Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Jos `dobrih` strana ulaska u EU
STRANA 4 OD 5  
vladats Rusi 05.05.2013. 13:32 #491080

status: user
broj poruka: 4537
Moja pokojna baka mi je pricala da kada su Rusi usli na Srpsku teritoriju kao oslobodioci,poceli su da prave masovna silovanja zena.
Zene su morale da beze u zbegove a muskarci nisu smeli da suknu jer je to bila ` oslobodilacka vojska `
Za vreme Nemacke okupacije nijedan slucaj silovanja nije zabelezen.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jaga - - 05.05.2013. 13:36 #491082

broj poruka: 618
iz prostog razloga GEJEVI

nenika2009 SKRIVENE PODZEMNE BAZE PREDSTAVLJAJU KOMANDNI CENTAR NOVOG SVETSKOG PORETKA? 05.05.2013. 14:08 #491086

broj poruka: 1083

http://bit.ly/YnupIH

Adzem ... 05.05.2013. 15:35 #491103

broj poruka: 3797
Kakva crna svest, kada su nam deca obucena ovako i misle da je to ``cool``

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/485477_650646151629007_1130322381_n.jpg

bomid Re: @ramzesIII 05.05.2013. 16:35 #491109

broj poruka: 1563

Hristos vaskrse. Srecan Vaskrs svima.
Tacno druze tema se bas oduzila, presla i u drugi dan, a cinjenice slabe. Evo ja cu da pocnem sa cinjenicama, ali nemojte odmah po starom:`To su teorije zavere, to nije tacno, to izmisljaju lazne patriote i mafijasi itd. itd. 1948 godina, jezero, zimovaliste u Svajcarskoj, sastanak 10-15 mocnih ljudi, kreatora `Novog svetskog poretka`. Konstatovali da su se `malo zajebali sa II svetskim ratom`. Mnogo izginulo, prevelika razaranja, odnos snaga po zavrsetku rata nije bas onakav kakav je trebao biti. Utemeljena strategija za narednih 100 godina. Mali narodi treba da nestanu, izazivati krize u zemljama III sveta, dovoditi do ratova lokalnog karaktera, postavljati marionetske vlade predsednike, usavrsavati naoruzanje (konvencionalno, nuklearno i biolosko) i testirati ga u realnim uslovima na podrucju Afrike, Azije i Juzne Amerike i dr. Zacrtano je uspesno realizovano do kraja 80-ih godina. Sada nesto sto se odnosi na nas. Imam suseda koji je sada u penziji a bio je director 80-ih godina veoma ugledne fabrike iz tog perioda. 82-83 god. (nisam potpuno siguran) bio je na sluzbenom-poslovnom putovanju u Francuskoj. Tamo je jedno vece bio na zabavi sa poslovnim partnerima iz vise zapadnih zemalja i u razgovoru o svemu i svacemu dotakli su se i politickih pitanja. Tada su mu pokazali mapu SFRJ odnosno mapu onoga sto je od nje ostalo a koja je identicna mapi Balkana po Dejtonskom sporazumu plus Srbija bez Kosova.
Dakle druze, kriza, sankcije, ratovi su nametnuti Srbiji. Naravno da to sve kosta. Dok je Srbija time osiromasivana Zapadne zemlje su se bogatile. Necu naravno da umanjim ni krivicu tadasnjeg drzavnog rukovodstva koje nije bilo doraslo situaciji ali da budem potpuno jasan, stvari bi se isto odigrale da je bio bilo ko drugi na vlasti samo uz male korekcije.
Rusi na Kosovu nisu mogli nista vise da urade nego sto jesu jer su i oni bili u velikim govnima. Sve je stvar procene situacije i interesa. Zar mislis da su Rusi trebali da udju u rat sa silama zapada zbog Srbije.
Rudnici i ostala bogatstva jesu mrtav kapital ako se ne eksploatisu. U 90% rudnika u Srbiji se i danas radi kao pre 50 pa i vise godina a veruj mi tako je i u Kini, recimo. U vecini rudnika na drugi nacin i nije moguce raditi-kopati-vaditi rudu nego krampom na kolenima. Mislis da je moguce da se samo stisne dugme i ruda sama krene. Varas se. Srbiji treba radnika ali svi bi da sede u kancelariji i da ne rade nista jer se to tako podrazumeva.
@gliga79 Evo ovako druze. Nakon Kosovskog boja kada je srpski zivalj bezao od Turaka u Dubrovnik gde je tertian kao stoka, Rusi su dosli preko mora i izdejstvovali da se sagradi Pravoslavna crkva u Dubrovniku i da se postuje Srpski narod i poboljsa im se polozaj u drustvu. Dalje u I srpskom ustanku su pomagali i materijalno i u ljudstvu borece se rame uz rame sa Srpskim ustanicima na teritoriji danasnje Juzne Srbije (Nis, Vranje i dr.). Dalje I svetski rat, Rusi su prvi objavili rat Austrougarskoj nakon napada na Srbiju. Dalje II svetski rat Crvena Armija je oslobodila celu Istocnu i Centralnu (Sumadija) Srbiju kao i Beograd. Zao mi je ako mislis da su to uradili Titovi Partizani. Dalje 90-ih godina su slali dobrovoljce da pomognu Srbima u ratovima na prostoru bivse Jugoslavije, licno sam ih video. Dalje. veto u OUN za bombardovanje tadasnje Jugoslavije pod okriljem OUN-a. Dalje, dan-danas salju humanitarnu pomoc Srbima u ugrozenim podrucjima. Ako nije dovoljno mogao bih da se potrudim da konsultujem literature i izbacim jos primera.
@vladats Druze i meni je moja `pokojna baka pricala` da su `saveznici` prilikom bombardovanja 1943. i 1944. pobili vise civilnog stanovnistva nego Nemci 1941. sto je nepobitna cinjenica.

Morow Re: Rusi 06.05.2013. 13:21 #491243

broj poruka: 1038
:: Moja pokojna baka mi je pricala da kada su Rusi usli na Srpsku teritoriju kao oslobodioci,poceli su da prave masovna silovanja zena
:: Zene su morale da beze u zbegove a muskarci nisu smeli da suknu jer je to bila ` oslobodilacka vojska
:: Za vreme Nemacke okupacije nijedan slucaj silovanja nije zabelezen
::

Pa to kod nas nije nista sta su radili u Nemackoj. Tamo su silovali prema podacima od desetine hiljada do cak 2 miliona Nemica, od 7 do 77. Uzas.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_during_the_occupation_of_Germany

SkyFire Na kraju balade.. 06.05.2013. 13:46 #491246

broj poruka: 18472
Ko su bolji hebaci ? :-D

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

SkyFire Na kraju balade.. 06.05.2013. 13:52 #491248

Ko su bolji hebaci ? :-D

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

gliga79 Re: Re: @ramzesIII 06.05.2013. 14:47 #491252

broj poruka: 4641
(Pricam o politici, ne o narodu da se razumemo)
Pre Kosovske bitke davali smo podrsku Rusima i ratovali za njih, da bi oni kasnije sklopili mir sa Turcima. Nakon toga smo nadrljali.
Borili su se na nasoj strani za pare, kao sto su Srpski vojnici bili placeni i borili se svuda u svetu za pare.
Partizani su samo koristili prolaz Rusa da bi isterali i osvetili se koliko toliko Nemcima, a Rusi su samo prolazili kroz nasu zemlju ka Nemackoj, nisu oni dosli da bi nama pomogli, nego njima. Znamo sta su sve radili ovde dok je trajalo njihovo napredovanje prema Nemackoj(ono o cemu prica vladats).

99 samo su nas nahuskali da izginemo da ne kazem zavlacili , kasnije su licno odobrili bombardovanje.
Toliko o tome, a dobrovoljci postoje u svakom ratu. Bilo je dobrovoljaca i drugih nacija samo se o njima ne prica, kao sto se i na Kosarama ne velicaju i ne pojavljuju dva komandanta koji su istinski heroji bitke (verovatno zato sto nisu Srbi). Spominju ih samo ucesnici rata koji masovno kritikuju film zbog toga.

Nisam ni EU ni RU fanatik i ne mesam ljude i politiku. Ruski narod i Srpski su tradicionalno vezani verom, ali osim vere ne vidim nesto vise u odnosu na druge narode. Primer Srba i Grka, gde je vera ista a ljudi susta suprotnost. Bugari, ista vera u ratovima uvek protiv nas.
Licno imam prijatelja u Nemackoj, koji je ekstra u svakom pogledu, sto znaci da nema pravila, postoje losi i dobri ljudi i tu se stavlja tacka. A poznajem i Ruskinju koja je takodje super devojka.
Neces verovati, veca je razlika u obicajima i ponasanju izmedju nas i Rusa , nego nas i Nemaca.
U to sam se licno uverio.

:: @gliga79 Evo ovako druze. Nakon Kosovskog boja kada je srpski zivalj bezao od Turaka u Dubrovnik gde je tertian kao stoka, Rusi su dosli preko mora i izdejstvovali da se sagradi Pravoslavna crkva u Dubrovniku i da se postuje Srpski narod i poboljsa im se polozaj u drustvu. Dalje u I srpskom ustanku su pomagali i materijalno i u ljudstvu borece se rame uz rame sa Srpskim ustanicima na teritoriji danasnje Juzne Srbije (Nis, Vranje i dr.). Dalje I svetski rat, Rusi su prvi objavili rat Austrougarskoj nakon napada na Srbiju. Dalje II svetski rat Crvena Armija je oslobodila celu Istocnu i Centralnu (Sumadija) Srbiju kao i Beograd. Zao mi je ako mislis da su to uradili Titovi Partizani. Dalje 90-ih godina su slali dobrovoljce da pomognu Srbima u ratovima na prostoru bivse Jugoslavije, licno sam ih video. Dalje. veto u OUN za bombardovanje tadasnje Jugoslavije pod okriljem OUN-a. Dalje, dan-danas salju humanitarnu pomoc Srbima u ugrozenim podrucjima. Ako nije dovoljno mogao bih da se potrudim da konsultujem literature i izbacim jos primera
PhatPhuck Nemac koji je pomogao da se pokrene EURo, sada POZIVA DA SE EVRO UKINE 06.05.2013. 14:48 #491253

broj poruka: 1886
http://news.yahoo.com/german-helped-start-euro-now-calls-end-094713709.html

Associated Press – 2 hrs 58 mins ago

BERLIN (AP) — The leftwing opposition politician who was Germany`s finance minister when the euro was adopted says it`s time to think about abandoning the common currency in the wake of the enormous economic problems in southern Europe.

Oskar Lafontaine says on his website that struggling eurozone countries have not been able to devalue their currencies to help them cope with the economic crisis that has seen several slip into recession.

Lafontaine proposes a restructuring of Europe`s banking system, stricter controls on lenders, and a return to the European monetary system that preceded the euro.

Lafontaine is now out of federal politics but is still an influential member of the Left Party, the successor to former East German communists.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
vladats @gliga79 06.05.2013. 14:52 #491254

broj poruka: 4537
Zemo,mlada su deca jos neke stvari ne znaju.
Lepo sam rekao da jos zive u seriji ` povratak otpisanih `
Oni ne znaju da su Cetnici oslobadjali Krusevac od Nemaca.
Jos su im Tihi i Prle idoli.

PhatPhuck `Odustati od `katastrofalne` zajedničke valute, odosmo u propast` 06.05.2013. 15:01 #491257

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/381158/Tvorac-evra-porucuje-Odustati-od-katastrofalne-zajednicke-valute-odosmo-u-propast

06. 05. 2013. - 13:15h

`Oskar Lafonten, nemački ministar finansija koji je lansirao evro :) :) :) :), zatražio je odustajanje od “katastrofalne” zajedničke valute kako bi se omogućio oporavak južne Evrope, upozorivši da aktuelni kurs “vodi u propast”.
Lafonten upozorava da se ekonomska situacija pogoršava iz meseca u mesec, a nezaposlenost je dostigla nivo koji sve više dovodi u sumnju demokratske strukture.`

Kao i uvek Srbi su pametni kao kita u kofi `ladne vode - i imaju odličan tajming: dok Titanik tone, oni maštaju o tome da dobiju kartu i da se sunčaju na palubi.

Jevropo, eve nas, stižemo!!!

gliga79 Re: @gliga79 06.05.2013. 16:35 #491271

@Vladats
Neznanje nas mnogo kosta kao naciju.
Herojstvo nam nikad nije falilo ali znanje i uspeh se ne prasta kod nas.
Ja garantujem da najmanje polovina ako ne i dve trecine tzv patriota i onih koji se busaju u grudi nema pojma o Srpskoj istoriji, a da ne pominjem heroje tipa Milunka Savic i sl., njima su na zalost heroji oni sto pale Beograd i pljackaju prodavnice, razni profiteri i sl.

Ovo su cinjenice, nesto sto je opipljivo i istina, a ne prodavanje magle od strane Debelog, koji ne zna ni u njegovom kraju sta se radi ali svetsku zaveru u prste zna.
Da ne kazem prodavac magle.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

:: Zemo,mlada su deca jos neke stvari ne znaju
:: Lepo sam rekao da jos zive u seriji ` povratak otpisanih
:: Oni ne znaju da su Cetnici oslobadjali Krusevac od Nemaca
:: Jos su im Tihi i Prle idoli
:: ________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/AS5c
bomid Re: @gliga79 06.05.2013. 18:10 #491279

Nemoj druze o politici. Politicari ce uvek da urade ono sto im je u interesu pa makar to bilo i na stetu sopstvenog naroda pa i drzave. Ja govorim o istorijskim cinjenicama a ti kao i mnogi drugi insinuiras stvari i predpostavljas kako su Rusi odredjene stvari radili u svoju korist a ne u korist Srba i Srbije. To apsolutno nije tacno. Osim toga logicno je da velika sila (drzava) gleda svoje interese u bilo kakvim sukobima. Uzmi malo i konsultuj literature pa ces videti da nije sve tako kao sto govoris u stvari improvizujes. Organizovane Ruske snage (od strane Ruske drzave) su se borile sa Srpskim ustanicima u I Srpskom ustanku i kada je postignut odredjeni uspeh i oslobodjena odredejena teritorija Rusija je smatrala da treba sklopiti primirje sa Turskom sto je i ucinila a Karadjordje je to odbio i nastavio da se bije. Normalno bez pomoci nije dugo izdrzao.
Sto se tice II svetskog rata, takodje gresis. Crvena Armija je na teritoriju danasnje Srbije presla iz Bugarske, presekla odstupnicu (bezanje) Nemackim snagama i unistila ih. Nemci su kod Prahova na Dunavu morali da potope celu Crnomorsku flotu sa sve ranjenicima. Nakon toga Crvena Armija je usla duboko u Srbiju do Gornjeg Milanovca i pregazila sve do Beograda. Tada u Srbiji osim nesto `bandi` nije ni bilo partizana i cetnika. Glavnina partizanskih jedinica se prikljucila Crvenoj Armiji dosavsi iz BiH, radi zavrsnih operacija oslobodjenja Beograda. Znaci mi bi te teritorije oslobodili `malo sutra` da nije bilo Rusa. Dalje, u oslobodjenju Beograda poginulo je oko 1000 Ruskih vojnika. Bez tehnike (artiljerije i oklopnomehanizovanih jedinica) koje je dala Crvena Armija partizani bi mogli da placu pred Beogradom. Pusti me druze tih prica:`Znamo sta su sve radili`. Ko to zna? Jesi li ti mozda video? Kod mene u kraju selo do sela. Iz jednog svi u partizanima a iz drugog u cetnicima i naravno ovi iz prvog sve najgore o cetnicima i obratno. Da se razumemo, necu ja da kazem da nij bilo silovanja, i dr. medjutim nas narod je sklon preuvelicavanju stvari po sistemu `Prica se kako vetar duva`.
99. opet greska. Nista oni nas nisu zavlacili i huskali nego smo mi od njih ocekivali pomoc u smislu da ce da zarate sa snagama NATO-a ili da nam daju silne S-300 sisteme da poobaramo avione. Propaganda je sprovodjena u tom pravcu. Reci mi molim te kako su to `Rusi licno odobrili bombardovanje`.
Jesi li ti druze bio na Kosarama. Ako jesi onda mozemo da pricamo na tu temu.
@vladats Nadam se druze da smo ovde svi mladi ili se bar tako osecamo a mozda smo i deca. Za nekoga ko gleda sa strane sigurno. Kakva serija `Povratak Otpisanih` kakvi bakraci. U Beogradu od 1941 do oslobodjenja 1944 nije poginuo nijedan Nemacki vojnik od metka koji je `ispalio` neki `ilegalac` ili sl. Ova deca znaju da su cetnici `oslobadjali Kraljevo` a takodje i da su oslobodili Loznicu koja je bila prvi slobodan-oslobodjen grad u Evropi. Do duse nije ta sloboda dugo trajala, ali to su cinjenice. Kakav Prle kakav Tihi covece.
@gliga79 Ne znam druze na koje patriote mislis. Sebe smatram velikim patriotom sto sam i dokazao od 1991 pa zakljucno sa 10. junom 1999. godine. a te sto pale i pljackaju, najrigoroznije bih kaznjavao, cini mi se totalno nedemokratskim metodama-kaznama.
Sve sto sam rekao, mislim na istorijske podatke, moze se proveriti kako u domacoj tako i u stranoj literature.

SkyFire ... 06.05.2013. 23:28 #491329

@bomid
Sve je to lepo sto pises,mislim sto ulazes trud ali nemoj vise da pises roman
veca ako ti je post obiman odvajaj misao pasusima!
Zamorno je za citanje.

Superior Technology

PhatPhuck Kao ono u crtaćima, `Moon or bust!`... 06.05.2013. 23:51 #491331

... - lik zajaše raketu, pa ili će dospeti na Mesec, ili će eksplodirati u toku leta - jer debil misli da su mu to jedine dve opcije u životu.

Takve smo mi kretenčine, slepci i maloumnici. Hitamo li, hitamo, dupe prestiže glavu u trku, a niko živi DA URADI REALITY CHECK, DA SE SUOČI SA ČINJENICAMA IZ SUSEDSTVA - A OVE ČINJENICE SU ZA SVE NAS, OSIM ZA SLEPCE I MALOUMNIKE - ITEKAKO PROVERLJIVE - jer su ove informacije SVIMA JAVNO DOSTUPNE - i na stranim ekonomskim sajtovima (o stopama nezaposlenosti, rastu siromaštva, itd):

Ulazak u EU: Sanjali šoping, dobili buvljak
Lj. BEGENIŠIĆ | 10. mart 2013. 20:55 | Komentara: 71

Ulazak u Evropsku uniju našim susedima nije doneo nikakvo poboljšanje ekonomskih uslova života. Porastao javni dug, nezaposlenost i broj ljudi koji žive ispod granice siromaštva

Kada je reč o spoljnom dugu, najgore je prošla Rumunija, gde je taj dug sa 18 milijardi dolara koliko je iznosio 2003. pre ulaska u EU, dostigao neverovatnih 136 milijardi.

I mađarski dug je porastao za 100 milijardi dolara, pa je sa 42 milijarde dolara 2003. godine, porastao na čak 146 milijardi.

U Bugarskoj se dug povećao sa 12 na 39 milijardi dolara, a ni u Sloveniji nije bilo bolje. Ova nekadašnja članica SFRJ od 11 milijardi, koliko je dugovala pre ulaska u EU, danas dostiže dug od 61 milijardu dolara.

Uporedni podaci pokazuju da je ulazak ovih država u EU, pored rasta spoljnog duga, doveo i do rasta nezaposlenosti. Tako je u Mađarskoj nezaposlenost skoro duplirana. Slična situacija je i u Rumuniji, ali je masovan odlazak radnika iz ove zemlje u zapadne države EU formalno ublažio rast stope nezaposlenosti.

Podaci govore da je nezaposlenost u Mađarskoj u periodu od 2004. do 2011. porasla sa 5,9 odsto na 10, 9 odsto (DUPLIRANA), u Rumuniji je od 2007. do 2011. nezaposlenost sa 4,5 odsto porasla na sedam odsto, a u Sloveniji sa 6,4 odsto na 10,8 odsto.`

A specijalno za degenerike koji sumnjaju da je `teorija zavere` i `netačno` sve ono što njihovi mali mozgići neće da prihvate, ne žele da se suoče - jer su im te činjenice `uznemirujuće` za njihova mala srca i još manje mozgiće - evo potvrde i od samih engleza - o tome kakve `blagodeti` je pridruživanje EU donelo susedu, Rumuniji:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2096110/Romanias-population-falls-12-million-flock-richer-European-countries.html

Rumunija izgubila DVANAEST POSTO SOPSTVENOG STANOVNIŠTVA - svi pobegli u Vel. Britaniju da bi živeli od socijalne pomoći i radili najgore poslove - ili se bavili kriminalom.
Da je EU donela bilo šta dobro Rumuniji - ne bi oni bežali u Vel. Britaniju, koja ISTO nije ni malo u sjajnoj situaciji.
A iste primeri o EGZODUSU, BEŽANJU GLAVOM BEZ OBZIRA IZ SOPSTVENIH DRŽAVA - mogu naći i za Italiju, Španiju, Bugarsku, itd - svi pobegli ili u Nemačku, ili u Britaniju - a neki u Belgiju, Holandiju...

djokosrb Ma PhatPhuck sta se bre cimas 06.05.2013. 23:55 #491333

broj poruka: 6876
Kao sto sam rekao,to je krupno pitanje i docice kad tad referendum,a tu se prica sa LDP-ovaca i Eu zavrsava.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

gliga79 Debeli nije lepo sto vredjas... ali to vise govori o tebi 07.05.2013. 00:17 #491337

Dobro kad je tebi lepo, ovde tih problema nema i sve je idealno ( da li svi treba da budemo kao ti, pa da nam bude lepo) ???
Da li si ti nekad izaso iz rupe ili samo citas statistiku i budalastine i tesis se kako ti je ovde raj ?
Kod nas je petostruko gore nego tamo, samo sto nisi svestan, a standard i drzava konstatno idu nizbrdo zato sto nas niko ne jebava.
Kolika ti je ovde nezaposlenost, i koliki su dugovi bez ikakve perspektive za bolje ?
Ostavi ti Veliku Britaniju i sl., oni su drugi univerzum.

Pokri se po usima i ne prodaj maglu, imamo ovde previse takvih.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

PhatPhuck @gliga79 07.05.2013. 00:49 #491340

Druže, zaista te ne mrzim, NI MALO, niti sam ikada imao išta protiv tebe, niti bih ti poželeo bilo šta loše u životu - ali, iskreno, najiskrenije - ja ljude poput tebe, sa tvojim mentalnim sklopom i načinom razmišljanja - smatram debilčinama koji guraju glavu u pesak, i UVEK će, vođeni mehanizmom odbrane ega koji se zove `negacija` (`denial` - poricanje), odbacivati i odbijati da veruju i uzimaju ozbiljno bilo kakve činjenice koje su im uznemirujuće, depresivne, razočaravajuće, koje im ruše iluzije koje oni gaje kao cveće, itd.

To je tip ljudi koji, na primer, jasno vidi na instrument tabli da im ponestaje goriva, ali, pošto znaju da pumpe nema nigde u blizini, BIRAJU DA VERUJU da je `instrument za merenje količine goriva pokvaren`.

Ti nemaš apsolutno nikakvu logiku rezonovanja - ti samo FILTRIRAŠ, uključuješ i isključuješ `filter` za `neprijatne/uznemirujuće činjenice i delove realnosti, apriori ODBACUJEŠ i ZATVARAŠ mozak pred činjenicama koje su ti depresivne ili razočaravajuće. I to je sasvim OK - jer je prirodno - ima bezbroj ljudi koji su takvog mentalnog sklopa. Jedini je problem što oni imaju pravo glasa, pa kroje sudbinu onima koji su OPRAVDANO cinični, da ne kažem - realisti.

Jedini razlozi zašto nas naši političarčići guraju u EU:
1. pristup `free money` parama iz pridružnih/razvojnih fondova EU (da bi se još pokralo para kroz korupciju, kao što su pokrali bezbroj stranih zajmova i donacija do sada)
2. država je finansijki pukla kao zvečka - stalno smo na granici da nemamo para za isplatu plata i penzija - zbog decenijskog neuplaćivanja para u fond penzionog osiguranja, zbog rada na crno i zbog manijaklnog zapošljavanja desetina i stotina hiljada VIŠKA javnih službenika, ćata, otvarača vrata, činovničića, referenata za promaju - koji se svi zapošljavaju po rodbinskoj, porodičnoj ili partijskoj liniji - i koji imaju ludački visoke plate u odnosu na ostatak radnika iz privatnog sektora, ljudi koji ZAISTA MORAJU DA NEŠTO I RADE kako bi zaradili svoju platu
3. Neki naši političari i/ili analitičari misle da ćemo biti zasenjeni od strane naših suseda, da ćemo zaostati, pasti u poređenju sa njima - jer su oni članovi EU i imaju pristup gorepomenutim parama, a mi nemamo... Misle da ćemo biti još više otuđeni, i da će Evropa još više raditi protiv nas.
4. Lepo je biti poslanik EU parlamenta, imati ludačku platu, leteti avionima po Evropi, voziti se u mercedesima - a mnogi partijski poslušnici se upravo tome nadaju
5. i sami Evropejci žele što više uticaja na ostale države - jer pridruživanje EU je odricanje velikog dela sopstvenog suvereniteta. Mnogo je lakše vladati nekom državicom iz centrale - Brisela, nego stalno juriti i potkupljivati lokalne političarčiće da sprovode vašu (stranu) volju, da favorizuju određene kompanije/proizvode, da rasprodaju narodnu imovinu (kroz privatizacije), itd, itd...

Možda ima još poneki razlog, ali to su glavni razlozi.

Želim ti lepe snove, i opet ću reći - iako imam izuzetno nisko mišljenje o tvojoj percepciji i inteligenciji, nema NI TRUNKE mržnje. A ja se više neću oglašavati na ovoj temi, jer sam rekao sve što sam imao. `MUDROME DOVOLJNO`.

P.S. Samo još da dodam ovo: PROMENA DOLAZI IZNUTRA - voljno, ili spolja - bukvalnom prisilom. Nije EU uspela da natera ni Grke, ni Špance, ni Portugalce ni Italijane da prestanu da se zajebavaju, da prestanu da troše kao pijani mornari kad dobiju platu...
Nas - da se zaista promenimo, da se korupcija iskoreni, može da natera samo neki diktator - ali DOBAR diktator - koji bi nam se popeo na vlast i rekao `dosta, bre više`, strana okupacija od strane neke civilizovanije zemlje, ili mi sami - ako shvatimo da je dogorelo do noktiju.
Da je EU uspela da `vaspita` Grke, Špance, Italijane, Portugalce, Rumune, Bugare, Slovence - da iskoreni korupciju i finansijsko glupiranje/manijakalno trošenje u tim zemljama, preglomazne državne administracije i ludačke plate državnih radnika - ne bi svi oni bili u žestokim govnima u kakvim sada jesu. (do pre par nedelja se Slovenija pominjala kao `drugi Kipar`, u smislu ozbiljnosti problema i težine ekonomske situacije.)
bomid Re: @SkyFire 07.05.2013. 12:15 #491369

Ok Sky, zavrsavam. Mozda sam se `malo` zaigrao.

@gliga79 Daleko od toga da je ovde dobro. Cinjenica je da kod nas nista nije kako treba ali ja sam za varijantu da sami sebi pomognemo, za pocetak. Regrutovati snage (strucnjake iz svih oblasti) koje nisu ni `trunku` vezani za politiku i dati im odresene ruke da svoje znanje i iskustvo pretoce u praksu. Znam, znam reci cete to je nemoguce to je previse idealno, ali ja prosto tako razmisljam i voleo bih da se desi.

zerocool55 re... 07.05.2013. 17:16 #491398

broj poruka: 1131
Nemogu da citam sve..

Ali zaboravljate cinjenicu da svaka zemlja u EU ima pravo da odluci da li ce to primenjivati u svojoj drzavi ili ne (kada je ovako nesto u pitanju)...

Srbija je mala i sitna u odnosu na ekonomije Nemacke,USA,Japan,Svedske,Indije,Kine..

Mogu se kladiti da smo imali normalnog precednika od 87` pa nadalje da bi sada ili bili jos Jugoslavija sa ekonomijom ko Nemacka ili ako bi se rastali ekonomiju ko Svajcarska...

Sve pare koje sada trosimo sakom i kapom je dala vecinu EU,to je istina svidelo se to nama ili ne..

Rusija ce nas pustiti da crknemo radije nego nesto da nam da,a mi smo Rusiji dali zato sto nas je zahvatila bolest zvana `Izigravanje saosecanja po svaku cenu `

Niko ne radi na takav nacin u normalnom svetu,niko ne ide na emozije pa to je cista propast.

Ljudi koji nas sada vode ne bi im dao ni da mi lizu moje cipele...

Kako smo krenuli bice ona recenica istinita : `Svi Srbi ce stati pod jednu Sljivu`
bomid Re: @zerocool55 07.05.2013. 18:20 #491406

Joj, sto jedva cekam da `udjemo` u tu EU. Sto ce da nam bude leeeepo.

U EU je imalo smisla uci 80-ih i eventualno 90-ih godina. Sada sigurno ne jer `taj liberalni kapitalizam` dostize svoj vrhunac a po svim zakonima i drustvenim i prirodnim nakon toga mora da se raspadne. Pouzdano znam da Nemacka nije unistila svoju valutu `Marku` vec je lepo spakovala i ceka razvoj situacije a kada dodje trenutak i Nemacka `odluci` da dalje nastavi sama, cao EU. Onda ce lepo sva ova g...a od zemalja (mozda cemo i mi biti medju njima) sto su usla poslednjih godina da odu u tri lepe p...e materine.
Nisu oni nas trebali da diraju i sve bi bilo u redu.

gliga79 Phat phuck 07.05.2013. 22:02 #491441

Ne vredi se voditi polemika na ovakav nacin, ja u klin ti u plocu, nastavi ti sa svojim aktivnostima ovde na forumu, meni to ne smeta ni najmanje, cak ima i mnogo pametnih stvari da budem iskren.
Ne gledamo isto na dogadjaje ali to ne znaci da si debilcina, vec da imas drugacije misljenje.

Ja ne zabijam glavu u pesak, vec imam svoje misljenje u kome se niko ne napada i niko se ne osudjuje vec je kljuc u resavanju problema, to sto ti radis je zabijanje glave u pesak, vecita kritika, napadi, agresija, ovo ne valja , ono ne valja...itd, resenje nigde.
Svi znamo sta valja a sta ne, nisi ti jedini pametan.
Kritike ne pomazu, resenja su kljuc a ti to nemas.
Sve ti se svodi na necija tumacenja svetskih zavera i nagadjanja, isecci, vadjenje iz konteksta, neko rekao, neko napisao itd... ovaj , onaj, kurta .....itd
Zbog toga kazem da si prodavac magle.

Odjavljujem se

codeus Re: Phat phuck 07.05.2013. 22:31 #491451

broj poruka: 4054

gligo realno sagledaj .. u kojoj zemlji je EU resila probleme nakon ulaska ? ni jednoj !!

slovenija pukla , rumunija nisu je nikad ni krpili, madjari pukli , bugari se drze ali na jednoj ruci, hrvati jos nisu zvanicno ni usli a vec su ukapirali da su sjebani .. slovenci su registrovali na sebe sve izvozne proizvode hrvatske (a i srbije) i nemogu hrvati nista da izvoze ..

od momenta prikljucenja treba da prodje bar 5g da steknes pravo da radis u EU !!!!! mega budalastina ..

nece nam brisel srediti pravosudje .. nece nam povecati plate , otvorice fabrike koje izrazito prljaju zivotnu sredinu u kojim cemo raditi za 200e ..

odavno kod mene u SU postoji SIEMENS, i ovi sto prave vetrogeneratore .. ljudi rade za mizeriju malo vecu od privatnika ali zato nema radnika koji nema zdrastveni problem !!! i to firma ne pokriva .. imas standardno zdravstvo .. ljudi dobijaju kancere od ulja koje se koristi u proizvodnji generatora... ta proizvodnja im se nije isplatila u DE i AU jer su troskovi zdravstva i visemilionske odstete prevelike ..

ovo je uzasno vreme .. ja nevidim perspektivu ni ovde ni u EU ni igde na planeti zemlji ..

:: Ne vredi se voditi polemika na ovakav nacin, ja u klin ti u plocu, nastavi ti sa svojim aktivnostima ovde na forumu, meni to ne smeta ni najmanje, cak ima i mnogo pametnih stvari da budem iskren.
:: Ne gledamo isto na dogadjaje ali to ne znaci da si debilcina, vec da imas drugacije misljenje
:: Ja ne zabijam glavu u pesak, vec imam svoje misljenje u kome se niko ne napada i niko se ne osudjuje vec je kljuc u resavanju problema, to sto ti radis je zabijanje glave u pesak, vecita kritika, napadi, agresija, ovo ne valja , ono ne valja...itd, resenje nigde.
:: Svi znamo sta valja a sta ne, nisi ti jedini pametan.
:: Kritike ne pomazu, resenja su kljuc a ti to nemas
:: Sve ti se svodi na necija tumacenja svetskih zavera i nagadjanja, isecci, vadjenje iz konteksta, neko rekao, neko napisao itd... ovaj , onaj, kurta .....itd
:: Zbog toga kazem da si prodavac magle
:: Odjavljujem se
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
gliga79 Re: Re: Phat phuck 07.05.2013. 23:02 #491462

Aj jos na ovo da odgovorim
U pravu si za bolestine i za kancer, ali razmisli sad o ovome sto cu ti napisati.

Proizvodnja BREF-a u Henkel - Merimi, zapoceta je skoro. Zaposlili su ljude i to je sve kao ok.
Medjutim proizvodnja brefa u EU je najstrozije zabranjena i fabrika Henkel to proizvodi u zemljama tipa Srbije. Nismo zasticeni i niko nas ne hebava.
Zasto moja zemlja i moj narod da budu crna rupa ? Ja bi se svim slilama borio protiv toga a na koji nacin ?

Pocinje da radi HI Zupa( minimalnim kapacitetom), samo nam jos ona fali. Najveci trovac na Balkanu jos iz Titovog vremena. Taj Simens kod tebe je smesan u odnosu na ovo.
Pogledaj rafineriju Pancevo ?, Koliko ima takvih firmi koje nemaju veze sa EU a ovde prave haos i truju sve zivo(takve firme u EU ne rade), Gde su zagadjenja po ostalim gradovima koja nemaju veze sa EU firmama.
Tamo druze u EU(gde ne valja) nema trovanja zato sto ih stiti zakon, ovde nema zakona, ovde vlada anarhija.
E zato sam ja da se ide napred, ma koliko nama izgledalo da nije dobro.
Ne postoji nista idealno i svaki put je tezak.
Videli smo sta se desava kad smo samostalni.
Za 20 godina raspad u svim sferama, sami moze samo da nestanemo ili da se svedemo na neki pasaluk.
To nam i ne gine ako se ovako nastavi. Teritorije nestabilne, pa granice neznamo od 90 god( nemas osnove drzave, gde su druge stvari?), a koliko je proslo od tada?

:: gligo realno sagledaj .. u kojoj zemlji je EU resila probleme nakon ulaska ? ni jednoj !
:: slovenija pukla , rumunija nisu je nikad ni krpili, madjari pukli , bugari se drze ali na jednoj ruci, hrvati jos nisu zvanicno ni usli a vec su ukapirali da su sjebani .. slovenci su registrovali na sebe sve izvozne proizvode hrvatske (a i srbije) i nemogu hrvati nista da izvoze .
:: od momenta prikljucenja treba da prodje bar 5g da steknes pravo da radis u EU !!!!! mega budalastina .
:: nece nam brisel srediti pravosudje .. nece nam povecati plate , otvorice fabrike koje izrazito prljaju zivotnu sredinu u kojim cemo raditi za 200e .
:: odavno kod mene u SU postoji SIEMENS, i ovi sto prave vetrogeneratore .. ljudi rade za mizeriju malo vecu od privatnika ali zato nema radnika koji nema zdrastveni problem !!! i to firma ne pokriva .. imas standardno zdravstvo .. ljudi dobijaju kancere od ulja koje se koristi u proizvodnji generatora... ta proizvodnja im se nije isplatila u DE i AU jer su troskovi zdravstva i visemilionske odstete prevelike .
:: ovo je uzasno vreme .. ja nevidim perspektivu ni ovde ni u EU ni igde na planeti zemlji ..
STRANA 4 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs