Pazi Apple shipp-uje 10 miliona tableta po kvartalu, Asus proda 900 000 do milion po kvartalu samo jednog tableta, ali onda se u tu pricu ubacuju i Toshiba, Lenovo, HTC i Samsung. Apple je i dalje bolji od svih njih zajedno jel shippuje 68% tableta, ali ako se to uporedi sa proslom godinom vidi se drop od ~20 ak %.
Ovo sa iPhone 3GS je rumor tada bio, ali se u skorije vreme sve vise potencira ta prica i da ce biti 3 iPhone-a , 3GS koji ce napadati low segment trzista sa 0 kao pre-paid telefon, iPhone 4S = 8GB iPhone 4 koji nece imati antena problem kao originalni iPhone 4, iPhone 4S ce napadati mid segment trzista i treci iPhone je iPhone 5 koji ce se boriti za high segment trzista.
Do kraja godine ce verovatno iskociti Honeycomb tableti na trziste, Kal El je quad core platforma koja je nekoliko puta brza od Tegre 2 + sredjen je problem oko reprodukcije 1080p sadrzaja :). Gde je Apple u vezi next gen iPad-a, pa ne znaju jos ni ko ce im proizvoditi next gen procesor :), ako se na sve to doda informacija da sledece godine izlaze Win tableti koji ce vrteti native desktop OS sa najvecom bazom aplikacija postane ti jasno, da ce verovatno i iPad i Honeycomb tableti u bliskoj buducnosti postati levo smetalo Win tabletima .).
Dalje rumor je da ce Retina display verovatno doci na next gen iPad :
Nadam se da ti je par ovih linkova dokazalo da ja nisam nista izmislio vec sam sve negde video/procitao :).
Da ti razjasnim sada par stvari :). Sigurno si zbunjen kako to Samsung proda 300 miliona telefona, na onom linku ces videti da je od svega toga 60 miliona smartphone-ova, dok Apple shippuje oko 80 miliona smartphone-ova godisnje, sto je ipak vise od Samsung-a, ali tu ubacis HTC i ostale kompanije shvatis da se godisnje proizvede mnogo vise Andorid smartphone-ova nego iPhone-ova sto nas dovodi do zakljucka da Apple tone zar ne :) ? Inace prosle godine Samsung je prodao 25 miliona smartphone-ova ove 60 miliona, znaci skoro ~2.5 puta vise, sta li ce biti sledece godine :) ? Kada smo smartphone-ove objasnili idemo dalje :).
Tableti, prosle godine je Apple shippovao 90% tableta na trzistu, ove godine 65,7 % najnize po onom gore linku, u ovom kvartalu 68%, ali se ocekuje drop na 50% zahvaljujuci Kal El tabletima koji ce biti brzi od trenutnih iPad-ova. Sta imamo jos, ako je Kal El gotov za tablete, to znaci da ce moci da ide i u telefone, sto znaci da cemo verovatno mnogo pre sledeceg iPhone-a imati Quad Core Android telefone dok ce Apple i dalje furati dual core A5 :). Ok, sledeci iPad 3 ce imati retinu, Microsoft kaze nema problema, sa Win 8 tableti ce se pojaviti sa Retinom i pojavice se Retina monitori, to imas sve gore u linku. Takodje sto se tice tableta sa Win 8, bice konkurencije. Imaces AMD Fusion tablet sa Win 8 :
Takodje Thunderbolt dolazi na PC, mada cinjenica je da jos malo ima periferija za ovaj standard, tako da ce ovo biti zanimljivo mozda kroz godinu - dve :
Eto nadam se da sam ti barem malo jasnije objasnio i lepo dokumentovao zasto Apple nema neku super buducnost u skoro svakom pogledu .). Microsoft i Wintel su ponovo pokazali ko su i sta su, a gde je Apple .).
Glasine sure po netu, da iza zabrane prodaje Galaxy uredjaja u Nemackoj stoji Deutche Telekom jer je par dana pre presude objavio da pocinje da prima porudzbine (rezervacije) za novi iPhone 5.
Zasto je Google kupio Motorolu :) ? Ako Apple-u dune da tuzi Google kao sto to radi sa Samsung-om i HTC-om, na osnovu bilo cega, Motorola ima glavne patente u GSM komunikaciji (sta je vec xd :)), tako da Apple ne sme da ih pipne :). Isto vidimo da Google prodaje patente HTC-u da bi uzvratio Apple-u, naravno Apple ne sme da pisne Google-u. Takodje zna se da je Motorola postovan brend na US trzistu, pa tu Apple vidi Google kao ogromnog konkurenta :).
Takodje Android je pogurao jos jednu tehnologiju, 3D displeji su se prvi put pojavili u Android telefonima (HTC Evo 3D), dok ih jos nema ni u najavi za iPhone, takodje imamo LTE Android telefone i tablete dok ne postoji Apple-ov LTE ni telefon ni tablet.
Apple izvodi ocajnicke poteze da na sve nacine uspori konkurenciju, ali koliko ce im to uspeti videcemo :).
@skyfire izvini, a jel ti vidis 4G mrezu kod nas :) ? 4G ima ~30 standarda razlicitih, jos nije jasno koji ce se koristiti u celom svetu, ali najdominantniji je za sada LTE. MTS je radio neka testiranja 4G mreze kod nas i radilo je :), ali u 4G tehnologiji jos koliko ja znam nije sve definisano, tako da kupi klasican 3G Samsung Galaxy S2 .) ili cekaj noviju generaciju posto ce kroz par meseci refresh :).
Nisam ja neki freak koji radi f5 24/7/365 na 3 sajta o nekim vestima o Apple vs ostatak sveta, samo sam bio malo dokoniji u proteklih mesecak dana pa sam malo bolje ispratio situaciju :).
Ali si ga zato objasnio... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Ma cuti smorio sam sebe pisuci ova 3 posta, sta sam sve mogao da odradim za to vreme :), ali dobro nadam se da nece biti uzalud xd :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Gile, zabrinjavas me! Poceo si sa postovima kao Wlada! : :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: ::
:: Ali si ga zato objasnio... :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Ma cuti smorio sam sebe pisuci ova 3 posta, sta sam sve mogao da odradim za to vreme :), ali dobro nadam se da nece biti uzalud xd :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Gile, zabrinjavas me! Poceo si sa postovima kao Wlada! : :: :: :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Hahah Hvala, nisi valjda sve procitao XD :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ali si ga zato objasnio... :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: Ma cuti smorio sam sebe pisuci ova 3 posta, sta sam sve mogao da odradim za to vreme :), ali dobro nadam se da nece biti uzalud xd :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Gile, zabrinjavas me! Poceo si sa postovima kao Wlada! : :: :: :: :: :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Opet nastavljaš sa čistom demagogijom, još gorom od onih koji porede telefone iz različitih kvartala, pri čemu svesno ignorišu činjenicu da se novi modeli iPhone-a predstavljaju jednom godišnje, dok ostala bulumenta Android telefona i telefončića izlazi almost on daily basis. Za najnoviji iPhone se još ne zna tačno ni pod kojim imenom će izaći, a kamoli da je neko izvan Epla uspeo da ga vidi, ali ti već znaš da je on `precrtani` Galaxy S2 (LOL x 2), iako je sam Galaxy bezobrazna kopija prethodnih iPhone-ova, o interfejsu bolje i da ne pričamo. Uostalom, ozbiljni evropski sudovi počev sa Nemačkom i Holandijom su već razrešili dilemu oko toga ko je plagijator ovde, tako da se uzalud koprcaš. :) Na čelu svih IT korporacija danas stoji CEO koji polaže račun bordu direktora, koji opet zavise od krupnih akcionara, a profit je jedino merilo uspeha. Svi oni zapošljavaju danas na hiljade Wozniaka, koji je btw i sam postao multimilioner još 70-tih. Zamišljati da u današnjem svetu postoje korporacije kojima je glavni motiv širenje ljubavi među ljudima i neprofitan naučni rad, a uzimati Epl kao primer suprotnog, može samo ili totalni demagog, ili totalni idiot. A šta tek reći na `otkriće tople vode` da se za ozbiljan rad koristi Mac Pro (hence the name LOL), a ne laptopovi, zvali se oni TSatellite, Inspire, MacBook ili whatever... xD xD xD Kuleri se `odvrću` ili `zavrću` po potrebi, kao što se brightness pojačava ili smanjuje po potrebi, kao što se jača ili slabija grafika koriste po potrebi (reč je o MacBook Pro modelu), što je krajnje normalno za laptop kao takav, gde se uvek između ostalog kalkuliše i trajanje baterije. Bajate pričice o `pregrevanju` već godinama papagajski ponavljaju upravo oni, koji blage veze nemaju o tome da bi se takva `činjenica` (kada bi bila istinita) odmah odrazila na drastično uvećan broj refundiranih/havarisanih modela, kao i na vrlo primetan pad prodaje na tako jakim i prepunim surove konkurencije tržištima kakva su američko i evropsko, pa i azijsko. Naravno, cifre govore suprotno, pa se tako upravo ove godine Epl našao na svom istorijskom vrhuncu, što jasno piše i u jednom od članaka koje je drug demagog naveo misleći da niko ne isprati linkove koje on mehanički nabaca, u nadi da će impresionirati neuke tl.dr postovima. Šteta po njegov trud, ali nisu svi ovde mixer93.
:: Pazi Apple je tuzio Samsung zato sto su im kopirali dizajn uredjaja (pravougaonik sa zaobljenim ivicama), a na kraju se ispostavi da je iPhone 5 precrtani Galaxy S2 :), sa sve onim razvucenim home buttonom :). Takodje negde procitah da je Apple tuzio Samsung ili neku partnersku kompaniju zbog Boolean promenljive :), koja se vrti ~20 god min. Steve Jobs je patentirao dizajn stepenica u Apple store-u koje se ne razilikuju od bilo kojih drugih :). Ima Apple jako zanimljivih pravih patenata to moram da priznam, neki jos nisu primenjeni, ali bice u buducnosti tipa touch screen displej koji ne moras uopste da dotaknes .) :: :: Steve Wozniak je totalno drugaciji od cele ove plejade sto sada gura Apple, on je vise okrenut ka nauci nego ka nekom ludom zaradjivanju kesa. Sto su kupili Final Cut, pa zahvaljujuci reklami koja ih je nahype-ovala eto zasto, a i logicno je da ocekujes neko poboljsanje u novoj verziji :: :: Slobodno proveri i zagrevanje MacBook Pro-a mid 2011 sa notepal-om i da uprkos tome temperatura skoci na 85 do 90 stepeni do odgovora da bi ga `oladio odvrnes vent-ove na 6k rpm, koji ce posle nekog vremena na tom broju obrtaja biti zreli za zamenu :). Za neki ozbiljniji rad vrtenje 3D-a render itd. jedini Mac koji je pogodan za takvog usera je Mac Pro, ovi ostali se pregrevaju, to je cinjenica koju ti ako hoces prihvati, ako neces ne moras :) :: :: Apple je najvrednija kompanija na svetu, ali lagano tone u svim segmentima, pogledaj malo dublje kakvu buducnost ima iOS pored Android-a i WM 8 i ko ce jos sledece godina da osvoji tablet trziste bice ti sve jasno .) :: :: Ja samo pricam realnu situaciju, sve sto sam napisao moze ko hoce da proveri :: :: Pozdrav
Evo šta piše u linku koji mehanički navodi sam Gile demagog u moru nevešto nabacanog kopi-pejsta :
`Apple Has More Cash Than The U.S. Government
According to Business Insider, the U.S. had an operating cash balance of .8 billion as of yesterday, while Apple`s war chest including cash and marketable securities is at .2 billion.
`In other words, the world`s largest tech company has more cash than the world`s largest sovereign government,` Business Insider wrote.
In comparison, Microsoft currently has .8 billion in cash available, Google has about .1 billion in the bank, IBM .7 billion, HP .7 billion and AT&T .8 billion.`
Kad se ovome doda i činjenica da Apple čvrsto drži poziciju najveće svetske tech-kompanije još od prošle godine kada je prešišao Microsoft po ukupnoj tržišnoj vrednosti akcija, stiče se jasna slika o tome koliko istine ima u predviđanjima zluradih forumskih Baba Vangi. Treba se samo setiti podsmeha i sumornih prognoza kakvim je od strane istih `proroka` dočekan prvi iPad, da bi samo posle par meseci tržište besomučno bilo zatrpano bezobraznim kopijama istog od strane svih i svakog (sa sve no-name Kinezima :D), što je samo bio još jedan dokaz novog ogromnog uspeha koji je Apple postigao sa svojim revolucionarnim proizvodom. Uostalom, samo se ponovila priča koju smo već više puta videli u prošlosti sa iPod-om, Iphone-om, MacBook Air-om itd., ali umesto da se pokrije ušima, ista ekipa hejtera je nastavila da se blamira otkrićem tople vode, `primetivši` da nije isti tržišni udeo onda kada je iPad bio jedini uređaj tog tipa na tržištu, i sada kada svi šljamzung imitatori ovog sveta izbacuju svoje jeftine kopije! xD Jedino relevantno u celoj priči je to da iPhone-ovi, iPad-ovi i iPod-ovi gotovo iz kvartala u kvartal beleže samo rast prodaje (Nemanja pomenu 142%!), što potvrđuje i ogromna tržišna vrednost akcija Epla na koju se to direktno odnosi. Sve ostalo su prazna naklapanja i puste želje licemera kojima iz ko zna kojih razloga smeta uspeh i `hype` Epla, ali zato nemaju problem sa tim da se poput najgorih noobova među prvima upecaju na pre-alpha hype Majkrosoftovog W8. :D :D :D
Ajmo dalje pre Alpha Win 8 znaci da ce tvoj tablet imati ~ 100 miliona aplikacija dok svemocni iPad ima 100 000 izvini ko je tu superiorniji :), na stranu to sto vec postoje prototipovi Quad Core tableti koji ce se naci u prodaji krajem godine, izvini a gde je tu Apple :) ? A da cena Win 8 tableta ce biti ~slicna (ista) ceni iPad-a.
iPhone belezi rast od 142% u proizvodnji, taj rast u market share-u mogu na Marsu jedino da ostvare :), evo tebi blago meni realno stanje :
Vodeca tech kompanija nema monopol u smartphone-ovima nego tamo neki Google koji kosta duplo manje od Apple-a, kako ih samo nije sramota :) ?
Ne zna se dizajn iPhone-a 5, pa oni su vec jedan prototip blago meni izgubili diglo se celo Apple odeljenje i pola policije da ga nadju :) ? Onaj dizajn iPhone 5 nije relevantan :), pazi da je postovano to na nekom 10-om sajtu ok, ali to je macrumors sta su i ko su oni ti najbolje moze reci podatak da su dobili informacije kada ce refresh trenutnog modela Macbook Air-a :), nisu bas dan pogodili, ali sedmicu jesu :), kao i specifikacije tog modela :) ? Ako tebi Macrumors nije relevantan, onda stvarno ne znam sta je relevantno, za 15-ak dana ce iPhone 5, pa cemo da vidimo :).
Super ajde reci ti meni gde to ta `worlds largest tech company` ima monopol da moze nesto da diktira, tableti :), pa vidim konkurencija im je uzela 20% vise trzista u odnosu na proslu godinu :), a i prognoze su sumorne po Apple :) ?
A gde Microsoft ima monopol cim manje vredi `logicno` je da su losiji od Apple-a, desktop PC operativni sistem, cek koji mi je sistem, Win 7, au pa i mom drugaru je isto Win 7, a koliko vidim i 99% ljudi na forumu je primaran Win 7, kako to sto nije OS X Lion pa Apple vise vredi nego Apple ?
Prodato je 400 miliona original kopija Win 7, nego kopija OS X Lion-a, na stranu to sto Win 7 kosta par desetina puta vise od OS X Lion-a i na stranu to sto je mozda barem jos 400 miliona kopija skinuto piratski, pa `logicno` je da Microsoft gubi monopol od OS X-a iako bar 10 puta vise usera koristi Win i koristice taj operativni sistem, kako nije sramota Microsoft da tako hype-uje narod sa Win 8, Apple nikad to nije uradio ni sa jednim Apple proizvodom. Sacuvaj Boze, da Apple ima overpriced uredjaje i da niko nije nahype-ovan njihovim marketingom i TV reklamama koje se cak postavljaju i na Apple sajt, kako nije sramota Microsoft i ostale kineze sto kopiraju Apple, Apple izmislio pravougaonik sa sve zaobljenim ivicama, sad ce Samsung moci da izbacuje romboidni telefon :).
Win 8 je `krs` operativni sistem, pazi ej on moze da se instalira na Atoma prve generacije i 1 GB DDR2, da valja icemu sistem, minimal requirement bi bio i7 sandy, sa 16 GB rama, kako samo nije sramota ovaj Microsoft kada izbacuje poluproizvod. Na OS X mogu da `instaliram` svaki program, au neka greska iskace, sistem mi nije podrzan, ma to ovaj sto je napravio program nesto omasio sram da ga bude, to namerno na onom trashu od Windows-a radi taj program, strasno.
Pokrenuh render, sto je ovoliko vruc ovaj aluminijum, 90 stepeni, ma sta ti je to za Mac, zna Apple sta je najbolje po mene.
Koristi MacBook Pro i kaze da se greje kako ga nije `sramota`, imao `samo` 2 Mac-a do sada, to bez 10 nema price, blati ugled Apple-a i strava i uzas.
Kako nije sramota da Asus prodaje laptop istih specifikacija po troduploj nizoj ceni, ma to je sigurno zbog imena, ASUS N73SV-V2G-TZ586 17` sto ga nisu nazvali lepo MacBook Pro 17`, cek ovaj Asus nema jabucicu, au, pa ko ovo kupuje, strasno.
Nokia kopirala ikonice u svom symbian-u, pa kako ih nije sramota to na Apple-u postoji vec 4 godine, a ovaj raspali Symbian samo 1(0) godina, kako ih samo nije sramota.
Nadam se da je neko shvatio drugi deo posta kako treba .). Pazi vreme ce pokazati ko je bio u pravu, zivi bili pa videli :).
@nemanja video sam da si postovao nesto pa izbrisao, evo i tebi kazem ko i maxxio-u, vreme ce pokazati ko je bio u pravu :). Wintel :) = Windows + Intel .).
Pozdrav!
:
:: Jedino relevantno u celoj priči je to da iPhone-ovi, iPad-ovi i iPod-ovi gotovo iz kvartala u kvartal beleže samo rast prodaje (Nemanja pomenu 142%!), što potvrđuje i ogromna tržišna vrednost akcija Epla na koju se to direktno odnosi. Sve ostalo su prazna naklapanja i puste želje licemera kojima iz ko zna kojih razloga smeta uspeh i `hype` Epla, ali zato nemaju problem sa tim da se poput najgorih noobova među prvima upecaju na pre-alpha hype Majkrosoftovog W8. :D :D : :: :: :: ::
Da obrisao sam jer vidim da slepo gledas u jednom pravcu i kraj price, moje natezanje je krajnje uzaludno, gubljenje i mog i tvog vremena. Samo cu ti reci jos ovo, to sto pominjes trzisni udeo i pored toga sto znas (nadam se) kako je pozicioniran apple na tom trzistu je samo dokaz tvog nerazumevanja kompletne situacije i tvog uzimanja nerelevantnih podataka za bilo kakvu komparaciju. Takodje, jedina prava stvar koju si mogao da primetis u celoj toj prici je da epl ipak gubi trku na duze staze kada se posmatra iz ugla rast celolupnog globalnog trzista/rast konkreno eplove prodaje pa se to odrazava na taj famozni trzisni udeo, ali ti tu stajes misleci to je to, ne sagledavajuci uopste kompletnu situaciju jer nemas ideju kako se brendovi tog tipa uopste strateski pozicioniraju na tom trzistu jer da znas znao bi da epl iz te perspektive pravi neverovatne rezultate, sta vise vredne divljenja a ne suprotno kako ti zamisljas. Dalje se takvi rezultati dalje projektuju u statistiku koja nam kaze da je epl danas no.1 it kompanija na svetu (no.2 generalno gledano) sa nezadrzivim rastom vec gudi niz godina, pa eto i tako bilo koji laik moze da zakljuci ko je tu gazda. I ako i dalje smatas da imas bilo sta da dodas na celu pricu prvo pronadji jednu validnu prognozu od bilo kog izvora koja potvrdjuje tvoju pricu da epl tone i da kako ti kazes vuce ocajnicke pokusaje. (kazem prognozu jer aktuelni podaci govore sasvim sasvim suprotno od tvoje price) EDIT: :: Super ajde reci ti meni gde to ta `worlds largest tech company` ima monopol da moze nesto da diktira, tableti :), pa vidim konkurencija im je uzela 20% vise trzista u odnosu na proslu godinu :), a i prognoze su sumorne po Apple :) Tebi je prognozirani rast prodaje iPada od 40% u naredne 2 godine sumoran?? Slazem se da je sumoran ali mozda po konkurenciju. Evo cak cu ti dati i laicki odgovor za to to tvoje monopolsko pitanje - Epl da zeli bilo sta da diktira i da bi uopste bio u takvoj prilici prvo bi dosao i u ovako bedne drzavice kao sto je nasa da pokusa da izmuze zadnji dinar prodavajuci neki kineski skart nalik ajfonu tri puta povoljnije sa izgraviranom jabucicom povrh svega. I brate mrzi me vise da se preganjam, uzmi nastavi cituckaj to, uzmi i neke osnove ekonomije, preduzetnistva bice ti mnogo sto sta jasnije.
Pre nekog vremena je Apple ubacio u iTunes sistem Makedoniju, a nas nigde nema :). Apple gubi bitku na duze staze, ali i tada kada bude imao marginalni deo trzista, ce mlatiti pare :).
Ne razumem zasto se vi uopste upustate u besmislenu diskusiju sa jednim od mnogih prepametnih Srba, koji npr. znaju da su Amerikanci glupi iako Ameriku nisu videli ni na fotografijama, da Apple proizvodi ne valjaju iako nikada u zivotu nisu imali priliku da ih uzmu u ruke a o koriscenju istih da i ne govorim. Pustite coveka da misli da zna o cemu prica, odrasce i on jednog dana.
Ako cete o jabukama i kruskama otvorite novu temu...
Bem ti klesta pola izrecenog u ovoj temi veze sa temom nema...
Taman pomislim mozda je neko rekao nesto novo na temu i da pogledaj kad ono jabuke i kruske... i po koji SmugSmug ili eventualno HTC...
Sve u svemu ako ovaj Buldozzer bude isao sa svih 8 jezgara na 5.5 GHz bice to dobro... ako ne jebes ga idemo dalje i cekamo Godoa ako su zeleni mogli da cekaju Felermija godinu i jace moze i ovo malo sake jada da saceka godinu dve...
Daj mi 10 razloga zasto da uzmem MacBook Pro 17`, a ne Asus slicnih performansi koji je 3 puta jeftiniji :) ?
Pa u pravu si Apple proizvodi se najvise prodaju u Americi :), zato sto su tamo najpovoljniji :). Autodesk proizvodi dobili Mac support tek od 2012 verzije. Aj ubaci malo cinjenica, a ne praznu pricu :).
@abner si video mail, poslao sam ti nesto za civil 3d, nesto sebi trazio i naletim na to :), knjiga ~700 strana sa sve fajlovima :).
Pozdrav!
:: Ne razumem zasto se vi uopste upustate u besmislenu diskusiju sa jednim od mnogih prepametnih Srba, koji npr. znaju da su Amerikanci glupi iako Ameriku nisu videli ni na fotografijama, da Apple proizvodi ne valjaju iako nikada u zivotu nisu imali priliku da ih uzmu u ruke a o koriscenju istih da i ne govorim. Pustite coveka da misli da zna o cemu prica, odrasce i on jednog dana. :: :: ::
Asus ne moze da se poredi sa kvalitetom Apple, a o dizajnu, eleganciji i lepoti da ne govorimo + Fantasticni OS X kome win nije ni do kolena, ali nekima ne vredi objasnjavati, treba imati ukusa! Jeste skuplji, to stoji, ali oduvek je bio, o skupoci appla se diskutuje samo u usranoj Srbiji i nigde vise.
Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Asus gts450 DirectCu 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
kvalitet? pregrevanje na sve strane, samo gori, sistem? meni u rukama zakucao mac book pro milion puta, bez preterivanja i foliranja, bolji od wina jeste to stoji ali nije toliko savrsen tj daleko je od toga koliko se dize u nebesa, ne vredi pare koje se daju! A naravno da ce ovde da se diskutuje cena jer nemamo plate kao u Americi. Sto bi neko bio glup i dao 2k+ evra za lap kad moze da uzme recimo asus ili dell sa istom garancijom, a prilicno jaci, cista logika, pri tome pogledaj skupe modele asusa, della, toshibe hpa i slicno, jako visok kvalitet izrade.
:: Asus ne moze da se poredi sa kvalitetom Apple, a o dizajnu, eleganciji i lepoti da ne govorimo + Fantasticni OS X kome win nije ni do kolena, ali nekima ne vredi objasnjavati, treba imati ukusa! Jeste skuplji, to stoji, ali oduvek je bio, o skupoci appla se diskutuje samo u usranoj Srbiji i nigde vise :: :: :: Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Asus gts450 DirectCu 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12c :: ::
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.