Haha,ja blebecem u prazno?!A sta ti radis?Video si na netu statistike i sad si sveznalica! Hahahahaha....kraj!
The Way It`s Meant To Be Played
:: Ocigledno da neke stvari ne mozes sam shvatiti.. :: :: Ti nisi u pravu za Core I5 i za DX11, tj. pojma nemas ni o jednom ni o drugom, i samo blebeces u prazno.. :: :: :: Citat :: ::Ebo te I5 platforma i DX11 :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
NMY sad si preterao..Ajde ako si takav znalac objasni ti nama LEPO a mi cemo da mirno slusamo i ucimo od tebe!Ovde se na berzi bre preseravas,solis pamet tu ljudima koji pokusavaju da budu realni.Eno gledam te samo kako na drugim forumima ne smes da pisnes kao grlica si,kako otvoris usta odmah te izuju iz carapa jer nisi medju ljudima koji su sarlatani vec sa pravim poznavaocima.Lako je se ovde kurciti i izigravati budalu.Smesan si.Ovo je poslednji put da sam ti se obratio.Ignor je za tebe zakon.
Tako je, nemoj da pricas gluposti neproverene koje pisu tamo neki sajtovi koji postoje 10 godina i imaju milion poseta mesecno. Sacekaj lepo da izadje ovde pa da ga ovi `nepristrasni` momci testiraju i oni ce ti reci. Oni znaju. Ja sam cuo da su se ljudi iz intela infiltrirali na ovom forumu i skupljaju cake od njih.
koliko ja vidim, najjaci i5 ce zameniti i920, a ostalii ce zameniti jorkfilde. I ganjati fenom II najverovatnije boljim performansama za iste pare. I najjavljena prva cena ce biti konkurentna (verovatno i kod nas, ne vidim sto ne bi - i fenomi II su bili odmah konkurentni po ceni).
Pitanje je samo kako ce to raditi na igricama. U igrama i dalje je C2D bolji ] od quadova. Da li ce se neko setitit da optimizuje igrice za 4 jezgra ko zna. Mozda je stvarno bolje da covek kupi dvotockasa.
koliko se secam i koliko sam skapirao, dx10 je pokusaj Microsofta da proda vise primeraka windows viste. Ati je valjda `zasluzan` samo za dx10.1. Ako to nije istina, zasto ga ne podrzava winxp?
Bas cemo da vidimo da li ce DX11 biti popularan. Bilo je price pre nego sto je izasao GTA4 da ce igra biti manje zahtevna od Crysisa, ja sam lepo pricao da ce igra biti najzahtevnija na trzistu, ali niko nije slusao, sad se zna koja je igra najzahtevnija. @Sky iznerviralo me to sto si napisao da je DDR2 skuplji a stavio si plocu od 230 evra i kuciste od 150 evra, a u drugu konfiguraciju plocu od 100 evra manje i kuciste za duplo manje para. Takodje pogledaj ono kuciste sto sam link veoma je dobro za male pare. I jos jedna stvar Nmy je rekao odlicnu foru protiv virusa sa folderom autorun.inf.
Hvala vam na ovolikom odAzivu, ali nemojte skretati sa teme... xP
Pazljivo sam procitao sve postove i najvise mi odgovaraju Sky-ovi predlozi, dakle masina treba da izgle ovako:
- ASUS Rampage Formula je izuzetna ploca, ali mi nije potrebna jer nece ti biti ko zna kakvih OC sesija, znaci P5Q Premium ili Q3 Deluxe su sasvim OK
- INTEL Q9550, to sam i ja mislio...
- nVidia-u koristim ceo zivot i posmatram je sa vrlo specificne strane tako da cu teeeesko da se prebacim na ATI, ali razmislicu... Mada najverovatnije GTX280 ( Gigabyte, XFX ako me usere pa je nadjem, ali ASUS bi bio extra)
- HDD Samsung 1TB, vidim da ga svi hvalite tako da je to, to...
- Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, ako je nadjem
- Kuciste ThermalTake Armor+ VH6000BWS je KEVA od kucista, sa 4 ventilatora uz one okrugle kablove ima da bude zima u kucistu, a ne kad je +30 napolju da mi vristi kuciste od vrucine...
SkyFire: Ova `PATRIOT` memorija, jer to imas licana iskustva sa njom pa je peporucujes ili kako? Znas, ja sam uvek bio za KINGSTON, ali ako je ova bolja nije problem da se ubaci u semu...
BTW: Da li je neko zainteresovan za 8800GTS G92? Prodajem je... xD
Ne kontam zasto bi uzimao socket775 procesor, kad je star ko biblija, kad moram tako da kazem, uzmi lepo Core i7, kasnije dodash josh jednu ATI 4890 kartu i miran si duze vreme, imaces zver od masine... a to sto je nekima krivo sto bi ti imao takvu masinu, tj bolju od njihovih, to je druga stvar....
ponavljam zasto davati 100e vise za neku kartu, koja daje 10% bolje performanse u odnosu na ovu ATI. Po meni je to cista glupost, ATI karte nisu uopste lose, daleko od toga, uvek sam gledao sta je isplativije... i bolje... Ova SAPPHIRE 4890 VAPOR ima vece klokove tako da je bolja od ostalih 4890, a to sto SKYFIRE prica da je losija, to ne znam stwarno odakle mu....
Meni su elektronci preporucili iskljucivo APC, jeste 3 puta skuplje od ostalih na trzistu, ali kazu da je toliko i bolji.. Ne znam to napajanje koliko ce ti struje vuci, ali ovaj nije toliko skup a ima 8 uticnice (4 na bateriju i 4 samo sa zastitom) APC Back-UPS BE700-GR Ako je to malo za tvoje napajanje, onda uzmi samo neki produzni sa prednaponskom zastitom, recimo APC prenaponska zaštita LE1200I, 1200VA
Cuo sam da je jos jedna firma dobra, cini mi se Belkins (da ne lupam, nisam siguran)
Ja bi pre uzeo dobar produzni nego shj. UPS recimo mustek. UPS ima prednost jedino kad ti nestane struja, pa ce komp raditi jos desetak minuta
Nisi pogledao ni jedan link koji sam ti postavi. Nisi me razumeo. Hteo sam da ti kažem da je 900 eura jedva, ali jedva dovoljno za igračku mašinu na bazi GTX280 ili nekog od derivata. Malo je čak i bez monitora.
Evo ti primer i pri tome sam bio štedljiv:
INTEL Core 2 Duo E8500, 3.16 GHz.......................................15.944 Gigabyte GA-EP45-UD3P....................................................11.520 Kingston HyperX 4GB kit (2x2GB) DDR2 1066, 5-5-5-15................4.840 Gigabyte VGA - GV-N28-1GH-B NVIDIA GTX 280.........................23.856 Samsung F1 HD103UJ 1TB..................................................7.500 Pioneer DVR-216D Black.......lupio sam prvi na koji sam naleteo......1.852 - - - - - - - Antec Nine hundred-EU Gamer.............................................9.554 Enermax PRO-82+, 625W, 120mm........................................11.490
Kao što vidiš vrlo lako sam preleteo tih 900 eura.........................86.556
A ni traga ni glasa od Creative X-Fi-a...šta ćemo sa njim?
Reći ćeš to kućište i napajanje je preskupo. Skupo jeste ali uz takvu karticu ide ovakvo kućište, veliko, provetreno, izgledno. Ponoviću ti još jednom, OCZ StealthXStream i ModXStream Pro će verovatno terati tu konfiguraciju i na duže staze ali jednostavno nisu u istoj klasi sa Corsair HX520/620 i Enermax PRO-82+ 525/625W.
Elem, vratimo se na početak. Imaš 900 eura i tvrdo si rešio da to bude GTX280, ali si rešio i da ostale komponente budu široko. Mislim da će ići teško. Ili ćeš izdvojiti još love ili ćeš prištedeti pa makar i par stotina na 800MHz RAM ili ćeš ostati bez neke komponente, X-Fi-a recimo.
=================================
A gledaj ovo:
ASUS P5N-E SLI NVIDIA nForce 650i SLI.....................................6.742 Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz...............................................13.200 Kingston KVR 4GB DDR2 800 CL5 Kit 2X2GB.................................3.840 Gainward GTX 260 GoldenSample, 216sp...DVA KOMADA.....29.000 Samsung F1 HD103UJ 1TB.....................................................7.500 Pioneer DVR-216D Black.......lupio sam prvi na koji sam naleteo.........1.852 - - - - - - - Antec Nine hundred-EU Gamer................................................9.554 Enermax PRO-82+, 625W, 120mm...........................................11.490
UKUPNO 83.178
Ja ovakvu SLI mašinu ne bih stavio u manje kućište i na OCZ StealthXStream ili ModXStream Pro 600W napajanje.
Prodajem asus monitor 21,5` najnoviji model VH222D, FULL HD rezolucija 1920x1080, 5ms odziv, d-sub ulaz. Inace za 900 evra mozes veoma jaku masinu da sklopis. Ja bi da sam na tvom mestu pocela od kucista, evo kupi isto kao moje Therlmatake Xaser VI Full tower Black, bolje i lepse od toga neces naci, pa onda kreni od ploce recimo P5QC tu mozes da stavis i DDR2 i DDR3 memoriju, pa ti onda sam biraj ili DDR2 ili DDR3 ako je pala cena mada je i DDr2 na 800 Mhz odlican izbor, recimo Geil Black Dragon, procesor E8400 radi na 3 Ghz znaci nece biti potrebe da ga overklokujes. Hard disk obavezno Western Digital 640GB taj je em brz em jeftin em tih! A grafiku izaberi sam bilo koja od 200 evra je prava stvar ATI ili GeForce totalno svejedno. Obavezno kvalitetno napajanje, ili neko bolje jeftinije kao sto je LC power od 660W.
Ako imas neka pitanja ( 064 0098476 ) Pozdrav i srecno
Na ovu drugu konfiguraciju imas jos 12 000 fore, posto je evro oko 95, a ono napajanje je veomda dobro i skupo.
Pozdrav!
:: :: Nisi pogledao ni jedan link koji sam ti postavi :: Nisi me razumeo :: Hteo sam da ti kažem da je 900 eura jedva, ali jedva dovoljno za igračku mašinu na bazi GTX280 ili nekog od derivata. Malo je čak i bez monitora :: :: Evo ti primer i pri tome sam bio štedljiv :: :: INTEL Core 2 Duo E8500, 3.16 GHz.......................................15.94 :: Gigabyte GA-EP45-UD3P....................................................11.52 :: Kingston HyperX 4GB kit (2x2GB) DDR2 1066, 5-5-5-15................4.84 :: Gigabyte VGA - GV-N28-1GH-B NVIDIA GTX 280.........................23.85 :: Samsung F1 HD103UJ 1TB..................................................7.50 :: Pioneer DVR-216D Black.......lupio sam prvi na koji sam naleteo......1.85 :: - - - - - - - :: Antec Nine hundred-EU Gamer.............................................9.55 :: Enermax PRO-82+, 625W, 120mm........................................11.49 :: :: Kao što vidiš vrlo lako sam preleteo tih 900 eura.........................86.55 :: :: A ni traga ni glasa od Creative X-Fi-a...šta ćemo sa njim :: :: Reći ćeš to kućište i napajanje je preskupo :: Skupo jeste ali uz takvu karticu ide ovakvo kućište, veliko, provetreno, izgledno :: Ponoviću ti još jednom, OCZ StealthXStream i ModXStream Pro će verovatno terati tu konfiguraciju i na duže staze ali jednostavno nisu u istoj klasi sa Corsair HX520/620 i Enermax PRO-82+ 525/625W :: :: Elem, vratimo se na početak. Imaš 900 eura i tvrdo si rešio da to bude GTX280, ali si rešio i da ostale komponente budu široko. Mislim da će ići teško. Ili ćeš izdvojiti još love ili ćeš prištedeti pa makar i par stotina na 800MHz RAM ili ćeš ostati bez neke komponente, X-Fi-a recimo :: :: ================================ :: :: A gledaj ovo :: :: ASUS P5N-E SLI NVIDIA nForce 650i SLI.....................................6.74 :: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz...............................................13.20 :: Kingston KVR 4GB DDR2 800 CL5 Kit 2X2GB.................................3.840 :: Gainward GTX 260 GoldenSample, 216sp...DVA KOMADA.....29.000 :: Samsung F1 HD103UJ 1TB.....................................................7.50 :: Pioneer DVR-216D Black.......lupio sam prvi na koji sam naleteo.........1.85 :: - - - - - - - :: Antec Nine hundred-EU Gamer................................................9.55 :: Enermax PRO-82+, 625W, 120mm...........................................11.49 :: :: UKUPNO 83.17 :: :: Ja ovakvu SLI mašinu ne bih stavio u manje kućište i na OCZ StealthXStream ili ModXStream Pro 600W napajanje :: ::
@xendza - Tj. Ksenija, hibridne ploce su uvek bile lose resenje, a slabije od C2Q necu ni da gledam, u svakom slucaju saveti su dobrodosli... Inace vrlo interesantno, zenski clan na PCBerzi i jos tek tako ostavi broj moba, nije cest slucaj. Odakle si ?
@FSamir - Imacu ovu drugu kombinaciju uvidu.. Pozz...
Broj sam ostavila jer monitor prodajem, BAJ D VEJ! Ocito si neki balavac cim imas onakav odgovor......P5QC uopste nije lose reshenje a ti AKO si tako pametan sto trazis savete na Forumu??? Ocito si usamljen pa zelis da pricas sa ljudima.....aaah so sad so sad......
:: Jelen :: :: Broj sam ostavila jer monitor prodajem, BAJ D VEJ! Ocito si neki balavac cim imas onakav odgovor......P5QC uopste nije lose reshenje a ti AKO si tako pametan sto trazis savete na Forumu??? Ocito si usamljen pa zelis da pricas sa ljudima.....aaah so sad so sad......
Prvo ne znam dal se secas kako je prosla ASUS P5KC, sa P35 chipsetom, nije se bas proslavila kao hibridno resenje...
Drugo `Ako imas neka pitanja ( 064 0098476 ) Pozdrav i srecno`, u sustini treba mi monitor, ali ne za ovu gaming konfu, mada ne bih ga sad uzeo od tebe dzabe da mi das i `ebe mi se za tvoj broj sigurno si neka gaborka koja ne vredi jednog, jedinog impulsa, a kamoli neceg drugog...
Trece, balavac ti cale...
Cetvrto, na ovom forumu ima nekolicina, ali ne i svi (ti ne sigurno) ljudi koji znaju malo vise od mene sto se tice racunara pa zato valja pitati i ostale za misljenje... Ali svaciji saveti su dobrodosli, a ti sto mlatis praznu slamu to je tvoj problem... .D
Peto, ocito si jedina devojka koju sam do sad video na PCBerzi, tako da tvoju IRONIJU po pitanju usamljnosti mozes slobodno posvetiti sa sarkazmom, mada ne znam sto si to napisala, al to je vec oblast psihologije i sestema odbrane... . )
`BAJ D VEJ` - Se nosis u 3 lepa ***** !!!
Izvinjavam se ostalima zbog ostrih reci, ali prva je pocela.. xP
@NMY: - Zavrce,zavrce, sve to besno prijatelju, kao i mnogi koji su jaki na recima dok im je intelekt na nivou svakog drugog amera... xD
:: @NMY :: - Zavrce,zavrce, sve to besno prijatelju, kao i mnogi koji su jaki na recima dok im je intelekt na nivou svakog drugog amera... x :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647682. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.