E ljudi ovo me gadno muci...Dobio sam posao u E.Gvineji e sad me brine to sto nisam sluzio vojsku(Nisu me zvali na regrutaciju,preglede ili bilo sta drugo,nisam preseljenik zivim gde sam rodjen)imam 20god i nikad nisam krivicno gonjen,da li cu da imam problema na aerodromu ako neko ima iskustva nek da neku informaciju!....POZDRAV
Covece ja sam (doduse jako davno) dobio poziv za vojsku u Martu a otisao u inostranstvo karjem februara, dobro vratio sam se ali nebitno. Kad ti stigne poziv za vojsku roditelji lepo odu u ono sto se nekad zvala vojska (sad je to parazit koji nicemu ne sluzi) i razumno objasne razloge zasto ne mozes da se odazoves pozivu za sluzenje.
Moj ti je savet da gledas da ides sa posla na posao i da vojsku uopste ni ne sluzis, pogotovu sto je od 2011 planirana totalna profesionalizacija nema regruta.
Skupština RS je u novembru izglasala novi Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, možeš ga free skinuti u .doc ili pdf formatu i pogledaj najnovije što te interesuje. Obrati samo pažnju jer mešano u članovima imaš za vojne obveznike, regrute i one koji nikako nisu služili vojni rok, da ne skontaš nešto krivo. Ukrako, sve je liberalnije nego pre, pazi se na ljude koji rade napolju, imaju firme, bave se sportom (ma i sad se pazilo ali krivudajući propise). Inače, svi imaju obaveze prema vojnim odsecima (TO NIJE VOJSKA, nego organ ministarstva odbrane tj. deo Vlade Srbije...) čak i oni koji su služili civilno, jer su po novom predviđene neke kerefeke sa civilnom zaštitom.... sve imaš tu. Pošto nisi regrutovan, nisi ni regrut... i lakše ćeš od VOd dobiti papir... ali neka se neko još javi da li u tim škakljivim godinama ljudi imaju problema na grani. Tog iskustva nemam...
Ako se dobro sećam, vojsku možeš da služiš do 35 godine.
A ako im budeš zatrebao, doći će oni po tebe, kući, ali će prethodno stići bar 7 šarenih poziva i mogućnosti za molbe, žalbe, objašnjenja, kao i bar 2 poziva na fiksni.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647737. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.