Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
iPhone 4S - ubedljivo najbrži smartphone na svetu (benchmark)
STRANA 5 OD 9  
maxxio #3 02.11.2011. 10:47 #372805

status: user
broj poruka: 665
:: Ja stvarno ne znam koliko taj LTE cip moze da trosi, 1 MW na svaki sekund ? A to sto si pominjao da Apple koristi samo testiranu / sigurnu tehnologiju, je delimicno tacno. Eno ga u Mac-ovima Thunderbolt, koji je sve samo nije testiran. Kada su ga ubacili u Mac-ove na globalnom nivou su postojala 2-3 uredjaja koji ga podrzavaju, danas je situacija mozda malo bolja, 20 - 30 uredjaja :). Tehnologija kao tehnologija jeste dobra, ali sa tako malim brojem uredjaja je jos u povoju i to debelom
::
Ako ne znaš - pitaj, a ne da pričaš napamet kao za Thunderbolt:
http://images.anandtech.com/graphs/graph4465/39146.png
Btw Thunderbolt je tehnologija koju je Intel predstavio još pre par godina, a razvijao jako dugo pre nego što je u korelaciji sa Eplom izbacio na tržište kao finalizovan produkt. Potpuno drugačije stvar stoji sa LTE čipom koji je tek u fazi optimizacije tj. prebacivanja na niži proizvodni proces:
http://www.anandtech.com/show/4925/why-no-lte-iphone-5-blame-28nm-maturity
Ukratko, jedna stvar je testirana, usavršena i potpuno funkcionalna tehnologija, a potpuno druga stvar je trenutno neoptimizovana tehnologija koja tek treba da preleži dečije bolesti.
Dakle, opet porediš babe i žabe. :)

:: Ako se poredi display, na S2 i iPhone 4, ok je da se kaze da display na iPhone 4 ima veci pixel density i samim tim veci sharpness. A ako poredis SAMOLED tehnologiju i tehnologiju koriscenu u iPhone 4 display-u mislim da je glupo porediti na totalno drugacijim parametrima zar ne (pixel density). Primer isto bi ti bilo kada bi poredio recimo svojstva plastike na temperaturi od 10 stepeni Celzijusa i 100 stepeni celzijusa, naravno da ce da budu drugacija svojstva zar ne :)
Ne, to ne bi bio primer `isto`, jer se displeji porede po karakteristikama koje poseduju (kvalitet boja, brightness, kontrast, oštrina slike, rezolucija, ugao gledanja, pixel density), dok se tvoj `primer` tiče spoljašnjih uslova koji nemaju ama baš nikakve veze sa samim displejem.
Dakle, nastavljaš da porediš babe i žabe.

:: Ti si koliko se secam napisao, da je to bilo usled nedovoljno osusenog lepka i da se na kraju sve vratilo na staro, da je LG nastavio normalno da shippuje panele, ja sam izbacio link koji mozda nema toliko veze sa time sto si ti pricao ali te porice u ovome da je LG nastavio normalno (u istim kolicinama) da shippuje panele, ali opet ti dugujem izvinjenje :), jer postovao ono sto je malo imalo veze sa tvojim postom, Izvini. Tuzno je to sto ti pljujes po tom `Sjamsungu` a pola iPad-a i iPhone-a bas oni prave :), samo jos da stave svoj logo :)
Staviće svoj logo onda kada TSMC bude stavio svoj logo na Intelove čipove koji se proizvedu u njihovim pogonima, dakle nikad :) , a da li će NAND da isporuči Samsung, Toshiba ili neki treći Kung Fu proizvođač je bitno koliko i pitanje ko će da isporuči konektore za USB kabl. :)
O Samsungu opširnije pogledaj moj post #367766 u ovoj temi.
I da, ja sam pričao o lepku, a ti po svom običaju “odgovorio” linkom o nečemu potpuno desetom, tj. o tome kako je porastao broj dropova u test-serijama. Dakle, opet mešaš babe i žabe, ali nvm, izvinjenje prihvaćeno. :)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio #4 02.11.2011. 10:48 #372806

:: E sada `ajmo da se prebacimo na zavrsnu izradu iPhone-a. Staklo sa prednje strane, 0 ako se uporedi sa onim na S2, imas jbt video ne znam sta oces jos ? Ajmo dalje, staklo na backplate-u, e za to stvarno treba da imas m**a da ubacis na telefon, a da te pri tom korisnici tako ne izuvaju. Staklo kao materijal je jako krto, sposobnost elasticne deformacije je 0, od njega se u bilo kojim masinskim konstrukcijama ne prave optereceni delovi koji cebiti izlozeni raznim vrstima opterecenja, jer ce jako brzo puci krtim lomom - nema naznake da ce doci do loma (suzenje poprecnog preseka itd.). Naravno ova stakla na smartphone uredjajima su sa poboljsanim karakteristikama u odnosu na ono sto imas klasicno na prozorima. E sada kada sam ti objasnio sta je staklo (otkud znam sta mozes da ti smatras pod terminom `staklo`), Apple odlucuje da nasuprot svim zakonima normalnog konstruisanja telefona, umesto sto manje krtog materijala - stakla jer je logicno da ce taj telefon pre ili kasnije tresnuti o `ledinu` iliti `patos` iliti pod, ubaci vise stakla :applaud sto implicira da je to staklo tu ubaceno samo zbog dizajnerskih razloga, da bi telefon bio lepsi. Sto se tice stakla sa zadnje strane ocena -1 (prednje je imalo ocenu 0), za to stvarno trebas da budes teska budala da bi ubacio na telefon, da su ostavili aluminijum nista ne bi promenio. Ali ubaceno je to sa razlogom i to debelim, cim ti prsne to staklo, ti trk u Apple store jer tvoj fensi iPhone 4(S) nije vise tako fensi pa trazis zamenu stakla koji ti taj isti Apple naplati po nekoj nebeskoj ceni :), necu da pominjem grebanje :)
:
Lepo od tebe što si `objasnio` kakve prozore imaš, a sad je vreme da naučiš šta je to aluminosilikatno staklo kakvo se nalazi na iPhone-u i koje su njegove karakteristike:
- “the same type of glass used in helicopter windshields and high-speed trains
- “chemically strengthened to be 20 times stiffer and 30 times harder than plastic
- “suited for high-performance applications such as high-temperature thermometers, space-vehicle windows, and ignition tubes.”

http://www.mobilemag.com/2010/06/07/apple-iphone-4-all-you-need-to-know/
http://machinedesign.com/BDE/materials/bdemat7/bdemat7_3.html

Ovome treba dodati mnogo manju osetljivost na ogrebotine u poređenju sa aluminijumom, a naročito plastikom... A evo kako u praksi izgleda “sposobnost elastične deformacije” koja je po šarlatanu jednaka nuli:
http://www.youtube.com/watch?v=OoT6VIxP-Y4

“Otkriće” tople vode da se staklo (kao ni plastika, uostalom) ne koristi za delove pod udarnim opterećenjem u mašinskim konstrukcijama ne bih dodatno komentarisao, baš kao ni slične banalnosti o porodičnim avanturama sa nekim plastikanerskim krševima kojima Gile Tarot spamuje temu, umesto da ocenjuje pivske flaše za koje je jedino kvalifikovan. :)

:: Osetljivost plastike na toplotu i hladnocu jeste jako losija u odnosu na aluminijum, zato sto je plastika polimer, a aluminijum lak metal, ali opet za to su potrebne mnogo vece temperature od ovih na kojima ce telefon biti izlozen. Temperatura topljenja aluminijuma je 660 stepeni Celzijusovih, dok plastika nema direktnu temperaturu topljenja jer je drugacije strukture, ali opseg radnih temperatura je do max 300 stepeni Celzijusovih, e sada svezavisi od vrste plastike koji se koristi pri izradi telefona, izabrali su verovatno neka koji daje najbolji odnos cena/kvalitet. Tvoj telefon ce biti retko izlozen temperaturi od preko 50 stepeni Celzijusovih i nizoj od recimo -30 stepeni Celzijusovih (i to je jako sirok opseg)
LOL
Veća osetljivost na toplotu i hladnoću je pomenuta zbog toga što učestalije skupljanje i širenje plastike čak i pod minimalnim temperaturnim promenama neminovno dovodi do krckanja, labavljenja spojeva, brže degradacije materijala i škripanja od kojih pre ili kasnije počnu da pate svi plastikaneri bez izuzetka, a ne da bi ti prepisivao ovde sa Vikipedije koje su tačke topljenja u uslovima u kojima se niko od nas neće naći! Opet babe i žabe, ali izgleda da bez kristalne kugle drugačije i ne umeš... :D
gile23 ... 02.11.2011. 10:51 #372807

broj poruka: 9121
Pa pazi isto tako je i testirana svaka tehnologija koja se izbacuje na trziste - nije poluproizvod, ali onda iskoce pojedini problemi u praksi koji se nisu pojavljivali u laboratorijama.

Mozda me nisi dobro shvatio, samo sam mislio da obe tehnologije imaju isti pixel density, pa da se onda uporede.

Aj tu si delimicno u pravu za TSMC.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio #5 02.11.2011. 10:52 #372808

:: I ja vise volim aluminijum samo zbog dizajna, ali spustati plastiku na taj nivo na koji je ti spustas i vecina Apple korisnika je stvarno stvarno neverovatna. Okreni se bilo gde po kuci videces plastiku gde hoces, prvo na tastaturi, pa na monitoru i ostalim uredjajima koji ce biti izlozeni 10 puta gorim uslovima nego taj isti iPhone. Cisto za tvoju informaciju u prethodnih ~20 godina, udeo metalnih legura u automobilskoj i avio industriji se smanjio za nekih 10% - 15%, tu zamenu su uslovili jeftiniji i laksi polimerni materijali. Ako jednom Renault-u (random sam ga izabrao) ne smeta da mu pola prednje strane bude od plastike, ne znam sto bi tebi smetalo da se na telefonu nalazi ista takva plastika :)
`...ista takva plastika`...
U automobilskoj industriji se koristi PA/PPO, a na mobilne plastikanere ide PC/ABS, ali gde bi tebi bio kraj da ti je to jedini biser…
Na pitanje `zašto plastika` si sam odgovorio kada si pomenuo reč `jeftinije`:
Tamo gde ti vidiš PVC stolariju, neko sa novcem, ukusom i stilom gleda hrastovinu - dok ti kuckaš po jeftinoj plastičnoj tastaturi, neko drugi koristi SteelSeries - dok ti na terasi kriviš kičmu na plastičnim stolicama sa buvljaka, neko se izležava u ležaljci od ratana itd.
Plastika je uvek bila i biće samo jeftina zamena za skuplje i kvalitetnije materijale bar kada je roba široke potrošnje u pitanju, tako da nema puno prostora za `spuštanje`, taman i kad bih to želeo. Noviji trendovi i jesu takvi da se ide na povećanje profita smanjenjem troškova proizvodnje i kvaliteta roba koje se sve manje prave da traju, a sve više da posle isteka garancije završe na buvljacima. Automobilska industrija na koju se ti u neznanju pozivaš je idealan primer trenda sveopšteg pada kvaliteta , a to niko i ne krije:
“Why were these plastic materials adopted?
the first argument was the question of cost.”
http://www.plastics-themag.com/dossier/94/index.html

Svega toga si čak i ti svestan, ali opet nemaš druge nego da se praviš lud, jer “svaki ciga svoga plastikanera hvali”. :D

:: I za fragmentaciju i za optimizaciju i a resurse si u pravu, ali daleko od toga da je Android neoptimizovan. Evo da ti navedem cisto da se pojedincima na benchu sa iOS 5 poboljsala itekako autonomija baterije, na iOS 4 su imali pri kraju dana 15%-ak procenata, sada oko 35% uz isto koriscenje :). Ima kvalitetnijih aplikacija, ali koliko vidim vecina nema problema u pronalazenju tih istih aplikacija na Android-u, a sto se tice naseg trzista mislim da iOS tu nema sta da trazi jer je vecina aplikacija za nase medije (prvo ih sam se setio) su pisane za Android, mislim da ne postoji nijedna za iPhone, znam da TDI radio ima nesto za iPhone. Pa pazi to redovnije update-ovan nemoj mnogo da drzis, jer je taj update toliko minoran da je to strasno. Gde je UI prakticniji to je relativno pitanje i zavisi od coveka do coveka, ali ono iza UI-ja je i strava i uzas, vec sam par puta postovao linkove zasto i kako. iPad jeste revolucija, ali ovakva verzija iOS-a nije nikako za tablet, organizovanost je 0, tu im moze lepo odrzati lekciju Honeycomb, ali kao sto vec rekoh njemu treba dosta poliranja jer je lose optimizovan - primer rotacija display-a treba mu sekund do 2 da odreaguje :)
Uf, koja šizofrenija: Android `nije neoptimizovan`, ali je u isto vreme `Honeycomb loše optimizovan`. update na iOS-u je `toliko minoran da je to strašno`, ali se ipak `pojedincima na benchu poboljšala itekako autonomija baterije` sa najnovijim updateom. iOS ima `kvalitetnijih aplikacija`, ali istovremeno se `te iste aplikacije` (???) mogu bez problema naći na Androidu. iOS je istovremeno i bolje optimizovan (=bolji kod=kvalitetniji OS) i “strava i užas” uz pozivanje na… benčforum (LOL) itd. :)
Ništa manji LOL ne zaslužuje pozivanje na domaće “tržište”... :D

:: Ja bih rekao da ti izvlacis moje reci iz konteksta. Sve ovo sto pisem mozes slobodno da proveris, nista nije `nauka privida` .)
Loše bi rekao. :) I kako da proverim kad nemam kristalnu kuglu, a ne koristim ni teške opijate? :)

P.S. Pozdravi poslednjeg S60 Mohikanca, nek’ ti prepriča ono što sam mu odgovorio – važi i za tebe.
maxxio Re: ... 02.11.2011. 11:07 #372810

Misliti i ***** jesti nije isto... :)
Ja sam razumeo tačno onako kako si ti napisao:
`Eno ga u Mac-ovima Thunderbolt, koji je sve samo nije testiran.`
Nije moj problem što ti jedno misliš, drugo pišeš, treće vidiš u kristalnoj kugli... :)
I zašto samo pixel density, zašto ne bi obe tehnologije imale npr. isti kontrast ili brightness ili nešto peto kao uslov? Čemu uopšte poređenje ako se zahteva da se tehnologije izjednače u parametrima zbog čijih različitosti se i upoređuju?
Mani se bre više takve demagogije...

:: Pa pazi isto tako je i testirana svaka tehnologija koja se izbacuje na trziste - nije poluproizvod, ali onda iskoce pojedini problemi u praksi koji se nisu pojavljivali u laboratorijama
:: Mozda me nisi dobro shvatio, samo sam mislio da obe tehnologije imaju isti pixel density, pa da se onda uporede
:: Aj tu si delimicno u pravu za TSMC.
:: Pozdrav!
gile23 ... 02.11.2011. 11:09 #372811

broj poruka: 9121
Staklo je kako god da okrenes, krt materijal (jonska veza), ako gledas njihovu jos dublju strukturu, ovo su ojacana stakla, kao sto tamo to pise, ali opet sta god ti tu napisao to kada ispadne ono 3 puta prsne, nije krt ?

Do krckanja, pa ne znam kako da ti kazem, da telefon koji je star ~2 god i ima plastike na sebi koliko hoces ne krcka nigde, a ispao je mnogo mnogo puta.

Ja kuckam na Logitech G11, cisto ono informativno, koja se plastika gde koristi to stvarno ne znam, ali razlika u svojstvima nije neka ogromna.

Izvini ali gde ti zivis, u USA ili u Srbiji, pa ti je toliko bitno da citas Daily Telegraph na iPad-u ? A sto se tice krivljenja kicme, ako kupis i fotelju od ~200 e mozes opusteno da se iskrivis, veruj mi imam iskustva ogromnog u celoj toj prici za kicmu, ne mogu da ti sirim pricu.

Plastika se koristi umesto drugih materijala, zbog mnogo razloga, zamisli metalnu tastaturu ?

Android - Ice Cream Sandwich za mobilni je optimizovan, dok je Honeycomb lose optimizovan za tablete ?

A automobilska industrija, pa automobil bi ti bio skuplji i tezi i samim tim trosio vise goriva, a plastika pokazuje jako solidna svojstva i moze solidno da zameni taj neki celik sta vec.

Pozdrav!
Tristram Re: ... 02.11.2011. 11:20 #372814

broj poruka: 1872
Ja upravo zamišljam i da znaš da mi se sviđa.

A ti bi maxxio mogao malo manje da vređaš ljude, odmori i poij nešto, nemoj da si dete.

:: Plastika se koristi umesto drugih materijala, zbog mnogo razloga, zamisli metalnu tastaturu
nemanja21 Re: Re: Re: ... 02.11.2011. 11:22 #372816

broj poruka: 1227

:: BMW zaradjuje manje od Fiat-a, pogledaj koje sve kompanije drzi Fiat korporacija,
BMW je u 2010 imao profit od 3.2 milijarde a Fiat 179 miliona, nemoj da lupetaš.
:: nepisano pravilo, sto jeftiniji proizvod prodas, i sto ih vise prodas, vecu ces zaradu imas, da je tako kako ti kazes sada bi Ferrari bio najvrednija automobilska kompanija, ali ne njih je Fiat davno kupio
Ovo je jedna od najvećih gluposti koje sam čuo u skorije vreme, ali dobro već se znalo da nemaš pojma kako funkcioniše tržište a kamoli marketing.
:: Ne poredi automobile i IT jer se kod automobila mnogo stvari razlikuje od proizvodjaca do proizvodjaca dok u IT-u nije takva situacija :)
Pa eno sam si ih poredio par redova iznad...

nemanja21 Re: Re: ... 02.11.2011. 11:28 #372820

Apple isporučuje aluminijumske tastature još od 2007..

:: Ja upravo zamišljam i da znaš da mi se sviđa
:: A ti bi maxxio mogao malo manje da vređaš ljude, odmori i poij nešto, nemoj da si dete
:: ::
:: :: Plastika se koristi umesto drugih materijala, zbog mnogo razloga, zamisli metalnu tastaturu
Daum ... 02.11.2011. 12:29 #372841

broj poruka: 12806
Snimak sa staklom iphone-a je fake potpuni, jer možeš lako na youtube-u da nadješ šta se dešava kad ispustiš iphone na zemlju.

Primer: http://bit.ly/vgK3nX

Nešto što tako lako puca ne može da izdrži toliku tenziju... pitam se što su ugasili komentare na snimku...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

miki069 Puca 02.11.2011. 12:35 #372845

broj poruka: 1234
Ko picka: : http://bit.ly/vgK3nX

maxio kultivisi malo recnik.
izbegavaj ono pacov.
prvo je bilo kao debil ali nije meni.
sad mi direktno kazes da sam pacov.

Ja sam samo spomenu stado ovaca.
Ako si se ti prepoznao u njemu, tvoj problem.
Ne obracaj mi se licno jer ni ja to ne cinim.

https://www.bambimobil.blogspot.com

maxxio Re: ... 02.11.2011. 13:05 #372852

:: Staklo je kako god da okrenes, krt materijal (jonska veza), ako gledas njihovu jos dublju strukturu, ovo su ojacana stakla, kao sto tamo to pise, ali opet sta god ti tu napisao to kada ispadne ono 3 puta prsne, nije krt
Prsla je tebi glava i više nego 3 puta, ali od količine retardiranog anti-Apple đubreta koje iskopavaš po internet budžacima... :D
Da li si ti svestan da postoje stakla koja mogu da zaustave čak i metak kalibra .44?
Da li može da ti dopre do mozga da ovde ne pričamo o staklu od koga se prave obični prozori i pivske flaše, nego o AS staklu koje se ugrađuje u helikoptere i brze vozove?
Evo koliko je `krto` originalno iPhone AS staklo:
http://www.youtube.com/watch?v=OoT6VIxP-Y4

Uostalom, AS staklo je već uveliko standard na smartfonovima, tako da cut the crap. :)

:: Do krckanja, pa ne znam kako da ti kazem, da telefon koji je star ~2 god i ima plastike na sebi koliko hoces ne krcka nigde, a ispao je mnogo mnogo puta
Sve se plašim da ne pokazuje ni jedan od simptoma koji sam gore naveo...

:: Ja kuckam na Logitech G11, cisto ono informativno, koja se plastika gde koristi to stvarno ne znam, ali razlika u svojstvima nije neka ogromna
Videlo se da ne znaš, ali je neverovatno da misliš kako nije ogromna razlika između plastike koja se ugrađuje u karoseriju i plastike od koje se pravi poklopac za Hello Kitty telefončiće...

:: Izvini ali gde ti zivis, u USA ili u Srbiji, pa ti je toliko bitno da citas Daily Telegraph na iPad-u ? A sto se tice krivljenja kicme, ako kupis i fotelju od ~200 e mozes opusteno da se iskrivis, veruj mi imam iskustva ogromnog u celoj toj prici za kicmu, ne mogu da ti sirim pricu
Feed aplikacija ima ne zna im se broja, trenutno koristim News Feed... :)
Za kičmu - ne banalizuj, znaš jako dobro šta je gore napisano i zašto. :)

:: Plastika se koristi umesto drugih materijala, zbog mnogo razloga, zamisli metalnu tastaturu
Nema šta da zamišljaš, tu ti je Google Search... :)

:: Android - Ice Cream Sandwich za mobilni je optimizovan, dok je Honeycomb lose optimizovan za tablete
Loše optimizovan=neoptimizovan.

:: A automobilska industrija, pa automobil bi ti bio skuplji i tezi i samim tim trosio vise goriva, a plastika pokazuje jako solidna svojstva i moze solidno da zameni taj neki celik sta vec
Koliko para - toliko muzike, bilo uvek i biće. :)
maxxio Re: ... 02.11.2011. 13:06 #372854

Ma naravno, profi odrađen test opterećenja je fake, a snimak u kome par degena koji inače `slučajno` usput uvaljuju nekakva osiguranja za iPhone bacaju telefon čije stanje se ne vidi neposredno pre bacanja je `autentičan`, uz sve loše odglumljene uzvike `iznenađenja`... LOL

:: Snimak sa staklom iphone-a je fake potpuni, jer možeš lako na youtube-u da nadješ šta se dešava kad ispustiš iphone na zemlju
:: Primer: http://bit.ly/vgK3n
:: Nešto što toliko trpi tenziju ne može tako lako da pukne..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
maxxio Re: Re: ... 02.11.2011. 13:07 #372855

Kada padaju konstantne prozivke tipa ovce, snobovi i sl. i to od strane istih nekoliko pajsera, onda ćutiš, a kad se odgovori u istom stilu, eto odmah tebe da se guziš i glumiš drvenog advokata...
Uostalom, licemer koji je odavno napisao da je `tema sranje` iako redovno visi na istoj, očigledno ispunjava sve uslove za uvaženo mesto podguzne muve ove smešne grupice trolova obolele od hroničnog sindroma `kiselog grožđa`.

:: Ja upravo zamišljam i da znaš da mi se sviđa
:: A ti bi maxxio mogao malo manje da vređaš ljude, odmori i poij nešto, nemoj da si dete
:: :: Plastika se koristi umesto drugih materijala, zbog mnogo razloga, zamisli metalnu tastaturu
maxxio Re: Puca 02.11.2011. 13:07 #372856

Pu-pu daleko bilo, ja sam samo spomenuo pacove kao neverovatne životinje koje po solidarnosti i izdržljivosti neverovatno podsećaju na domaće preprodavce, jer oni isto tako opstaju u nemogućim okolnostima, a izuzetno su solidarni kada treba nabijati cene preko svake mere. :D
Ako si se ti prepoznao u tome, pa još i uvredio, tvoj problem.

:: Ko picka: : http://bit.ly/vgK3n
:: maxio kultivisi malo recnik.
:: izbegavaj ono pacov
:: prvo je bilo kao debil ali nije meni
:: sad mi direktno kazes da sam pacov
:: Ja sam samo spomenu stado ovaca
:: Ako si se ti prepoznao u njemu, tvoj problem
:: Ne obracaj mi se licno jer ni ja to ne cinim
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
maxxio ... 02.11.2011. 13:16 #372857

Evo još jednog testa. Ipak, neki mogu da pomisle kako je fake, jer nema klipana u bermudicama da se smeškaju i zajedno jauču po komandi:

http://www.youtube.com/watch?v=dgFRdrhwd7w&feature=related

Tristram Re: Re: Re: ... 02.11.2011. 13:41 #372862

broj poruka: 1872
Ne pravi se mutav, tema je sranje, postavljena je samo radi prepucavanja i žao mi je da se ljudi oko ovoga vređaju. Ne znam koliko godina imaš ali ovo što pišeš liči na klinca iz kraja kojem je deda upravo uvredio omiljenog transformersa. Pretpostavljam da ne bi imalo smisla da te zamolim da napustiš sve vidove internet komunikacije bar dok ti se hormoni ne uravnoteže?

:: Kada padaju konstantne prozivke tipa ovce, snobovi i sl. i to od strane istih nekoliko pajsera, onda ćutiš, a kad se odgovori u istom stilu, eto odmah tebe da se guziš i glumiš drvenog advokata..
:: Uostalom, licemer koji je odavno napisao da je `tema sranje` iako redovno visi na istoj, očigledno ispunjava sve uslove za uvaženo mesto podguzne muve ove smešne grupice trolova obolele od hroničnog sindroma `kiselog grožđa`.
:: :: Ja upravo zamišljam i da znaš da mi se sviđa
:: :: A ti bi maxxio mogao malo manje da vređaš ljude, odmori i poij nešto, nemoj da si dete
:: :: ::
:: :: :: Plastika se koristi umesto drugih materijala, zbog mnogo razloga, zamisli metalnu tastaturu
:: :: ::
imarkovic Re: ... 02.11.2011. 13:41 #372863

broj poruka: 19091
super su testovi, nema sta, toliki trud su ulozili, a i neznost... prokuvali telefon, pa sta, svaki telefon moze da se skuva, ali vazi sto moze posle da radi.. btw
http://www.youtube.com/watch?v=cpvF6YEWxHY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QEz_7HtHjdw

:: Evo još jednog testa. Ipak, neki mogu da pomisle kako je fake, jer nema klipana u bermudicama da se smeškaju i zajedno jauču po komandi
:: http://www.youtube.com/watch?v=dgFRdrhwd7w&feature=relate
Daum Re: Re: ... 02.11.2011. 14:40 #372881

Pa baš lepo ako je tebi profi test sa par dasaka i nečim što liči na prednju stranu iphone-a...

Nije ni onaj sa par klinaca neki profi test ali barem pokazuje šta se desi kad izleti iz ruke...

Činjenica je da na iphone-u staklo ide od ivice do ivice, i samim tim nema logike da će da preživi pad na bilo koji od uglova telefona. Već znam par slučajeva gde se lomilo to isto staklo zbog padanja na beton...

Ne vidim samo poentu rasprave?

Ukusi su različiti i kome to ne dolazi do glave prepucava se u ovakvim temama. Ja sam primera radi imao nedavno ispred sebe Iphone 4 i Galaxy SII. Imao sam zadovoljstvo da ih lepo i temeljno isprobam pre kupovine i nekoliko dana da se odlučim. Iako su mnogo zanimljivije aplikacije i igre na iphone-u na kraju sam se odlučio za Galaxy SII. Zašto? Zato što mi je glava pukla oko jailbreakovanja i zajebavanja sa iphone-om. Hteo sam sa 4.3.5 da ga spustim na 4.2.1 da bi imao jailbreak i u procesu zaboravio da moram da sačuvam SHSH za 4.3.5. I posle nekoliko dana zajebavanja, ljudi sa iphone srbija foruma su mi pomogli i podsetili me da ako nemam SHSH za 4.3.5 jedina opcija mi je bila update na 5.0 i tethered jailbreak.

Jednostavno, nemam živaca da se zajebavam oko svega toga i da robujem telefonu, plus činjenica da su mi oči ispadale od onog malog ekrana mi je bilo dovoljno da uzmem Galaxy SII koji ima mnogo veći ekran, mnogo prijatniji za gledanje sa Super AMOLED+ ekranom i Dual Core procesorom sa kojim lagano mogu da gledam 1080p youtube u browseru (što mi ne treba realno, ali pokazuje koliko je jak telefon). Bilo mi je čudno da se naviknem na veći ekran u odnosu na Galaxy S, ali posle par dana mi je normalna stvar postala, ponajviše što je izuzetno tanak telefon.

Flash podrška mi znači takodje što mi je još jedan razlog da ne uzmem iphone. Nije mi preko potrebna, ali desilo se par puta da moram brzo da pogledam neki sajt zbog telefona ili slično i flash podrška mi je značila.

Dakle, skratite priču više sa prepucavanjima ko je prodao koliko telefona i ko je koga zajebao. Koristite ono što vam odgovara i što vas čini srećnim, sve ostalo nije bitno.

:: Ma naravno, profi odrađen test opterećenja je fake, a snimak u kome par degena koji inače `slučajno` usput uvaljuju nekakva osiguranja za iPhone bacaju telefon čije stanje se ne vidi neposredno pre bacanja je `autentičan`, uz sve loše odglumljene uzvike `iznenađenja`... LO
:: :: Snimak sa staklom iphone-a je fake potpuni, jer možeš lako na youtube-u da nadješ šta se dešava kad ispustiš iphone na zemlju
:: :: Primer: http://bit.ly/vgK3n
:: :: Nešto što toliko trpi tenziju ne može tako lako da pukne..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
nemanja21 Re: ... 02.11.2011. 15:34 #372901

Šta kažeš Daume, prevazišao si trolovanje, spuštanje diskusije na lični nivo i prozivanje? Ako, svako greši, a ja te ovog puta u potpunosti podržavam.

Daum Re: Re: ... 02.11.2011. 15:48 #372903

Opet nepotrebno prozivanje, pa svi mogu da skoče na prvu stranu i vide ko je počeo sa prozivanjem i trolovanjem. Ja jednostavno nemam nameru da gubim vreme u ovakvim temama sa prepucavanjem.

Činjenično stanje je da svako ima svoj ukus, ali neki jednostavno ne dozvoljavaju drugima da imaju svoje mišljenje...

1000 ljudi, 1000 ćudi. 1000 žena, 2000 grudi :D

:: Šta kažeš Daume, prevazišao si trolovanje, spuštanje diskusije na lični nivo i prozivanje? Ako, svako greši, a ja te ovog puta u potpunosti podržavam
cele1988 Re: Re: Re: ... 02.11.2011. 16:00 #372906

broj poruka: 1424

:: Opet nepotrebno prozivanje, pa svi mogu da skoče na prvu stranu i vide ko je počeo sa prozivanjem i trolovanjem. Ja jednostavno nemam nameru da gubim vreme u ovakvim temama sa prepucavanjem
:: Činjenično stanje je da svako ima svoj ukus, ali neki jednostavno ne dozvoljavaju drugima da imaju svoje mišljenje..
:: 1000 ljudi, 1000 ćudi. 1000 žena, 2000 grudi :
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
:: :: Šta kažeš Daume, prevazišao si trolovanje, spuštanje diskusije na lični nivo i prozivanje? Ako, svako greši, a ja te ovog puta u potpunosti podržavam

XAXA ovo za grudi :) je vrh
nemanja21 Re: ... 02.11.2011. 16:07 #372909

Daleko od toga, žao mi je ako si me tako shvatio...
Ako nisi shvatio recenicom `voleo bih da vidim performanse decke`, zapravo aludirao na one koji su se pre toga koji dan busali u grudi kako su telefoni pod Androidom hardverski daleko napredniji, pa bih jelte voleo da vidim šta bi rekli posle rezultata koje je maxxio okačio.
Znači striktno u vezi sa temom, ne vidim nikakvo trolovanje, a kako si ti uspeo usput da se nadješ tu prozvanim ja zaista ne znam...

Daum Re: Re: ... 02.11.2011. 16:19 #372912

Nisam se pronašao prozvanim, ali video sam neku ironiju u tvom prethodnom postu. Ispade da sam ja crna ovca ovde.

Već kažem da nema poente presipati iz šupljeg u prazno, a gile i maxxio su to odradili pošteno na 5 strana, pa nema poente neke raspravljati se oko ove teme više...

Prvi post u celoj temi je već odmah počeo sa prozivanjem, a bezveze se raspravljamo...

:: Daleko od toga, žao mi je ako si me tako shvatio...
:: Ako nisi shvatio recenicom `voleo bih da vidim performanse decke`, zapravo aludirao na one koji su se pre toga koji dan busali u grudi kako su telefoni pod Androidom hardverski daleko napredniji, pa bih jelte voleo da vidim šta bi rekli posle rezultata koje je maxxio okačio.
:: Znači striktno u vezi sa temom, ne vidim nikakvo trolovanje, a kako si ti uspeo usput da se nadješ tu prozvanim ja zaista ne znam..
markopvict Oba telefona su vrh... 02.11.2011. 16:22 #372913

broj poruka: 4515
Dobar je i sensation...
Sve je stvar afiniteta...
Neko voli otpornu plastiku, neko voli aluminium (htc), a neko staklo. Svi imaju prednosti i mane. Ne moze se reci ni za jedan da je krs. To sto je ovde uglavnom ili sranje ili vrh...

▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄ 

STRANA 5 OD 9  
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647775.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs