Kapiram da ljudi puknu veliki novac na skup HW pa kad nesto ne radi, cute od sramote. Gde smeju da pljuju ono u sta su se do juce kleli? Pu, pu, daleko bilo... br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Intel, kao i nVidia imaju savrseno ispeglane drajvere, za razliku od AMD-a, hteo ti to ili ne da prihvatis. A niko se ne zali na drajvere od intela, vec na intel grafiku, koja je losa uvek bila, a sto se drajvera tice tu kod intela nema price.
nVidia je imala problema sa jednom serijom(verzijom) koja je u StarCraftu palila karte, to je trajalo kratko i povukli su drajver i nije bila nikakva tajna, nikad nisu imali nikakve ozbiljne probleme, AMD jos uvek se susrece sa problemima dan-danas vec to traje godinama, to sto ljudi tvrde i pricaju da su nebuloze mogu da okace macku o rep i da nastave to da tvrde. Obicno su to isti ljudi koji gledaju svaku dlaku i nalaze roze nisane i slicne gluposti, naravno samo kod nVidia karti...
:: to je krila ko zmija noge ,srecom brzo su sklonili sa sajta taj driver.Tako da te price driveri :: su nista drugi nego marketing ,zanimljivo da se niko ne zali na Intel GPU drivere koji :: su ocaj :: :: ::
Intel ima savrseno ispeglane drivere, AMD-e? nema?...hahhahah pa ti si se provalio samo tako idi se umij pa se vrati...Koja izvala u pm DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
:: Intel, kao i nVidia imaju savrseno ispeglane drajvere, za razliku od AMD-a, hteo ti to ili ne da prihvatis. A niko se ne zali na drajvere od intela, vec na intel grafiku, koja je losa uvek bila, a sto se drajvera tice tu kod intela nema price. :: :: nVidia je imala problema sa jednom serijom(verzijom) koja je u StarCraftu palila karte, to je trajalo kratko i povukli su drajver i nije bila nikakva tajna, nikad nisu imali nikakve ozbiljne probleme, AMD jos uvek se susrece sa problemima dan-danas vec to traje godinama, to sto ljudi tvrde i pricaju da su nebuloze mogu da okace macku o rep i da nastave to da tvrde. Obicno su to isti ljudi koji gledaju svaku dlaku i nalaze roze nisane i slicne gluposti, naravno samo kod nVidia karti.. :: :: :: :: to je krila ko zmija noge ,srecom brzo su sklonili sa sajta taj driver.Tako da te price driveri :: :: su nista drugi nego marketing ,zanimljivo da se niko ne zali na Intel GPU drivere koji :: :: su ocaj :: :: :: :: :: ::
Vi koji kukate na AMD-ove drajvere, imali ste uvrglave jednu AMD-ovu kartu. Ja sam ih od 2005. do danas imao 5 i koristio sam svaku verziju drajvera koja se pojavila, izuzimajući beta verzije, i nisam imao praktično nikakvih problema. Zbog toga smatram da sam merodavniji od bilo koga od vas kad kažem da su AMD-ovi drajveri OK.
Hahhhhah DAAAJ! Podsecas me na ovu novu ismevacu ORO!!!!!
:: :: Kako rebrend kad imaju nove odlike ?? :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: Sporija je malo od HD 7970GHz posto radi na nesto manjem kloku, osim fabricki OC modela koji su tu negde ili brzi :: :: :: :: A GTX 770 joj nije cenovni konkurent jer kosta 100$ vise. R9 280X je slicne brzine i 100$ jeftinija :: :: :: :: Karte su cist rebrand, ali je dobra stvar sto su cene otisle barem malo dole, R9 280X je i najinteresantnija zbog cene. 270X i 260 bi mogle biti i jeftinije ( HD 7790 i HD 7870 se mogu naci za manje pare) :: :: :: :: :: :: :: R9 280 x je svugde jaca od 7970 Ghz ,a slicna je po perfomansama Gtx 770 kojoj ce joj biti :: :: :: cenovni konkurent :: :: :: :: :: :: :: :: ::
svi to vole,to je ono najbitnije.rebrend ili ne r9 280 x ima jako dobru cenu,vec se sad razmisljam da je narucim ali bi vise voleo neku MSI varijantu sa 3 god. garancije A ove gluposti oko potrosnje ne bih ni da komentarisem,isti chip a da trosi duplo vise struje?!
ATI(ili sad AMD) je imao lose drivere ranije,secam se da mi je hd 2600 stalno pucao,zadnje serije nikakvih problema
Re: Re: Re: Imala je Nvidia onaj driver sto ubija GPU
09.10.2013. 16:42
status: user broj poruka: 19073
Samo 5 grafickih karti koje je neko posedovao, fakticki nije nikakvo iskustvo. Svaku verziju drajvera, i nisi ni jednu propustio? Super.
:: Vi koji kukate na AMD-ove drajvere, imali ste uvrglave jednu AMD-ovu kartu. Ja sam ih od 2005. do danas imao 5 i koristio sam svaku verziju drajvera koja se pojavila, izuzimajući beta verzije, i nisam imao praktično nikakvih problema. Zbog toga smatram da sam merodavniji od bilo koga od vas kad kažem da su AMD-ovi drajveri OK :: :: P.S. I da, AMD drajveri ne proizvode roze nišane
nemoj zezati pa pola igrica ne radi na Intel GPU ,a i koje rade problematicno rade.Zanimljivo da se uglavnom na Radeon drivere zale ljudi koji imaju Nvidia ,vrlo uocljivo na ovom forumu.Sto je priznacete ipak malo nenormalno.
Ahahhaahh! E ljudi ne da ste me nasmejali, pa to je neverovatno. Kad sam video ovu temu juce, odmah sam znao u kom ce pravcu da ide. Zbog toga je berza i zanimljiva. :)
Elem, aj da se i ja javim po pitanju tih famoznih driver-a, plavih ekrana i rozih nisana. Nije da nije, imao je amd povremeno, tu i tamo po neki fail driver, ali nije ni da je nvidia cvecka po tom pitanju, saberi/oduzmi, i jedni i drugi su sada prakticno isti, uvek ce biti ovih ili onih fanova koji ce se zaliti na suprotni tabor kada su driver-i u pitanju i tu nema price niti potrebe dalje diskutovati.
Ja sam poslednjih 3-4 godine privrzen vise AMD-u, a ranije sam bio NV-i, i to bas zbog konstatacije vezane za cene/performansi, iako finansije nisu toliki problem, uvek sam zdravim razumom(sace me neko napusiti) odlucivao koju kartu i cpu da pazarim, shodno sa onim za sta koristim komp.
Ali u ovoj temi je prica o `novim` kartama AMD-a, koje su zaista sjajne za te pare, i to mora da se prizna, ma kom taboru neko pripadao, da se ne lazemo!! ! Ja sam izuzetno srecan, jer se pokazalo na kraju da ipak ima mesta za spustanje cena, a ne da, kao u poslednje dve godine samo ih povecavaju u nedogled.
Sada se ceka test R9 290 serije, i tu cemo da vidimo prave performanse zaista nove tehnologije od strane amd-a, i da vidimo koje ce cene da odvale.
Sada je cinjenica da, ko kupuje novu kartu, definitivno treba u razmatranje da uzme i nove amd karte, jer cene su zaista dosta povoljnije nego ranije.
To zamlacivanje sa drajverima, molim Vas.. Ok, stoji da je neki imao probleme, mozda do karte, mozda do shit kompa, mozda nesto trece, ali mislim ono tvrdnje rekla kazala i moja baba cula nesto pa ajde da misli da je tako, idite bre! Ne znam sto jednostavno ne stavite prst na celo i prestanete da se duvate u grudi i da navijate za svoje interese - koji su crveni i zeleni.. Dex npr. je covek koji ima i jedno i drugo i covek uziva, ne zali se, a vi pola nemate nista a busate se u grudi kako je Intel-Nvidia zakon, AMD isto.. Opustite se, i kupujte ono sto vam se svidja i ono sto vredi, bilo zeleno, plavo, crveno, kakano... Ove nove karte bice dobar potez da se vidi sta je bolje i povoljnije, za nasu zemlju posebno jer su cene paprene, plate uzasne a gaming porok sve veci..
Re: Re: Re: Re: Imala je Nvidia onaj driver sto ubija GPU
09.10.2013. 18:02
status: user broj poruka: 6107
Pa koliko bi ti karti da promenim za 8 godina? Nisi ih ni ti sigurno više promenio do 2005. do danas. A što se iskustva sa AMD-om tiče opet je barem 5 puta veće od onog koje poseduje većina zelembaća ovde na forumu, jer ako ništa drugo imam kontinuitet u korišćenju grafičkih jedne iste firme.
Re: Re: Re: Re: Re: Imala je Nvidia onaj driver sto ubija GPU
09.10.2013. 18:42
status: user broj poruka: 7733
U svakom slucaju DmasteRNo1 tvoje iskustvo sa Radeon kartama je mnogo dragocenije i realnije od nekih koji su je imali par meseci ili je uopste nisu imali,ali vole da komentarisu o driverima :)
Najveci problem ovde je sto se niko ne razume u ono osnovno. A to je da, kada stavis 2 identicna kompa jedan pored drugog, nece se isto ponasati. Jer zakoni univerzuma, vezano za odredjene materije proglasavaju da ne mogu da postoje 2 ista predmeta. Ne racunajuci neke subatomske cestice, ako i one uopste postoje kao identicne. Tako da ta dva ista kompa ne mogu isto da se ponasaju. Dovoljno je nesto malo, vrlo malo, da pomuti rad jednog kompa, pa da nastaje B(black/blue)SOD, da nesto negde brljavi itd... A to sam silikon, kao materija pokazuje, u proizvodnom procesu.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Imala je Nvidia onaj driver sto ubija GPU
09.10.2013. 18:44
status: user broj poruka: 3975
Slazem se, treba ljudi sa vise iskustva da se izjasnjavaju a ne ovi sto laprdaju non stop a iza sebe nula iskustva.. :D (ponekad i ja upadnem u ove druge, ali to sale radi :3 )
:: U svakom slucaju DmasteRNo1 tvoje iskustvo sa Radeon kartama je mnogo dragocenij :: i realnije od nekih koji su je imali par meseci ili je uopste nisu imali,ali vole da komentarisu :: o driverima : :: :: :: :: Pa koliko bi ti karti da promenim za 8 godina? Nisi ih ni ti sigurno više promenio do 2005. do danas :: :: A što se iskustva sa AMD-om tiče opet je barem 5 puta veće od onog koje poseduje većina zelembaća ovde na forumu, jer ako ništa drugo imam kontinuitet u korišćenju grafičkih jedne iste firme :: :: :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXUhttp://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbEhttp://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA :: :: :: :: :: :: :: ::
09.10.2013. 18:47
status: user broj poruka: 19073
Tvoja stvar koliko ces karti da promenis. Ocigledno nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Ti si obican korisnik koji je imao tih 5 karti, kakvo je to merilo? Ja sam promenio od 2000. dosta karti, ali ni to nisam hteo ni da kazem ni na osnovu toga da postavim standarde, to se tako ne radi, iskustvo je mnogo vece kada se nesto globalizuje.
@ako si se meni obratio, sumnjam da znas i za sebe koliko dugo imas kartu, kamo li za mene, da li sam nesto imao i koliko dugo, kao ni bilo sta drugo
09.10.2013. 21:23
status: user broj poruka: 7783
Kao svakodnevni korisnik AMD grafickih karti toje iskustvo je definitivno merodavnije nego iskustvo `vokalnih korisnika` sa PCB...
Ovi vokalni su isti kao kad je legenda Bench-a Car rekao da na LCD monitorima ostaju utisnuti ramovi prozora i jos se kune da je video ugasen LCD monitor na kome se vide ti duhovi... tada sam stosta shvatio da... a i ovde ima takvih barona...
Nemaju HW o kojem pricaju ali znaju sve njegove mane... cak i one skrivene na prvi pogled... urbane legende u vreme ATi-ja su vozaci bili tu i tamo musicavi ali ni manje ni vise od nVidia vozaca...
To za nisan si u potpunosti u pravu buduci da sam ja to doziveo sa n8600GT u vrlo zahtevnoj igri Sid Mayer Pirates gledas kroz durbin i trazis blago a umesto uvecanog prikaza dobijes `IC nocni zeleni nisan`...
Elem sto se teme tice cini se da ce ova generacija grafickih biti vrlo prijatna kupovina buduci da za manje od 300E dobijes vrhunsku kartu a za priblizno 200E dobijes vrlo upotrebljivu graficku kartu koja ce te sluziti u narednih par godina bez da brines moze li ova igra ili ne moze da se igra...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Tokom nekih godinu dana promenio sam 7 karti iz AMD-a. I da kucnem u sto, stvarno nikakav problem nisam imao u igrama ili video editingu. Uredno pobrisem prethodne drajvere, instaliram nove i to je to. Da napomenem da beta drajvere nikada nisam instalirao, samo oficijalne. Ako to nije neki reper sto se tice drajvera i karti, ok, nadjite nekoga ko je promenio vise karti u godinu dana i iskulirajte vise sa tim pricama o drajverima jer nijedni nisu zlatni. Malo malo pa eto novih drajvera kod jednih i kod drugih, da su toliko dobri drajveri, ne bi ih izbacivali tako cesto i peglali prethodne gluposti za koje ni ne znamo da postoje osim nekih vec prezvakanih.
G force 2 ,4, 5200,6600,7600,8600 ,8800 GT i sad 6870 ... Problema sa driverima nikad .Priznajem vatala me frka za 6870 kad sam uzimao i video da je to bilo samo marketinska patka... Sa zadovoljstvom cu uzeti R 280 X em performanse em cena...
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Auuuu! Choveche! 7 komada za godinu dana!?! Aj molim te nabroj redosled i modele karti, cisto iz znatizelje. Ja inace kartu menjam od prilike na 1-2god, a ova(7970) mi je treca amd po redu(...i proslo vec godinu .) ), i nikakvih problema sa driverima i slicno.
Ljudi ja imam Amd kartu pa valjda imam pravo da komentarisem zadnje 4 karte su Ati pre toga zelene ali to nije bitno bitno je da nema nikakvih problema sa drajverima od CCC 10.8 Za stručnjake opet pitanje Msi R9 280X GAMING min napajanje? http://bit.ly/16xOBvH
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.