Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Hitna pomooooc!
STRANA 2 OD 2
ssavicc Igranje 24.09.2009. 14:58 #142624

status: user
broj poruka: 10
Kao sto rekoh napajanje cu dobiti sigurno ako mi prodje koniguracija a sto se igranja tice i to da pojasnim. Od 8h radnog vremena na aktivan rad mi ide 30-40% a ostatak sam free. Sto se igrica tice olim sve sto vole mladi.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: Igranje 24.09.2009. 15:06 #142627

broj poruka: 2909
:: Kao sto rekoh napajanje cu dobiti sigurno ako mi prodje koniguracija a sto se igranja tice i to da pojasnim. Od 8h radnog vremena na aktivan rad mi ide 30-40% a ostatak sam free. Sto se igrica tice olim sve sto vole mladi
Ti izgleda radis u drzavnoj firmi....
Blago tebi kad imas 60-70% radnog vremena slobodno...

Ja sam u privatnom projektnom birou i imam 30 minuta za dorucak,a radno vreme mi je od 8-16h...Sad sam na odmoru jer nisam mogao da uzmem odmor letos i odem na more posto je bilo mnogo posla.

DaSickSystem
gile23 ... 24.09.2009. 15:08 #142628

broj poruka: 9121
Lol, 40% radis :), znaci AMD 945 / 955 sa DDR3 uzimaj i juri nVidia grafe zbog OpenGL-a DSS zna detalje zasto :). Tamo si uzeo 4850, u rangu sa njom je GTS250. @DSS sta ides sad na more :)

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: ... 24.09.2009. 15:12 #142629

broj poruka: 2909
:: @DSS sta ides sad na more :
Ne Gile.Sad cu da spavam svaki dan do 10h i da lezem posle 1h...Kad otvorim oci ujutru da pogledam na sat i da se okrenem na drugu stranu...Makar jos ovih desetak dana koliko mi je ostalo...

DaSickSystem
tortojed Covek je lepo rekao: za rad u firmi! Dakle, treba mu... 24.09.2009. 15:29 #142632

broj poruka: 11010

OZBILJNA masina. To znaci: Intel-ov Quad. CPU 8200 ce sigurno zadovoljiti sve potrebe, plus sigurnost& stabilnost&manja disipacija toplote . Takav (stabilan itd.) ce ostati cak i uz overklok od 20%, sa vazdusnim hladjenjem.
NMY Re: @ tortojed 24.09.2009. 17:22 #142652

broj poruka: 1509
Iskreno se nadam da si se nasalio...

SONY VAIO VGN-FW285J

::
:: Covek je lepo rekao: za rad u firmi! Dakle, treba mu OZBILJNA masina. To znaci: Intel-ov Quad. CPU 8200 ce sigurno zadovoljiti sve potrebe, plus sigurnost& stabilnost&manja disipacija toplote . Takav (stabilan itd.) ce ostati cak i uz overklok od 20%, sa vazdusnim hladjenjem.
BlueSkyNIS Re: Re: @ tortojed 24.09.2009. 17:50 #142660

broj poruka: 860
Takođe!

Windows-free with Fedora 10

:: Iskreno se nadam da si se nasalio...
ssavicc Drzavna firma 24.09.2009. 21:44 #142720

broj poruka: 10
Jeste kao sto sam rekao radim u drzavnoj firmi u kojoj niko pojma nema o racunarima pa mi i nije zao da ih izmuzem (doduse ne mogu bas da preterujem). A sto se grejanja komponenti tice to je jos i dobro jer su najavili da necemo imati grejanje ove zime pa bar neko grejno telo da imam.

tortojed Re: Drzavna firma 25.09.2009. 04:22 #142798

broj poruka: 11010

E, kad je tako, uzimaj neki `stari` Phenom (iz prethodne generacije) i 4870. Skines stranicu sa kucista, otvoris prozor i grejes celu ulicu! Doduse, racun za struju onoliki, ali bas te briga kad firma placa.

:: Jeste kao sto sam rekao radim u drzavnoj firmi u kojoj niko pojma nema o racunarima pa mi i nije zao da ih izmuzem (doduse ne mogu bas da preterujem). A sto se grejanja komponenti tice to je jos i dobro jer su najavili da necemo imati grejanje ove zime pa bar neko grejno telo da imam
Scyter Re: Re: Drzavna firma 25.09.2009. 07:28 #142800

broj poruka: 8138
Hahahahahahahahaha...koji si ti lik...hahahahahahaha...

The Way It`s Meant To Be Played

:: E, kad je tako, uzimaj neki `stari` Phenom (iz prethodne generacije) i 4870. Skines stranicu sa kucista, otvoris prozor i grejes celu ulicu! Doduse, racun za struju onoliki, ali bas te briga kad firma placa
:: :: Jeste kao sto sam rekao radim u drzavnoj firmi u kojoj niko pojma nema o racunarima pa mi i nije zao da ih izmuzem (doduse ne mogu bas da preterujem). A sto se grejanja komponenti tice to je jos i dobro jer su najavili da necemo imati grejanje ove zime pa bar neko grejno telo da imam
:: ::
diskovi Re: Re: Hitna pomooooc! 25.09.2009. 09:41 #142804

broj poruka: 25
u potpunosti se slazem u vezi prethodnog saveta. ne vidim da iko spominje UPS,ako vec takvo neko resenje ne postoji, razmisli malo i o tome. ipak ce ti komp prvenstveno sluziti da na njemu radis, a ne da se igras. koliko ti je vazno to sto radis, to samo ti znas.

:: :: Imam na raspolaganju oko 50000 din za konfiguraciju bez monitora, tastature, misa i zvucnika. Racunar mi je potreban za rad u firmi pa ne mogu bas mnogo da se izmisljam. Ovo je nesto sto sam ja ispametovao pa bih voleo da mi neko ko nesto zna kaza sta valja a sta ne. Unapred zahvalan
:: :: Intel Core2Quad Q8200 2,33GH
:: :: Asus P5Q Pro Turb
:: :: 2x2GB DDR2 Kingston HyperX PC106
:: :: Asus Ati EAH4850 1
:: :: WD 500GB SATA2 16M
:: :: DVD+-R
:: :: CoolerMaster Elite 332 420
:: :: P.S. Racunar je za rad u Autodesk Inventoru a i za poneku igricu u pauzi :)
:: Sve je ovo OK....Ali za Autodesk programe ti je apsolutno bacanje para 4850 kartica...Koj ce ti moj to...Da neces mozda u pauzi da igras Crysis ili FarCry..
:: Od ove kartice ce ti se racunar vise grejati,naravno trositi vise struje i verovatno ce ti malo usporiti aplikacije i sigurno ce te iritirati posto su gejmerske karte bucne...Mene licno uzasno iritira zujenje dok radim u CADu...Naravno neces dobiti apsolutno nikakvo ubrzanje u Inventoru ali ces platiti nesto sto ti nicemu nece koristiti...Za igre koje se igraju na pauzi ti SIGURNO ne treba ni jedna 4800 ili 4700...
:: Moj savet ti je da uzmes jaci procesor (Q9450 ili 9550) i najobicniju 128 bitnu karticu sa 512 ili 1024MB memorije neku nvidia 9500 ili ATI 4650...Za performanse u aplikacijama se uzima jak procesor i dosta rama,a izbegavaju jake karte koje ce ti samo dodatno grejati ostale komponente..
:: Takodje ti preporucujem da uzmes jace napajanje,recimo neko od 500W,cak i ako stavis slabiju kartu...A ako se odlucis 4850 devinitivno minimum 500W ili vise...Jedno je da ti se racunar zbog nedovoljno jakog napajanja restartuje dok igras neku igru,a savim drugo ako se to desi dok crtas i zaboravio si da snimis polasata rada..
:: Opet da kazem da sam vidjao da crkavaju napajanja od 400 i 450W sa 4850 i 4870 karticama...A svakako sami proizvodjaci preporucuju za tu karticu MINIMUM 450W brendiranog napajanja,a njima je u interesu da im kartica trosi sto manje jer je smanjenje potrosnje veliki plus za proizvodjaca..
:: Takodje ti preporucujem da uzmes neki solidan kuler za taj procesor posto ce sve sto si naveo raditi samo CPU i RAM memorija...Npr. CoolerMaster Hyper TX2 naglasio sam 2 zato sto je ima HyperTX3 koji isto hladi,priblizno je ista cena,ali je bucniji od ovoga...Veoma tih i sasvim solidno hladi..
:: DaSickSystem
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647682.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs