Sad sam vec uzjeban....!!! Svaka susa na netu kaci ``orginalni recep za burek``` a veze sa mozgom nemaju.
Dakle dali medju nama ima neki pekar ili neko ko zna nekog ko drzi pekaru?,pa da mi ilegalno prosvercuje recept za pravi pekarski burek(za testo i za meso).
U napred zahvalan
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Nema tu nekog recepta. Bitno je kako razvijaš kore, i smesa. Uglavnom ide luk, biber meso i so. E sad u kom odnosu i koje meso tu imaš hiljade varijacija...tako da odaberi onu koja ti se najviše sviđa... support normality
Rekao bih da nisi,prvo za testo ti treba u bruc tacan odnos soli i brasna(prim. 1kg brasna i 40gr soli),pa onda imas jos hiljadu varijacija.Ja sam par puta uspeo da napravim tako da mi bude lisnat,medjutim u vecini slucajeva se slepi.Sto se mesa tice nisam daleko od pekarskog ukusa,medjutim nije to to,kao da jos nesto fali.
Kao sto rekoh,svi mozemo da zbrljamo burek,medjutim samo pekar moze da nam otkrije tacan recept za pravi burek.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
gledao sam pekara 100x kad je pravio burek ...(dok cekam vruc hleb) ... svaki put kad razvuce testo dobro ga izmaze sa mascu ( da se nezalepe lejeri) .. pa kad nabaca mesa npr .. baci i pola shake masti ... svako presavijanje testa propraceno je sa masnom shakom ...
Kao geek sa pc foruma, mogu samo da ti rečem, da je photoshop dobar program za rad sa lejerima, pa bi mogao i za burek, samo nakrkaj što više tih lejera.... jel`-.- a, za tu mas`, paaaaa, burek su nam doneli Turci muslimani, i, dotični se gnušaju masti i krmetine... koriste nešto drugo, tako da to sa maščetinom ne znam kako da komentarišem... osim kao empiriju koja ebe teoriju.
... ja sam tako našao najbliži recept za bosanski ćevap u somunu..... tu je negde, ali nije to - to... dobro, nisam imao strpljenja da kiselim smesu jedan dan već sam prožderao sve nakon sat-dva na roštilju.. ali, svejedno mislim da ne mogu da stignem u kućnoj radinosti mahere sa Baš-čaršije i drugu ligu iz Mostara i Banja-Luke... tako, ako očekuješ da će neko da ti izrecituje jedinu tajnu u životu na osnovu koje zarađuje za, također jedini, život: si se zayebnul my friend.
...i tako dodjemo do tuzne istine: `dajte mi jednu mast sa burekom...`
@ishmerish: ko zna kakva je posta u kuvara i kakvi su postari kuvari.:) mail je posta, ono sto tebi treba su male cooks.:)
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
:: :: :: :: mast .. u ogromnim kolicinama .. :: :: gledao sam pekara 100x kad je pravio burek ...(dok cekam vruc hleb) ... svaki put kad razvuce testo dobro ga izmaze sa mascu ( da se nezalepe lejeri) .. pa kad nabaca mesa npr .. baci i pola shake masti ... svako presavijanje testa propraceno je sa masnom shakom .. :: :: a i u samo testo stavljaju mast ..
Matori kad se narakijam i srpski mesam,a kamoli anglosaksonski
Tnx 4 correction.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: ...i tako dodjemo do tuzne istine: `dajte mi jednu mast sa burekom...` :: :: @ishmerish: ko zna kakva je posta u kuvara i kakvi su postari kuvari.:) mail je posta, ono sto tebi treba su male cooks.: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui :: :: :: :: :: :: :: :: :: mast .. u ogromnim kolicinama .. :: :: :: :: gledao sam pekara 100x kad je pravio burek ...(dok cekam vruc hleb) ... svaki put kad razvuce testo dobro ga izmaze sa mascu ( da se nezalepe lejeri) .. pa kad nabaca mesa npr .. baci i pola shake masti ... svako presavijanje testa propraceno je sa masnom shakom .. :: :: :: :: a i u samo testo stavljaju mast ..
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647739. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.