Pa ti onda ne koristis GI. Ne vidim kako je to moguce, al ajde... Kaustika je samo jedan deo, ali dosta dobar deo, GI-a. Danas ne mozes da napravis realnu scenu bez GI-a. O kakvoj flasi pricas, svetlo se najmanje koristi za staklo, jer staklo je jako mali deo bilo koje scene? Ja pricam o odbijanju zrakova o zidove, objekte, itd. Kao u prirodi. GI se koristi za rasvetu umesto klasicnog renderera, jer daje mnogo realniju sliku. Kako? Upravo proracunom odbitaka svetlosti. Kako to mislis da uradis sa obicnim scanline-om u Max-u ili nekim drugim paketima? Mozda jedino sa AfterEffects. I kakve veze ima DoF sa ovom temom? To uopste nije vezano za svetlo, nego prvi i drugi plan, odnosno zamucenje prvog ili drugog plana. Ti nesto ne povezujes kako treba, ali dobro, da ne duzimo vise, moj predlog je da skines Gnomon ili neku slicnu skolu i vidis o cemu ti pricam, jer ovo sto pricas ne pije vodu.
@obradmi
A koje je ubrzanje? Ajde malo bolje pogledaj, i pogledaj da li je ubzranje sa 4 jezgra 4 puta, ili kao sto sam ja rekao 3.5 puta. Raspitaj se malo bolje po netu, ali ne preko tomice hardvera, nego idi na forume 3d-a itd. Videces da stvari nisu toliko optimizovane. i7 je*e kevu, ali njega je glupo da racunamo u ovoj temi. I zasto je po tebi toliko obavezno/neophodno da se ima sto vise jezgara? Bitno je da znas da radis u datom paketu, a nema svako para ili potrebu za vise od 2 jezgra, drugim recima, ne pati svako za quadovima itd. I da li si cuo da je tek Adobe CS4 ultra optimizovan za i7 platformu? Raspitaj se i o tome. Eto ti ga jos jedan monopol Intela...
poz
life`s a bitch...and then you die.
:: Kaustiku koristim samo za krupan plan trpezarijskog stocica na kome se nalazi flasa piva. Znaci retko. puno vremena za malo efektivniju sliku (ako hocu da osedim cekajuci sliku bolje da ukljucim dept of field, efekat je mnogo bolji :: Displejsment je Extra, ali MR i VR se ukucaju prilicno kad im zadas displejsment. VR je popravio tako sto postoji i modifikatr displejsment (umesto da ga zadajes u materijalu) i radi ::
Druze, kaustiku mozes da iskljucis iz proracuna (i obicno to i radim) i u maxwellu i u GI za mR,kao i u VR. GI koristim, ali bez kaustike. Nigde nisam pomenuo da DOF ima veze sa svetloscu, nego da DOF i Kaustika povecavaju duzinu rendera. Ne razumem sta ti od ovoga nije jasno i gde to ja ne pijem vodu? Kaustika dosta opterecuje rendering a efekat nije vredan toga (osim kod nekih scena u krupnom planu. To je makar moje misljenje, i pije vodu kod strucne javnosti i investitora. Mogu da ja ukljucim i kaustiku i depth of field i stavim besan HDRI, i da napucam izvore svetlosti i kvalitet senke i 3000 qrca pa da mi renda 20 dana jednu sliku Kad ti ljudi ne veruju da si to radio na kompu vec te pitaju gde si to slikao i iz kog si casopisa uzeo, shvatis da si odradio dobar posao. A slika se rendala 30 minuta... Mozemo da pricamo i diskutujemo, ali ne salji me po burek, molim te.
JOLE
:: @Josilenko :: :: Pa ti onda ne koristis GI. Ne vidim kako je to moguce, al ajde... Kaustika je samo jedan deo, ali dosta dobar deo, GI-a. Danas ne mozes da napravis realnu scenu bez GI-a. O kakvoj flasi pricas, svetlo se najmanje koristi za staklo, jer staklo je jako mali deo bilo koje scene? Ja pricam o odbijanju zrakova o zidove, objekte, itd. Kao u prirodi. GI se koristi za rasvetu umesto klasicnog renderera, jer daje mnogo realniju sliku. Kako? Upravo proracunom odbitaka svetlosti. Kako to mislis da uradis sa obicnim scanline-om u Max-u ili nekim drugim paketima? Mozda jedino sa AfterEffects. I kakve veze ima DoF sa ovom temom? To uopste nije vezano za svetlo, nego prvi i drugi plan, odnosno zamucenje prvog ili drugog plana. Ti nesto ne povezujes kako treba, ali dobro, da ne duzimo vise, moj predlog je da skines Gnomon ili neku slicnu skolu i vidis o cemu ti pricam, jer ovo sto pricas ne pije vodu :: :: @obradm :: :: A koje je ubrzanje? Ajde malo bolje pogledaj, i pogledaj da li je ubzranje sa 4 jezgra 4 puta, ili kao sto sam ja rekao 3.5 puta. Raspitaj se malo bolje po netu, ali ne preko tomice hardvera, nego idi na forume 3d-a itd. Videces da stvari nisu toliko optimizovane. i7 je*e kevu, ali njega je glupo da racunamo u ovoj temi. I zasto je po tebi toliko obavezno/neophodno da se ima sto vise jezgara? Bitno je da znas da radis u datom paketu, a nema svako para ili potrebu za vise od 2 jezgra, drugim recima, ne pati svako za quadovima itd. I da li si cuo da je tek Adobe CS4 ultra optimizovan za i7 platformu? Raspitaj se i o tome. Eto ti ga jos jedan monopol Intela.. :: :: po :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: Kaustiku koristim samo za krupan plan trpezarijskog stocica na kome se nalazi flasa piva. Znaci retko. puno vremena za malo efektivniju sliku (ako hocu da osedim cekajuci sliku bolje da ukljucim dept of field, efekat je mnogo bolji :: :: Displejsment je Extra, ali MR i VR se ukucaju prilicno kad im zadas displejsment. VR je popravio tako sto postoji i modifikatr displejsment (umesto da ga zadajes u materijalu) i radi ::
Ja sam coveku dao benchmark o predmetnom CPU koji je u temi,za taj Tom kazu da je bas pro Intel sajt.Ne kazem da je moj post najmerodavniji neka covek pogleda iz svih uglova pa neka i proceni.Ako ti imas neke linkove sa 3dforuma daj mu ,naravno da ce mu znaciti. Nisam znao ovo za Adobe CS4 Ultra jel to provereno?.
Ne pricajte gluposti da vas neko ne cuje. Quad procesori itekako pomazu u renderu. Recimo iz pouzdanih izvora znam da vecina ljudi u nekim filmskim studiima koristi iskljucivo Dual Quad Xeone, a meni je razlika izmedju C2D i C2Q bila OGROMNA i to bas na istim Mhz: osetna razlika je bila kad sam pre par godina zamenio c2d E6600 za c2q Q6600...
4GB Rama je imperativ za bilo kakav rad sa Mayom,Maxom ili bilo kojim drugim programom. Dovoljna ti je graficka od 30 evra... __________________ Scourge of PCBerza
Odakle tebi to da neko, pogotovu ja, kaze da quad ne pomaze u renderu? Ja sam rekao da nije iskoriscen 100%, a to uopste nije ista stvar. Quad je XTRA za render, i naravno da studiji koriste render farme xeona, itd. Moracu da se ponovim i zato cu napisati velikim slovima, znaci velika slova ne znace da se derem: SVE IZ MOJIH POSTOVA U OVOJ TEMI SAM PISAO KAO SAVET PAV-U A NE KAO MERODAVNOST ZA SVE OSTALE. ALi razlika nije ogromna, razlika je srazmerna, znaci lazu kao nezdravi. Razlika moze da bude oko 80%, a to jeste mnogo. Ako si na to mislio kao ogromno, onda se slazemo. Ne vidim problem nigde.
@Josilenko
Kaustiku sam samo pomenuo kao nesto zahtevno a daje lepe rezultate. To je deo GI, ali svaki GI je bar 3-4 puta sporiji od integrated render engina u bilo kom paketu. A sto se tice toga za koga radis, samo cu ti reci da mi je drago jer si ocigledno imao dosta srece. 90% firmi trazi 3d max i vray, i naravno znam ljude koji se cimaju sa oko 15 sati rendanja samo da bi poslodavac odlucio da promeni negde boju i to je opet 15 sati rendanja (x2 cpu). Ocigledno imas drugacije iskustvo/potrebe/zelje u 3d-u od mene njega (ja ne mislim samo na pare i investitore, nego volim 3d) i zato nema potrebe vise da ti ista pricam (i ne mislim na caustics nego na tvoj stav). Nista lose nisam mislio, ali ti si nedruzeljubiv, cak ni u prolaznoj `diskusiji` kao sto je ova. Zato, sve najbolje i poz
@obradmi
To je informacija od mog ortaka, a njegov dobar prijatelj je u Moskvi i radi profi compositing sa 3d/2d. Ali nije samo odatle info za i7. U prvom postu sam napisao da i7 daje 48000 (na forumu za c4d cinebench rezultate), sto je IZUZETAN rezultat, shok nad shokovima. Ja na C2D imam 7500. To znaci da je iz dva zvora i7 MNOOOGOOOOO brzi u `umetnickim` aplikacijama od svega dosadasnjeg. Svaka im cast. Doduse, to je ipak 18 cpu-a:) A za forume, neka se malo sam iscima, sve moze relativno lako da se pronadje, to su oficijelni forumi
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.