konfiguracija za profesionalnu upotrebu - molim za savet
STRANA 2 OD 2
DaSickSyst
Re: Re: Re: @dasicksyst
21.10.2009. 02:53
status: user broj poruka: 2909
:: Stvarno mi deluje da ove nove integrisane grafike super rade posao, posto vec koristim plocu GA MA78G-DS3H. Igre, sem ponekad neku `staru dobru`, i ne igram, tako da jos nisam osetio potrebu za dodatnom grafikom Onda ti uopste ne treba nova ploca...Tvoja prepoznaje Phenom II procesore...Eventualno ces trebati da odradis apdejt BIOSa. :: Hvala Molim i drugi put.
ATI za bilo koji 3d/video editing = njesra! Iz svog i tudjeg iskustva pricam...
Kod ovakvog tipa rada gde je potrebna rock solid konfiguracija koja nece praviti graficke probleme, a pritom je bitno da se render odradi sto pre nema sta da trazi AMD/ATI kombinacija.
i5, ili i7 jede render samo tako, a sto se grafike tice, nije toliko ni bitno, samo da nije u pitanju budzetna karta bilo kakva jer video memorija pomaze dosta u ovom slucaju...
__________________ Scourge of PCBerza
:: ja sam za ovo prvu konfu sto je Plamen naveo jeste da prevazilazi budzet ali vredi tih 50jura vise...jedino je karta losija mozes da uzmes 4850 geinward ima u At*mu za 7200 (cinimi se da sam tu firmu video ovde na pcb :: :: :: :: Prava stvar za tebe je Core i5. :: :: :: :: INTEL i5-750 Core i5, 2.66GHz/2.50GT/s/8MB BOX 64bit 45nm 15,904.0 :: :: GIGABYTE GA-P55-UD3 P55 LGA1156/PCI-e/DualDDR3/SATA2 10,101.2 :: :: PATRIOT 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz Viper II Series Extreme CL7 8274.4 :: :: ASUS EAH4650/DI/512MD2, DDR2 128 bit, 600MHz, DVI-I 4543.1 :: :: WD Caviar Blue 640GB/WD6400AAKS,7200rpm, 16MB,S-ATA2 5373.0 :: :: NAPAJANJE OCZ 500W StealthXStream PSU/12cm fan/PFC 5587.9 :: :: THERMALTAKE Soprano RS200 nowindow/black/noPSU 4835.7 :: :: SAMSUNG 21.5` 2243SN/1920x1080/5ms/300cd/m2/DC 15000:1 13,110.1 :: :: DVD-RW 3.00 :: :: :: :: Cena: 750 :: :: :: :: Ovo ti je najnovija platforma a i jedna od najacih. Kasnije, kad padne cena DDR3 memorijama dodaj samo josh 4GB i to je to. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Znaci dosta bi bilo samo novi procesor (trenutno teram athlonx27750be i imam 4gb ddr2 kingmax 1066 - 2x2gb u dual channelu). Sta mislis o varijanti da uzmem phenom IIX2 550 a ostatak para da ulozim u jos memorije, deluje mi da je tu usko grlo? Mislim da tu jos uvek nema nekog velikog koriscenja 4 jezga, mozda nisam u pravu. Inace je od pre neki dan ddr2 memorija 1066 zesoko poskupela tako da cene koje si naveo vise nazalost ne vaze. Ako nije otiisla i 30% gore... Izvinjavam se ako davim, ali primetio sam da ima tu na fotumu vas nekoliko koji se bavite 3d modelingom pa da iskoristim priliku da pitam :) Ako sam dobro zapamtio uglavnom arhitektonci (ja sam machinac)
@paulina izvinjavam se ako sam ti malo uzurpirao temu .) :: :: :: Stvarno mi deluje da ove nove integrisane grafike super rade posao, posto vec koristim plocu GA MA78G-DS3H. Igre, sem ponekad neku `staru dobru`, i ne igram, tako da jos nisam osetio potrebu za dodatnom grafikom :: Onda ti uopste ne treba nova ploca...Tvoja prepoznaje Phenom II procesore...Eventualno ces trebati da odradis apdejt BIOSa :: :: Hvala :: Molim i drugi put :: :: :: DaSickSystem ::
:: Znaci dosta bi bilo samo novi procesor (trenutno teram athlonx27750be i imam 4gb ddr2 kingmax 1066 - 2x2gb u dual channelu). Sta mislis o varijanti da uzmem phenom IIX2 550 a ostatak para da ulozim u jos memorije, deluje mi da je tu usko grlo Ako si primetio da ti neki fajl u kome radis zauzima vise od polovine sadasnjih 4GB onda uzmi vise RAMa,ali ja za aplikacije prvenstveno uzimam i predlazem Quad procesore i 4GB rama je u vecini slucajeva sasvim dovoljno...
U principu sto jaci procesor to bolje....Nisam znao kojim budzetom raspolazes zato sam ti naveo PII 945...Ali bih svakako isao na `slabiji` Quad procesor,jer sigurno dobijas vise na performansama nego li kupovinom jaceg Dual Core procesora...
Danasnje memorije nikako ne mogu da budu `usko grlo`,zato sto memorija koja radi na 800MHz moze da isprati potrebe apsolutno svakog procesora i ona ce cekati na njega da zavrsi operaciju,a ne obrnuto....Moze samo da bude malo RAMa,ako radis neke zahtevnije stvari....Sa vise ram memorije ces moci da obradjujes kompleksnije modele sa vise poligona,da renderujes slike u vecoj rezoluciji i sa vise svetla.
:: Mislim da tu jos uvek nema nekog velikog koriscenja 4 jezga, mozda nisam u pravu. Aplikacije tipa AutoCAD,Solidworks,ArchiCAD,3D Studio,Maya,Catia,Rhino,Cinema 4D,FormZ,LightWave,itd...Koriste vec odavno 4 jezgra...U stvari optimizovane su za serverske masine sa vise procesora i tu nemas nikakav problem...
::Inace je od pre neki dan ddr2 memorija 1066 zesoko poskupela tako da cene koje si naveo vise nazalost ne vaze. Ako nije otiisla i 30% gore.. Cene ram memorije su pocela da skacu jos pre dva meseca i nastavice tako sve do Nove Godine,a onda ce nekad sredinom februara naredne godine poceti lagano da padaju...To je scenario koji se ponavlja godinama u nazad...
:: Izvinjavam se ako davim, ali primetio sam da ima tu na fotumu vas nekoliko koji se bavite 3d modelingom pa da iskoristim priliku da pitam :) Ako sam dobro zapamtio uglavnom arhitektonci (ja sam machinac Ne davis i nije nikakav problem...Mnogo mi je draze da odgovaram na ovakve teme koje imaju nekog smisla nego li da gledam Nvidia/ATI paljevine kako se svakog dana kolju po forumu. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647682. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.