Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
AMD konfiguracija pomoc (PREDLOG) pri oadabiru..
STRANA 2 OD 3  
acayo offtopic 31.08.2009. 01:11 #136473

status: user
broj poruka: 851
jer hoce da vam ide na iptorrents.com??evo ja sad probao nece

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: RE 31.08.2009. 01:50 #136489

broj poruka: 18472
Vidis,nije ti losa ideja,gledao sam ga,samo se pitam kakvog li je kvalteta..

Hehehehe.Sad me podseti na film Mi nismo andjeli..Jebte,bukvalno sam znao na pamet celokupan tekst iz filma tj dijaloge.

Green Green Grass of Home

:: TT M5 ce da proguta sve gore navedene a od svih je najjeftiniji
::
:: @Sky:`Pa gde si ti Nikola`
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Re: Re: RE 31.08.2009. 02:00 #136492

broj poruka: 7285
Ako ne bolja onda ista kao kod svih navedenih u tvom postu(belive me).

Pazi nisam ni ja stalan ali cinimi se da si ti uzeo produzeni godisnji od berze.
Sto i nije lose posto ovde postaje front kao u stanu(top lista nadrealista).

JO VID PASTETICE???

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Vidis,nije ti losa ideja,gledao sam ga,samo se pitam kakvog li je kvalteta.
:: Hehehehe.Sad me podseti na film Mi nismo andjeli..Jebte,bukvalno sam znao na pamet celokupan tekst iz filma tj dijaloge
:: Green Green Grass of Home
:: :: TT M5 ce da proguta sve gore navedene a od svih je najjeftiniji
:: ::
:: :: @Sky:`Pa gde si ti Nikola`
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
SkyFire Re: Re: Re: RE 31.08.2009. 02:16 #136494

Imacu onda na umu da pogledam pod obavezno..

Pa nisam uzeo odmor,nisam jednostavno vise zeleo da dolazim iz vise razloga a i sam si vec naveo jedan od..I sad sam samo u prolazu dok ne resim ovaj `problem` ..
Mozda nekad naletim ako bude neka zanimljiva tema da pomognem malo i to je to..

Znaci cenis da je TT pun pogodak?Gde li ima u BG-u da odem licno da ga pogledam dal znas?MB soft?Oni su bili zastupnici za TT,ne znam dal su i dalje..

:: Ako ne bolja onda ista kao kod svih navedenih u tvom postu(belive me)
:: Pazi nisam ni ja stalan ali cinimi se da si ti uzeo produzeni godisnji od berze
:: Sto i nije lose posto ovde postaje front kao u stanu(top lista nadrealista)
:: JO VID PASTETICE??
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Vidis,nije ti losa ideja,gledao sam ga,samo se pitam kakvog li je kvalteta.
:: :: Hehehehe.Sad me podseti na film Mi nismo andjeli..Jebte,bukvalno sam znao na pamet celokupan tekst iz filma tj dijaloge
:: :: Green Green Grass of Home
:: :: :: TT M5 ce da proguta sve gore navedene a od svih je najjeftiniji
:: :: ::
:: :: :: @Sky:`Pa gde si ti Nikola`
:: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Ne 31.08.2009. 02:42 #136499

znam ja sam ti od one vrste kada mi se nesto svidi(moje)onda da je najgore,meni ce uvek biti najbolje.Jednostavno ne mogu sebe da zamislim na benchmarku ili nekom drugom IT forumu.

Imas ga u Atomu za +-5200 RSD(ako ne lazu).

A mozes proveriti i ostale jeftinije:

Plutos/Milsoft/Gigatron/DPM/LithiumOC.

Ps:Microsystems i Pakom samo ako trazis neku zescu drogu.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

SkyFire Hvala dobri covece.. 31.08.2009. 02:50 #136502

Potrazicu..Svakako cu da pogledam sve uzivo ako budem mogao.
Verovao ili ne,zanimljivo koliko ja volim hw,radujem se sklapanju ove konfiguracije kao da uzimam ne znam ni ja sta,leteci tanjir

Ishmerish Re: Hvala dobri covece.. 31.08.2009. 02:55 #136503

I feel ur pain!Odo da se balzamujem.

Laku noc

:: Potrazicu..Svakako cu da pogledam sve uzivo ako budem mogao
:: Verovao ili ne,zanimljivo koliko ja volim hw,radujem se sklapanju ove konfiguracije kao da uzimam ne znam ni ja sta,leteci tanjir
DmasteRNo1 CHIEFTEC GX-01BW-OP 31.08.2009. 08:41 #136511

broj poruka: 6106
je odlično kućište (isto važi i za ovo drugo). Imao sam GX-a, i iz ličnog iskustva ti kažem da ako nameravaš da mašinu u njemu pokloniš mami (nekom drugom), pazi da ne dobije bruh, kada ga bude podizala (pomerala), zato što je čudo teško kao crna zemlja. Mada, to verovatno znaš i sam. Razmisli i o Antec Three Hundred. Jeste naizgled malo, ali unutra sve može lepo da se rasporedi.

May The Force Be With You!

pufi Re: CHIEFTEC GX-01BW-OP 31.08.2009. 08:56 #136514

broj poruka: 2196

meni je to kuciste prodao SKY pre dve godine,imao sam ga sve vreme dok slucajno nisam naleteo na providno,a inace nikad ga ne bih menjao,samo moj je bio GX-01 BW ne zanm za OP,crno sa provinom strtanicom,to je to

http://www.dodaj.rs/f/3w/NW/4qakbbCp/q9550gtx280.png

Q9550 4.0GHZ/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/GTX280 1GB/CHIEFTEC 650W/226BW 22` DVI

:: je odlično kućište (isto važi i za ovo drugo). Imao sam GX-a, i iz ličnog iskustva ti kažem da ako nameravaš da mašinu u njemu pokloniš mami (nekom drugom), pazi da ne dobije bruh, kada ga bude podizala (pomerala), zato što je čudo teško kao crna zemlja. Mada, to verovatno znaš i sam. Razmisli i o Antec Three Hundred. Jeste naizgled malo, ali unutra sve može lepo da se rasporedi
:: May The Force Be With You!
DmasteRNo1 CHIEFTEC GX-01BW-OP 2. deo 31.08.2009. 13:30 #136546

broj poruka: 6106
Što se čvrstine tiče, tu je Čiftek mama - 1mm debljina čeličnog lima usled čega i jeste teško ko đavo. Ali, vremenom su počela vrata da mi idu na živce (kada ih skinem, kućište je ružno do bola), a i ventilacija kod većine Čifteka je lošiji deo kućišta. Mislim, kakvi bre ventovi od 8 i 9 cm. Daj bre neke od 12 i 14 cm. E, po tom pitanju Antec 300 pomera bulju GX-u. Zbog toga sam, pre svega, i zamenio GX-a. 4×12cm + 1×14cm=ladovina u kućištu.

May The Force Be With You!

TheBear Najlepsa i najkvalitetnija kucista 31.08.2009. 14:45 #136561

broj poruka: 6502
su Lian Li, uradjena od malte ne 100% aluminijuma, rucno radjena, laka, ne znam kakva su bas kad je hladjenje u pitanju, ali imaju i svoju cenu...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 31.08.2009. 15:37 #136568

Svaki proizvod ima svog kupca.Ukusi su razliciti.Chieftec CHIEFTEC GX-01BW-OP sam imao i tacno je da sam ga prodao Pufiju jos davno.Kuciste je sasvim ok i cvrsto.Jedini problem kod Chiefteca je lose odradjen protok vazduha mada se i to da resiti ali nije bas idealno resenje.E sad jos jedna velika mana je sto je od gvozdja koje zadrzava temperaturu i sa komponentama koje se greju to stvara veliku vrucinu kako u samom kucistu tako i okolo njega.

Lian Li kucista su klasika.Nisu neka kucista koja nude neke performanse vec kucista za odredjenu vrstu ljudi..
Meni se generalno ne svidjaju ni najmanje.Za mene je bar sto se tice toga CM majka,koliko se secam on vec odavno fura svoja kucista u aluminijumu ,bar ona iz vise klase ,koja imaju extremno dobre performanse.
Thermaltake je isto tako dobar ali moj glas ide uvek CM-u..

Ako pricamo generalno o kucistima to bi bilo to..

Za sad,sto se tice mog izbora jos uvek ne znam,cekam da vidim i koje cu ponude da dobijem pa od toga cu nesto da izaberem..

Trazio sam Thermaltake M5 nema ga nigde!

TheBear Ja koliko sam uzivo gledao kucista 31.08.2009. 15:57 #136572

najbolje Cooler Master je Stacker, ono kad sam video odusevio sam se, kvalitet i izgled su na nivou, mozda nema najbolji airflow ali je najkvalitetnije ali i skupo...

SkyFire Re: Ja koliko sam uzivo gledao kucista 31.08.2009. 16:09 #136574

Mislis na ovo :

http://img170.imageshack.us/img170/8418/p7090297.jpg

To je stara slika.Kuciste sam modovao tako da je sad jos duplo lepse i funkcionalnije..

Znaci ono sto nudi Stacker je sledece,tri 12-stice napred,dve spolja i jedna unutra,jedna 12-stica odozgo,jedna pozadi i cetiri 12-stice sa strane ..Malo li je?Protok?Performanse?Stacker je isto tako po meni najbolje kuciste svih vremena i zato sam ga i kupio vec odavno i prezadovoljan sam.Opet kazem,ukusi su razliciti,potrebe su razlicite tako da merilo nije isto za svakoga..

:: najbolje Cooler Master je Stacker, ono kad sam video odusevio sam se, kvalitet i izgled su na nivou, mozda nema najbolji airflow ali je najkvalitetnije ali i skupo..
TheBear Da mislim na to 31.08.2009. 16:16 #136577

gledao samgau radnji, vrh je, ali je meni preskupo i ne znam koliko se dobije sa njim ventilatora kad se kupi...

SkyFire Re: Da mislim na to 31.08.2009. 16:22 #136578

Dobijes samo dva i to ona osnovna CM Silent Performance.Jedan napred i jedan pozadi.Ja sam to sve povadio i ubacio Cooler Master Long Life 212 Led.Odlicni su ventovi,odlicne performanse samo sto imaju manu sto crkavaju led diode.To me izludjuje opasno.Svakako ima varijanta i bez LED.

:: gledao samgau radnji, vrh je, ali je meni preskupo i ne znam koliko se dobije sa njim ventilatora kad se kupi..
gile23 Re: Re: Ja koliko sam uzivo gledao kucista 31.08.2009. 16:24 #136581

broj poruka: 9121
MT882 kvari sliku, a igrica mora da se pokaze da se ima :), to hladjenje ti je lose sto imas na kucistu :). Cooler Master pravi mnogo ruzna kucista (moje subjektivno misljenje), ko da je neki Codegen (cak su i njima dizajnerski lepsa kucista), TT ima MNOGO lepsi dizajn. E sad ovaj CM ovde ima najbolji protok vazduha od svih kucista, ali ako racunar ide za rodjendan
mami koja sigurno nece nista da OC, a pretpostavljam da vidi lepo kuciste i da bude tiho (druga je stvar ako ces ti da ga rastavis od zivota :)) znaci nadjes neke hladne i tihe komponente (grafiku), a ne komp da se cuje ko nenormalan sa 10 kulera, ispravi me ako gresim ? Imam Chieftec kuciste sa sve komponentama unutra je oko 20 kg, dok je prethodni frontier bio oko 7kg-8kg, a drugu TT Soprano ispod 10kg, ako su CM kucista od aluminijuma ne menja to mnogo situaciju i to je metal ako se zagreje tesko ce se ohladiti :).

@Plamen navijam za Zvezdu a kad cuh borba za bodove onda resih da te pitam kako je bilo posto pretpostavljam da si bio na utakmici :).

Pozdrav!

:: Mislis na ovo
:: http://img170.imageshack.us/img170/8418/p7090297.jp
:: To je stara slika.Kuciste sam modovao tako da je sad jos duplo lepse i funkcionalnije.
:: Znaci ono sto nudi Stacker je sledece,tri 12-stice napred,dve spolja i jedna unutra,jedna 12-stica odozgo,jedna pozadi i cetiri 12-stice sa strane ..Malo li je?Protok?Performanse?Stacker je isto tako po meni najbolje kuciste svih vremena i zato sam ga i kupio vec odavno i prezadovoljan sam.Opet kazem,ukusi su razliciti,potrebe su razlicite tako da merilo nije isto za svakoga.
:: :: najbolje Cooler Master je Stacker, ono kad sam video odusevio sam se, kvalitet i izgled su na nivou, mozda nema najbolji airflow ali je najkvalitetnije ali i skupo..
TheBear Kucista od aluminijuma 31.08.2009. 16:31 #136584

su laksa, i manje se zagrevaju, lepsa su mnogo i kad se dodirnu od ovih celicnih... Porediti Stacker sa Codegenom je kao da poredis Jugo i Mercedes... Treba sva ta kucista videti uzivo pa suditi o izgledu, na slikama drugacije izgledaju...

SkyFire ... 31.08.2009. 16:34 #136585

@gile23

Ti bre kad krenes sa pisanjem napises celu filozofiju..
Ma slika je stara ,nemam drugu a modem je taj,sta da radim,sad ce ga promeniti kad dobijem IPTV ..
Kao sto rekoh,stvar ukusa,meni je CM najlepsi po dizajnu i najfunckionalniji..Vidis,tebi pak TT..Sve je od coveka do coveka i zato i postoje odredjeni brendovi i stilovi da bi zadovoljilo sve ukuse i potrebe korisnika.
P.S.Moj Stacker je tih,doduse imam i Zalman ZM-MFC2 fan konrtroler pa samnjim broj obrtaja.Sa strane i nemam tih 4 venta jer je providna stranica kao kod nvidia Edition.
Imam samo tri napred,jedan pozadi i jedan odozgo.Nista nije bucno a sve je funkcionalno..

Nego odosmo u off..Zna se sta je masina za moje potrebe a ovu drugu pravim za sasvim druge svrhe.Necu od nje da pravim svemirski brod vec sasvim normalnu konfiguraciju.
Za CPU sam odlucio,Plocu imam,memoriju i hard.Samo jos kuciste i napajanje.Mozda ubacim i Chieftec 450w napajanje za prvo vreme,bice sasvim dovoljno posto i njega imam kuci..

@TheBear

100% tacno!

Ishmerish Sada 31.08.2009. 17:56 #136603

sam bas procesljao od Nisa do Subotice i ovo samo kod nas ima.Do juce ga je bilo u svim firmama a danas...Inace sada sam naleteo na jedno kuciste izgledom podseca al orginal na TT Shark.Posto je za kevu moglo bi da prodje,cena mu je 36e a i nije tako lose.Zove se Unitek A9002-B32.Medjutim idi na: https://www.sampro.co.yu pa vidi,kad roknes na sliku dobices spcifikacije koje po meni i nisu tako lose.

gile23 ... 31.08.2009. 19:21 #136622

broj poruka: 9121
@Thebear imam ja mnogo dodira sa aluminijumom skoro svakodnevno, ne greje se brzinom kao celik, malo sporije i mallo se bolje hladi od celika. @Sky Sve zavisi od coveka do coveka, ali stariji ljudi ne znaju toliko o racunarima pa zato im je izgled presudan, ako izgleda lepo to je odlican komp, druga je stvar ako ti majka zna mnogo o racunarima. Imas neku sliku modovanog kucista ?

Pozdrav!

SkyFire Da vam javim... 31.08.2009. 22:48 #136705

Obezbedio sam AMD 7850 BE i kuciste Cooler Master 690.Ostaje samo jos napajanje.

@gile23

Nisam jos sve zavrsio i sklopio.Kad budem videces slike i na guru3d..

obradmi Welcome to AMD club :) 31.08.2009. 23:06 #136713

broj poruka: 7732
Ajde bas postuj utiske sa te ploce koja je inace sa Nvidia chipsetom.

SkyFire AMD Club takoreci HW klub generalno... 31.08.2009. 23:28 #136715

Sta mislis dal cu da mu izvadim dusu?..Ploca je dobra,vec sam je testirao ranije,videcemo kako ce se ponasati sa ovim CPU-om.Svakako ce OC da padne i jos po neki test ali cenim da cu biti zadovoljan.Ono sto stoji da se svakako radujem.Sutra mi stizu komponente.

obradmi Ma ok ja se zaebavam inace 31.08.2009. 23:36 #136716

broj poruka: 7732
genralno to je hardware,ploca mora da je dobra cim je Asus deluxe serija ,da bi dobio veci OC treba ti bas bas dobar kuler ,posto ces kod njega da podizes Vcore ,a onda raste i grejanje.Ako budes isao na extremni OC ,iskljuci mu CnQ .Onda ti dozvoljava druge vece mnozioce ,recimo 14x200 ili 15 x 200 itd.imas u ranijim postovima o OC AMD.Ako ces za svaki dan da ti radi normala bez nekog veceg grejanja onda CnQ enable i povecaj mu samo fsb pa dokle doguras.Ploca ima potencijal svakako.
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647683.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs