Sa kakvom konfiguracijom sastaviti Gainward 9600gt ?
STRANA 2 OD 2
philaemos
///
26.03.2009. 22:26
status: user broj poruka: 2743
Moj glas ide za gore predlozene konfe na bazi Intel E8400, a narocito ako zelite kasnije da se igrate sa klokovanjem. Napajanje bih uzeo neko od sledecih: Corsair, PC Power&Cooling, Thermaltake, Antec, bar 600 i kusur vati. To sto neko kaze koliko tamo nesto trosi (200 vati) to je sve lepo dok ne pocnete da klokujete onda taj Intel sto trosi 65 vati ode na 120W, graficku ako klokujete onda ode jos vise, pa kloknete memoriju, pa plocu,... pa dodate jos jedan HDD, pa kupite i jedan ili 2 SSD-a, pa se skupi, a treba kupiti nesto sto ce da gura i neke mozda jace komponente u nekoj blizoj buducnosti. Srecno sa kupovinom _________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Hardveraši, danas sam uznapredovao poprilično uz Vašu pomoć. A evo šta se dalo naučiti iz vaših iskusnih predloga. Moja znanja o Gigabyte pločama su veličale iste do nebesa misleći da su tu najkvalitetnije integrisane zvučne i da Gigabajt pravi najkvalitetnije i najstabilnije ploče sa ovim modernim čipsetovima poput P45 ili790GX( pa volja nekom INTEL ili AMD,neka se pruži koliko ko može).Očigledno da ste se Vi siti naigrali na konfiguracijama koje na postamentu drži Asus P5QLili čak J&W P45. To je za mene, gledajući njihove cene i mogućnosti na relevantnim forumima, odlična nova lekcija koja mi je otvorila oči( na kakve MB ići) . Što se tiče Napajanja tu sam i sam stekao školu da KADA IMAŠ DOBRO NAPAJANJE ONDA BRATE SVE IMAŠ, i tu nekako perjanicu nosi neki ANTEC od 650W i koliko vidim nema šanse da će u klokovanju i sa svim mojim potrošačima da ikada štucne ili se zagrcne. I sada procesor i memorija: Skor koji sam tu izvukao je da svi Vi najčešće pominjete INTEL E 8400 i Geil ddr2 800MHz Black Dragon. Kada ovo napakujem sa pomenutom grafom 9600GT, ostaje još da na kućište stavim `betonski ivičnjak` da ne poleti u vis (HEHE-HAHA). I eto mom Mlošu radosti za otprilike 42-43 hiljadarke. Ako vala i zaslužio je ,odličan je sa svim peticama ide u muzičku školu i svira gitaru, malo li je to da se jedan ovakav tata podiči sa sinom. I ako sam prosvetni radnik izdržaću kako god mogu ali ovo mora da dobije ( uzgred da napomenem, volim i ja brate te kompjutere,internet muziku i filmove). Vama svima Hvala na nesebičnoj pomoći pa se čujemo kada ova luda mašina uniđe u naš topli dom i kada se odigraju prve igrice eto nas da Vas izvestimo kako to fercera Pozdrav
Kako je ovo lepo kad covek procita.Prosto mi bude drago.Sta da vam kazem gosn Milane,nek je sa srecom i vama i vasem sinu pa kad sklopite masinu nek to radi punom parom kao podmazano Drago mi je cuti da je sincic dobar i u skoli a jos draze da ide u muzicku jer se ja muzikom bavim profesionalno ali ne predajem u skoli.Malo mozda cudno zvuci,muzicar hardveras ali kad covek malo bolje pogleda ide to jedno sa drugim. Ocekujem da se javite i da prenesete utiske koliko ste zadovoljni. Pozdrav.
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Hardveraši, danas sam uznapredovao poprilično uz Vašu pomoć. A evo šta se dalo naučiti iz vaših iskusnih predloga. Moja znanja o Gigabyte pločama su veličale iste do nebesa misleći da su tu najkvalitetnije integrisane zvučne i da Gigabajt pravi najkvalitetnije i najstabilnije ploče sa ovim modernim čipsetovima poput P45 ili790GX( pa volja nekom INTEL ili AMD,neka se pruži koliko ko može).Očigledno da ste se Vi siti naigrali na konfiguracijama koje na postamentu drži Asus P5QLili čak J&W P45. To je za mene, gledajući njihove cene i mogućnosti na relevantnim forumima, odlična nova lekcija koja mi je otvorila oči( na kakve MB ići) . Što se tiče Napajanja tu sam i sam stekao školu da KADA IMAŠ DOBRO NAPAJANJE ONDA BRATE SVE IMAŠ, i tu nekako perjanicu nosi neki ANTEC od 650W i koliko vidim nema šanse da će u klokovanju i sa svim mojim potrošačima da ikada štucne ili se zagrcne. I sada procesor i memorija :: Skor koji sam tu izvukao je da svi Vi najčešće pominjete INTEL E 8400 i Geil ddr2 800MHz Black Dragon. Kada ovo napakujem sa pomenutom grafom 9600GT, ostaje još da na kućište stavim `betonski ivičnjak` da ne poleti u vis (HEHE-HAHA). I eto mom Mlošu radosti za otprilike 42-43 hiljadarke. Ako vala i zaslužio je ,odličan je sa svim peticama ide u muzičku školu i svira gitaru, malo li je to da se jedan ovakav tata podiči sa sinom. I ako sam prosvetni radnik izdržaću kako god mogu ali ovo mora da dobije ( uzgred da napomenem, volim i ja brate te kompjutere,internet muziku i filmove) :: Vama svima Hvala na nesebičnoj pomoći pa se čujemo kada ova luda mašina uniđe u naš topli dom i kada se odigraju prve igrice eto nas da Vas izvestimo kako to fercer :: Pozdra :: ::
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.