Da li trebam nesto da ti kazem ili sve i sam vidis?
@Sky Sve teme i postovi su ti samo i samo pozitivno o intelu i nvidiji a samo i samo negativno o AMD-u. Tu je ceo problem i zasto iritiras vecinu koja ne moze da cuti...
To ne bi bio poblem uopste ali sve su ti teme apsolutno takve, ne postoji tvoja tema gde negativno govoris o INtelu i Nvidiji cak i ako postoji konkretan razlog za to, a da si pozitivno rekao bilo sta o AMD-u.
Obrad i Meda gotive AMD kao ti nvidiju i to je ok, ali ne rade ove stvari koji ti radis iznad i na taj nacin, kad svi ovde vide da radis stvari pola-pola, dakle objektivno i bez pristrasnosti , a ne samo iz jednog ugla nece te niko vise smatrati pristrasnim ili fanbojem ili sta god...
Recimo 98 od 100 ljudi ti kaze da gresis ili da promenis nesto, ja bi se bar zapitao. A ti udri kako god oces, imas svo pravo naravno.
Upravo tako. Niko ne napada Skaja zbog toga sto gotivi nVidiju i Intel. Iskreno me zabole i za jedne i za druge. Ali stvar je u tome sto on u svojim hvalispevima o Zelenim i Plavim i konstantnoj kenjazi po AMD-u vredja ljude koji gotive AMD ili se prosto ne slazu s njim po bilo kojem osnovu, cak i ako to nema veze sa kompjuterima. On mora da bude u pravu, jer svi drugi su nedovoljno inteligentni, imaju losu percepciju, zeleni su (nedorasli), nemoralni, nemaju obraza, pavijani su... Ako ovo nije omalovazavanje i diksvalifikovanje sagovornika, onda ne znam sta je!
Vezivanje za nezivu stvar u ovom slucaju hardver i gajiti emocije prema istom je poremecaj psiholoske prirode !
Polemisanje prema hardveru treba da se vodi u tom smeru kao konstruktivna rasprava u kojoj se iznose odredjene cinjenice koje su potkrepljene delima.
Korisnici,kolege ,useri su tu da o tome polemisu,iznose svoja misljenja,iskustva,saznanja,dokaze i sl..
To sto neki ne zele da cuju istinu to je opet stvar licne prirode odredjene individue i poremecaja licnosti.
Svaka polemika koja se prenosi na licni nivo vredjanjem sagovornika je rezultat fanbojizma i pomanjkanja inteligencija sa malicioznim karakterom!
U nedostatku argumenata najlakse je reci ti si retard,debil i sl sto se ovde cesto desava i ne samo meni vec svakom ko iznese svoje misljenje a uvek i uvek tice se AMD-a!
Prema tome ja sam vas davno deklarisao kao sektu jer ste jedna maliciozna i pokvarena pre svega bezobrazna grupa ljudi koja ne zna da se ponasa i ceo svoj zivot im se vrti oko AMD-a. AMD je iznad svega,iznad porodice,ko kaze i iznese nesto protiv kao da vas je ubo prstom u oko..
Ovo cisto pisem jer mi je muka od vase patetike i izigravanja neke finoce a ovamo ste jedno obicno zlo,bezobrazluk,nekultura,neznanje sve zapakovano u all in one (naravno cast izuzetcima)
P.S.Mene ne da ne tangira sta ce neko od vas kompleksasa i fanbojeva da napise nego vas sa slascu urnisem jer ste to sto jeste a to sto jeste delom ste dokazali mali milion puta.
Dok sam ovde pricacu i dalje o hardveru jer je forum ,sajt za to stvoren,ko bude bezobrazan bice zgazen kao bubasvaba :)
I da..AMD je tesko sranje,to je cinjenica :D
update:
Nasao sam interesantan komentar : `Well, islands do sink... Like every AMD hardware. :D`
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dok je berze uvek ce biti lepo..Pa vec sam rekao davno,berza je stvorena za zabavu. Pacijenata ima koliko volis a cirkus je uvek aktuelan,svaki dan nova predstava..
Ismejes se uz kaficu,teras dalje ,odes pozitivan da radis neke ozbiljnije poslove.. Ja ovde ne da ne mogu da se iznerviram vec mi je sve smesno,cak i kad se slomiju od napada i kojekakvih uvreda ,prozivanja,sve mi smesniju bude jer ih tad sve vise podjebavam a ne mogu mi nista.. Hm..Ko zna,mozda sam i ja prs`o ,nikad se ne zna :))))) Sve je moguce,sve...
P.S.Dexter sta bi sa onim nasim testiranjem? :)
@Goldi
Nego odgovori mi gore na pitanje vezano za graficke karte.. Znamo da si nekulturan i bezobrazan,to ne moras uvek da dokazujes,tesko je biti covek i to znamo..Ali kad si vec takav onda bar nekad za promenu budi normalan i pristojan..Ono cisto da se iznenadimo.. Napravice i AMD nekad kartu,za sad imas te surogate kako tortojed kaze :))) Sta ces takva vam je kaurma tj karma :)))))
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Za to ja nisam kompetentan,to mora tortojed da dodje i lepo da objasni da se sistem u ove tople dane raspada :) Necu da se mesam tamo gde nisam upoznat u materiju :D
@Goldi Da li ce AMD opet da zbudzi neku Ghz ediciju?Sta mislis?Mozda opet na silu sustigne nV i ti ces opet moci da trolujes cele godine kako AMD ima najbrzu kartu na svetu..Ono jes` da sve micro statira kao u onoj pesmi :`Hop cup,poskocicu,mikrostatering dozivecu` ,ali dobro sad,da ne budemo na kraj srca ,karte mogu da im sluze bar da bacaju sliku ako nista drugo.
:: Za to ja nisam kompetentan,to mora tortojed da dodje i lepo da objasni da se sistem u ove tople dane raspada : :: Necu da se mesam tamo gde nisam upoznat u materiju : :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
I to ti je neki friend..Mene ne zove..I posle kazu zeleni slozni..Evo kako se to na delu pobija :)))) Ja bih se zadovoljio i sa nekim milfom,cisto da napravim balans :D
:: Ma torta sad negde pije hladno pivo I merka maloletnice. :- :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: Za to ja nisam kompetentan,to mora tortojed da dodje i lepo da objasni da se sistem u ove tople dane raspada : :: :: Necu da se mesam tamo gde nisam upoznat u materiju : :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Ja znam da i7 ili besni i5 pravi vise vrejmova generalno sa mojom kartom nego sa fx 6300 ali sam i rekao da me ne zanima da li imam 75 ili 90 fps-a, dokle god cpu moze da isprati kartu za meni potrebnih 60 frejmova.
Dakle ako tvrdis da fx 6300 na 4 ghz ne moze da tera 60 frejmova sa mojom kartom ( testovi za preko 60 me ne interesuju) kad i gde se nadjemo da ti dokazem da moze?
To pustas sebi svakodnevno.. Ako te to smiruje to su prvi koraci ka izlecenju..
Nego Goldi,moras malo da se sredis,znas koliko lepih curica ima napolju,pogotovu sad lepo vreme ,nogice sljaste,jos ako odes malo na reku,doduse ti ako si tu u Germanskim drzavama vi sunca i nemate i nije ni cudo sto ste depresivni ali svakako bi trebalo da izadjes malo u prirodu i shvatis da pored AMD karte postoji i nesto zivo i meko,moze i da se opipa a ko zna ako ti se posreci mozda i uvalis majmuna..
U krajnjem slucaju mozes da ga bacis na neku ribetinu umesto na AMD karte..
Dexteru, pricas o prosecnih 60fps ili minimalnih 60fps? Razlika je velika...
:: Ja znam da i7 ili besni i5 pravi vise vrejmova generalno sa mojom kartom nego sa fx 6300 ali sam i rekao da me ne zanima da li imam 75 ili 90 fps-a, :: dokle god cpu moze da isprati kartu za meni potrebnih 60 frejmova :: :: Dakle ako tvrdis da fx 6300 na 4 ghz ne moze da tera 60 frejmova sa mojom kartom ( testovi za preko 60 me ne interesuju :: kad i gde se nadjemo da ti dokazem da moze :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
A ti stvarno nisi svestan koliko si neinteligentan. To sto si los covek to je jasno svima ali da ne kapiras da sa svakim tvojim ispadom pokazujes sve vise ko si i sta si meni nije jasno..
Sto vise pises sve vise tones ali obzirom da ti morala i casti nemas,kultura je za tebe spansko selo ,sta reci..
Imas li jos kakvog keca u rukavu,jos kakvu uvredu i sl? Iznenadi me ..
Slaba vajda od gledanja... Sto samo bajs, kam` kamioni?
:: :: Najbolja stvar koju mozete priustiti sebi - umesto u hardver,kupite bajs i ulazite u njega,odvozate se do Ade,cepate krugove,gledate najlepse zene svuda , na sve strane,polu gole i znojave,ih , sam podstrek za uzivanje u zivotu i svoje licno telesno i mentalno napredovanje,uzdizanje.. :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2 :: ::
Naravno da pricam o average/procsecnom fps-u, ako ja 99% vremena (recimo 5 minuta igranja)imam zakucan fps na 60, da li treba da se opterecujem sto cu na sekund ili dva kad krene auto save game, ili ucitavanje ili slicno da imam 40 ili 30 frejmova umesto 60 ?!
Tipican primer je bioshock infinite, u liftu i slicnim mestima cak i ako se apslolutno nista ne desava i nije zahtevna scena, padne fps drasticno zbog ucitavanja, jer cpu usage ode u tom trenutku na 100% na 3-4 sekunde, posle toga se apsolutno brzo stabilizuje.
Dakle minimum fps na dve tri sekunde me apsolutno ne interesuje jer je to 1% vremena dok se igram, a ostalih 99% vremena ja imam 60 frejmova. Poenta je da moj cpu moze da isprati kartu za 60 stabilnih frejmova bez ikakvih problema.
Kome je minimum fps od par sekundi bitan, nek kupi besni i5 ili i7, slobodno...
... da jos da dodam sve sto je potrebno pacijentima, misli se na terapiju, sam cu da finansiram...mada iz dana u dan stanje pacijenata je sve gore i gore tako da ko god moze nek pomogne dok se stanje nije izmaklo kontroli :D
@sky Znam , ja nisam hteo dalje da kenj@m :D posto ionako napisah onoliki post,a realno,tako mogu pisati do sutra, i idalje necu obuhvatiti sve sto bih rekao...Nadam se da si izvukao od konteksta da sa zapada potice sve lose,ali hvala bogu,jos uvek 100 % ne licimo na njih :)
O slobodi i neradu ovde necu ni da spominjem,to je opet u jednu ruku dobro i lose,sto sam takodje spominjao...Nerad jos djene djene,ali slobodu po ponasanju ipak treba kod nas ograniciti ...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Sloboda ima sirok pojam.Od zdravijeg zivota do pravila pod kojim zivimo.
Na zapadu ne mozes da se okrenes a da nesto ne platis,hebeni wc je jedan eur a ako si u gradu moras bar par puta ici najmanje..
U Amsetrdamu sam platio parking 30 eur samo za 3-4h itd.. Sad treba da idem za Pariz pa za Ameriku..Pricam ti neke stvari iz iskustva,nisam samo prolazio vec sam ziveo..
U Srbiji se najmanje radi a najbolje zivi,ne opravdavam ja klasican nerad vec kazem da za onoliko koliko utrosimo vremena u taj posao odlicno funkcionisemo.
Tamo si od jutra do sutra na poslu,imas ti sve,i novac i moc ali fakticki ti se ceo zivot podredi poslu i sve je isprogramirano.Kao robot si.
Kultura je na mestu do odredjene granice kada vikendom vidis sta su zapravo divlji ljudi i koliko je zapravo kod nas ipak kultura na nekom nivou tj mi imamo drugaciji mentalitet i ako sve vise tezimo ka tom zapadnjackom sljamu,sistemu i sve smo gori a kod nas se to najvise oseti jer nam je standard takav kakav jeste a sistem sastavljen i skrojen upravo od nekvalitetnih ljudi koji sve to i forsiraju.
Kod nas jos uvek nije dosla vestacka i genetski modifikovana hrana u tom obliku i obimu koliko je zastupljena tamo..Evropa je da kazem jos i korektna sto se tice nivoa kulture i nekih moralnih vrednosti ali sve vise ide ka tome da bude sto slicnija Amerikancima itd.. Sve se zasniva na potrosackom drustvu gde se radi na tome da narod sto vise ulaze i trosi,na konzumentima a sto se nacija srozava i debliziuje nikom nista.. To je vec prica za neku drugi temu..
U Srbiji su generalno lepi ljudi ,slovenski narodi uopste..Dok kreces sve vise ka zapadu nagledaces se teletabisa koliko ti volja.Ima da napinjes mozdane vijuge trudeci se da ne primecujes to sto primecujes ali to je opet u njihovom podneblju najnormalnije.
Srbi imaju specifican mentalitet kao narod,ta neka nasa simbolicka osobina i ko god je od stranaca dosao kod nas odusevio se..Mi znamo da zivimo,znamo za sta zivimo,opet smo koliko toliko narod vedrog duha koji voli da se druzi i siri pozitivnu energiju. Drugacije je sve to tamo preko,previse hladno,izvestaceno,nekako bolesno..
O toj slobodi pricam a sto se tice ponasanja za to smo sami krivi ,zapad ima kolektivnu svest u odnosu na nas i taj oblik standarda nikad necemo dosegnuti jer nas ima mnogo nekvalitetnih ljudi..
Npr.Kod nas ce svako 90% da baci papir,dok tamo ide pesak i pokupi da baci u kantu..Imas specijalizovane firme koje rade u okviru gracke cistoce koji ciste i odrzavaju puteve.. Samo jedan primer a ima ih mnogo..Mrzi me sad da pisem zaista..Ali po tom pitanju smo zestoko zaostali..
Npr.U Japanu u restoranima i kafeterijama da bi se okolina zastitila od onih koji puse postoje odredjena mesta gde sednes i iznad tebe imas nesto poput zvona sa aspiratorom koji uvlaci taj dim koji se dalje ne siri..To je ta kolektivna svest,to mi nemamo i kako stvari stoje necemo je ni imati..
Sinko sve je tamo uredjeno... niko prijatelja u kucu ne dovodi ako nema polisu osiguranja da ne palaca milione ako mu gost slomi nogu...
Ima to svoje prednosti ali daleko vise mana...
Uzivaj u slobodi dok je imas ali nemoj da je konzumiras previse... jer neko moze da protumaci previse slobode kao anarhiju... a na to ne gledaju blagonaklono...
I ne pokusavaj da potkupis pandura...
A kad odes u gringoland nemoj slucajno da pijes nesto sto nije u neprovidnoj papirnoj kesi... jer sine odose dollares...
Srecno i da nam napises po koju... ali nemoj o zelenima i crvenima...
I jos nesto posle samo nekoliko meseci ces shvatiti da je nostalgija bolja varijanta...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Sloboda ima sirok pojam.Od zdravijeg zivota do pravila pod kojim zivimo :: :: Na zapadu ne mozes da se okrenes a da nesto ne platis,hebeni wc je jedan eur a ako si u gradu moras bar par puta ici najmanje. :: :: U Amsetrdamu sam platio parking 30 eur samo za 3-4h itd. :: Sad treba da idem za Pariz pa za Ameriku..Pricam ti neke stvari iz iskustva,nisam samo prolazio vec sam ziveo. :: :: U Srbiji se najmanje radi a najbolje zivi,ne opravdavam ja klasican nerad vec kazem da za onoliko koliko utrosimo vremena u taj posao odlicno funkcionisemo :: :: Tamo si od jutra do sutra na poslu,imas ti sve,i novac i moc ali fakticki ti se ceo zivot podredi poslu i sve je isprogramirano.Kao robot si :: :: Kultura je na mestu do odredjene granice kada vikendom vidis sta su zapravo divlji ljudi i koliko je zapravo kod nas ipak kultura na nekom nivou tj mi imamo drugaciji mentalitet i ako sve vise tezimo ka tom zapadnjackom sljamu,sistemu i sve smo gori a kod nas se to najvise oseti jer nam je standard takav kakav jeste a sistem sastavljen i skrojen upravo od nekvalitetnih ljudi koji sve to i forsiraju :: :: Kod nas jos uvek nije dosla vestacka i genetski modifikovana hrana u tom obliku i obimu koliko je zastupljena tamo..Evropa je da kazem jos i korektna sto se tice nivoa kulture i nekih moralnih vrednosti ali sve vise ide ka tome da bude sto slicnija Amerikancima itd. :: Sve se zasniva na potrosackom drustvu gde se radi na tome da narod sto vise ulaze i trosi,na konzumentima a sto se nacija srozava i debliziuje nikom nista. :: To je vec prica za neku drugi temu. :: :: U Srbiji su generalno lepi ljudi ,slovenski narodi uopste..Dok kreces sve vise ka zapadu nagledaces se teletabisa koliko ti volja.Ima da napinjes mozdane vijuge trudeci se da ne primecujes to sto primecujes ali to je opet u njihovom podneblju najnormalnije :: :: Srbi imaju specifican mentalitet kao narod,ta neka nasa simbolicka osobina i ko god je od stranaca dosao kod nas odusevio se..Mi znamo da zivimo,znamo za sta zivimo,opet smo koliko toliko narod vedrog duha koji voli da se druzi i siri pozitivnu energiju :: Drugacije je sve to tamo preko,previse hladno,izvestaceno,nekako bolesno. :: :: O toj slobodi pricam a sto se tice ponasanja za to smo sami krivi ,zapad ima kolektivnu svest u odnosu na nas i taj oblik standarda nikad necemo dosegnuti jer nas ima mnogo nekvalitetnih ljudi. :: :: Npr.Kod nas ce svako 90% da baci papir,dok tamo ide pesak i pokupi da baci u kantu..Imas specijalizovane firme koje rade u okviru gracke cistoce koji ciste i odrzavaju puteve. :: Samo jedan primer a ima ih mnogo..Mrzi me sad da pisem zaista..Ali po tom pitanju smo zestoko zaostali. :: :: Npr.U Japanu u restoranima i kafeterijama da bi se okolina zastitila od onih koji puse postoje odredjena mesta gde sednes i iznad tebe imas nesto poput zvona sa aspiratorom koji uvlaci taj dim koji se dalje ne siri..To je ta kolektivna svest,to mi nemamo i kako stvari stoje necemo je ni imati. :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Hehe Abnere nisam se jos udao za stalno..Ovo je samo turneja obilazaka zapadnih zemalja u kojim nekim odredjenim se zadzim duze pa znam kako sta funkcionise.
Posle Amerike bi trebao da idem i za Australiju a nije da ni ranije nisam bio po stranim zemljama (evropskim) samo sto je proslo neko vreme pa sam zaboravio kako se tamo preko u istinu zivi a ne po pricama.To mora da se oseti..
Jos uvek pokusavam da opstanem u Srbiji,nekako mi je moja zemlja najmilija ali ako budem video da ovde nema perspektive u nekim mojim daljim planovima,put pod noge,okrecem ledja i odoh a hvala Bogu i imam gde.
Hvala tebi na lepim zeljama a da pisem mogu do sutra mada ima tu i po koja lepa slika pored reci..
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647784. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.