1997 Cyrix 486 90mhz 32MB Ram Integrusha S3 Virge 4MB Neki Samsung od 14`... Teac CD-Rom 16x Neki korejski zvuchnici, tastatura i prokleti kuglicni mish X( Harda se ne secam, nisam se uopste razumeo u komponente ranije tako da nisam ni zapamtio sta sam sve tachno imao. Mislim da je bio 1 GB.
Sledeci upgrade sam napravio 1999 Pentium I 233mhz 64MB SIMM 3DFx Voodoo 2 16MB Samsung 753S od 17` Sa ovom konfiguracijom sam bio tako happy jer sam mogao da igram Alien vs. Predator, Blood 2 i Shogo.
Bitniji upgrade je bio 2001/2002. Menjao sam celu konfiguraciju, doplatio tacnije 800 DEM uz moju od 500 DEM Pentium III 667mhz 128MB Kingston Eagle GeForce 2 MX 32mb Quantum Fireball 60GB
i naravno zverina od 23 incha - Samsung 1200NF. 750 maraka :D :D :D
Itd. itd. itd....
Mada.... poceo sam da se igram sa svoje 2 ili 3 godine. 1984 ili 1985 sam dobio Sega Master System... :D :D :D Prva igra IKAD odigrana: Double Dragon :D :D :D
8086,286 ,386 su bili bez kulera ,a onda je AMD stavio kuler na overclockovan 486 da bi bio brzi od Intela koji je posle toga ubrzo presao na P1.Tu se i prvi put pojavljuje termin overclock koliko se secam.Nekad su kompovi bili skupi i nije mogao svako da ga ima.Da nekad je bio i ZX Spectrum koji je radio preko TV-a .Sto je racunar dobio svoj monitor mozemo da zahvalimo IBM-u.A dobro je i takmicenje izmedju AMD-a i Intela koje je obaralo cene racunara i pomeralo granice u brzini racunara .
prvo burazerov comodor 64,kad je nabavio modul svi poludeli od srece,onda kod drugara amiga 500,pa kod suraka neka trojka(tu upoznah i sadasnju zenu cista petica)i konacno kupih i ja sebi nesto sto je bilo samo moje(sad se koljem sa zenom i cerkom) ali ovo je bilo moje prvo i znaci samo moje barton 2500 klokovan do kraja abit nf7-s giga rama 9600 xt i naravno u to vreme maxtor i neka brlja od napajanja ali je ipak izdrzala to sve klokovano do max konacno neka tema da izmami lepa secanja pozdrav
Ja sam relativno nov ASUS A7V8X-X Socket A 2200+ Inno3D GeForce MX 440 Kingmax 256MB Maxtor 40GB(još uvek ga imam i radi odlično) LG CDRW(takođe ga još uvek imam) Monitor/Kućište najveće skrnavštine koje sam ikad video. Black Wolf
mozda se bash ne setim svega ali otprilike nesto tipa:
Neki chaintec
celeron 550mhz
64 ram
8 mb Voodoo 3
..ovo je doduse vec bila druga masina, prva je stvarno bila neka neopevana sklopocija p2 na 266 16 rama 4 mb grafa..tako nesto....kuku::))) ali da...bese i vise nego lepo::))
Prvi PC: 386DX, 40MHz (ili 33MHz kad iskljucis turbo), 4MB RAM, graficka sa 1MB RAM (mogla je da pirkaze 256 boja u 1024x768), 40MB HDD, flopy 5.25 i 3.5 i monitor od celih 14in... Secam se da sam imao i ludilo od pacova sa 3 dugmeta... :)
commodore spectrume itd neracunam.... 95 oktobar cini mi se...486 dx2 66 MHz i 16 Mb Ram...masina zlo za to vreme..mis neki microsoft profesionalni ...na toj masini uradih prvu i jedinu animaciju koja se vrtela na RTS-u kao reklama za jednu firmu...a secam se da nisam imao love za CD ROM :)
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.