Ne znam...Ja sam gledao sve te komponente u overklokovanoj kuci...E sad ako su cene te koje stoje na berzi onda ok!Ako nisu onda treba vise para..Stvarno ne znam...
A ako vec stvari tako stoje onda je bolje uzetei ovu varijantu :
Asus P5Q Pro Intel E8400 Gainward 9800 GTX + (Brza karta od ATI 4850 )
:: SkyFire to bi bilo najbolje .. :: Nego cene ovde na pcberzi stoje :: Asus p5q pro 118e :: E8400 138e :: Asus 4850 138e :: - - - - - - - - - - - - :: 394 eur :: :: Sapphire 4870 190e. znaci trebali bi dodati oko 40-45 eura :: :: Jedino ako ti znas gde ima jeftinije :: :: :: ::
Ja bih tu malo zakinuo na ploci i dodao za 4870 posto je komp za igre...bash p5q pro za 120 e mu ne treba...bar mislim....moze i sa p5k pro da klokuje taj cpu...
Ja sam mu lepo dao jedan predlog (sa plocom J&W), a onda sam prokomentarisao da ukoliko hoce, da prodje jeftinije, moze da kupi XFX 9800GTX+ i bolju plocu, na pr. ASUS P5Q... Svako zna, valjda, sta pise, samo neko ne cita tudje postove ili ih kopira...
@LonelyMax Sto si mene citirao :D?
:: Asus P5Q Pro - 117 Eu :: Intel E8400 - 135 Eu :: XFX 9800 GTX + - 157 Eur = Gainward 9800 GTX + - 163 Eu :: :: Racunica cista i bolje ne moze :: :: @pwner@ Ja znam sta pricam..Covek hoce dobru plocu,najmanje Asus P5Q Pro!! :: Znaci da bolje ne moze :: :: @Lonely Max@ Gainward je odlican..Sve zavisi kakvo je ko imao iskustvo..Genralno kvalitetan brend..Asus je Asus,to stoji.. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: ::
:: Ja sam mu lepo dao jedan predlog (sa plocom J&W), a onda sam prokomentarisao da ukoliko hoce, da prodje jeftinije, moze da kupi XFX 9800GTX+ i bolju plocu, na pr. ASUS P5Q.. :: Svako zna, valjda, sta pise, samo neko ne cita tudje postove ili ih kopira... :: :: @LonelyMax Sto si mene citirao :D :: :: :: Asus P5Q Pro - 117 Eu :: :: Intel E8400 - 135 Eu :: :: XFX 9800 GTX + - 157 Eur = Gainward 9800 GTX + - 163 Eu :: :: :: :: Racunica cista i bolje ne moze :: :: :: :: @pwner@ Ja znam sta pricam..Covek hoce dobru plocu,najmanje Asus P5Q Pro!! :: :: Znaci da bolje ne moze :: :: :: :: @Lonely Max@ Gainward je odlican..Sve zavisi kakvo je ko imao iskustvo..Genralno kvalitetan brend..Asus je Asus,to stoji.. :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: ::
E moj sinko..Vidi se da nemas mnogo iskustva!Znas li ti koliko je 5 FPS a kamo li 10 FPS kad igras igre pa kad ti dodje gusta situacija nabiflana efektima pa ti spadne i po 10-15 FPS odjednom (naravno zavisno od arhitekture GPU-a kako i snage) ..Da ne pominjem vece rezolucije..Kazes nebi davao..To je tvoje subjektivno misljenje!Onaj kome su performanse bitne i onaj kome znaci svaki dinar a zeli lagodno igranje ne moze da znameri takvu razliku jer je daleko od male!5 FPS je vise nego dosta da te izvuce u nekoj situaciji da nista ne koci,ne secka a kamo li 10!!!
I Want to believe - The truth is out there
:: Jako mala, ne bih sigurno davao vise para za +5 do 10FPS mozda i manje.. :: :: :: :: Kolko je 9800GTX+ bolja od 4850 u igrama znaci kolka je razlika fps ?? :: :: :: :: :: ::
Lik je do sad uvek imao ati grafe eto sad ce ici na XFX 9800GTX+ !!! Asus p5q pro i e8400 i xfx 9800gtx+...
SkyFire nam je otvorio oci znaci zbog drajvera sto zbog fps u igrama...
Kako ce se SkyFire ovo slagati da nece covek imati problema jer vidim da se ti bas razumes? Dal je dovoljno napajanje za nju i kasnije za OC? Kakav je XFX proizvodjac???
Priznajem da nisam te dve karte bas uporedjivao i gledao svaki frejm, ali dosta testova (ne znam sad jedino ako u svakom testu lazu sto sumnjam) po netu sam gledao i tih 5-10FPS pricam za naprimer 1680x1050 average, a u Crysis-u bi to bilo (sad lupam) 2-3FPS, ako ce to nekog da izvuce u zahtevnim scenama onda ne znam stvarno... Jednostavno koliko ja znam 4850 i 9800GTX+ su karte iste klase, sad ako je za nijansu bolja 9800GTX+ a skuplja je, slobodno nek je uzme ko god hoce, ja ne bih...
:: E moj sinko..Vidi se da nemas mnogo iskustva!Znas li ti koliko je 5 FPS a kamo li 10 FPS kad igras igre pa kad ti dodje gusta situacija nabiflana efektima pa ti spadne i po 10-15 FPS odjednom (naravno zavisno od arhitekture GPU-a kako i snage) ..Da ne pominjem vece rezolucije..Kazes nebi davao..To je tvoje subjektivno misljenje!Onaj kome su performanse bitne i onaj kome znaci svaki dinar a zeli lagodno igranje ne moze da znameri takvu razliku jer je daleko od male!5 FPS je vise nego dosta da te izvuce u nekoj situaciji da nista ne koci,ne secka a kamo li 10!! :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Jako mala, ne bih sigurno davao vise para za +5 do 10FPS mozda i manje.. :: :: :: :: :: :: :: Kolko je 9800GTX+ bolja od 4850 u igrama znaci kolka je razlika fps ?? :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Sto se nece slagati?..Ima da fercera samo tako..Jos sam znas kakvi su nVidia driver-i.. XFX je odlican proizvodjac,zaista kvalitetan,nemam ni jednu zamerku osim malo losijeg potencijala u OC-u..To je ono sto sam primetio..E sad zavisi sve i od primerka.. Ako mislis na Chieftec 600w ..Bice dovoljno..Nego ja ne znam koja je sada njemu cena,mozda je bolje da bacis ponovo novu temu za izbor napajanja do toliko i toliko para..Mozda moze bolje da prodje od tog Chief-a!
@TheBear@ Sve ce ti biti jasno kad budes sam probao i uporedio..Ni ta razlika koja ti mislis da je mala izmedju 9800 GTX + i ATI 4850 nije bas tako..Otom potom...Videce se...
I Want to believe - The truth is out there
:: Lik je do sad uvek imao ati grafe eto sad ce ici na XFX 9800GTX+ !! :: Asus p5q pro i e8400 i xfx 9800gtx+.. :: :: SkyFire nam je otvorio oci znaci zbog drajvera sto zbog fps u igrama.. :: :: Kako ce se SkyFire ovo slagati da nece covek imati problema jer vidim da se ti bas razumes :: Dal je dovoljno napajanje za nju i kasnije za OC :: Kakav je XFX proizvodjac?? :: :: ::
Ali sam skoro gledao test novog Fenoma II X3 710BE (ako nisam pogrešio oznaku) naspram kog je taj 8400 golo govno. Fenom mu pomera bulju u gotovo svim testovima, mada među njima nije bilo video igara. Ali, s obzirom da je Obrad nudio neke linkove u kojima se vidi da je dobar i u igrama, tako da bih 8400 zaobišao u širokom luku, samo kada bih još imao love da kupim novi procesor.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647683. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.