Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Jos `dobrih` strana ulaska u EU
STRANA 5 OD 5
bomid Re: @gliga79 07.05.2013. 23:41 #491470

status: user
broj poruka: 1563
Druze, svi smo mi naravno da se krene napred ali ulazak u UE u ovom momentu i ovakve Srbije to sigurno nije. Drzave EU od nas nece kupiti nista a prodace nam sve. Za svaki proizvod u EU je registrovan na neku drzavu clanicu i postoje kvote za proizvodnju i distribuciju istog. Primera radi Slovenija je prosle godine morala da unisti kompletnu proizvodnju jedne sorte grozdja i vina zato sto je kvota za isto bila ispunjena u Francuskoj koja je to grozdje i vino registrovala na sebe. Znaci isekli su hektare i hektare pod vinovom lozom i prosuli hiljade litara vina sto je automatski dovelo do ogromnog gubitka. Jos ako se uzme da su proizvodjaci uglavnom dizali kredite da bi pokrenuli proizvodnju, onda vise ne treba nista da ti pricam. Dok mi budemo i ako budemo usli u EU nece postojati proizvod koji cemo moci da plasiramo cak ni one nase tradicionalne sljivu, malinu i sl.
Sto se tice zakona i tu je katastrofa. Znas li koliko stotina zakona su zuti izglasali i usvojili za 12 godina a ni jedan se ne primenjuje. Jendostavno mi smo drugi svet u odnosu na zemlje clanice EU, ne mislim naravno na ove skorasnje. Srbi su jedino slozni kada treba zakon da se izigra. Kod nas prvo mora da se promeni system i ljudi pa onda sve ostalo.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 5 OD 5
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647783.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs