Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
PC Berza Caffe
Solarna energija
STRANA 1 OD 1
KalifNS Solarna energija 26.09.2010. 15:16 T29696

status: user
broj poruka: 1017
Da li neko ima ikustva sa primenom solarne energije u domaćinstvu?

Cena ploča je relativno pristupačna pa me interesuje šta je sve još od opreme potrebno?

Da li je moguće višak struje isporučiti EPSu i pod kojim uslovima?

Kako se vrši povezivanje ploča na postojeću meržu tj. da li je i kako moguće da se uredjaj oslanja na solarnu energiju a kada iste nema dovoljno da nadoknadi uzimanjem od EPSa?

Da l ko ima iskustva sa ovim ili ima neki link koji objašnjava primenu u Srbiji?

Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
komshaa solarna energija 26.09.2010. 20:01 #248152

broj poruka: 350
imas jedan link, ima cenovnik i nacin povezivanja
i isporuka proveri...

http://www.elvet.co.rs/Solarni%20paneli.htm
Pisko Solar piroćanac 26.09.2010. 20:37 #248160

broj poruka: 6672
Potrebno bi ti bilo poprilično ulaganje, a i poprilično površinski veliko imanje, pa da postaviš dovoljno solarnih panela (koji bi se okretali sami prema suncu tokom dana), pa da bi imao nešto da prodaš EPS-u. To, koliko znam, niko ne radi. Energiju vetra, ok, iako je i tu ulaganje poprilično, i ne znam da to neko radi u Serbistanu. Ono što sigurno znam da se radi, to su privatne hidrocentrale, gde se sa EPS-om sklopi ugovor i preuzimanju viška i prebijanju tipa: kad ima, eps uzima, kad zafali, eps prodaje, pa se na kraju meseca prebiju računi i tako. Baš skoro su bili likovi na tv-u koji su zajazili neku rečicu na imanju i na tv-u tvrde da im to donosi otprilike, prosečnu plaću.... ali, voda curi i danju i noću, dok sa solarnom energijom nije tako.... solarna energija je više za zagrevanje vode, pa tek onda da se konvertorima prebaci u 220V..... koje mi koristimo. Za sve ostalo neophodni su akumulatori ograničenog životnog veka i hemijski agresivni, da sve to peglaju koliko-toliko. Osim u Ataccami i Sahari, poprilično egzotično.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

KalifNS Hvala 26.09.2010. 23:26 #248200

broj poruka: 1017

Hvala na odgovorima!

Čuo sam da je bilo ljudi koji su hteli da postavljaju vetrenjače, kao one po Madjarskoj i Austriji što se mogu videti, ali nisu mogli dobiti dozvolu.

Ne mogu se setiti ali valjda je ideja bila da se postave negde oko Vršca zbog čestog vetra u toj oblasti. Ali negde je zapelo u dogovorima sa vlasti.
Pisko a, ne, to je tajni plan.... 27.09.2010. 00:31 #248208

broj poruka: 6672
... kao što su mene učili da Ameri uvoze naftu, skladište je u svoje bušotine, i čekaju da crnog zlata nestane pa da ga onda skupo prodaju, tako i mi, čekamo da truli zapad potroši svoj vetar, pa kad mi onda zajazimo svoj i počnemo da se bogatimo.... mora da je to.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Klinton RE 30.09.2010. 15:42 #249018

broj poruka: 88
http://www.buildmagazin.com/index2.aspx?fld=tekstovi&ime=bm1202.htm
http://www.centrala.org.rs/
http://www.obnovljiviizvorienergije.rs/index.php

Ocu da kazem i da je Klinton zena,
i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao.
Nema milos. I sta mu jebem...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647739.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs