I kod svaba je karta suludo preskupa, nije ovde problem samo u nasim pilicarima. 700-800e je uvek bila pocetna cena za premium cipove(gtx 780ti/gtx 980ti) kako sada da visa srednja klasa kosta 900e, onda ce 1080ti bez pardona kostati 1500e. Sad cekamo predsednika da ovu pljacku strucno objasni.
Setite se koliko su kostale gtx 680/780 kad su izasle, tacno upola od ove cene koliko sada kosta obicna 1080(dinarska vrednost).
Jos jednom da ponovim ono sto sam rekao medju prvima kada su se svi krstili, zeleni su uvalili tuki svima i ovde je cista pljacka u pitanju.
kakav crni HBM2 na 1080Ti prvo ide GDDR5X da izmuzu sta se musti moze .)
Za gtx1070 ne bi dao vise od 330-350e a za 600e lagano uzimam konzolu i par naslova koje godisnje odigram .)
Au bash ga preterase sa cenama hebla ih grafa...
HAHAHA jebo te Max vise.. :D
:: A jel trebam mozda da pitam gde je u celoj ovoj prici HBM2??? A, da. Bice ``mozda`` za tamo neki kitan od 1500e+ ahhhaahahha.. :: :: Evo gledam po jos nekim nasim domacim forumima, ljudi se i dalje zaludjuju da ce 1070 platiti oko 400e, ne shvataju da ce ta karta biti 600e+ : :: :: ::
Pa sta mislis da sam ja budala sto sam uzeo PS4 ? Dok se cene ne vrate na nivo iz 2009 i ranije nema nista od upgrade mog PC Jbtt 4670K sam platio 190 evra sad kosta 230 evra eeej . A sto se tice teme i cene 350 za 1070 je pusti san :)
:: kakav crni HBM2 na 1080Ti prvo ide GDDR5X da izmuzu sta se musti moze . :: :: Za gtx1070 ne bi dao vise od 330-350e a za 600e lagano uzimam konzolu i par naslova koje godisnje odigram . :: :: Au bash ga preterase sa cenama hebla ih grafa... :: :: :: HAHAHA jebo te Max vise.. :D :: :: :: A jel trebam mozda da pitam gde je u celoj ovoj prici HBM2??? A, da. Bice ``mozda`` za tamo neki kitan od 1500e+ ahhhaahahha.. :: :: :: :: Evo gledam po jos nekim nasim domacim forumima, ljudi se i dalje zaludjuju da ce 1070 platiti oko 400e, ne shvataju da ce ta karta biti 600e+ : :: :: :: :: :: ::
Ko je okoreli gamer i generalno voli da se igra taj ima i jedno i drugo, odnosno i PC a i konzolu. Inace cene su sulude jos od pre nekoliko godina, cini mi se da uopste nemaju nameru da ih spustaju, sto rece neko gore pa jbte neke karte nisu pale od prvog dana pojavljivanja pa do danas. Apetiti za frejmovima rastu li rastu, nekada smo se igrali na 20+, a danas nam nije dovoljno ni 40. Onaj ko i dalje moze da se igra sa ~30 frejmova taj je srecan definitivno. .)
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
Jedva cekam kao slag na tortu da vidim neke predrkane modele koji nece dolaziti samo sa jednim 8pin konektorom, pa se na kraju ispostavi da ce vuci mnogo vise struje od deklasiranih 180w. E to bi onda stvarno bilo plakanje...
Pregledao sam sve testove, karta brza od gtx 980ti za 15-20% sa sredjenim drajverima to ce biti 20-25% i to je to. Nema ovde price o tome sta su oni na pocetku izreklamirali...
Otislo je sve u tri lepe. Pomerio se i odnos dolara i eur. Ranije se bar znalo da ako je karta tipa 600$ to je na Evropskom trzistu tipa 550-600 eur zavisno od dobavljaca. Apropo cene, ranije ako se neko seca vrsena je prava konverzija i nije dolar euro bio izjednacen vec su cene bile realne. Srecna vremena.
Sada em je euro oslabio a dolar vestacki ojacao em je potraznja za kartama velika, cene su podigli jos vise.
Ova godina je definitivno najgora godina za kupovinu hardvera. Kod nas ne treba ni gledati, ovi nasi pilicari plus porez i eto ti, dodaj jos 100 eur + na Evropsku cenu.
GTX 1080 je odlicna karta ali nazalost cena je mnogo jaka.
P.S. Gledam cene na zapadu. 789 Eur je karta ova referentna. Po tome oko 700 eur ce biti non referentne sto je opet van svake pameti.
Sa druge strane GTX 1070 bi trebalo da bude negde oko 450 eur a verujem da cu videti cenu i od 500 eur. Kod nas to moze da bude i 600 eur hahaha.
Upravo to. U ovom trenutku sada mi 1000 eur za najvisu klasu ne izgleda tako daleko. Ranije mi je bilo ipak apstraktno. Ubili su srednju klasu totalno.
AMD bi ovde mogao da odigra zivotnu ulogu kada bi mogao da ponudi karte u rangu performansi sa nVidia ali tesko, mozda nesto na nivou GTX 1080. Da su pametni, podigli bi sebi prodaju, povecali markethare. Ali nazalost mislim da ni od toga nece biti nista, i oni odavno gruvaju veoma jake cene i to nerealno za ono sto nude i kakve proizvode nude. Koliko su samo trazili za one rebrend karte, posle se cude sto je toliko ljudi preslo na nVidia-u.
Ne znam, sreca pa sam se odavno povukao od kupovine, sada samo pratim. Kao sto rekoh ranije, sada sam odlucio da kupim nesto od hardvera ali izgleda da im necu dati ni dinar!
Ma imam ja i dalje jaku platformu samo se ne hvalim :) a karte menjam stalno tj relativno cesce.
Mislio sam da uzmem Pascal, ali nisam siguran osim ako ne nadjem nesto iz podzemlja.
Uglavnom, imam mnogo vece prioritete a nemam mnogo vremena da se igram tako da ulazem u neke druge korisnije stvari. Svakako nisam nista zaboravio kao sto vidis, uvek sam prisutan i uvek nadogradjujem svoje znanje.
Razmisljam da uzmem Intel Core i7-6900K i neku finu DDR4 memaru i neku ROG Asus plocu i tako.. Sve u svemu, skup sport a nemam vise onaj feeling da me to sada nesto posebno ispunjava. Puknem pare, izduvam sve to za 10-15 dana i cao djaci. Ovako promenim samo kartu, dodam sledecu sve dok mi platforma ne pocne da biva usko grlo.
chika Fanta da kaze na sve ovo kolku ce cenu komsije da puknu za ove 1080/1070 lovere, tsk tsk 1000 evra u stek pa februara jedna 1080Ti da me vidi Tesla :D
CPU : Intel i5 3570K + Noctua NH-D14 MB : Asus Maximus V Gene RAM : Patriot IEM 8GB @ 1600 MHz PSU/CASE : CM M2 Silent Pro 620W + CM Storm Enforcer HDD/SDD : WD Caviar Blue 640GB + Intel 520 Series 120 GB GPU : Gigabyte GTX980Ti G1 Gaming (up from GTX 970 G1)
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647777. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.