Postoje stvari koje nauka ne može da objasni (pogledajte dokumentarac ``What the Bleep Do We Know``, gde učestvuju naučnici koji ustvari nemaju odgovore) Ne zato što nisu još našli odgovor, već zato što odgovor ne postoji. Nauka ima svoje granice, religija ne. Ne mora čovek da veruje u Dionisa, Hebu, Zevsa, Alaha, Budu,... dovoljno je verovati u nešto više (a interpretiraj ga kako želiš) Pravoslavlje govori o Bogu i Isusu Hristu, ja u to verujem, ali svako može da se opredeli za druga uverenja (da postane recimo budista, musliman,...)
Ko nema poštovanja, i ne veruje, svoja ubeđenja ne treba da nameće drugima, i prlja temu.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Postovani forumasi !!!!!!!! Mislim da vecina vas nije pogodila ni mesto ni vreme za svoje napisane postove ......promasili ste temu a to se zove spamovanje....ne radi se ovde ni o pravoslavlju ni o politici niti o bilo cemu drugom ......ovde je covek jasno napisao da je patrijarh preminuo i da zeli da mu oda pocast ......molim vas ne pisite gluposti ........ako zelite da mu odate pocasti napisete neku lepu rec .......... za sve ostalo otvorite neku drugu temu i pisite ......s postovanjem Stevan Terminator
:: Данас, 15. новембра 2009. године, у 10,45 часова, на Војно-медицинској академији у Београду, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки, Патријарх српски Г. Г. Павле :: :: http://www.spc.rs/sr/upokojio_se_u_gospodu_patrijarh_srpski_g_g_pavl :: :: :: Нека му је вечна слава и хвала за све што је урадио за наш народ и не само за нас већ за читаво човјечанство. Амин
Da li se meni čini ili je ovde najjači argument za ``sveca`` taj što se vozio trolejbusom ?
Ako nije problem, neka mi se ne obraćaju ljudi kojima je lični stav preči od tuđih života i koji su sebe odavno ubedili da od bilo koga uspešno skrivaju svoje homoseksualne, psihopatske, pedofilske i mnogobrojne anticivilizacijske nagone iza nekih privezaka.
Upravo tako u sekularnoj drzavi nema mesta za tako nesto, ali ovi sega-mega grand naucnici to ne razumeju posto to nije ni spomenuto tamo gde se oni skoluju.
I jos nesto dodati kad sam cuo kako se bira novi duhovni vodja i da se o tome mora obavestiti drzavni vrh e vala mi se smucilo.
Ali nista zato naci ce vec neko objasnjenje ovi sa sega-mega i grand naucnici.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Jedina stvar u vezi sa politikom koju cu reci je ovo: ne svidja mi se sto je proglaseno 3 dana zalosti za smrt poglavara crkve u zemlji koja tvrdi da je sekularna. Ako je zemlja sekularna, onda je sekularna, bez izuzetaka.. :: :: I za kraj - RIP Pavle.
Sto se njegove skromnosti tice svaka cast. Sto se tice njegovog vladanja crkvom - da je makar izbacio onu dvojicu svestenika koja su silovala malu decu mnogo bi ga vise postovao, i zbog toga za mene nece biti nikad svetac. Toliko @pasduh - znam pricu o sokratu i razliku izmedju agnostika i ateiste.
Izvinjavam se ako sam nekog uvredio, samo izrazavam svoj stav povodom lika i dela pokojnog Pavla. Eto, mozda nije pravi trenutak za to, nije ni sahranjen...
Posto znas razliku onda razumes moje insistiranje. Postujem ljude koji znaju reci izvini te cu stoga i ja tebi da se izvinim ukoliko sam na bilo koji nacin povredio tvoja razmisljanja ili osecanja prema necemu, ja sam samo branio moje stavove i nesto i nekog koga cenim, sa moje strane ni u jednom trenutku nije bilo ni najmanje ljutnje ili srdzbe, jos jednom se izvinjavam i veliki pozdrav.
one way or another
:: :: @pasduh - znam pricu o sokratu i razliku izmedju agnostika i ateiste :: :: Izvinjavam se ako sam nekog uvredio, samo izrazavam svoj stav povodom lika i dela pokojnog Pavla. Eto, mozda nije pravi trenutak za to, nije ni sahranjen... :: :: JOL :: ::
Re: Da vidim koje vernik, nek mi ovo rastumaci. da vidim dali ima takvog
17.11.2009. 16:17
status: user broj poruka: 185
ja mislim da ste vi momci totalno pogresili temu .......pa valjda ste procitali temu ??? provocirate nesto ovde ili sta?kakve ovo ima veze sa biblijom? pravite od ovoga neku sprdnju?Dok napolju stoje u redu hiljade ljudi da bi odale postu nekome vi od toga pravite zajebanciju neku.... SRAM VAS BRE BILO pa nije ovo cas veronauke niti vas ko ubedjuje da verujete u nesto ili ne verujete .......svako ima svoje breme u zivotu koje nosi ovako ili onako ........ako se u nesto povrsno razumete molim vas ne mojte to da komentarisete......narocito ne zivot jednog ovakvog coveka kome se sada poklanjaju stotine hiljada ljudi ...... SRAMOTA sto se neko sa pc berze ne oglasi i ne prekine ovo blacenje ...... Terminator
:: :: I ranjena zver ce se oporaviti i biti jaca nego ikad dosa :: ::
Молим админе да избришу (едитују) одговоре препуцавања (и један мој одговор) и да оставе примерене одговоре, јер ја лично мислим да ова тема овакво препуцавање није заслужила.
Mrzi me da citam poruke koje su napisane u ovoj temi,ali mogu da se kladim da se odvijala svadja.Pa,jel to zasluzuje ovakva tema?Razmislite malo o tome.
Mislim da nije u redu sto se od ovoga pravi sprdnja i svadjanje i prepucavanje na nivou osnovne skole. Onaj koji ima suprotno misljenje i koji se ne slaze sa tim kakak je covek bio Pavle, ne mora da postuje i pravi svadju. Evo malo pre sam se vratio iz grada, imao sam zelju da cekam u redu sa jos dva druga, ali ostao bih do kasno, tako da cu najverovatnije rano ujutro oticii tamo. SVAKA CAST narodu koji ceka u redu da se poslednji put oprosti od patrijarha Pavla, red se proteze od palate albanije pa duz cele Knez mihajlove, niz Kralja Petra, sve do Saborne crkve. Malo sam stajao ispred crkve i slusao citanje Jevanđelja. Dosao je Kusturica i razgovarao sa Amfilohijem i eto to sam video i makar malo bio ispred crkve, a planiram i da idem na sahranu. Pozdrav
:: :: Mislim da nije u redu sto se od ovoga pravi sprdnja i svadjanje i prepucavanje na nivou osnovne skole. Onaj koji ima suprotno misljenje i koji se ne slaze sa tim kakak je covek bio Pavle, ne mora da postuje i pravi svadju. Evo malo pre sam se vratio iz grada, imao sam zelju da cekam u redu sa jos dva druga, ali ostao bih do kasno, tako da cu najverovatnije rano ujutro oticii tamo. SVAKA CAST narodu koji ceka u redu da se poslednji put oprosti od patrijarha Pavla, red se proteze od palate albanije pa duz cele Knez mihajlove, niz Kralja Petra, sve do Saborne crkve. Malo sam stajao ispred crkve i slusao citanje Jevanđelja. Dosao je Kusturica i razgovarao sa Amfilohijem i eto to sam video i makar malo bio ispred crkve, a planiram i da idem na sahranu. Pozdra :: ::
Zao mi je sto nisam iz BG-a pa da odem i ja da odam pocast. Gledao sam sad neke dokumentarce o nasem Patrijarhu i stvarno je bio jedan poseban covek.Cenili su ga ljudi sirom anse zemlje,svugde je svojom plemenitoscu i dobrotom ostavljao trag.
@nenika
Koliko znam zver u bibliji ima simbol palog andjela tj onog koji je predstavljao tamnu stranu. Ne secam se da je to neki citat iz biblije a i ovo nema logike kada se zna da ce dobro da vlada na celu sa Gospodom Bogom.Nije mi jasan taj deo onda ,bice jaca nego ikad.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.