja se nalazi na ivici tog telefona, ali onaj backplate sto se otvara za bateriju je u jadnom stanju, mada u kakvom je stanju telefon nije cudo xd :).

Takodje burazer neki je imao N73 koji po svim parametrima krcka oni tasteri se pomeraju pomalo kada predjes prstima preko njih, zavrsna izrada nije na nekom nivou za telefon koji je tada kostao ~320 evra, posle godinu dana svakakvog mucenja, onaj backplate se drzao tako sto je oko telefona bila gumica od tegle, dzojstik je propao skroz, jednostavno telefon je bio u stanju 0, tako da ume i ta plastika da bude itekako losa :), mada kroz sta je taj telefon sve prosao dobro je da je i u takvom stanju.

E sada `ajmo da se prebacimo na zavrsnu izradu iPhone-a. Staklo sa prednje strane, 0 ako se uporedi sa onim na S2, imas jbt video ne znam sta oces jos ? Ajmo dalje, staklo na backplate-u, e za to stvarno treba da imas m**a da ubacis na telefon, a da te pri tom korisnici tako ne izuvaju. Staklo kao materijal je jako krto, sposobnost elasticne deformacije je 0, od njega se u bilo kojim masinskim konstrukcijama ne prave optereceni delovi koji cebiti izlozeni raznim vrstima opterecenja, jer ce jako brzo puci krtim lomom - nema naznake da ce doci do loma (suzenje poprecnog preseka itd.). Naravno ova stakla na smartphone uredjajima su sa poboljsanim karakteristikama u odnosu na ono sto imas klasicno na prozorima. E sada kada sam ti objasnio sta je staklo (otkud znam sta mozes da ti smatras pod terminom `staklo`), Apple odlucuje da nasuprot svim zakonima normalnog konstruisanja telefona, umesto sto manje krtog materijala - stakla jer je logicno da ce taj telefon pre ili kasnije tresnuti o `ledinu` iliti `patos` iliti pod, ubaci vise stakla :applaud sto implicira da je to staklo tu ubaceno samo zbog dizajnerskih razloga, da bi telefon bio lepsi. Sto se tice stakla sa zadnje strane ocena -1 (prednje je imalo ocenu 0), za to stvarno trebas da budes teska budala da bi ubacio na telefon, da su ostavili aluminijum nista ne bi promenio. Ali ubaceno je to sa razlogom i to debelim, cim ti prsne to staklo, ti trk u Apple store jer tvoj fensi iPhone 4(S) nije vise tako fensi pa trazis zamenu stakla koji ti taj isti Apple naplati po nekoj nebeskoj ceni :), necu da pominjem grebanje :).

Moram da ubacim Nokia-u u celu ovu pricu oko zavrsne obrade i dizajna. Furaju neki svoj dizajn u onim N telefonima koji ipak razlikuje od dizajna kod iPhone-a, sa vrhunskom zavrsnom izradom, to moram stvarno da pohvalim, ali kaskaju dosta jako los imaju price / performance odnos, ali sto se tice zavrsne izrade respect :).
gile23 ... 29.10.2011. 12:16 #371870

Osetljivost plastike na toplotu i hladnocu jeste jako losija u odnosu na aluminijum, zato sto je plastika polimer, a aluminijum lak metal, ali opet za to su potrebne mnogo vece temperature od ovih na kojima ce telefon biti izlozen. Temperatura topljenja aluminijuma je 660 stepeni Celzijusovih, dok plastika nema direktnu temperaturu topljenja jer je drugacije strukture, ali opseg radnih temperatura je do max 300 stepeni Celzijusovih, e sada svezavisi od vrste plastike koji se koristi pri izradi telefona, izabrali su verovatno neka koji daje najbolji odnos cena/kvalitet. Tvoj telefon ce biti retko izlozen temperaturi od preko 50 stepeni Celzijusovih i nizoj od recimo -30 stepeni Celzijusovih (i to je jako sirok opseg).

I ja vise volim aluminijum samo zbog dizajna, ali spustati plastiku na taj nivo na koji je ti spustas i vecina Apple korisnika je stvarno stvarno neverovatna. Okreni se bilo gde po kuci videces plastiku gde hoces, prvo na tastaturi, pa na monitoru i ostalim uredjajima koji ce biti izlozeni 10 puta gorim uslovima nego taj isti iPhone. Cisto za tvoju informaciju u prethodnih ~20 godina, udeo metalnih legura u automobilskoj i avio industriji se smanjio za nekih 10% - 15%, tu zamenu su uslovili jeftiniji i laksi polimerni materijali. Ako jednom Renault-u (random sam ga izabrao) ne smeta da mu pola prednje strane bude od plastike, ne znam sto bi tebi smetalo da se na telefonu nalazi ista takva plastika :) ?

I za fragmentaciju i za optimizaciju i a resurse si u pravu, ali daleko od toga da je Android neoptimizovan. Evo da ti navedem cisto da se pojedincima na benchu sa iOS 5 poboljsala itekako autonomija baterije, na iOS 4 su imali pri kraju dana 15%-ak procenata, sada oko 35% uz isto koriscenje :). Ima kvalitetnijih aplikacija, ali koliko vidim vecina nema problema u pronalazenju tih istih aplikacija na Android-u, a sto se tice naseg trzista mislim da iOS tu nema sta da trazi jer je vecina aplikacija za nase medije (prvo ih sam se setio) su pisane za Android, mislim da ne postoji nijedna za iPhone, znam da TDI radio ima nesto za iPhone. Pa pazi to redovnije update-ovan nemoj mnogo da drzis, jer je taj update toliko minoran da je to strasno. Gde je UI prakticniji to je relativno pitanje i zavisi od coveka do coveka, ali ono iza UI-ja je i strava i uzas, vec sam par puta postovao linkove zasto i kako. iPad jeste revolucija, ali ovakva verzija iOS-a nije nikako za tablet, organizovanost je 0, tu im moze lepo odrzati lekciju Honeycomb, ali kao sto vec rekoh njemu treba dosta poliranja jer je lose optimizovan - primer rotacija display-a treba mu sekund do 2 da odreaguje :).

Ja bih rekao da ti izvlacis moje reci iz konteksta. Sve ovo sto pisem mozes slobodno da proveris, nista nije `nauka privida` .).
gile23 ... 29.10.2011. 12:17 #371871

A sada sto se tice tvog posta uprenog useru S60 forever (ne brini se nisam ja, ja sve kazem sa ovog naloga direkt) da ti ja malo tu odgovorim. Sve sto je covek gore napisao je tacno, ja stvarno ne znam sta je po tebi gore netacno, kada je izbacen iPhone 2G, moja Nokia N70 koja je kostala 3 puta manje je imala 3G sa sve video pozivom :) ? Kucaj iPhone 5 hologram na netu (mada bi trebalo da si vec cuo za to :)), dolazi drugar jedan dan kod mene, moram ovo da ti pokazem (ne zna bas previse o tehnologiji) i pokazuje mi klip kao ono hologramska tastatura, hologramski prikaz, ludnica cista (sreca te sam to video pre par dana negde) bio je 70% siguran da ce to da bude kao brand new feature na novom iPhone-u, pa ja njemu lepo od nule objasnim kako to trenutno nije moguce niti ce uskoro biti moguce. Kada bi imao hologram koji ce ti klinac display na telefonu ? Da li si ti video da nekad fan bilo koje kompanije izbaci nesto slicno, ili je to jos jedan od nacina predstavljanja future tech koji `mora` da se pojavi u iPhone-u, dok konkurencija gura 3D (HTC).

Sto se tice Siri jeste ogromna prednost, neko sa bencha je koristio intenzivno, i kaze da se sam zacudio da uopste ne gresi, ako nesto ne `skonta` spelujes joj i onda je sve ok :), ne kazem da to i pre nije postojalo, ali Apple je to podigao na visi nivo. Jedva cekam isti feature za Android za koji je verovatno pitanje vremena kada ce se pojaviti, samo sto ce osecam taj isti feature na Android-u postati u doglednom vremenu mnogo bolji + dostupan na vise jezika (srpski), kontam da im za to nije problem jer imaju Google Translate koji ima ogromnu bazu reci na vecini svetskih jezika, sta sve u tom slucaju taj Siri za Android mogao da odradi bi bilo stvarno zapanjujuce koristeci samo Google servise, ali ubrzo ce to ne brinem se ja :).

Taj poludovrsen Symbian je mogao da postane 10 puta bolji sistem da je Nokia razmisljala o tome na vreme, vidi na sta sada Symbian lici na Nokia telefonima, ne mozes manu da mu nadjes kao sistemu. Stylus koriste i tvoji iPhone useri na niskim temperaturama, samo sto je stylus bukvalno kobasica, mozes da je isprzis posle, progooglaj malo to, kinezi koriste kobasicu kao Stylus za ove kapacitivne ekrane na iPhone-u jer rade po principu toplote (taj neki fazon mrzi me sada da googlam) ljudskih prstiju za razliku od rezistivnih koji odredjuju koordinate na osnovu pritiska bilo kog predmeta (mozes i ciglom da ga pritiskas), zato je stylus za rezistivne od obicne plastike, a od kobasice ili napajan baterijom za kapacitivne :).

A sto se tice poludovrsenih proizvoda, pogledaj malo taj iPhone 2G u to vreme, pa malo iPad 1, budala ce videti da su to poludovrseni proizvodi :). Pa pazi ako ides time da je Nokia cigla, dodje mu na isto i da je iPhone cigla, doduse moram reci da iPhone vise lici na ciglu :), Nokia ima barem telefone na slide. Drugar je bas u to neko vreme imao neki HTC sa WinMo sistemom, 90% stvari si mogao da odradis prstima, ali elegantnije i brze je bilo sa style-usom.

Pozdrav!
Daum ... 29.10.2011. 12:32 #371875

broj poruka: 12806
Gile svaka ti čast ako misliš da će neko da čita tu besedu...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

gile23 Re: ... 29.10.2011. 12:38 #371876

Pisao sam sat vremena sinoc offline na kompu i sebe sam smorio :). Ali procitace je maxxio 100% :).

Pozdrav!

:: Gile svaka ti čast ako misliš da će neko da čita tu besedu..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
markopvict Gile = S60Forever 29.10.2011. 14:30 #371886

broj poruka: 4515
100%

▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄ 

gile23 Re: Gile = S60Forever 31.10.2011. 20:03 #372456

Tebe barem nikada ne bih lagao, nisam najozbiljnije :).

Pozdrav!

:: 100
:: ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄ 
philaemos ... 31.10.2011. 20:06 #372459

broj poruka: 2743
Gile nije S60, on je Tolstoj
Svaka cast na referatu, pitam se odakle ti toliko snage...

Demon to some. Angel to others.

miki069 Aple 01.11.2011. 20:37 #372702

broj poruka: 1234
Prodaje 5 puta manje mobilnih od LG-a, a 12 puta manje od Samsunga.
Po broju prodatih telefona je minoran proizvodjac.
Po zaradi je u vrhu.
Dobro sisa ovce koje kupuju, a sa 4s je poceo i da kolje.

https://www.bambimobil.blogspot.com

aco Re 01.11.2011. 20:54 #372704

broj poruka: 2788
Au Gile. Udario te fax mnogo, mnogo. Salim se xD.

Btw, ne volim Apple uopste iako bataljujem igrice kod drugara na iPhone :).
Nije mi jasno sto bi neko uzeo 4s za 800-900e ili kolko vec kosta, kad za duplo manje para moze da se usme Galaxy S 2 koji je vrhunski telefon u svakom smislu. Npr: Igrao sam igrice i na S2 i na iPhone i ne vidim neku veliku razliku. Mozda ima vise i boljih igrica za iPhone, ali one igrice koje sam igrao na S2 su me odusevile. Znaci kao PSP.

Igrice sam naveo sam primer, posto me mrzi da pise tekstove kao Gile.

Пижон је играо фудбал и сад је тренер...Да ли то значи да ако ја мешам малтер за омладинску задругу да могу да будем грађевински инжењер?

nemanja21 Re: Aple 01.11.2011. 21:05 #372705

Fiat proizvodi duplo više automobila od BMW-a, a BMW zarađuje 20 puta više od Fiata.
Jesu li svi oni ovce, ili si ipak ti ta crna?

:: Prodaje 5 puta manje mobilnih od LG-a, a 12 puta manje od Samsunga
:: Po broju prodatih telefona je minoran proizvodjac
:: Po zaradi je u vrhu
:: Dobro sisa ovce koje kupuju, a sa 4s je poceo i da kolje
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
makini ... 01.11.2011. 22:31 #372719

broj poruka: 97
Gile Kralju! Tako se to radi. Svaka cast. Da sam profesor informatike dao bih ti 5 na pismenom :P
Ne bih ja tu vise nista dirao :)

Pozdrav

nemanja21 Re: ... 02.11.2011. 01:30 #372748

Aha. A to što ti porediš babe i žabe već mesecima, pričaš o nekoj tržišnoj zastupljenosti iOS-a, pa Androida, pa o mesečnim aktivacijama, pa o dnevnim, pa kako u prodajnom niovu Android šije iOS to ništa?
Što se tiče tehničkog dela tu dosta dobro nabadaš i najpametnije je da se zadržiš na tom aspektu.
Razmisli malo, ako ti pretenciozno izjaviš kako Epl u najvećem naletu ne može da dostigne broj dnevnih-nedeljnih aktivacija Andorida pritom ciljajući na šatro uspeh, ili ne daj bože na superiornost koju on na taj način izražava, onda zaista treba da se zapitaš o čemu ti pričaš i pre svega da mućneš glavom i zapitaš koje su to komparabilne karakteristike koje mi daju za pravo da ja uopšte pomislim tako nešto.
A tek oni tvoji horor tekstovi o nadolazećoj propasti Epla su prava zabava za celu porodicu, imajući u vidu da imaju skoro spremne proizvode koje tek treba da naprave revoluciju u IT svetu i količinu raspoloživih resursa, jasno je da će to ostati još dugi niz tvoja pusta želja, što reče maxxio mutna ta nešto kristalna kugla.
Evo i jednog Stevinog citata - “Innovation distinguishes between a leader and a follower.”, a tebi prepuštam da skontaš ko je u priči leader, a ko follower (u marketingu - tržišni sledbenik, a evo i male pomoći, u preciznoj segmentaciji jednog od ta dva, SmugSmug bi bio - kloner)
Znači opusti se, gotivi brend koji želiš, ovi uzaludni pokušaji obezvrednjivanja epla pomoću kuke i motike su u u startu osudjeni na propast, razlog više što u celoj priči pokušavaš da neki sistem koji nije ni bolji, verovanto ni lošiji, jednostavno drugačiji da nametneš kao superiorniji što je nažalost posledica tvog usko subjektivnog stava koji se iz nekog razloga protivi realnosti.
:: Ako se poredi display, na S2 i iPhone 4, ok je da se kaze da display na iPhone 4 ima veci pixel density i samim tim veci sharpness. A ako poredis SAMOLED tehnologiju i tehnologiju koriscenu u iPhone 4 display-u mislim da je glupo porediti na totalno drugacijim parametrima zar ne (pixel density). Primer isto bi ti bilo kada bi poredio recimo svojstva plastike na temperaturi od 10 stepeni Celzijusa i 100 stepeni celzijusa, naravno da ce da budu drugacija svojstva zar ne :)
Mikishon89 Re: Zajebte vi iphone x)) 02.11.2011. 02:46 #372760

broj poruka: 2416
Nema jaceg telefona od samsung galaxy s 2 x))

Cpu:Intel C2D e6550 2,33ghz
Ram:Geil Ultra 2gb 800mhz
GPU:Biostar 8600GT 256mb
MBO:Asus 5PK Green
Case:Cooler Master Centurion 534
PSU:Chieftec 420w
Cpu Cooler:Intel Box Cooler x)
Mis: Logitech M100
Tastatura: A4 Tech KX-5MU

gile23 Re: Re: ... 02.11.2011. 10:24 #372797

Pazi sada sam imao kolokvijum iz predmeta masinski materijali, pre 10 minuta zavrsio, nesto sam malo sjebao u brzini, jedva sam stigao sve da ispisem. Ako mislis da sam nabadao o materijalima debelo debelo si pogresio :). Kada je Apple imao najveci % u smartphone share-u tacnije kada je krenula ta revolucija, Android je imao 0%, sada par godina kasnije, situacija se mnogo promenula u korist Android-a :).

BMW zaradjuje manje od Fiat-a, pogledaj koje sve kompanije drzi Fiat korporacija, nepisano pravilo, sto jeftiniji proizvod prodas, i sto ih vise prodas, vecu ces zaradu imas, da je tako kako ti kazes sada bi Ferrari bio najvrednija automobilska kompanija, ali ne njih je Fiat davno kupio. Ne poredi automobile i IT jer se kod automobila mnogo stvari razlikuje od proizvodjaca do proizvodjaca dok u IT-u nije takva situacija :).

Neko rece na benchu pre, Apple prodaje stil zivota, najtacnija definicija koju sam dosad cuo :).

Imam energije xd. Hvala narode xd :), ko neki politicki govor xd :).

Ja da imam kesa prvi bih kupio MacBook Air, samo kao fensi proizvod, isto tako i taj iPhone, imao sam kesa i za iPad 2 i dobro se zagrejao da ga kupim, ali kada sam sve objektivno sagledao, rekoh sebi bacanje para :), ali ipak sam trebao da ga uzmem, pare se izvukle :(,...

Pozdrav!

:: Aha. A to što ti porediš babe i žabe već mesecima, pričaš o nekoj tržišnoj zastupljenosti iOS-a, pa Androida, pa o mesečnim aktivacijama, pa o dnevnim, pa kako u prodajnom niovu Android šije iOS to ništa
:: Što se tiče tehničkog dela tu dosta dobro nabadaš i najpametnije je da se zadržiš na tom aspektu
:: Razmisli malo, ako ti pretenciozno izjaviš kako Epl u najvećem naletu ne može da dostigne broj dnevnih-nedeljnih aktivacija Andorida pritom ciljajući na šatro uspeh, ili ne daj bože na superiornost koju on na taj način izražava, onda zaista treba da se zapitaš o čemu ti pričaš i pre svega da mućneš glavom i zapitaš koje su to komparabilne karakteristike koje mi daju za pravo da ja uopšte pomislim tako nešto.
:: A tek oni tvoji horor tekstovi o nadolazećoj propasti Epla su prava zabava za celu porodicu, imajući u vidu da imaju skoro spremne proizvode koje tek treba da naprave revoluciju u IT svetu i količinu raspoloživih resursa, jasno je da će to ostati još dugi niz tvoja pusta želja, što reče maxxio mutna ta nešto kristalna kugla.
:: Evo i jednog Stevinog citata - “Innovation distinguishes between a leader and a follower.”, a tebi prepuštam da skontaš ko je u priči leader, a ko follower (u marketingu - tržišni sledbenik, a evo i male pomoći, u preciznoj segmentaciji jednog od ta dva, SmugSmug bi bio - kloner
:: Znači opusti se, gotivi brend koji želiš, ovi uzaludni pokušaji obezvrednjivanja epla pomoću kuke i motike su u u startu osudjeni na propast, razlog više što u celoj priči pokušavaš da neki sistem koji nije ni bolji, verovanto ni lošiji, jednostavno drugačiji da nametneš kao superiorniji što je nažalost posledica tvog usko subjektivnog stava koji se iz nekog razloga protivi realnosti.
:: ::
:: :: Ako se poredi display, na S2 i iPhone 4, ok je da se kaze da display na iPhone 4 ima veci pixel density i samim tim veci sharpness. A ako poredis SAMOLED tehnologiju i tehnologiju koriscenu u iPhone 4 display-u mislim da je glupo porediti na totalno drugacijim parametrima zar ne (pixel density). Primer isto bi ti bilo kada bi poredio recimo svojstva plastike na temperaturi od 10 stepeni Celzijusa i 100 stepeni celzijusa, naravno da ce da budu drugacija svojstva zar ne :)
:: ::
maxxio Re: ... 02.11.2011. 10:35 #372800

Ne brini se, upravo si pokazao kako možeš samo da sanjaš da postaneš domar , a kamoli profesor informatike. :P :D

:: Gile Kralju! Tako se to radi. Svaka cast. Da sam profesor informatike dao bih ti 5 na pismenom :
:: Ne bih ja tu vise nista dirao :
:: Pozdra
maxxio Re: Aple 02.11.2011. 10:38 #372801

Profit margin raste kako se ide od low-end prema high-end uređajima, ali to se ne uči na buvljacima. :)
Btw, bolje biti i ovca, nego sitni pacov iz srbistanskih trange-frange maloprodaja.

:: Prodaje 5 puta manje mobilnih od LG-a, a 12 puta manje od Samsunga
:: Po broju prodatih telefona je minoran proizvodjac
:: Po zaradi je u vrhu
:: Dobro sisa ovce koje kupuju, a sa 4s je poceo i da kolje
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
maxxio #1 02.11.2011. 10:41 #372803

:: Pa pogledaj u cifre (ja mislim da sam ti i izbacio pre nekog vremena takve linkove), videces koliki je rast, ista stvar se ponavlja iz kvartala u kvartal :), nemoj sada da se izvlacis kada `tvoji` gube .)
Gle ko je našao da pominje cifre i izvlačenje… :)
Biće da si ti taj koji bar jednom treba da pogleda u cifre koje mu se uporno guraju pod nos:
http://www.digitimes.com/NewsShow/20110906PR202_files/3.jpg
http://www.digitimes.com/news/a20110906PR202.html
http://t3kd.com/blog/2011/09/06/iphone-4-still-best-selling-smartphone/
http://www.appleinsider.com/articles/11/07/29/apples_iphone_outpaces_smartphone_market_growth_rate_by_12x.html
http://idygest.posterous.com/apples-142-iphone-growth-outpaces-mobile-phon-6340

:: Dobitna strategija, na osnovu cega, po tome sto ih Android siba po svim mogucim prodajnim statistikama, da jedan Samsung shippuje vise smartphone-ova u jednom kvartalu za oko 2 miliona, barem 70% tih telefona je pod Android-om, a ako se na tu cifru dodaju ostali proizvodjaci HTC, LG, ZTE i drugi proizvodjaci dolazis i sam do zakljucka da to ne moze nikako biti dobitna strategija :) ? To sto je Apple povecao prodaju za 142% sto vec ponavljas 10 puta je nista u odnosu na to koliko se povecala prodaja prodaja Android uredjaja u istom vremenskom periodu
Koji deo ovde ti nije jasan:
“iPhone je telefon, a Android operativni system.”
“iPhone se poredi sa konkurentnim modelima proizvođača kao što su HTC, Samsung itd., a iOS sa Androidom, BlackBerry OS-om, Symbianom itd.”
“…s obzirom da je Android OS koji se nalazi na gomili telefona najrazličitijih proizvođača najšireg cenovnog ranga, dok je iOS sistem koji je ekskluzivno na iPhone-u kao high-end smartfonu, jedine relevantne mogu biti samo apsolutne vrednosti rasta ili pada prodaje i/ili učešća na godišnjem nivou (s obzirom da se novi iPhone predstavlja jednom godišnje), a tu je iPhone u periodu 2010-2011 odvalio sa rastom od 142%!”

Dobitna strategija se vidi po zaradi i vrednosti akcija na berzi, kao i u činjenici da je iPhone najprodavaniji smartphone svih vremena, a tebi niko ne brani da se pecaš na frizirane statistike onih koji u ukupnu prodaju Samsung smartfonova računaju i njihov najprodavaniji “smartphone” - Samsung Star, poznat i u podvarijanti po imenu `Hello Kitty`! :D hahaha

http://www.gizmoshub.com/top-20-bestselling-mobile-phones-in-history.html

:: Microsoft nece ovo ono, nego on vec uzima kes od 50% proizvodjaca Android uredjaja, imas link i na pcberzi u vestima, logicno je da na taj nacin zeli da pogura svoj sistem ? Poredjenje ti nije validno jer je iPhone4S jedini iOS telefon sa dual core procesorom (uzmimo to kao reperni faktor), dok imas Android dual core telefona koliko ti dusa iste, Samsung Galaxy S2 je samo najprodavaniji, ali gde su tu HTC Sensation, LG onaj i ime sam mu vec zaboraivo,..
Ne znam samo kakve to veze ima sa mojom opaskom koja se tiče tvojih fantazija iz kristalne kugle, ali niko nije kriv Samsungu što redovno kopira i krade tuđe patente i rešenja, pa sada Microsoft hoće da im uzme 15$ po telefonu kao što već uzima HTC-u. :)
Dalje, moje poređenje je itekako validno, jer za razliku od tvoje šarlatanske demagogije poređenja baba i žaba, ja direktno poredim high-end telefone iz istog cenovnog ranga, glavu za glavu. :)

:: Ja ne poredim babe i zabe, vec samo kazem, koliko je to tuzno, posle godinu+ dana cekanja Apple proda u najvecom naletu malo vise iPhone 4S uredjaja nego sto se proda Android uredjaja (po podacima od pre ~ 5 meseci) u bilo kojoj sedmici u toku godine. Aj baci poredjenje posle mesec dana, da vidimo koliko ce tada da se proda iPhone-ova ukupno za 7 dana :)
Verujem da ti je tužno, jer ne samo da je iPhone 4S posle prvog vikenda prodat u većem broju primeraka od trenutno najprodavanijeg smartfona svih vremena - a to je iPhone 4, nego je postao najbrže prodavani gedžet u istoriji, premašivši prethodni rekord koji je držao iPad 2:
http://www.guardian.co.uk/technology/2011/oct/17/apple-iphone-sales-record

Pored svetskih, iPhone 4S je poobarao i neke lokalne rekorde:
Sprint reported its best day of sales in retail, Web and telesales in the company`s history, thanks to the 4S. The carrier said it broke its sales records by 1 p.m., and the performance of the device exceeded expectations.
AT&T activated a record number of iPhones on the network by the end of the afternoon on Friday. The company said it was on track to double its previous record for activations in a single day.”

http://www.mobiledia.com/news/112491.html

Dok ne stignu novi podaci na kraju kvartala slobodno nastavi da se tešiš sabiranjem prodatih Hello Kitty telefona sa aktiviranim Huawei Androidima koji se dele uz veš-mašine. :D

maxxio #2 02.11.2011. 10:44 #372804

:: Inace ovaj podatak od 550 000 Android aktivacija na dnevnom nivou je bio pre ~5 meseci, dok je mesec dana pre tog podatka izbacena cifra od 500 000 aktivacija na dnevnom nivou, znaci rast od 10% za mesec dana. Danas je ta cifra od 550 000 po svemu sudecu mnogo mnogo veca, tako da slobodno mogu reci da se proda cak i vise Android uredjaja za 7 dana, nego sto je naruceno iPhone 4S uredjaja u prvoj sedmici release-a posle cekanja od godinu dana. Jos jedna cinjenica koja dokazuje koliko u tom prodajnom nivou Android sije iOS, ti ovo dobro znas nego ne zelis sebi da priznas .), ovo se danas desava
Da se ne bi ubuduće brukao ovako šarlatanskim poređenjima, za početak moraš znati da 97% profita koji Google napravi počiva na reklamama – “advertajzingu” koje plasira preko svojih servisa :
http://gigaom.files.wordpress.com/2009/07/googleadrev.jpg?w=268&h=268

Zadatak Androida jeste da te servise koji donose zaradu Guglu proširi na što više najrazličitijih uređaja, gde je potpuno nebitno da li je u pitanju kineski no-name trash koji se valja po buvljacima ili HTC-ov smartphone koji košta par stotina evra.
Sa druge strane, Eplova zarada uglavnom počiva na prodaji striktno high-end uređaja kao što su iPhone i iPad, a ta prodaja opet počiva na ekskluzivnosti svega vezanog za njih (uključujući i iOS), čime je sa druge strane uslovljen visok profit margin:
http://static6.businessinsider.com/image/4e25f4d049e2aee37d070000/chart-of-the-day-apple-revenue-by-product-july-2011.jpg

Dokle god iPhone i iPod budu obarali rekorde u prodaji Apple nema razloga za brigu, bez obzira na broj “aktiviranih” Androida u Tadžikistanu. Zbog toga čitavo tvoje ushićenje “aktivacijama” ima smisla koliko i podaci o tome koliko se u Indiji podeli šklj-Androida uz kupljene frižidere, jer je jasno da se radi o platformama koje su potpuno drugačije pozicionirane u potpuno različitom poslovnom pristupu dve korporacije.

:: Ti stvarno ne zelis sebi da priznas, po svim mogucim podacima na internetu, Apple je izgubio ~20% trzista tableta za prvu polovinu 2011. godine uprkos predstavljanju iPad 2 uredjaja i njegovoj neverovatnoj prodaji, ja stvarno ne znam kako da ti ovo objasnim drugacije, cak sam i linkove pre izbacivao koji ovo dokazuju
Kada budeš shvatio da je market share relativna kategorija koja ima smisla samo kada se uzima u vezi sa gomilom drugih parametara, onda ćeš možda i razumeti kako je moguće da npr. Intel u istom kvartalu (Q2 2011) ostvari rekordan profit uprkos tome što mu je za par procenata opao tržišni udeo, ili kako je moguće da se proda preko 200 miliona Nokia 1100, a da to istovremeno ne znači da je npr. RIM “izgubio tržište”, kao i zbog čega raste prodaja iPad-ova uprkos tome što su se na buvljacima pojavili no-name “konkurenti” iz Kine:
http://www.engadget.com/2011/08/02/amds-market-share-tiptoes-higher-intel-still-ruler-of-the-roos/
http://www.engadget.com/2011/07/20/intel-delivers-record-earnings-yet-again-in-q2-let-the-boardr/

iPad dominacija:
“Apple has never before had a product as instantly successful as the iPad.”
http://money.cnn.com/galleries/2011/technology/1101/gallery.apple_sales/6.html
`When it really comes down to it, the tablet market had been around 20 years and hadn`t yet sold a million units. Then the iPad comes in and changes everything.`
“Apple has sold more than 28 million iPads - and for many tablet buyers, it`s still the only game in town. About 93% of current tablet users are iPad owners, and a whopping 94% of potential buyers are looking at the iPad, according to a report this month from R.W. Baird. Second place for potential buyers, with a distant 10%, is the now-dead TouchPad.”

http://money.cnn.com/2011/08/22/technology/ipad_forever/index.htm

STRANA 4 OD 9  
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647781.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs