Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
PC Berza Caffe
BUS Minus po Beogradu...
STRANA 1 OD 2  
strela75 BUS Minus po Beogradu... 27.07.2012. 10:35 T46837

status: user
broj poruka: 1591
Da bi BUS plus presao u minus, pridruzite se gomili nezadovoljnih: http://bit.ly/Or7xR7

Mene je juce sokiralo da majstor nece da otvori ni jedna vrata na pocetnoj stanici osim prvih. Narod se gura, kao `da je za lek` ulazak u bus. Katastrofa.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: BUS Minus po Beogradu... 27.07.2012. 14:52 #433516

broj poruka: 7779
Pa znaš kako...
Trebaće vremena da se stoka nauči lepom ponašanju...

Onog trenutka kad marva shvati to sami će se pitati zašto smo uopšte dozvolili sebi da budemo marva?

EDIT:
Ovde u Maleziji i KL kao glavnom gradu ima dosta kotrasta po pitanju primanja naroda tako da ima dosta sirotinje koja zaradjuje ~350E mesecno i sta mislis da li im pada na pamet svercovanje ili ulazak na zadnja vrata?

NE !!!

Svi placaju karte i svi ulaze iskljucivo na prednja vrata...

Kazu ljudi da nekad nije bilo tako ali su ih disciplinovali i sad svi postuju pravila...

I svi se ponasaju kao sav normalan svet, jer to sto si sirotan ne znaci da treba da budes zivotinja nego da gledas kako da se izdignes iz bede... i da se na neki nacin ponasas kao svaki civilizovan covek...

Ko zeli anarhiju neka ide u sumu ili na planinu pa neka tamo anarhise do mile volje...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Da bi BUS plus presao u minus, pridruzite se gomili nezadovoljnih: http://bit.ly/Or7xR
::
:: Mene je juce sokiralo da majstor nece da otvori ni jedna vrata na pocetnoj stanici osim prvih. Narod se gura, kao `da je za lek` ulazak u bus. Katastrofa
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Dexter013 @abner 27.07.2012. 15:39 #433521

broj poruka: 17098
Kako si ti pametan a ne znas ni o cemu se radi...Glavnom da pljujes Srbe kad god imas priliku.

Nije problem da ljudi ulaze i izlaze gde treba novom redu/pravilu.

Problem je sto je NENORMALNA GUZVA
jer Bg nema metro i busevi su preoptereceni.

Evo konkretan problem

1.Udjes na prednja(to je novo pravilo, UZASNA GUZVA, JEDVA DA SI STAO U AUTOBUS

2.ides samo dve stanice, jedva stojis na jednoj nozi

3.Kad dodje tvoja stanica TI NE SMES DA IZADJES NA PREDNJA (10 cm od tebe, jer nisi mogao da se pomeris) nego moras da se probijas (nemoguce) kroz krcat autobus da bi izasao na srednja vrata...

Licno iskustvo,
a kod vas u Maleziji lepo a? Nema guzve?
Inace ti si Hrvat Crnogorac Bugarin?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: @abner 27.07.2012. 16:36 #433529

Hej Betmen ima da ti ga Metnem !!!

Ovde je lepo ima metro svega tri linije i rade lepo...

Ima i buseva i to dve vrste jeftini Metrobus (nema veze sa metroom nego kao KL metropola) i nesto skuplji KL Rapid...
Guzva po busevima ko u BGD...
Ali gle djokice ulaze svi na prednja vrata i izlaze na zadnja... svi placaju kartu koja je prilicno jeftina poredeci sa BGD (cini mi se da je oko 25-30 dinara kad se preracuna u RSD)...

Guzve na putevima neopisive i tako ceo dan cak i nocu...

Monorail ima jedna linija korz centar grada i tamo je jos veca guzva ulazi se i izlazi na svo cetvoro vrata ali se karta plati na ulasku u stanicu bas kao i metro...

Pitas ili konstatujes sta sam ja po nacionalnosti ?!?!?

Evo i da ti odgovorim, na poslednjem popisu sam se izjasnio kao Citroen C4 Exclusive i da mi je maternji jezik francuski, te da se pored maternjeg francuskog koristim srpskim, bosanskim, krvatskim, makedonskim, ruskim, spanskim i engleskim...

Nadam se da sam bar malo udovoljio tvojoj znatizelji...

Inace ja znam da propustim i deo SEST vozova u nizu jer necu da se guram... ima onih koji hoce pa neka se guraju... tako sam se ponasao i u BGD propustao sam po tri cetiri autobusa zato sto ne volim da me nego gura niti da nekoga guram...

Inace znam ja vrlo dobro sta je BGD i sta je kultura jer sam rodjen u neko mirnije i bezbriznije vreme, obrazovan sam i kucno vaspitan u vreme kad su srbi bili vise ljudi nego sto su sada ili bar vecina koja je postala bezobzirna zivotnjska vrsta koje je totalno egocentricna, razmazena i nadasve nevaspitana...

Kao narod su podivljali ali sto je najgore to su postali opsteprihvaceni maniri zivota u srbistanu, potpuna anarhija gde svi misle da mogu sve i da imaju samo prava a ne i obaveze...

Prvo treba da ukinu sve besplatne karte za pandure, pocasne clanove udruzenja VS, penzose i ostale... da svi placaju karte i da vidis kako ce se sve promeniti bice para za nove buseve, bolje opremljene, na opste dobro Betmen-a i Metnem-a sa ili bez Robin Givens...

Jednostavno kao sto u Dini kazu `zacim mora teci` tako i u zivotu novac mora da se obrce, a kad prestane da tece onda je vreme za organe gonjenja da utvrde ko krade...

:: Kako si ti pametan a ne znas ni o cemu se radi...Glavnom da pljujes Srbe kad god imas priliku
:: Nije problem da ljudi ulaze i izlaze gde treba novom redu/pravilu
:: Problem je sto je NENORMALNA GUZVA
:: jer Bg nema metro i busevi su preoptereceni
:: Evo konkretan problem
:: 1.Udjes na prednja(to je novo pravilo, UZASNA GUZVA, JEDVA DA SI STAO U AUTOBU
:: 2.ides samo dve stanice, jedva stojis na jednoj noz
:: 3.Kad dodje tvoja stanica TI NE SMES DA IZADJES NA PREDNJA (10 cm od tebe, jer nisi mogao da se pomeris) nego moras da se probijas (nemoguce) kroz krcat autobus da bi izasao na srednja vrata..
:: Licno iskustvo,
:: a kod vas u Maleziji lepo a? Nema guzve
:: Inace ti si Hrvat Crnogorac Bugarin
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
Dexter013 @jako mali abner 27.07.2012. 16:42 #433531

broj poruka: 17098
Nista ti nisi odgovorio al ajde,
ja sam ti lepo objasnio sta je ovde problem sa tim bus +
zanima me situacija u tom tvom gradu kad ne bi imao metro ,
da vidim kako bi bili jako civilizovani sa kasnjenjem na posao i slicno...

Inace, sto stalno pljujes po Srbima kad ne zivis ovde, kad prezires svoju zemlju, budi lepo srecan tamo gde si pobegao i ostavi nas koji smo ovde da zivimo, ja kad bih otisao u Kanadu bolelo bi me dupe da pljujem zivot i ljude koji su ostali ovde, za razliku od tebe.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: @jako mali abner 27.07.2012. 17:23 #433535

Pa vidi sad vako da je GSP tvoj da li bi ovako pricao...
No to je ona nasa poslovicna razvodnjivost svega...
I sve u stilu sve moze ali nista ne moze...

Odgovorio sam ti nisam srbin nego Citroen C4 Exclusive...

Pa idi u Kanadu i neka te boli djoka za sve... mene ne boli djoka za srbistan...

JA BIH DA ON BUDE BOLJI !!!

ALI dok je ljudi koji razmisljaju kao ti nece da biva...

Opet ponavaljam to sto smo siromasni ne znaci da treba da budemo anarhicne zivotinje koje pamte od hranjenja do hranjenja...

Ako si pristao da kupis kartu BUS+ onda si pristao na uslove prevoza, a oni su udjes napred i pozadi a izlazis na srednja vrata...

Opet ponavaljam ja sam u BGD bas kao i ovde propustao po tri cetiri autobusa zato sto necu da se vozim kao krompir u dzaku...

A ti sad repliciraj koliko ti volja...

:: Nista ti nisi odgovorio al ajde,
:: ja sam ti lepo objasnio sta je ovde problem sa tim bus
:: zanima me situacija u tom tvom gradu kad ne bi imao metro ,
:: da vidim kako bi bili jako civilizovani sa kasnjenjem na posao i slicno..
:: Inace, sto stalno pljujes po Srbima kad ne zivis ovde, kad prezires svoju zemlju, budi lepo srecan tamo gde si pobegao i ostavi nas koji smo ovde da zivimo, ja kad bih otisao u Kanadu bolelo bi me dupe da pljujem zivot i ljude koji su ostali ovde, za razliku od tebe
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
dexy-sexy 2 problema su sa Bus+- 27.07.2012. 18:01 #433540

broj poruka: 16

1. Ja uredno platim kartu i kao njihova mušterija očekujem odgovarajuću uslugu, dakle da me prevezu od tačke A do tačke B bez nepotrebnog zadržavanja. U nekom momentu oni zaustave ceo autobus i svi moramo da čekamo zato što neko nije platio kartu i ne želi da izađe. Dakle Busplus ima problem sa naplatom karata, i oni od svog problema prave meni problem koji uredno plaćam, i ne dobijam uslugu koju sam platio. Ako tražim povrat novca, to se neće desiti. Najgore je što su toliko bezobrazni da javno govore kako problem `švercera` nije njihov problem, nego nas koji plaćamo karte za prevoz!

2. Problem, daleko veći od prvog, jeste što je Busplus sistem jedan od najočiglednijih primera korupcije u gradu Beogradu, i pljačke svih građana Beograda.

Prvi problem je lako rešiv, uvedu kontrolora na svakom autobusu koji će da kontroliše da putnici plate kartu (ili kako to oni kažu izvrše validaciju...) prilikom ulaska i tako neće biti natezanja sa švercerima koji neće moći ni da uđu.
Drugi problem bi bio lako rešiv da živimo u državi gde funkcioniše pravni sistem, ali pošto ne živimo u takvoj državi, i nema nade da će se to u dogledno vreme promeniti, ostaje nam samo da udaramo u šerpe dok im ne obijemo dno. Šteta za šerpe koje će postati neupotrebljive, ali uskoro ionako nećemo imati šta da stavimo u njih da bi spremili pristojan ručak.
pajsgudgud Bus plus je minus... 27.07.2012. 18:52 #433548

broj poruka: 3746
samo za nas koji plaćamo kartu jer smo pošteni i očekujemo krštenu uslugu.

Dal` je nameštanje da druga firma kontroliše naplatu to me ne interesuje, a znam da jeste.

Dodatne kontrole su uvedene zbog svih onih prostačina i prostakuša koji se prave pametni i misle da su popili svu pamet sveta što ne plaćaju karte.

Zašto to meni smeta? Zato što ispadam volina što kupujem mesečnu kartu kada ima toliko drugih pametnih koji ne plaćaju. Pri tom seru na sva usta kako nam je prevoz očajan, smrdi itd. Pa naravno da smrdi kad nema para koje je gospoda trebala da da za prevoz
i da je prevoz očajan kad nema para za nova vozila i čorbu.

Da se ja pitam ovako pametan ja bi to sve govnjivom motkom (švercere) tukao dok se sami ne useru.

Doduše, poslednjim metar dana sam stalno na bicikli...nisam ni stigao da isprobam čari novih kontrola možda bih i ispizdeo zbog čekanja...ali možda...
support normality

tortojed Mnooogo nam se smanjio Abner - valjda da ne bi štrčao medju... 27.07.2012. 21:33 #433559

broj poruka: 11016
Malajci...

MaliAbner Re: Mnooogo nam se smanjio Abner - valjda da ne bi štrčao medju... 28.07.2012. 02:38 #433590

E tortojed da znas da od pre mesec dana nisam sam pridruzili su mi se zenka i mladunac, a ja i dalje mislim da srbistan treba uciniti boljim...

Ako ne bude nekog napreDka po tom pitanju onda cu razmisliti da ovaj privremeni egzil postane trajnog karaktera...

Sto se tiče prevoza u BGD i srbistanu generalno veliki problem su besplatne karte za kerove, vojsku, penzose i ostale...
zato su guzve jer se oni voze za DŽ pa to kombinovano sa svercerima ovi sto uredno placaju karte ne mogu da pokriju...

ne traziti da se menja bus+ nego da se ukinu komunisticke prakse besplatnog prevoza i uvedu nova vozila...

:: Malajci..
Zdebeli @pajsgudgud 28.07.2012. 04:34 #433593

broj poruka: 1388
Ljudi kukaju za sranje prevoz zato sto jeste sranje.
Kao prvo Bus Plus nema veze sa GSP-om i novac ne ide njima. Drugo, GSP se finansira od strane grada. Umesto sto su uvodili sistem bolje da su promenili celave gume i jos 300 drugih stvari.
Sam tender je cista namestaljka i firma koja je dobila je otvorena godinu dana ranije i do tada nije radila apsolutno nista, i gle cuda jedina je podnela svu odgovarajucu dokumentaciju. Karte se inace ne prave kod nas, uvozimo ih od firme Confidex, i licencu smo odkupili kao da nemamo nijednog sposobnog inzenjera ETF-a da napravi sistem!
Ima jos mali mision stvari koje ne mogu sada da navodim.

Ja sam jos odavno rekao kontrolorima `kad uvedete da ne mora mesecna da se ponistava, ja cu opet da je kupujem`, trebaju im podaci zbog statistike - ma nemoj, samo stvaraju policijsku drzavu da mogu da vide ko se kuda kretao.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: @pajsgudgud 28.07.2012. 08:32 #433596

Ovo sto si naveo je tu negde...
Verovatno namesteno, tako da ima posla za organe gonjenja...

Da nema sposobnih inzenjera sa ETF nema, ali stvarno nema...
Da ima napravli bi ali posto nema uvozimo... svi nesto kenjaju i svojataju ali realno niko nista ne ume da odradi do kraja...

TACKA

Sto se tice guma sta fali SLICK gumama pa one su keva za suvo...

:: Ljudi kukaju za sranje prevoz zato sto jeste sranje.
:: Kao prvo Bus Plus nema veze sa GSP-om i novac ne ide njima. Drugo, GSP se finansira od strane grada. Umesto sto su uvodili sistem bolje da su promenili celave gume i jos 300 drugih stvari
:: Sam tender je cista namestaljka i firma koja je dobila je otvorena godinu dana ranije i do tada nije radila apsolutno nista, i gle cuda jedina je podnela svu odgovarajucu dokumentaciju. Karte se inace ne prave kod nas, uvozimo ih od firme Confidex, i licencu smo odkupili kao da nemamo nijednog sposobnog inzenjera ETF-a da napravi sistem
:: Ima jos mali mision stvari koje ne mogu sada da navodim
:: Ja sam jos odavno rekao kontrolorima `kad uvedete da ne mora mesecna da se ponistava, ja cu opet da je kupujem`, trebaju im podaci zbog statistike - ma nemoj, samo stvaraju policijsku drzavu da mogu da vide ko se kuda kretao
Pisko deBEO-GRAD nije Serbistan 28.07.2012. 09:56 #433603

broj poruka: 6671
Prvo, besplatne karte (za koga su besplatne) nisu problem. Vojska, znam, PLAĆA mesečne karte, taman lik stanovao na kapiji kasarne.. za muriju ne znam. Ponavljam, besplatne ako ih ima - nisu problem ZATO što debeograd potkrada ostatak serbistana budžetskim subvencijama (naravno, više onaj bogati gde ima da se zagrabi i ne pallamudite o budžetu grada, kada je sva administracija i taxeni sistem centralizovan i na taj način se muze i isušuje ceo Serbistan iza Avale) i svi pa čak i marva debelograđanska - ima pravo na subvencionisane cene karata. Pa eto, i to ne kupuje i plaća. Drugi problem je, što se, kao i u svim `društvenim` preduzećima sramotno krade i `negazdinski` posluje. TO ne može da pokrije ništa, nikakav kredit, nikakva vlada - ništa. Ne može toliko da se smogne koliko može da`s ukrade, dokazano.
KADA BI bile subvencionisane karte i u celom Serbistanu, pa na primer, da MESEČNA karta košta 2-3000 dinara svugde u Serbistanu, a ne kao sada da toliko košta jedna i po vožnja, onda bi i serbistanci u unutrašnjosti mogli da žive u Palačinkovcu a rade u Kraljevu ili Valjevu ili Mokroj Gori, jer bi, kao i debelograđani - to mogli da si priušte, da idu gde ima posla.
Inače, serbistanci, kada ih neki usud prebaci preko grane, UGLAVNOM samostalno reše da ne bacaju papire i opuške ispod sebe, da tako ne vrše ni nuždu, da se ne dernjaju i ne upiru prstom u svakoga i na svakoga, i da, zamislite, ČEKAJU U REDU da bi ušli tamo gde i svi (iako u sebi misle da jedino ONI vide da - svi glupanderi ulaze na ulaz `i prave gužvu` a izlazi eto slobodni i da tu samo izlaze a oni bi mogli, ako MALO JAČE POGURAJU i tuda da brže uđu...).
Istina je i da, osim možda engleza koji su ponosni što su godinama i tradicionalno kultivisano stado koje poštuje čekanje u redu - postoje i mehaničke prepreke - video sam u Holandiji da su napravljene lavirint-šipke pred ulazom u zabavni park, da bi marva bila sprečena da se nagura na ulaz, JER, UVAŽENI KOLEGZI BETMEN, ostatak `civilizovanog` sveta je DAAAAAAVVNNNNNOOOOO uočio da kad im se žuri, NE POSTOJI BRŽI NAČIN da se uđe u autobus - nego kada svi stanu u red... i tačka.
Da, tačno je i što kažeš, kod nas je gužva jer tih buseva-trolova nema dovoljno često, ALI I ZATO ŠTO, UZ INAT SVIMA, kada svaki Baya ispred tebe napokon uljegne u bus, on odmah izgubi interes da se dalje pomera i tvrdoglavo se ne pomera napred, kamenog lica uživajući u mukama svih ostalih iza njega, pa TAMAN I ON ZAKASNIO, ali, koliko je tek ljudi zajebao, vredelo je... e to je problemos naše kulture. Inače, to sam primetio i na zebrama, lik-likuša-bakutaner... prosto TRČI do zebre, a kad uz škripu kola stanu, on ubaci u prvu i redukuje još i kleca preko zebre, ispod oka krišom vrebajući ima li nervoze u kolima...haha, to je već stvarno sport postalo....
Ne treba biti ni okrutan prema nama, zanima me šta bi tek Englezi i ostali radili kada bi se našli u ovako neuređenom društvu kakvo je naše, na duži period, kada popuste stege sa kojima su odrasli... da imaju iskustvo čekanja u redovima za gorivo, šećer, ulje, deterdžent, kafu im maminu... verujem da bi bili veća goveda od nas bar duplo. To ih je uostalom, i nateralo da to davno regulišu, dok smo mi i dalje na ovakvim `apelima` - neka anarhija kao na ovom forumu gde se sve nekako samo od sebe reguliše. I krade se i vozi se. Svi pizde i svi stižu gde su pošli. Svi kenjaju van teme i vređaju se međusobno, a opet se postavi isto pitanje i javljaju opet isti ljudi... uglavnom.

Budale računaju na sreću.

Zdebeli 28.07.2012. 11:37 #433617

broj poruka: 1388
@MaliAbner
Ne uvozimo ne zato sto nemamo sposobne ljude, nego zato sto nekome zbog licnih interesa vise odgovara ovako. Prema ovome ispada da nemamo ni kvalitetne inzenjere gradjevine, posto kada sam bio na praksi na novom mostu najmanje je bilo srba, pa ipak nasi inzenjeri rade po celom svetu a i diploma se jos uvek lako nostrifikuje.
@Pisko
Realno cena mesecne karte treba da se prepolovi, i da se uvedu dnevne karte. Najjeftinija mesecna je sada 1100 dinara (ako ne racunamo onu za osnovnu skolu) i to za srednjoskolce i studente. Recimo da neko prima minimalac od 20000 ili jos gore penziju od 15000, on mora da izdvoji za sebe i dete (jedno) 11-15% svoje plate odnosno penzije. Da karta kosta 20 dinara, i da mesecna kosta 300 a da te pare stvarno idu GSP-u - on bi cvetao!
A ovo za nase ljude u inostranstvu se potpuno slazem. Ortaka sam hteo da prebijem kad sam video kako u Hamburgu uredno baca sve u kantu a ovde ka mrzi da drzi papiric u ruci do najblize kante!

I za kraj da kazem da sam danas zakasnio na kontrolu u zdravstvenoj ustanovi zbog retardiranog (i naravno protivzakonitog) zadrzavanja autobusa od strane kontrolora.

Miskonius Re: deBEO-GRAD nije Serbistan 28.07.2012. 12:13 #433621

broj poruka: 4420
kakva inspiracija ovako sabajle ujutru...
Japanci vam dzabe dali buseve pod uslovom da ih perete i opet vam ne valja (pricalo se da se bivsi ambasador Japana u Bg licno s vremena na vreme vozio busevima ne bi li proverio cistocu istih).
Ne valjaju vam busevi ?
Nabavite bicikl...
Evo vidim ljudi su u Bg kao odgovor na Bus Plus vec poceli da nalaze alternative
i to cudna mi cuda, opet od Japanaca...
http://goo.gl/9mSJd

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Prvo, besplatne karte (za koga su besplatne) nisu problem. Vojska, znam, PLAĆA mesečne karte, taman lik stanovao na kapiji kasarne.. za muriju ne znam. Ponavljam, besplatne ako ih ima - nisu problem ZATO što debeograd potkrada ostatak serbistana budžetskim subvencijama (naravno, više onaj bogati gde ima da se zagrabi i ne pallamudite o budžetu grada, kada je sva administracija i taxeni sistem centralizovan i na taj način se muze i isušuje ceo Serbistan iza Avale) i svi pa čak i marva debelograđanska - ima pravo na subvencionisane cene karata. Pa eto, i to ne kupuje i plaća. Drugi problem je, što se, kao i u svim `društvenim` preduzećima sramotno krade i `negazdinski` posluje. TO ne može da pokrije ništa, nikakav kredit, nikakva vlada - ništa. Ne može toliko da se smogne koliko može da`s ukrade, dokazano
:: KADA BI bile subvencionisane karte i u celom Serbistanu, pa na primer, da MESEČNA karta košta 2-3000 dinara svugde u Serbistanu, a ne kao sada da toliko košta jedna i po vožnja, onda bi i serbistanci u unutrašnjosti mogli da žive u Palačinkovcu a rade u Kraljevu ili Valjevu ili Mokroj Gori, jer bi, kao i debelograđani - to mogli da si priušte, da idu gde ima posla
:: Inače, serbistanci, kada ih neki usud prebaci preko grane, UGLAVNOM samostalno reše da ne bacaju papire i opuške ispod sebe, da tako ne vrše ni nuždu, da se ne dernjaju i ne upiru prstom u svakoga i na svakoga, i da, zamislite, ČEKAJU U REDU da bi ušli tamo gde i svi (iako u sebi misle da jedino ONI vide da - svi glupanderi ulaze na ulaz `i prave gužvu` a izlazi eto slobodni i da tu samo izlaze a oni bi mogli, ako MALO JAČE POGURAJU i tuda da brže uđu...)
:: Istina je i da, osim možda engleza koji su ponosni što su godinama i tradicionalno kultivisano stado koje poštuje čekanje u redu - postoje i mehaničke prepreke - video sam u Holandiji da su napravljene lavirint-šipke pred ulazom u zabavni park, da bi marva bila sprečena da se nagura na ulaz, JER, UVAŽENI KOLEGZI BETMEN, ostatak `civilizovanog` sveta je DAAAAAAVVNNNNNOOOOO uočio da kad im se žuri, NE POSTOJI BRŽI NAČIN da se uđe u autobus - nego kada svi stanu u red... i tačka
:: Da, tačno je i što kažeš, kod nas je gužva jer tih buseva-trolova nema dovoljno često, ALI I ZATO ŠTO, UZ INAT SVIMA, kada svaki Baya ispred tebe napokon uljegne u bus, on odmah izgubi interes da se dalje pomera i tvrdoglavo se ne pomera napred, kamenog lica uživajući u mukama svih ostalih iza njega, pa TAMAN I ON ZAKASNIO, ali, koliko je tek ljudi zajebao, vredelo je... e to je problemos naše kulture. Inače, to sam primetio i na zebrama, lik-likuša-bakutaner... prosto TRČI do zebre, a kad uz škripu kola stanu, on ubaci u prvu i redukuje još i kleca preko zebre, ispod oka krišom vrebajući ima li nervoze u kolima...haha, to je već stvarno sport postalo...
:: Ne treba biti ni okrutan prema nama, zanima me šta bi tek Englezi i ostali radili kada bi se našli u ovako neuređenom društvu kakvo je naše, na duži period, kada popuste stege sa kojima su odrasli... da imaju iskustvo čekanja u redovima za gorivo, šećer, ulje, deterdžent, kafu im maminu... verujem da bi bili veća goveda od nas bar duplo. To ih je uostalom, i nateralo da to davno regulišu, dok smo mi i dalje na ovakvim `apelima` - neka anarhija kao na ovom forumu gde se sve nekako samo od sebe reguliše. I krade se i vozi se. Svi pizde i svi stižu gde su pošli. Svi kenjaju van teme i vređaju se međusobno, a opet se postavi isto pitanje i javljaju opet isti ljudi... uglavnom
:: Budale računaju na sreću.
Milunka Re: Re: @abner 29.07.2012. 02:18 #433699

broj poruka: 1624
Hahaahahh....

8 sati spavanja,2-3 sata cekas da se prevoz razcisti, 2-3 sata blejis na berzi,2 sata provedes jeduci/kenjajuci /pisajuci...

al ti lepo prolazi zivot,blago tebi...

Nego jel treses ti nesto,il tresu tebe po prevozu ?

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.

:: Hej Betmen ima da ti ga Metnem !!
:: Ovde je lepo ima metro svega tri linije i rade lepo..
:: Ima i buseva i to dve vrste jeftini Metrobus (nema veze sa metroom nego kao KL metropola) i nesto skuplji KL Rapid..
:: Guzva po busevima ko u BGD..
:: Ali gle djokice ulaze svi na prednja vrata i izlaze na zadnja... svi placaju kartu koja je prilicno jeftina poredeci sa BGD (cini mi se da je oko 25-30 dinara kad se preracuna u RSD)..
:: Guzve na putevima neopisive i tako ceo dan cak i nocu..
:: Monorail ima jedna linija korz centar grada i tamo je jos veca guzva ulazi se i izlazi na svo cetvoro vrata ali se karta plati na ulasku u stanicu bas kao i metro..
:: Pitas ili konstatujes sta sam ja po nacionalnosti ?!?!
:: Evo i da ti odgovorim, na poslednjem popisu sam se izjasnio kao Citroen C4 Exclusive i da mi je maternji jezik francuski, te da se pored maternjeg francuskog koristim srpskim, bosanskim, krvatskim, makedonskim, ruskim, spanskim i engleskim..
:: Nadam se da sam bar malo udovoljio tvojoj znatizelji..
:: Inace ja znam da propustim i deo SEST vozova u nizu jer necu da se guram... ima onih koji hoce pa neka se guraju... tako sam se ponasao i u BGD propustao sam po tri cetiri autobusa zato sto ne volim da me nego gura niti da nekoga guram..
:: Inace znam ja vrlo dobro sta je BGD i sta je kultura jer sam rodjen u neko mirnije i bezbriznije vreme, obrazovan sam i kucno vaspitan u vreme kad su srbi bili vise ljudi nego sto su sada ili bar vecina koja je postala bezobzirna zivotnjska vrsta koje je totalno egocentricna, razmazena i nadasve nevaspitana..
:: Kao narod su podivljali ali sto je najgore to su postali opsteprihvaceni maniri zivota u srbistanu, potpuna anarhija gde svi misle da mogu sve i da imaju samo prava a ne i obaveze..
:: Prvo treba da ukinu sve besplatne karte za pandure, pocasne clanove udruzenja VS, penzose i ostale... da svi placaju karte i da vidis kako ce se sve promeniti bice para za nove buseve, bolje opremljene, na opste dobro Betmen-a i Metnem-a sa ili bez Robin Givens..
:: Jednostavno kao sto u Dini kazu `zacim mora teci` tako i u zivotu novac mora da se obrce, a kad prestane da tece onda je vreme za organe gonjenja da utvrde ko krade..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Kako si ti pametan a ne znas ni o cemu se radi...Glavnom da pljujes Srbe kad god imas priliku
:: ::
:: :: Nije problem da ljudi ulaze i izlaze gde treba novom redu/pravilu
:: :: Problem je sto je NENORMALNA GUZVA
:: :: jer Bg nema metro i busevi su preoptereceni
:: :: Evo konkretan problem
:: :: 1.Udjes na prednja(to je novo pravilo, UZASNA GUZVA, JEDVA DA SI STAO U AUTOBU
:: :: 2.ides samo dve stanice, jedva stojis na jednoj noz
:: :: 3.Kad dodje tvoja stanica TI NE SMES DA IZADJES NA PREDNJA (10 cm od tebe, jer nisi mogao da se pomeris) nego moras da se probijas (nemoguce) kroz krcat autobus da bi izasao na srednja vrata..
:: :: Licno iskustvo,
:: :: a kod vas u Maleziji lepo a? Nema guzve
:: :: Inace ti si Hrvat Crnogorac Bugarin
:: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: Mis: Mx51
:: :: Dell 22
Milunka Re: BUS Minus po Beogradu... 29.07.2012. 02:23 #433700

Najvise volim, kad vidim neku jadnu zenu,koju smaraju, IZVEDU IZ PREVOZA,UZMU PODATKE I KAZNE....

A KAD VIDE CIGANE,KOJI DOBIJAJU SVAKU MOGUCU POMOC U OVOJ SMRDLJIVOJ ZEMLJI, NJIH NI NE POGLEDAJU....

CIGANI SU OVDE ZASTICENA VRSTA....

U padinjaku pred izbore,dali im metalne kontejnere velike,potpuno opremljene,sa vodom strujom, 3 x dnevno hrana...

pre jedno godinu dana, u tramvaju u bulevaru, pored mene 3 ciganina super skockani, komentarisu kako uz socijalnu pomoc na nekoliko mesta dobijaju 2000 dinara dnevno.

Pa nek se posle neko pita zasto cigani nista ne rade,i samo zahtevaju pomoc....

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.

:: Da bi BUS plus presao u minus, pridruzite se gomili nezadovoljnih: http://bit.ly/Or7xR
:: Mene je juce sokiralo da majstor nece da otvori ni jedna vrata na pocetnoj stanici osim prvih. Narod se gura, kao `da je za lek` ulazak u bus. Katastrofa
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Milunka Re: Re: BUS Minus po Beogradu... 29.07.2012. 02:27 #433701

Zamisljam tvoj zivot poput bubrega u loju, koji si sad ovde faca,kenjas na racun sopstvenog naroda...

Pitaj nekog sa gramom mozga da ti objasni DA OVAJ NAROD ZIVI IOLE NORMALNO, NAJ NORMALNIJE BI BILO I ULAZENJE NA PREDNJA VRATA...

AL POSTO OVDE BEZ TOG NARODA NEBI DRZAVA FUNKCIONISALA JER SVE ONI NA VLASTI UZMU,A PRUZE KURAC, NORMALNO DA NEMAMO LEBA DA JEDEMO...

MI SAMO PLACAMO,ONI SAMO KRADU,NJIH JE SVE VISE,A PARA SVE MANJE, I NORMALNO DA JE DRZAVA OTISLA U KURAC...

:: Pa znaš kako..
:: Trebaće vremena da se stoka nauči lepom ponašanju..
:: Onog trenutka kad marva shvati to sami će se pitati zašto smo uopšte dozvolili sebi da budemo marva
:: EDIT
:: Ovde u Maleziji i KL kao glavnom gradu ima dosta kotrasta po pitanju primanja naroda tako da ima dosta sirotinje koja zaradjuje ~350E mesecno i sta mislis da li im pada na pamet svercovanje ili ulazak na zadnja vrata
:: NE !!
:: Svi placaju karte i svi ulaze iskljucivo na prednja vrata..
:: Kazu ljudi da nekad nije bilo tako ali su ih disciplinovali i sad svi postuju pravila..
:: I svi se ponasaju kao sav normalan svet, jer to sto si sirotan ne znaci da treba da budes zivotinja nego da gledas kako da se izdignes iz bede... i da se na neki nacin ponasas kao svaki civilizovan covek..
:: Ko zeli anarhiju neka ide u sumu ili na planinu pa neka tamo anarhise do mile volje..
:: :: Da bi BUS plus presao u minus, pridruzite se gomili nezadovoljnih: http://bit.ly/Or7xR
:: :: Mene je juce sokiralo da majstor nece da otvori ni jedna vrata na pocetnoj stanici osim prvih. Narod se gura, kao `da je za lek` ulazak u bus. Katastrofa
:: :: Pozdrav
:: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
CuMsHoT vrlo zanimljivo 29.07.2012. 15:35 #433736

broj poruka: 259
evo par stvari vezanih za bus pljus koje mozda niste znali:

1.Bus pjlus je privatna firma koja je zakupila sve gsp autobuse,tako da sva prodaja od mesecnih i jednokratnih karata ide direktno u ruke bus pljusu.
2.U Bus Pljusu sistemu su ukljucene privatne firme koju drzi porodica Vlahovic i Djilas inace vlastodrsci na nivou grada Beograda.
3.Ni dinar od prodaje karata ne ide u gsp vec iskljucivo u Bus Pljus koji je u vlasnistvu firme Apex,Lanus i Kent Kar(turska)
4.Veliki broj sofera iz Gsp-a prebacen je na mesto kontrolora bus plus-a
5. a najbitnije PRODAJOJM KARATA BUS PLUS NE PLACA NIKAKAV POREZ DRZAVI!!!POGLEDAJTE DA LI NA RACUNU KAD UPLATITE PISE NEGDE PDV?

a sad par zanimljivosdti

Posto se privatno bavim istorijom video sam gotovo istovetnu situaciju kao u Beogradu 1941-1944 godine.Ko malo bolje zna istoriju ili je gledao filmove mogao je da primeti kako su nemacke patrole i domaca tajna policija upadali u autobuse i trazile ausvajz(propusnicu).Ko nije imao ausvajz izvlace ga iz autobusa i predaju ga policiji koja ga vodi u zatvor ili u gorem slucaju u logor na Banjici.Sad je isto samo sto traze kartu i ako je nemate vade vas iz autobusa predaju komunalnoj polivciji koja vas zadrzava dok ne odlucite da im date dokument,ako ne date dokument zovu regularnu patrolu koja vas preuzima i vodi u obliznju stanicu.Dakle govna su ista samo su vremena druga!!!!

A pride kad se pise vec o ciganima,oni su zasticeni kao beli medvedi ulaze gde hoce za njih ne vaze ta pravila o kartama i ulazu na oznacena vrata.Bahate se nama u lice a komunalci im ne smeju nista jer su dobili naredjenje da cigane ne smeju da diraju po nalogu EU koju nasi vlastodrsci slepo prate i odobravaju.Pare od nas poreskih obveznika idu njima na racun a oni se samo kote kao pacovi na racun drzave i jos traze smestaj i stanove o Srbijo majko sta si docekala da ti mandovi piju krv!

@Miskonius isti ti cigani su onom japancu i ukrali panasonic bike,oni maznu pa prodaju posle po pancevu ili bubanj potoku za 20 evrica samo sto to nema niko da kaze.

Dok su ranije postojale gsp markice ja sam ih kupovao ali sada nemam nameru jer ja necu da finansiram politicke burzuje koji su ojadili ovu zemlju.Slazem se da treba uvesti red ali ne na racun gradjana i na korist g*vnara!

do not fear CuMsHot is here :D

CuMsHoT vrlo zanimljivo 29.07.2012. 15:40 #433737

evo par stvari vezanih za bus pljus koje mozda niste znali:

1.Bus pjlus je privatna firma koja je zakupila sve gsp autobuse,tako da sva prodaja od mesecnih i jednokratnih karata ide direktno u ruke bus pljusu.
2.U Bus Pljusu sistemu su ukljucene privatne firme koju drzi porodica Vlahovic i Djilas inace vlastodrsci na nivou grada Beograda.
3.Ni dinar od prodaje karata ne ide u gsp vec iskljucivo u Bus Pljus koji je u vlasnistvu firme Apex,Lanus i Kent Kar(turska)
4.Veliki broj sofera iz Gsp-a prebacen je na mesto kontrolora bus plus-a
5. a najbitnije PRODAJOJM KARATA BUS PLUS NE PLACA NIKAKAV POREZ DRZAVI!!!POGLEDAJTE DA LI NA RACUNU KAD UPLATITE PISE NEGDE PDV?

a sad par zanimljivosdti

Posto se privatno bavim istorijom video sam gotovo istovetnu situaciju kao u Beogradu 1941-1944 godine.Ko malo bolje zna istoriju ili je gledao filmove mogao je da primeti kako su nemacke patrole i domaca tajna policija upadali u autobuse i trazile ausvajz(propusnicu).Ko nije imao ausvajz izvlace ga iz autobusa i predaju ga policiji koja ga vodi u zatvor ili u gorem slucaju u logor na Banjici.Sad je isto samo sto traze kartu i ako je nemate vade vas iz autobusa predaju komunalnoj polivciji koja vas zadrzava dok ne odlucite da im date dokument,ako ne date dokument zovu regularnu patrolu koja vas preuzima i vodi u obliznju stanicu.Dakle govna su ista samo su vremena druga!!!!

A pride kad se pise vec o ciganima,oni su zasticeni kao beli medvedi ulaze gde hoce za njih ne vaze ta pravila o kartama i ulazu na oznacena vrata.Bahate se nama u lice a komunalci im ne smeju nista jer su dobili naredjenje da cigane ne smeju da diraju po nalogu EU koju nasi vlastodrsci slepo prate i odobravaju.Pare od nas poreskih obveznika idu njima na racun a oni se samo kote kao pacovi na racun drzave i jos traze smestaj i stanove o Srbijo majko sta si docekala da ti mandovi piju krv!

@Miskonius isti ti cigani su onom japancu i ukrali panasonic bike,oni maznu pa prodaju posle po pancevu ili bubanj potoku za 20 evrica samo sto to nema niko da kaze.

Dok su ranije postojale gsp markice ja sam ih kupovao ali sada nemam nameru jer ja necu da finansiram politicke burzuje koji su ojadili ovu zemlju.Slazem se da treba uvesti red ali ne na racun gradjana i na korist g*vnara!

do not fear CuMsHot is here :D

gile23 ... 08.08.2012. 22:10 #435146

broj poruka: 9121
Samo da dodam, na tenderu za Bus Plus su se povukli Siemens (u Berlinu on uredjuje saobracaj) i Asseco.

Pozdrav!
Ishmerish Aj sad ste ga preterali sas ciganima, ni njima ne cvetaju ruze... 09.08.2012. 08:52 #435179

broj poruka: 7285
Pita lutajuca ekipa sa Tv-a cigu kako mu je bilo za vreme Slobe?

Kaze ciga: Pa dobro je biloo, udjem u diskont uzmem leba, frutela soka, salame...

Tv: A sad cigo?

Ciga: A sad kurac!!, kamera tamo, kamera vamo...

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

MaliAbner Re: vrlo zanimljivo 09.08.2012. 16:54 #435235

@Milunka
Silunka ovaj put si sebe prevazisao tri posta za redom... sve biser do bisera...
Sta reci sem da za tebe pomoci nema...

@CuMsHoT
Ti mora da si bolji od Dejvida Koperfilda... ajde nam molim te objasni kako mislis da se uvede red samo ne na racun gradjana...
Sta konkretno podrazumeva to sto si rekao...

:: Dok su ranije postojale gsp markice ja sam ih kupovao ali sada nemam nameru jer ja necu da finansiram politicke burzuje koji su ojadili ovu zemlju.Slazem se da treba uvesti red ali ne na racun gradjana i na korist g*vnara
gile23 Re: Re: vrlo zanimljivo 09.08.2012. 19:24 #435257

broj poruka: 9121
Ti kao da si otisao pre 20 godina, a ne pre godinu dana iz Srbije, sve sto ti je decko napisao da je Bus Plus privatna firma je tacno. Bac malo to u Google pa ce ti se sve razdaniti i videces da su u celoj toj prici gradjani najmanje krivi.

Pozdrav!

:: @Milunk
:: Silunka ovaj put si sebe prevazisao tri posta za redom... sve biser do bisera..
:: Sta reci sem da za tebe pomoci nema..
:: @CuMsHo
:: Ti mora da si bolji od Dejvida Koperfilda... ajde nam molim te objasni kako mislis da se uvede red samo ne na racun gradjana..
:: Sta konkretno podrazumeva to sto si rekao..
:: :: Dok su ranije postojale gsp markice ja sam ih kupovao ali sada nemam nameru jer ja necu da finansiram politicke burzuje koji su ojadili ovu zemlju.Slazem se da treba uvesti red ali ne na racun gradjana i na korist g*vnara
CuMsHoT Re: Re: vrlo zanimljivo 09.08.2012. 20:26 #435265

:: @CuMsHo
:: Ti mora da si bolji od Dejvida Koperfilda... ajde nam molim te objasni kako mislis da se uvede red samo ne na racun gradjana..
:: Sta konkretno podrazumeva to sto si rekao..

Ja sam lepo rekao da oni uvode red na racun gradjana ali na korist vlasnika bus plusa tu koristi za obicne gradjane nema!Obican gradjanin se vozi i dalje u autobusima koji su bez klima uredjaja,sa autobusima koji su u prigradskim zonama zivi krsh!Sa kontrolorima koji su u manjoj ili vecoj meri stoka koja se izivljava nad svima koji nisu cekirali svoje mesecne karte.Kamo srece da to rade sa ciljem da skupe sto vise sredstava za kupovinu novih autobusa,ne oni to rade da napune svoje dzepove a uskoro i ovo malo autobusa ce biti po**bano a para za nove biti nece jer sve uze bus pljus!

@MaliAbneru ti si se bas pokondirio kad si otisao iz zemlje a jos ti praziluk viri iz znamo svi cega :D

Pride uredno se ismevas Srbiji svojom porukom u potpisu,sto je i vise nego jadno!
MaliAbner Re: Re: Re: vrlo zanimljivo 13.08.2012. 04:33 #435705

@CuMsHoT
Sve jedno tvoj odgovor nije nista razjasnio...
Pocnes nesto onda se ideja vodilja negde izgubi misli su isparile, prosto se rasplines u prici...
I onda kao i svaki normalni srbistanac pocnes da vredjas...

Moj potpis je odavno takav (samo zato sto su banane i paprike rezervisane), sto se pokondirenosti tice takav nikad nisam bio... mada cisto sumnjam da bi ti to mogao da prepoznas...

Sto se pak praziluka tice ne moras ti svaki praziluk nasusni u usta da turas, ako ti se moj ne svidja ti ga propusti... predji na sopstveni iz usiju i ostalih telesnih supljina...

ti ocigledno imas dobar cug kad kod svih uspevas da izazoves svoj nick...
Ovaj moj ti se jos cedi sa cela...

:: :: @CuMsHo
:: :: Ti mora da si bolji od Dejvida Koperfilda... ajde nam molim te objasni kako mislis da se uvede red samo ne na racun gradjana..
:: :: Sta konkretno podrazumeva to sto si rekao..
:: Ja sam lepo rekao da oni uvode red na racun gradjana ali na korist vlasnika bus plusa tu koristi za obicne gradjane nema!Obican gradjanin se vozi i dalje u autobusima koji su bez klima uredjaja,sa autobusima koji su u prigradskim zonama zivi krsh!Sa kontrolorima koji su u manjoj ili vecoj meri stoka koja se izivljava nad svima koji nisu cekirali svoje mesecne karte.Kamo srece da to rade sa ciljem da skupe sto vise sredstava za kupovinu novih autobusa,ne oni to rade da napune svoje dzepove a uskoro i ovo malo autobusa ce biti po**bano a para za nove biti nece jer sve uze bus pljus
:: @MaliAbneru ti si se bas pokondirio kad si otisao iz zemlje a jos ti praziluk viri iz znamo svi cega :
:: Pride uredno se ismevas Srbiji svojom porukom u potpisu,sto je i vise nego jadno
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647732.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs