U pravu si,ali to jace od mene.Takav pristup po meni nemoze da se tolerise,do juce je svima predlagao copy-paste konfu koju su njemu predlozili kada je prvi put plakao da mu neko pomogne.Primera radi neko trazi najbolju plocu za 955 i par njih predlozi odlicnu plocu,i sta ja tu treba da radim-da spamujem tipa: JOS JEDAN GLAS ili kao on da izmisljam toplu vodu.Ja na takve teme uopste ne odgovaram ako vec vidim da je bilo pravih odgovora pre mene,ali na ove nebuloze nemogu da precutim.Ako hoce da se uci onda nek lepo ode na baby forum berze pa nek tamo prosipa muda za bubrege do mile volje.On je poceo ovde daleko posle mene a pogledaj mu broj postova,i kada neko ne upucen(nov) vidi predlog od lika koji ima +-1K postova a niko ga neosporava,bice ona pa covek se razume,da uzmemo to sto predlaze.
Pozdrav
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Decko je zesce (Plamenko) istripovan :: Pusti decka neka se tripuje da je neki HW GURUS Vidis da uziva dok ga tapsu po ramenu i zahvaljuju mu se na trudu, cesto je to samo uzaludan trud, posto sem toga sto zvuci uverljivo sa realnim stanjem stvari ono sto kaze nema nikakve veze. :: Bitno je da je njemu lepo a mozda ce nekad nauciti da ne treba svuda da se trti i sto je najvaznije stekne neko realno iskustvo u tematici koja ga ocigledno interesuje.
Pricamo koja je razlikau performansama, a ne o tehnickim prednostima tipa CrossFire, otkljucavanja jezgara.... Vidim da niko od vas i dalje ne kapira... Lepo pitam jel si testirao, ako jesi voleo bih da vidim u cemu je to razlika izmedju 770 i 790 chipseta u realnom radu (tako isto nema ni razlike izmedju P43 i P45 ploce sto se tice realnog rada) Vidish ja sam probao obe ploce i nema razlike. Obe su stabilne, hladne, dobre za OC (sto trenutno ne gledamo)... Covek nigde nije napisao da je zahtevan korisnik, sto se vidi iz prilozenog, nije napisao da ce OC procesor.... Vidim da nemash sta da odgovorish pa se odmah hvatas za taj `jos jedan glas`. Kad smo vec kod toga, ako neko pita koju plocu da uzme, pa valjda ce mu biti lakse da se odluci ako ima vise komentara, tj vise ljudi mu predloze istu plocu... Pusti 3D mark sa 770 plocom i 790GX pa ces videti... Ae da cujem to tvoje znanje posto se vec toliko hvalis, tj ne hvalis se nego kao neces da pises, `mnogo znash`... Svi ste vi profesionalci, testirate sve sto izadje, i onda ste pametnu u p.m... hehehe... Ishmerish tripuj nekog drugog...
Ploča je malo poznata ali radi ko zmaj. Jedino eventualno treba da se apdejtuje bios kako bi prepoznao nove (Phenom II) procesore. Na ploči ti je integruša 3200 sa 128 mb svoje memorije koja radi u krosfajeru kada ubodeš drugi Radeon. Nemoj bacati pare na firmu, uporedi šta dobijaš sa ovom i vidi koliko bi tako nešto koštalo kod Asusa ili Gigabajta.
Slusaj druze, za 20k uzmi lepo bilo koju plocu sa kombinacijom AMD790/SB750, znaci Gigabyte UD serija, MSI G65/G70, Biostar i sl. Sve su proverene i pouzdane ploce. 790 chipset iz prostog razloga sto je najraspolozniji za OC, predvidjen da radi sa najjacim procesorima pa shodno tome sve te ploce imaju zverske naponske-strujne jedinice - u prevodu, veoma stabilne. Sam kvalitet izrade tih ploca je na visokom nivou s obzirom za sta su predvidjene. Sve su hladne, narocito sa dobrom ventilacijom u kucistu. Uklopi tako da izvuces najbolju plocu i najjaci procesor, to je pomeranje od 1000 din gore-dole, kako god iskombinovao neces pogresiti, dobijas izuzetno snaznu platformu. Licno bih isao na Gigabyte iz UD serije (vec predlozena GIGABYTE GA-MA790X-UD3P ili Biostar varijacija na temu) U rukama sam pre neki dan imao i MSI 790GX-G65, veoma dobra ploca. CPU, koji uspes da ulovis sa povoljnijom cenom, 920 ili sl.
Toliko
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
Stim sto ne verujem da cu moci za x4 al nikad se ne zna :D
Konacna konfa bi bila ovakva: GIGABYTE GA-MA790X-UD3P AMD Phenom II X3 720 Black Edition, Triple Core (2,80GHz) ili x4 (ako se nadju pare) :D Saphire ATI 4850 1GB DDR3 Kingstone 2x2GB ddr2 800 LC5550
GIGABYTE GA-770-UD3 mi se ne svidja jer nema crossfire, a i koliko sam gledao, malo je losija od ove druge .... sta ako jednog dana kupim jos jednu 4850 (posto je ova moja crossfire, mada, verovatno je i svaka, al nema veze ) tako da, ostajem pri ovoj drugoj,a za proc cu da vidim, valjda cu da se skrpim :D
Super ti je ta kombinacija Phenom 720 + 790X-UD3P... Hehe, ja kukam kad ljudi daju nemaju kintu a kupuju neki krs i onda ih ubedjujem da uzmi GA-770-UD3, inace svakako ko ima kintu da cy da mu preporucim bolju plocu...
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.