Po meni je najbolju konfiguraciju sastavio ALEXB, jak procesor, sa visokim default-nim clock-om, ako treba moze se i klokovati solidno (iako je rekao da ga ne zanima OC), u cijenu se uklapa sto je valjda bitno, ploca je dobra, sve je slozeno stvarno OK...
Da li ce se to svidjeti kupcu, ostaje nam da vidimo...
@ alexb : Pa i nije ti nesto posebno dobar taj rezultat iz Everest-a, meni recimo na Q6600 @ 3.2GHz i DDR2 @ 1200MHz @ CL5-5-5-15 daje rezultat 9600MB/s Read, 7300MB/s Write i 7900MB/s Copy...
@ ostali : NE kontam sto svi sklapate mnogo skuplje konfiguracije, ako je covjek rekao 700€, mozda je htio za 650 pa shvatio da moze da dadne jos maksimalno 50€ pa da to bude konfiguracija od 700€, a vi preporucujete tamo neke od preko 750€...
@ Skyfire: U pravu si za P5Q3 plocu, ako vec uzima za 700€ konfiguraciju ne treba na ploci da stedi 20€ ...
PS: Zar nisu sve ASUS ploce najbolje na svijetu C C C
Jos jedna stvar taj 955 Phenom X4, je samo klokovan 940, tako da ne vredi bacati 5000 din bezveze, znaci X4 940, a 940 je klokovan 920, ali razlika izmedju ta dva je simbolicna samo 300 dinara, a tih 5000 dodaj u graficku i napajanje, trazi neko kvalitetnije napajanje od tog LC-a, znaci neki Chieftec ili OCZ to ti se uklapa u cenu recimo OCZ Stealth XStream 600W, ali ja mislim da ce to komotno terati OCZ Stealth XStream 500W, ali da ne mislis i uzmi Soprano RS101 kuciste bruka izgleda za te pare, ovo je sve @ prva alexb konfiguracija.
Pozdrav!
:: ::Samo jos jedna stvar ja bih da sam na tvom mestu umesto te 4870 kupio GTX260 216P. :: :: zasto bi uopste i pomisljao na nVidia graficku, kad je nVidia jednom recju SRANJE, kako kaze SkyFire :: :: ::
Nije valjda da si stvarno pomislio da sam ozbiljan?To je bio odgovor na Obradovu konstataciju.Inace zna se da je nvidia bolja u svakom slucaju ali ja nebi pravio kombinaciju amd platforma sa nvidia kartom.Kad vec uzima bolje je da ide ATI .Po meni ce to bolje i da radi.AMD je uradio optimizaciju chipset-a za PCI-E magistralu za njihove karte,da rade sto bolje tako da je svakako bolja kombinacija AMD/ATI !
Ima i onaj program sto je izdao AMD ako imas AMD/ATI konfiguraciju, automatski ti clock proc i grafu kada ulazis u neku igru, meni se licno ta 4870 ne svidja karta posto je skupa, a za malo vece pare imas bolju i brzu kartu GTX260 216P, e sad sto je GTX ko balvancic to je druga stvar :).
Pozdrav!
:: @imarkovi :: :: Nije valjda da si stvarno pomislio da sam ozbiljan?To je bio odgovor na Obradovu konstataciju.Inace zna se da je nvidia bolja u svakom slucaju ali ja nebi pravio kombinaciju amd platforma sa nvidia kartom.Kad vec uzima bolje je da ide ATI .Po meni ce to bolje i da radi.AMD je uradio optimizaciju chipset-a za PCI-E magistralu za njihove karte,da rade sto bolje tako da je svakako bolja kombinacija AMD/ATI :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
Program se zove AMD Overdrive kao sto ima i za grafulju AMD GPU Clock Tool ..Oba programa mi se svidjaju kako su uradjeni.! P.S.Imas i AMD Power Monitor! Sto se tice karte,to bi po mom ukusu bilo tako sklopljeno.Ako bi uzimao 4870 to sigurno nebi bilo sa referentnim coolerom.Sto se tice GTX260 SP216,svakako je brzi tu nema sta.Moze i tu kartu da ubaci ako zeli.
I Want to believe - The truth is out there
:: Ima i onaj program sto je izdao AMD ako imas AMD/ATI konfiguraciju, automatski ti clock proc i grafu kada ulazis u neku igru, meni se licno ta 4870 ne svidja karta posto je skupa, a za malo vece pare imas bolju i brzu kartu GTX260 216P, e sad sto je GTX ko balvancic to je druga stvar :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: @imarkovi :: :: :: :: Nije valjda da si stvarno pomislio da sam ozbiljan?To je bio odgovor na Obradovu konstataciju.Inace zna se da je nvidia bolja u svakom slucaju ali ja nebi pravio kombinaciju amd platforma sa nvidia kartom.Kad vec uzima bolje je da ide ATI .Po meni ce to bolje i da radi.AMD je uradio optimizaciju chipset-a za PCI-E magistralu za njihove karte,da rade sto bolje tako da je svakako bolja kombinacija AMD/ATI :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jel valja AMD Overdrive jesi li ga probao, jel daje neko ubrzanje.
Pozdrav!
:: Program se zove AMD Overdrive kao sto ima i za grafulju AMD GPU Clock Tool ..Oba programa mi se svidjaju kako su uradjeni. :: P.S.Imas i AMD Power Monitor :: Sto se tice karte,to bi po mom ukusu bilo tako sklopljeno.Ako bi uzima 4870 to sigurno nebi bilo sa referentnim coolerom.Sto se tice GTX260 SP216,svakako je brzi tu nema sta.Moze i tu kartu da ubaci ako zeli :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Ima i onaj program sto je izdao AMD ako imas AMD/ATI konfiguraciju, automatski ti clock proc i grafu kada ulazis u neku igru, meni se licno ta 4870 ne svidja karta posto je skupa, a za malo vece pare imas bolju i brzu kartu GTX260 216P, e sad sto je GTX ko balvancic to je druga stvar :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: @imarkovi :: :: :: :: :: :: Nije valjda da si stvarno pomislio da sam ozbiljan?To je bio odgovor na Obradovu konstataciju.Inace zna se da je nvidia bolja u svakom slucaju ali ja nebi pravio kombinaciju amd platforma sa nvidia kartom.Kad vec uzima bolje je da ide ATI .Po meni ce to bolje i da radi.AMD je uradio optimizaciju chipset-a za PCI-E magistralu za njihove karte,da rade sto bolje tako da je svakako bolja kombinacija AMD/ATI :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Konstatacija ti je stvarno, ono, na nivou.. __________________ Scourge of PCBerza
:: ::Samo jos jedna stvar ja bih da sam na tvom mestu umesto te 4870 kupio GTX260 216P. :: :: zasto bi uopste i pomisljao na nVidia graficku, kad je nVidia jednom recju SRANJE, kako kaze SkyFire :: :: ::
To nisam znao hvala na informaciji izvinjavam se na greskama ali po meni je to totalno ne isplativo, 955 je 5000 skuplji ali sa podrskom za DDR3, a u odnosu na 940 i DDR2, brzi je 955 sa DDR3 od 940 sa DDR2 za nekih 10% u vrh glave, a razlika je veoma mala skoro 100 evra, ako bas hoce DDR3 onda je mozda bolji Intel.
Pozdrav!
:: Jel kapirash da PHENOM II 920 / 940 ne podrzavaju DDR3, a covek je napisao da hoce DDR3 memoriju. DDR3 podrzavaju: Phenom II 810 / 955... :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647683. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.