Radeon 3xx serija nema rebrandova, sve nove kartice
STRANA 5 OD 6
Classy
Ljudi SLUSAJTE STA JE REKAO NEKI AMD FANBOY...
13.03.2015. 10:51
status: user broj poruka: 546
NAA BENCHMARK RS...O VEZI TITAN X....
Ispade da ce i dalje R9 295x2 ostati najbrza karta na trzistu ocekivao sam vise od ove karte na polju performansi, mislim da ce biti uzasan scenario na polju performace/price...
JADAN! R9-295X NAJBRZA KARTA...PA KAKO MOZE DA BUDE TO NAJBRZA KARTA KADA U NEKIM IGRICAMA ONDA ZNACI RADI POLA KARTE... XEXEXE... PA TO SU DVE KARTE BUDALO NA JEDNOJ PLOCI I ZATO U NEKIM IGRAMA OSIM REDOVNOG OPADANJA FPS NI NE RADE OBE NEGO IMAS R9-290X... JBT NJIH DA SLUSAS NI SA 100.000$ ZA PC TI BI UZEO NAJGORU OPCIJU. DOVELI BI TE DO NAJGORE KOMBINACIJE. ZBUNILI BI LJUDE TOTALNO. TITAN X ZNACI 60-65% UBRZANJE U ODNOSU NA PROSLU GENERACIJU ON MI MESA TU NEKE AMD DVOGLAVE I POLUTANE I PRED NVIDIA PRED SERIJE. ZABORAVITE NA GTX980 KAO PRETHODNIKA, TO JE SLABIJA KARTA ISTE GENERACIJE. STO NVIDIA OTIMA PARE ZA NJU KAO HIGH END TO JE PRICA ZA SEBE NJIMA SE VISE ISPLATI ALI SVAKO NORMALNO LJUDSKO BICE U NAJBRZOJ KUPOVINI I DA MENJA SVE CE IZABRATI JEDNU KARTU OD FERMIA, JEDNU OD KEPLERA, JEDNU OD MAXWELLA. PA NECE DA IZABERE SREDNJU PA DA KUPI JACU POSLE TOGA KADA MOZE ODMAH JACU. ZASTO BI UZIMAO GTX980, JER JE 5 MESECI NAJACA NA TRZISTU ZATO STO NEMA AMD, PA NE TO CE DA UZME NEKO KO KUPUJE SREDNJU KLASU, VISA KLASA CE DA SKACE SA TITAN NA TITAN I KOLIKO JE POBOLJSANJE TO... ALI NJIMA JE MALO. NJIMA JE MALO IAKO AMD NE MOZE DA SASTAVI 980 U 300W JOS UVEK. NEKO IZBACUJE CIPOVE NA DVE GODINE A NEKO NA 10 MESECI ALI TO TE NE TERA DA PRILIKOM KUPOVINE AUTOMOBILA POTROSIS KES NA MINI AUTO PA POSLE GA ZAMENIS ZA GODINU DANA VECI, SEM AKO SI POGRESIO PRILIKOM IZBORA, ALI SA NAMEROM TO BUDALA JEDINO MOZE. ON NIJE REKAO TO JE TOLIKO DOBRA KARTA DA RADI SKORO KAO DVE AMD NAJACE. NEGO JE REKAO DA SU TA DVA CIPA JEDNA KARTA. NEKO GLEDA JACINU GRAFICKOG CIPA I TAKO SMO SVI ODUVEK GLEDALI, DOK AMD NIJE TOLIKO POCEO DA ZAOSTAJE PA SADA ONI MORAJU DA GLEDAJU DVE KAO JEDNA, SA SVE ONIM CREVIMA DA NE IZGORI. 780W PEAK vs 250W PEAK. TI AMDovi fanovi nisu normalni vise. Kao da poredis raketu sa jednim motorom koja trosi 250 litara goriva a ide samo 10% sporije od rakete na 2 motora koja trosi 780 litara i COVEK JE RAZOCARAN PERFORMANSAMA OVE PRVE.
Sa `vodjama`...to se drugacije radi. Usput, narod mora da shvati da nismo mi njihove sluge, nego oni nase. Ta svest mora da se promeni. Nego, od raznih vladara kroz istoriju, uvaljeno je u glavu, najvecem postotku ljudi, generacijski, da su ljudi sluge njihove, a ne obratno. Ocigledno da je vremenom ta funkcija ostala upisana u DNK kodu. Salu na stranu, u svakom slucaju, narodu se servira isti trip, vezano za `ko je kome vladar`.
Ubijanjem neces nista resiti, sve dok sablonska ideologija postoji. Ubijes ovog i onog, opet ce se vremenom pojaviti neko ko sam sebe ili neko istog isprogramira da su takve ideologije pravedne i istina i da je to nacin da se sredi ljudski rod. Fazon je iskoreniti ideologiju ili jednostavno nauciti druge zasto je pogresna. Zato dan danas imamo ideopoklonike nacizma, navijaci (huligani), rednecks and their guns....itd. Naravno, postoje idologije koje su napravljene, da bi ljudi imali raj na zemlji, ali niko nece to da prihvati.
Edukacija je najvaznija. Iz toga proistice sve sto se dogadja.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: :: meni se cini da je upravo TO sto si napisao razlog sto nam ovak :: dobro ide poslednjih 25 godina,a posebno zadnjih 10 i da nas u :: logor stave isto bi nastavili razmisljati na sta nase vodje i racunaj :: :: :: I ja bih pobio mnoge ljude, ali u jednom trenutku zivota shvatis da, taaaakooo me boli K za druge ljude, jer mislim na sebe i najblize. To sto drugi rade, to je njihov problem sto se ponasaju tako. Not mine :: :: :: :: ____________________________ :: :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: :: :: ::
Kad jednu turu posaljes u vecna lovista ova sledeca ce dobro da razmisli da li ce isto tako da radi i rizikuje da se i njima dogodi isto. Bas zbog naseg `gledam sebe i ne radim nista` i jeste tako kako je.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Cak i ove ili bilo koje da posaljes u `vecna lovista`, opet dolazi neko drugi. Kako god to uradio. Nije problem da li ce se bojati ili ne, nego sto je prica dublja. Ovu zemlju ne kontrolise vise iko od postavljenih ili onih koji ce biti, kontrolisu je druge drzave kroz njih. Posebno USA i ogranci u obilku kompanija, kao sto je MMF. Ova drzava je odavno prodata.
Pravilnije, da bi u ovoj drzavi bilo sta bilo normalno, morao bi da menjas ceo svet. Da svi ljudi na planeti shvate da su im vodje sluge, a ne obratno. To sam vec naveo. Ali, kada je 80 odsto covecanstva sa ispranim mozgom...jbg. I to se namerno radi.
Npr. nekada, u nasim skolama si morao da znas sve drzave, sve glavne gradove, sve reke, sve planine i vence...i jos gomilu stvari u geografiji. Kod Amera, u drzavnim skolama, ne znaju izmedju koja 2 okeana se nalaze. Belgija im je grad u Francuskoj...??? Drzava u kojoj ti dozvoljavaju da imas Sajentologiju, kao crkvu. Primera radi. Drzava u kojoj ti kazu, radi ti sta hoces, sve dok pravis milione i milione, a nama trpas u budzet kroz porez. Te i time, drzava koja je prakticno idolizovala novcanicu zvanu Dolar. Pa cak toliko, da je nametnula na trzistu kao glavnu valutu transakcije ne berzi. Bez pitanja i odgovora.
I ono najglavnije, niko ne sme da joj se suprotstavi, pa cak i EU. Osim Rusije, posto ona ima svoju pricu. Mesa se u tudje konflikte, pravi konflikte zarad profita i ubice te na mestu, ako joj se ne povinujes.
Ako mislis da si ti na listi da ubijes `politicare`, tesko da ce se to dogoditi. Oni su vec obelezeni...odavno.
Zato, misli na sebe, misli na bliznje, zaradi debele pare i uzivaj u zivotu. Ako se nesto desi, ova planeta ce sve da nas smozdi.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
R9 295x2 je jedna karta, na jednom PCB, brža i jeftinija od Titan Z karte, umetnost jedna upakovana u kofer , sa vodenim hlađenjem... samo ubodeš i voziš. I da, zvanično i dalje najbrža karta. Par ekselans. No comment. Ti pljuješ ovde neke AMD fanbojeve, a ne gledaš istini u oči. Nisu AMD fanbojevi krivi što AMD ima najbržu kartu. Iskrivlješ istinu, porediš babe i žabe. Ne branim AMD, ali ga ni ne napadam. Hoćeš da budeš hard core gamer, a ovamo ti je bitno da ti potrošnja bude kao na nekoj tinjalici, na primer, za bojler... Ma dajjjjj..............
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Jedino me je razocarao Pitcairn u 370. 370 i 370x su trebali da stave Tongu. Ovo ostalo mi nije interesantno uopste jer su budget grafike, i ne isplate se svakako. Cinjenica da 370x/380/380x/390 nisu pomenuli je obecavajuca.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Pa 390 svakako je nabudzeni novi chip. Za 380 vec ne znam. Vidis da odugovlace mnogo. Njima se taj nizi segment bolje prodavao a tu su pobacali rebrend. Ne znam koja im je logika da podignu marketshare?!
Ni najblazu ideju nemam kako planiraju da dignu market share. I zasto za ime svega nisu odavno vec izbacili taj rebrand, ako vec sve rebranduju...
Izgleda ce 380 biti oslabljeni chip koji ce ici na 390.
Zapravo sad sam malo pogledao. Ova vest je potekla od random Anandtech forum membera koji je uzeo da prcka po driveru, a vec su neki naglasili da je napravio greske. Tako da uopste nije iskljuceno da ne bude ovako.
Da nije to onaj Rendom Member što se ovde žali da referentni 290X i redovno nešto laže, pa kad ga uhvate u laži, on se pravi lud?
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Tim bolje ako ovo nije istina ali poznavajuci ih moze vrlo lako da se desi da jeste. Svakako bi bilo bolje da izadju sa necim novim jer ne samo da ce sebe pokopati vec ce to uticati na celo trziste i doprinice jos gorem disbalansu plus doci ce do masovne histerije svih AMD sektasa i to ce da pogorsa jos gore njihovo vec naceto dusevno zdravlje.
A poznavajuci tebe, pre ce biti da je napumpana poluistina ili cista laz. Covek ide po forumima i kopa gluposti koje postuje svaka budala diljem sirokog i velikog sveta i repostuje ih ovde sa maximalnom dozom senzacionalizma. Svako drugi bi bio razapet ovde kad bi postovao gluposti koje random likovi postuju po forumima ali ovom botu se i dalje prasta...I prasta. :)
:: Tim bolje ako ovo nije istina ali poznavajuci ih moze vrlo lako da se desi da jeste
vladats, 19.03.2015. 17:10 #587801: `Skaja cenim i postujem od uvek.Smatram da je dosta dao veliki doprinos ovoj zajednici.`
ili ne pokopace Kitana :D a za ostalo nije ni bitno svakako u ostalim segmentima dominiraju, sto se tice zarade njima je dovoljno da su prodali 20M chipova za konzole dosta im do nizeg nm procesa i nove arhitekture sa GCN arhitekturom pokazali su sta mogu i znaju cista dominacija!!! DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
A jesi li utvrdio koji lek da pocnes da pijes da bi prestao da pravis duplirane naloge, kao sto te je Dasicksystem provalio i izneo dokaze na drugoj temi? (svaka cast Dasick) Na stranu to sto je i admin (Misa) konstatovao da 80% svadja i zle krvi ovde zapocinjes ti.
vladats, 19.03.2015. 17:10 #587801: `Skaja cenim i postujem od uvek.Smatram da je dosta dao veliki doprinos ovoj zajednici.`
:: Ukoliko se ispostavi kao tacna, lele. Apoteke ce da profitiraju na antipsihoticima :
According to Kitguru, AMD had planned to rebrand a number of their older cards and repurpose them for their 300 series. This is a normal method for those outfits who want to clear overstock of chips from channels, repurposing them, with a few extra features for a new line of cards.
AMD would be making the R9 290X the new R9 380X and the R9 285 the new R9 370, and so on and so forth. However the rumour mill suggests that AMD’s changed its mind, apparently – and every single cards in the new 300 series will be a new one. Higher ups at AMD have apparently demanded that the company launch with a full new solution, rather than a brand new high end card and a re-appropriated middle end.
Ovo je istina: da niko jos ne zna kako ce biti. Znaci, `visi kadar` u AMDu zahteva da kompanija lansira nova resenja. (a i to je glasina). Na kraju - videcemo.
nije sajku dobro od kad je izasla GTX970 sa 3,5Gb od 4 on je od tada poceo da uzima 3.5 od 4 tablete koliko mi je propisano i sad tu nastaje problem. hahhahah DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
Pa da, zapravo AMD se i bazira na presipanju iz supljeg u prazno. Kljucna rec je supalj kao i ovi sektasi koji imaju napad besnila :)
@Solaja
Posto sam video da imas onako lepo mesto za opustanje, postoji li mogucnost da okrenemo jedno prase kad AMD odapne? Ekipa ce da se skupi, to je najmanji problem. Ponecemo i Armun`ku i to onu zelenu od Dr. Flomastera posto njemu nece ni trebati jer ce verovatno dobiti infarkt :)
Upravo tako, osim kad rebrend radi nvidija: onda je to `evolucija, samo ne vidljiva svakome, nego samo pravi poznavaocima` :) Kao na primer GTX670 u GTX760 :)
Jel pod `ekipa` podrazumevas sve tvoje duplirane naloge, ili su to stvarni ljudi od krvi i mesa? :)
:: Posto sam video da imas onako lepo mesto za opustanje, postoji li mogucnost da okrenemo jedno prase kad AMD odapne? Ekipa ce da se skupi, to je najmanji problem
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647684. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.