Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Oooops! RapidShare odaje svoje...
STRANA 5 OD 5
rasha44 Re: Re: I, za kraj... 03.05.2009. 00:20 #111626

status: user
broj poruka: 1492
Sonny Sharrock je ovako svirao gitaru čak i pre Hendrixa (distorzija i feedback), u vreme kad Heavy Metal nikom još nije padao na pamet.
Probaj da nađeš njegov album `Ask The Ages`, sa Pharoah Sandersom. To je poslednji album (1991.) koji je snimio pre smrti (1994.).
Takođe potraži, ako već nisi slušao, Tony Williams` Lifetime - `Emergency` (sa John McLaughlin-om i Larry Young-om). Da čuješ šta su ljudi svirali 1969. To je u originalu (imam:-D) izašlo kao dupli LP, a posle je bačeno na jedan CD.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Exxxxtra... nisam ni sanjao da ovde ima nekog ko ovo slusa. Taman sam hteo da postavim John Zorna i Painkiller, ali bolje da to ne radim, bice im previse i ovo da progutaju. Respec
::
:: JOL
:: :: Jedan Heavy metal Jazz:-
:: ::
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=66MJ-KOFBFQ&feature=relate
:: :: Nightbird
:: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Nikopol74 Re: Re: Re: I, za kraj... 03.05.2009. 00:42 #111637

broj poruka: 362
Uuu, sta mi reko (salim se naravno) :) Pa ti sad `diras` tatu Hendrix-a....On je sve to svoje radio 1960-ih, i wah-wahom je (verovatno) prvi `svirao` MAMA na gitari. Naravno, uvek je bio neko `prvi` u necemu, ali za ovo sto si rekao...ne znam tog lika po imenu, ali mozda sam ga cuo. Probacu da ga nadjem ovih dana da cujem to. Ali...to (Hendrix) nema veze sa metalom, to je hipi rock (upravo sam to izmislio). Metal je ipak dosao malo posle (pravi metal)

life`s a bitch...and then you die.

:: Sonny Sharrock je ovako svirao gitaru čak i pre Hendrixa (distorzija i feedback), u vreme kad Heavy Metal nikom još nije padao na pamet
:: Probaj da nađeš njegov album `Ask The Ages`, sa Pharoah Sandersom. To je poslednji album (1991.) koji je snimio pre smrti (1994.)
:: Takođe potraži, ako već nisi slušao, Tony Williams` Lifetime - `Emergency` (sa John McLaughlin-om i Larry Young-om). Da čuješ šta su ljudi svirali 1969. To je u originalu (imam:-D) izašlo kao dupli LP, a posle je bačeno na jedan CD
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: :: Exxxxtra... nisam ni sanjao da ovde ima nekog ko ovo slusa. Taman sam hteo da postavim John Zorna i Painkiller, ali bolje da to ne radim, bice im previse i ovo da progutaju. Respec
:: :: JOL
:: :: :: Jedan Heavy metal Jazz:-
:: :: ::
:: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=66MJ-KOFBFQ&feature=relate
:: :: :: Nightbird
:: :: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

rasha44 Hendrix i ostali 03.05.2009. 00:55 #111640

Ja Hendrix-a mogu da slušam bilo kad. Čovek je rok gitaristima postavio domaći zadatak koji još niko nije rešio i niko nije ni blizu. Pritom ne mislim na tehniku, već na stil, maštu i inovacije koje je uneo u muziku. On je i MAMA i TATA.

Kad smo već kod Heavy metala, tate su (doduše, ne namerno) Led Zeppelin sa svoja tri prva albuma.

Bigrafiju Sonny Sharrocka potraži na https://www.allmusic.com
Svirao je sa Herbie Mann-om na albumu `Memphis Underground` (1968.). Svirali su taj repertoar i u Beogradu 1969. (u Domu omladine). Bio ja i bilo je super, iako je sala bila polu-prazna.

Nightbird

SkyFire @rasha44 03.05.2009. 00:58 #111642

broj poruka: 18472
Vidim da se razumes pa sledi jedno pitanje.Ko je MAMA i TATA bio svim bass guitar playerima ,ko je postavio standarde i usao u legendu?

I Want to believe - The truth is out there

Nikopol74 Re: Hendrix i ostali 03.05.2009. 01:06 #111646

broj poruka: 362
Apsolutno se slazem za prvu izjavu. Svaka mu cast. Kakav je to bio lik. Steta za drogu....

Za drugu izjavu ne znam jer iako veoma postujem taj bend, nikad ih nisam aktivno slusao, ali verujem ti na rec:)

Jes da je off-topic cak i za ovakav off-topic:), ali podsetio si me... najvise mrzim neke (ranije) glasove koji ono sto je uradio Black Sabbath pripisuju Aerosmith-u. Srecom, pa nije zazivelo (jbg, nema sanse da se setim ko je to bio, ali pomenuto je na TV)

Uzdravlje @rasha44, mada nisam siguran na sta @skyfire misli (mnogo slabo poznajem bas gitare)?

life`s a bitch...and then you die.

:: Ja Hendrix-a mogu da slušam bilo kad. Čovek je rok gitaristima postavio domaći zadatak koji još niko nije rešio i niko nije ni blizu. Pritom ne mislim na tehniku, već na stil, maštu i inovacije koje je uneo u muziku. On je i MAMA i TATA
:: Kad smo već kod Heavy metala, tate su (doduše, ne namerno) Led Zeppelin sa svoja tri prva albuma
:: Bigrafiju Sonny Sharrocka potraži na https://www.allmusic.co
:: Svirao je sa Herbie Mann-om na albumu `Memphis Underground` (1968.). Svirali su taj repertoar i u Beogradu 1969. (u Domu omladine). Bio ja i bilo je super, iako je sala bila polu-prazna.

rasha44 Re: @rasha44 03.05.2009. 01:14 #111649

Zavisi na koji stil misliš. U roku Jack Bruce i Felix Papallardi (Mountain), u fanku Larry Graham i, kasnije, Bootsy Collins, a u jazzu svakako Stanley Clarke.

Nightbird

:: Vidim da se razumes pa sledi jedno pitanje.Ko je MAMA i TATA bio svim bass guitar playerima ,ko je postavio standarde i usao u legendu
:: I Want to believe - The truth is out there
SkyFire Re: Re: @rasha44 03.05.2009. 01:18 #111651

broj poruka: 18472
Naravno da zavisi od stila ali jedan od najzapamcenijih Bass gitarista svih vremena (svirao je u Weather Report) Jaco Pastorius.Bio je jako talentovan bas gitarista ali je sam sebe upropastio i vrlo brzo nestao sa scene i sa ovog sveta.Uglavnom je usao u legendu.

I Want to believe - The truth is out there

:: Zavisi na koji stil misliš. U roku Jack Bruce i Felix Papallardi (Mountain), u fanku Larry Graham i, kasnije, Bootsy Collins, a u jazzu svakako Stanley Clarke

:: :: Vidim da se razumes pa sledi jedno pitanje.Ko je MAMA i TATA bio svim bass guitar playerima ,ko je postavio standarde i usao u legendu
:: :: I Want to believe - The truth is out there
rasha44 Jaco... 03.05.2009. 01:31 #111652

jeste bio sjajan i šteta što je sam sebe sj**ao. I on je bio jedan od Hendrix-ovih sledbenika. Kad su Weather Report bili u Beogradu (1980 - hala Pionir), jedino što nam nisu dali da snimamo je bio njegov solo, kompletno rađen u Hendrix fazonu.

Nightbird

JOSILENKO Re: Hendrix i ostali 03.05.2009. 01:41 #111653

broj poruka: 1013
Vaistinu Hendrix domaci za sve. Woodstock nastup - neprekidna solaza koja traje satima...ludilo. I blues stvari su mu extra. Jel znas kad je odsvirao svoju verziju americke himne (u jeku hipi pokreta), nastala cela halabuka. Republikanci nazvali to svetogrdjem i pljuvanjem po himni, demokrate pricale kako je to ironicna kritika na rat, hipici pricali da Hendrix izrazava bunt. A on na kraju reko kako mu se mnogo svidja melodija himne pa hteo da je odsvira, ono, doslo mu... kakav car
Zeppelini su extra, ali ipak je Page dosta slabiji od Hendrixa. Preslusaj ovo, skoro sam iskopao

http://www.youtube.com/watch?v=gIYo3ToOY9c

Grupa Armageddon, gomila extra muzicara... godina 1975. Provali kraj pesme totalno neocekivano

JOLE

:: Ja Hendrix-a mogu da slušam bilo kad. Čovek je rok gitaristima postavio domaći zadatak koji još niko nije rešio i niko nije ni blizu. Pritom ne mislim na tehniku, već na stil, maštu i inovacije koje je uneo u muziku. On je i MAMA i TATA
:: Kad smo već kod Heavy metala, tate su (doduše, ne namerno) Led Zeppelin sa svoja tri prva albuma
:: Bigrafiju Sonny Sharrocka potraži na https://www.allmusic.co
:: Svirao je sa Herbie Mann-om na albumu `Memphis Underground` (1968.). Svirali su taj repertoar i u Beogradu 1969. (u Domu omladine). Bio ja i bilo je super, iako je sala bila polu-prazna.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst 03.05.2009. 03:11 #111662

broj poruka: 2909
Za gitaru je Hendrix postavio standarde,ali za vokale je definitivno Thom Yorke iz Radioheada...Kakav glas ljudi moji...

Godinama u nazad popunjavam ankete na exitu,ono koga bi voleli da vidite na sledecem fetivalu i mislim da vec 9 godina za redom pisem da bih voleo na rok stejdzu da vidim Radiohead,Rage,Sonic youth i Body count...
Za sad moje molbe nisu uslisene...OK,Rage se raspao,ali kad sam popunjavao prvih nekoliko aketa jos su svirali...Doduduse tada Exit nije bio institucija kao sad...

Jos uvek se nadam da cu doziveti da cujem Radiohead uzivo...

DaSickSystem

STRANA 5 OD 5
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs