Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Post your auto-Portrait
STRANA 28 OD 31  
SkyFire OCz 07.12.2012. 23:27 #460152

status: user
broj poruka: 18472
Na tvojoj prvoj slici,imao sam za nijansu losije trbusnjake na 92KG/181cm :)
Od tad nisam postigao bolji rezultat,bilo pre 2 godine jer sam lencuga :D
Sad imam masno i treba da skidam..
Apropo genetike,hm..Delimicno si u pravu.Ali..Zavisi od organizma ,ja znam drugara koji pije,pusi ,drozira se (salim se za ovo) ,jede masno,ne spava,izlazi ..Zivi punim plucima i opet ode i istrci 20km a telo mu nikad bukvalno nikad ne gubi formu jer je ceo zivot bio takav kao zilet isecen ali ima i mase,nije mrsav.

Naravno da se bez muke ne postize rezultat ali genetika je jedna velika oskocna daska!

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 07.12.2012. 23:31 #460155

broj poruka: 2900
Imam i ja drugara 193cm, 78kg, ravan je bukvalno ali ribe misle da ima misice jer ima trbusnjake. Jede sve zivo i ostaje tako stalno na bukvalno 6-7%, vezba povremeno na sipkama i to je to. No i on moze da se ugoji kada bi vise jeo, ima brzi metoblizam - jeste, ali to nista drugo ne znaci no da njegovo telo koristi vise energije od vecine drugih.

Svako moze, bez izuzetaka, za nekog je lakse za nekog teze. Ali ko hoce i ume moze da se spusti tako nisko i genetika ga tu nece sprecavati. Genetika moze samo da se spreci u misicnoj masi i diktira ti oblik, %BF je do tebe samog.

philaemos +1 OCz 07.12.2012. 23:35 #460159

broj poruka: 2743
Po meni je to bolji izgled nego Svarceneger fazon.
Evo mene 2009/2010. godine, 5 meseci nakon pocetka treniranja (pre toga nista u zivotu nisam trenirao):
http://tinyurl.com/cmw6o8l

Trenirao sam jos 11 meseci nakon toga, ali jbg, nisam se slikao ni jednom.
Sada nema nista, masa se istopila, misici se osusili...

SkyFire ... 07.12.2012. 23:36 #460160

Jos jedna bitna stvar za izgled tj formu..
Opet vezano za genetiku..To je vrsta misica..Vretenasti ili stvrdlasti..
Oni koji su genetski sa vretenastim misicima njima je predodredjeno da imaju definiciju i malo teze je dobiti masu.
Oni sa stvrdlastim misicima su predodredjeni za masu a manje za definiciju..Postoji i mesavina,meni licno najzanimljivije posto tip misica donosi i svoje karakteristike ne samo izgled.E tu je dobar odnos,imas osnovu da se lepo nadogradis po ukusu..

To je to Emose,ja to vise volim mada ti vuces jos na eleganciju ja sam ipak malo grublje nastrojen :)
Ni ja ne volim one balvane,ruzno je!

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

OCz re 07.12.2012. 23:39 #460163

lol odakle ti to? Sta je to uopste, odakle vadis te stvari?

Ne verujem u te stvari, kao sto ne verujem ni da bukvalno postoje ektomorfi, endomorfi i mesomorfi. To su samo nazivi koje ljudi dodeljuju ljudima na osnovi njihovog metabolizma. A to da ce mesomorf bolje da napreduje, ektomorf sporije itd. u to ne verujem uopste.

Svako moze da ima i definiciju i masu (da bude na vecem procentu BF, to je ono sto ljudi zovu `masa`, druga je stvar misicna masa). Metabolizam ti je takav kakav je, nauci da poznajes sebe i mocices i jedno i drugo

@philaemos

Jbg, ono sto kazu `if you don`t use it, you gonna lose it`. Mnogo je vremena potrebno da se postigne neka veca misicna masa, a i moras da odrzavas koliko toliko da je ne bi izgubio.
SkyFire ... 07.12.2012. 23:45 #460166

Odakle mi?
Iz zivota..Veorvao,ne verovao..Tako se pokazalo..
Isto kao sto je vretenasti misic izdrzljiviji od stvrdlastog a stvrdlasti opet imas vise eksplozivne snage..
Zasto su trkaci onako gradjeni ,svi u vretenastim misicima..
No nije ni bitno..

P.S.Zanimljiva je poslednja recenica..
Za tvoje mnogo ja postignem jako brzo ali zato se za definiciju mucim kao isus!

philaemos ... 07.12.2012. 23:46 #460167

@OCz
Ja sam isao u teretanu vise da bih imao dobru fizicku kondiciju i de ne budem debeo i truntav.
I stvarno sam se daleko bolje osecao nego sada. Bolje sam spavao, imao vise elana,...
Ako naglo prekines sa odrzavanjem tela, bolje da ni ne pocinjes.
Definitivno sedenje na poslu, u kolima i kod kuce degradira coveka, i mentalno i fizicki.

@Sky
Ti bre imas 2 metra i 200 kila, kao 3x Philaemos, logicno je da budes `grublje nastrojen`

SkyFire ... 07.12.2012. 23:48 #460168

Cuti,sad gledam neke slike,98KG,ogromna masa,ruke mi stoje ko balvani haha!

Nisam sad takav,gledam da nadjem neki kompromis do 90kg pa sta postignem,moze i malo ispod..

OCz re 07.12.2012. 23:48 #460169

Ne znam, kazem ti, ne verujem u te stvari. Svakako da se najvise razlikujemo po metabolizmu, i neko je jednostavno krupnije neko sitnije gradje. Cudo je genetika, ali zaista ti tvrdim 100% da svako moze da bude `mrsav` kako bi mu se misici najbolje videli. Najveci je problem ovo drustvo i svet u kome zivimo gde je visoko kaloricna hrana na svakom cosku, ljudi jedu i kada nisu gladni, alkohol je bogat kalorijama (1g alkohola = 7cal) ...nije tesko ugojiti se pogotovo uz slabiju aktivnost :(

SkyFire ... 07.12.2012. 23:51 #460171

Mrsav moze,to se najlakse odradi,mislim zavisi koji put izaberes tj na sta se misli.
Ali biti u masi i ne moze.Pa da je tako danas bi svi bili pro Body builderi a nebi postojao ni jedan preparat a da ne pominjem steroide..
Neko ima takvu gradju/metabolizam da su mu suplimenti jednostavno neophodni da dodje do rezultata.
Ne valja ni previse brz a ni spor,neka sredina je dobra,ok i brz metabolizam pomaze ali imas i one hyper,kroz njih sve prodje,spale sve !
Ja sam ovo prosao na primerima kroz zivot..Smatram da ne gresim..

philaemos ... 08.12.2012. 00:03 #460174

Na stranu sve o cemu pricate, navescu samo par primera onoga sto sam video u teretani (kao laik):
- Dosta ljudi pije sve i svasta i ne izgledaju nikako - da li je problem u metabolizmu ili u njihovom treningu, nemam pojma.
- Ogromna misicna masa nema sanse da se nabaci i izdefinise bez pomocnih sredstava, tj Svarceneger fazon.
- Gradju kao OCz moze vecina ljudi da ima, ali mora dosta da se radi i odrzava takvo stanje. Po meni je to neka idealna gradja, sve preko toga je preterano, ali zavisi ko sta voli i sta mu izgleda lepo.

SkyFire ... 08.12.2012. 00:13 #460177

Emose,tako je sve zavisi od toga sta zelis da postignes,koji ti je cilj..
OCz ima vise gradju koja naginje onoj suvoj definiciji,zilet forma,skoro,a meni je to nekako previse iseceno,deluje nekako skiny..Mada ne mogu sa njegove slike da provalim do kraja,mozda i gresim..

Sa tvoje slike vec mogu,ti imas upravo taj odnos malo masa,malo def ..

Sto se tice likova,naravno,ima i onog sto sam vec naveo a ima i toga da vecina ne radi pravilno vezbe pa ne moze da pogodi misic :)

OCz re 08.12.2012. 00:17 #460179

philaemos +1

Mnogi uzimaju razne suplemente, ali su to opet suplementi, ne cine cuda. Ishrana, trening i odmor su glave stvari a vecina ih skroz zanemaruje i ne zna o tome previse + potrebno je i biti konstantan da bi se dobilo nesto.

Velika misicna masa + definicija, teza je malo prica. Zavisi kolika misicna masa, ali moze dosta da se postigne i prirodno.

Moju gradju svakako moze skoro svako da ima. Nemam ja neku misicnu masu, ja treniram AKTIVNO tek 1.5god. pre toga sve nesto po malo. Prvih 6-7 meseci sam samo radio na sipakama, pa sada po malo i bodybuilding i powerlifting u zadnje vreme. Imam ja jos dosta tu da napredujem. Uglavnom na oko je lepo sve gde ima neke misicne mase a procenat masti je nizak. Svarceneger izgled prirodno niko ni ne moze da postigne tako da to nije nista za brigu

SkyFire ... 08.12.2012. 00:21 #460180

@Ocz

Poradi malo na izgledu sto se tice proporcije..Fali ti dosta na ramenima zato sto ti rameni kostur uzan fabricki
dok su ti opet grudi siroke i pune a ruke tanke..
Nije stvar raditi i napredovati u globalu vec se posvetiti misicnim partijama koje su u zaostatku..

OCz re 08.12.2012. 00:24 #460182

Ruke mi najsporije rastu, tako je kako je, treba im vise vremena. Grudi i ledja mi solidno rastu. Trapezijuse sam imao i bez vezbanja, pogledala me genetika tu.

Trenutno radim powerlifting trening. Samo bench, cucanj, mrtva dizanja, presa preko glave (za ramena, overhead press na eng) i ubacim tu T-sipku ili `barbell row`. Ne znam koji je nas naziv za to. Radim gajbi sve, imam preko 150kg tegova, sipke, bucice, propadanja, zgibove, stalak za cucanj, kosi, ravni bench ..

Radio sam 3-4 meseca i `BB split` i trening sa po 3 serije u vezbi, 8-12 ponavljanja itd. Bolji mi je napredak u powerlifting-u gde radim do 3 ili 5 ponavljanja sa vecom tezinom i ponekad i 1RM.
SkyFire Rekoh ja.. 08.12.2012. 00:30 #460184

A sto ti ruke sporije rastu? :)
Vidis kod mene je obrnuto,ruke planu kao nista..
Radio ne radio obim mi varira od 44-45 na hladno..Kad sam u treningu (i to izbegavam da forsiram tj radim vezve za ruke)
imam jedno 46 cm takodje na hladno ali to izgleda brutalno,nije ona napumpana masa bez obilka vec se lepo nazire i definicija,vaskularnost..

Tebi sporije rastu upravo iz razloga koji sam naveo..
Isti problem bi trebao da imas i sa butinama,mislim teze da nabacis masu mada opet i ne mora da znaci..
Ruke su uvek kriticnije kod onih koji imaju vretenaste misice..Manekenski sindrom.

OCz re 08.12.2012. 00:36 #460186

Ne znam, jednostavno je tako. Mogu da ih arcim koliko ocu, sporije rastu. Kao sto rekoh, grudi i ledja mi idu OK. Noge nisam radio kada sam radio samo na sipkama, tako da tu imam manje staza, ali evo, napreduju cini mi se, a u snazi definitivno napreduju. Znam neke ljude kojima ruke brzo porastu ili imaju velike, a grudi skoro nista. Dal je kod njih tako da im grudi sporije napreduju, ili ne znaju da rade bench pravilno pa im sve ode u triceps i ramena - ne znam

markopvict sad nadjoh sliku kad sam bio dete, 8. razred... 08.12.2012. 00:37 #460187

broj poruka: 4515
aktivno se bavio sportom... bio mali fat procenat i mogao sam 70 sklekova u seriji :)
http://www.dodaj.rs/?R/111/3MPDXNPZ/.jpg

Slikano sa SE k700i...

Sada mas, ali ispod ostao misic :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 08.12.2012. 00:39 #460189

U pa odlicnu si tu bazu imao, ako ti je i ostalo nesto misicne mase od toga i dalje si na konju ako se vratis treningu

SkyFire ... 08.12.2012. 00:39 #460190

Hehe.Dotakli smo se dobre i zanimljive teme..
Ima svega po malo OCz..Ono najbitnije znas i sam a misicna partija koja ti je slabija mora i da se vise forsira.
Veca tezina,vise vezbi,cesce ponavljanje..Ako ruke recimo radis jednom sedmicno ne racunaj na napredak..Radi 2 pa cak i 3 puta da bi ostvario produktivnost!

OCz re 08.12.2012. 00:41 #460191

Radio sam i po 2-3 puta :)

Jos uvek nisam kod sebe provalio na sta najbolje reaguju. Rasle su mi rekao bih najbolje uz propadanja i sklekove, ali sada sklekove retko kada radim posto su mi prelaki (nekad ih supersetujem uz bench), a propadanja mi trenutno nisu u planu rada. A inace mogu da radim ponavljanja u serijama sa 35-40kg na ledjima, propadanja i sklekove sam stalno radio 6-7 meseci i tu sam dosta jak i izdrzljiv.

A ove izolativne vezbe za ticeps i biceps me uopste ne rade. Za 3 meseca nista ..
SkyFire ... 08.12.2012. 00:47 #460193

E bravo,dobro je,lako mi je da pricam sa tobom kapiras sve..
Svako telo,misic reaguje drugacije.Cak i kad radis vezbe pravilno ne znaci da ce misic da napreduje.
Jednostavno mu mozda ne odgovaraju ti uglovi ,trazi nesto spcificnije..
Borba sa izolovanjem misicne partije..
Moraces da se posvetis malo tome i da istrazujes kako na sebi tako da gledas sta ljudi sve rade tj koje vezbe pa da probas kako ti reagujes..

Propadanje i sklokovi odlazi na grudi..To treba sto manje da radis jer ces imati disproporciju.
Sacekaj malo da ruke/ramena stignu ostali deo tela..
Ne treba forsirati nesto u cemu si dobar.Znam ja kako je to,lepo se osecas ,imas snage,ide ti..
Ipak malo kocnica ..

OCz re 08.12.2012. 00:52 #460195

Ma kapiramo se

Kazem ti, sada sam se malo prebacio na powerlifting i planiram tako do leta (tipa do maja) pa cu onda malo u deficit da povratim cuts for the sluts pa cu dalje videti.

Hocu da dobijem malo vise na snazi a siguran sam da cu i u gradji napredovati, jaci misic mora da bude i nesto veci. Jesta da je snaga i veliki deo CNS-a itd. Ali opet ako pogledas powerliftere (pogotovo one koji nisu debeli) videces da su ogromni. Zaboravio sam mu ime ..ovaj je prvi na pomisli kada nekoga zanima kako izgleda powerlifter koji nije debeo:

http://www.t-nation.com/img/photos/05-134-training/image004.jpg

Uglavnom videcu kako mi to lezi i kako mi se cini napredak. Ako mi se dopadne, ostacu jos malo u tome. A ako ne ili sta god, vraticu se opet malo na BB split i trening. Nema dileme da je sve do eksperimentisanja i toga da provalis sta tebi najbolje lezi i sta ti daje najbolje rezultate.
philaemos ... 08.12.2012. 01:01 #460197

@markopvict - objasnio sve jos u 8. razredu

@Sky
Kada su graficke u pitanju, tu se ne slazemo, ali ovo sto pricas je uglavnom tako

@OCz
Sto kaze Sky, kada radis propadanja, radis grudi i ramena, u zavisnosti kako radis vezbu.
Sklekove kada radis, opet zavisi koje tacno, ali slabo ide u ruke.
Ako imas sve potrebne tegove mozes lepo da odradis ruke.
Meni je instruktor u teretani pokazivao, imas gomilu vezbi, samo treba da iskalkulises sta i kako.
Takodje mnogo ljudi u teretani radi ceo trening, recimo ruke i jos nesto. Znaci posvetis 45-60 minuta vremena rukama, ako zelis da povecas napredak.

OCz re 08.12.2012. 01:18 #460202

Imam ja kod sebe sve osnovno, mogu da radim dosta vezbi za ruke. Propadanja su itekako teska na tricepsu ako se stoji uspravno, kada se naginje napred onda se grudi jos vise aktiviraju, ali je koriscenje tricepsa neizbezno. Sklekovi su ista prica, a uski sklekovi po mom misljenju najvise i prebacuju tezinu na triceps. Svakako da se tu triceps koristi, kao sto se koristi tokom bench-a (pa cak i biceps se koristi za stabilizaciju, kao i latovi na ledjima). Sve te vezbe koje koriste vise grupa misica i na kojima moze da se korisi veca kilaza su odlicne za hipertrofiju/stimulaciju rasta. Ona moja treca slika je tik nakon sto sam prestao sa sipkama (znaci samo zgibovi, propadanja i skelkovi kao glavne vezbe i maltene jedine).

STRANA 28 OD 31  
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs