Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Vreme je za novi upgrade!
STRANA 2 OD 2
SkyFire Re: Vreme je za novi upgrade! 20.10.2009. 02:25 #150449

status: user
broj poruka: 18472
Ajde mi reci nesto.Na kom radnom taktu ti stoji CPU?Default?Da li ti je GTX280 na default?Cemu si kupio nvidiu ako je nisi klokovao?Druga stvar.Teorije nema da sa 4x AA on secka na rezoluciji od 1680x1050 jer sam to probao koliko hoces puta.A i da ti secka stavi na 2x AA,to uopste ne zateze grafu a razlika izmedju 2x AA i 4xAA nije nikakva!

@kidecar

Postoji grafika koja to gura na 1920x1200 na 16xAA opusteno preko 60 FPS sve na HI!

Green Green Grass Of Home

:: Pa majku mu,nisam bas toliko mator...35 godina
:: Pretezno igram igrice u slobodno vreme(njega je sve manje i manje zbog posla)Znaci gamer sam kao i moj klinac koji igra mnogo vise od mene igre
:: Znaci kazete da se ne isplati prelazak na DDR3 platformu
:: Hmm,ali zasto mi onda Crysis secka,stavio sam sve na najvise sto moze,a anti aliansing sam stavio na 4x?Nemoguce da moja konfiguracija ne moze da ga potera u najboljem sjaju
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Almighty84 Re 20.10.2009. 02:26 #150450

broj poruka: 294
Imam...

CPU: Intel Q9550 @3.2 nije nikakav klok ali mi se svidja cifra i meni nema poente za jace...
GPU: Asus GTX280
MB: Asus Maximus II Formula
RAM: 4x1GB DDR2 Corsair Dominator @1066MHz CL5
PSU: Corsair TX750W
Kuciste: TT Armor+
HDD: WD black 1TB, WD black 500GB, WD Green 1TB, WD blue 320GB, WD blue 80GB
CPU Cooler: V8 lapovan
Monitor: Samsung T220 (A panel)
Altec Lansing VS4121

Maltene sve isto kao kod tebe i meni sve radi u fulu, pod punim opterecenjem, bio to CRYSIS, Prototype, Fallout3, Mass Effect ili bilo sta drugo, nista ne secka, nista ne koci, sve se igra na Visti x64 Ultimate SP2 koja nikad nije videla net... Ako tebi nesto koci onda mislim da nesto tu nije uredu i da imas zesci problem (da li je sistem ili nesto od komponenti ili ti nije dobro hladjenje u kucistu ne znam).... Ako ces da menjas komp zbog sebe da bi rekao imam I7 platformu sa XY giga rama na 1.6 ili 1.7 ili ne znam koliko GHz onda ok, ali ovo daleko od toga da je imalo slaba masina i da ne moze da potera bilo sta u fulu jos uvek... Drugim recima takva masina kao tvoja jos uvek ima naziv ZVER (i to kakva)!

Cak i I5 da uzmes o5 cemu, Ljudi sanjaju takvu masinu kakvu imas i ni jedna komponenta nije ni malo jeftina, cak daleko od toga... Samo CPU kosta 200e a kamo li bilo sta drugo od toga sto imas....

Tvoje pare, tvoj izbor.... Ti odluci...

Vrhunac Imbecilnosti je kada otac objasnjava sinu da je nastao od majmuna
SkyFire @Almighty84 20.10.2009. 02:42 #150453

Tebra bre,ti hoces da se ljudi smrznu i da im oci ispadnu citajuci sta si tu naveo..Nemoj vre to ljudima raditi,losa ti bre masina skroz.Hhehehehe.Ajoj crni covece al si je lepo nabudzio,zver nego sta.Ne svidja mi se samo jedan detalj a to je taj clock od 3.2 Ghz

GAMER4LIFE Crysis... 20.10.2009. 03:17 #150454

broj poruka: 839
CPU E8400 OC 3.6Ghz
GPU GTX 285 Stock
Memory Kingstone HyperX DDR2 1066Mhz 4Gb
Windows 7 Ultimate 32Bit

Crysis na 1680x1050 All Very High DX10 AA 4X FPS 24 prosek! ja igram inache na rezoluciji 1920x1200 sa ugasenim AA a sve ostalo na Very High i prosek mi je 23 Fpsa i naravno da ne ide lepo!!!!!! igrivo je oko 30FPS-a a preko 40FPS je super kad je 60FPS to je max posible ! p.s meni je muka ovih sto sa 8800GT igraju Crysis na sve maximum i nista im ne secka, to mogu da pricaju oni koji nisu ni igrali Crysis 1 i Warhead.

Ako hoces da igras CRYSIS prvi i drugi deo na VERY HIGH DIRECTX 10 1920x1200 AA OFF naravno jel za tu rezoluciju samo bi kreten palio, to se radi samo zbog benchmarka, inache na toj rezoluciji su ivice idealno ravne.
Za sve full 2x GTX 295 ili Tri Sli GTX285! + Quad Extreme Processor!

http://img195.imageshack.us/i/captureupx.jpg/

Almighty84 Sto se tice tvoje konfiguracije graficka ti je definitivno za menjanje jos samo da sacekas da padnu cene I7 procesora i ddr3 memorije onda mozes da se bacis na kupovinu.

Postoji Grafika koja tera na 16x 1920x1200 a nisi reko da to nije na DX10 VERY HIGH nego na sugavi DX9, tako i ja mogu da ga igram ladno... i ne postoji grafika nego graficke za tako nesto...

:: Ajde mi reci nesto.Na kom radnom taktu ti stoji CPU?Default?Da li ti je GTX280 na default?Cemu si kupio nvidiu ako je nisi klokovao?Druga stvar.Teorije nema da sa 4x AA on secka na rezoluciji od 1680x1050 jer sam to probao koliko hoces puta.A i da ti secka stavi na 2x AA,to uopste ne zateze grafu a razlika izmedju 2x AA i 4xAA nije nikakva
:: @kideca
:: Postoji grafika koja to gura na 1920x1200 na 16xAA opusteno preko 60 FPS sve na HI
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Pa majku mu,nisam bas toliko mator...35 godina
:: :: Pretezno igram igrice u slobodno vreme(njega je sve manje i manje zbog posla)Znaci gamer sam kao i moj klinac koji igra mnogo vise od mene igre
:: :: Znaci kazete da se ne isplati prelazak na DDR3 platformu
:: :: Hmm,ali zasto mi onda Crysis secka,stavio sam sve na najvise sto moze,a anti aliansing sam stavio na 4x?Nemoguce da moja konfiguracija ne moze da ga potera u najboljem sjaju
:: ::
GAMER4LIFE TWO WORD! HOLY SHIT! 20.10.2009. 03:25 #150458

Ovako nesto ti treba da bi igrao Crysis na sve MAX DX10 AA sve full!

http://www.youtube.com/watch?v=PDpiVqA9D2E

OVO JE ZVER!
SkyFire @GAMER4LIFE 20.10.2009. 03:47 #150461

Covece smorio si me sa Vistom/Windws7,sta god.Znaci ne mogu da razumem ko jos igra na Visti i na DX10?Bre nema djubravijeg operativnog sistema niti neoptimizovanijeg DX-a od DX10!Razlika izmedju DX9.0C i DX10 minorna,ma jedva na oko i primetna a razlika u padu performansi je OOOgromna!Razlika izmedju Hi i Veru Hi na Crysis nikakakva.Merilo performansi nikako ne moze biti na DX10 i na Visti ili ti Windows 7 vec samo i only na XP-u!XP je zakon za igre i danas dan nije prevazidjen.Svi svetski pravi gameri koriste XP,to bre svako zna jer je jedini OS koji je zakon za te stvari i koji je optimizovan kako treba.
Znaci poenta je,merilo snage jednog HW-a nije neoptimizovanost samog OS-a koji ne moze da iskoristi snagu takvog hw-a.Prema tome glupo je pricati o Triple GTX285 i nekom Nehalem CPU koji i danas dan ima losije rezultate od Yorkfield Quad Core-a,zato ga ja i ne menjam i necu jos dugo.Mislim daljnje polemisanje je totalno bespotrebno.

P.S.Ta masina sa linka nije nista specijalno u sverama gaming masina.

P.S.P.S.Ako budes dobar reci cu ti zasto ti imas pad performansi a mozes da imas daleko bolje performanse :)

GAMER4LIFE !!!! 20.10.2009. 04:22 #150463

Brate ja znam da mi je Crysis prvi deo secam se kad sam uzo graficku iso ne idealno al vrldo dobro samo u nekim delovima mi malo usporeno iso al nista strasno a sad kad ga stavim na very high i 1920x1200 fps mi oko 23 -26 strasno...neznam dal je do ove verzije windows 7, a sto se tice razlike DX9-DX10:

DX10 Levo DX 9 Desno!

http://img199.imageshack.us/img199/2069/captureaf.jpg

Ovo bi ja sklopio da imam para!

Gaming Machine:

BEST!

Intel i7-975 OC
Asus Rampage II Extreme
OCZ 8GB 2000MHZ DDR3 OC
GTX295 Quad SLI OC

SkyFire Re: !!!! 20.10.2009. 04:59 #150466

Veruj mi bacanje para.Za to ti plus treba monitor od 30` da bi bio sklad u komponentama.Moze i neka 27-mica ali 30` je idealno.

To sto si napucao najskuplji Nehalem i najskuplju plocu i neodabranu adekvatnu memoriju nista ne znaci.Poenta je za sta ti je zapravo potreban komp.Prvo i prvo.Nehalem nije gamerska platforma.Ali recimo da jesta zbog marketinga koji se vodi po netu.Nek se uzme u obzir.Sve to i bolje performanse mozes dobiti sa i7 920 koga ces ako znas da OC-ujes na neku zeljenu stabilnu vrednost npr na 4.0 Ghz,uz recimo Gigabyte UD5P plocu,ploca stvarno super,i recimo sasvim solidnu HyperX 2000 Mhz memoriju Triple Cannel.Ni taj Nehalem i7 975 nece nista vece klokove za svaki dan imati,mozda 100-200 mhz vise.On je iz serije extreme sa otkljucanim multiplierom i najvise ce koristiti onima koji se bave extremnim overkokom.Obicnim korisnicima to ne treba ni za lulu duvana!Znaci lozis se bez potrebe na budalastine.

Kupio bi masinu koju bi platio jedno od 3000-4000 eur a mozes da prodjes sa 1000 Eur da te Bog vidi.Ni najmanje ti za rezoluciju 1920x1200 i 2560x1600 ne treba dva GTX295 vec samo jedan.Sve ide glatko i fino.

Nadam se da sam ti malo otvorio oci da se ne lozis bas toliko

P.S.Od tvoje konfiguracije fali ti i napajanje od najmanje 1000w do jedno 1200w i to brendirano.Racunaj i tu jedno 300 Eur!

:: Brate ja znam da mi je Crysis prvi deo secam se kad sam uzo graficku iso ne idealno al vrldo dobro samo u nekim delovima mi malo usporeno iso al nista strasno a sad kad ga stavim na very high i 1920x1200 fps mi oko 23 -26 strasno...neznam dal je do ove verzije windows 7, a sto se tice razlike DX9-DX10
:: DX10 Levo DX 9 Desno
:: http://img199.imageshack.us/img199/2069/captureaf.jp
:: Ovo bi ja sklopio da imam para
:: Gaming Machine
:: BEST!
:: Intel i7-975 O
:: Asus Rampage II Extrem
:: OCZ 8GB 2000MHZ DDR3 O
:: GTX295 Quad SLI O
GAMER4LIFE :) 20.10.2009. 05:27 #150467

Sky uradi u Batman Arkham Asylum benchmark bas da vidim razliku:D

p.s stavi isti setting:)

http://img199.imageshack.us/img199/4958/43376699.jpg

Taj rezultat sam dobio sa predhodnim driverom WHQL 190.62

New Driver:

WHQL 191.07

minimum 21

Average 42

Maximum 70

Up to 8% performance increase in Batman: Arkham Asylum with GPU PhysX enabled

U minus 8% .... kako je kod tebe ?
SkyFire Re: :) 20.10.2009. 14:22 #150557

Probao sam.Karta na default.Na istim setovanjima imam average 67 FPS a sa OC karte imam average 80 Fps.Inace imam pad performansi jer sam zapamtio od proslog puta kada sam imao svez win.Sad mi je tako izbagovan da mi driver uopste ne radi kako treba a mrsko mi da dizem nov jer treba da backupujem podatke.To moze da ti bude mera mada ide tu koji FPS gore jos ali nema veze.Nek bude sad ovakol
P.S.Primetio sam da kad stavim AA16x imam isti FPS,nista ne gubi,bar je kod mene tako.
Definitivno fizika kolje mnogo GPU.Imam bas da odradim ovaj test sa drugom kartom da vidim koliko pomaze druga karta.

:: Sky uradi u Batman Arkham Asylum benchmark bas da vidim razliku:D
:: p.s stavi isti setting:)
:: http://img199.imageshack.us/img199/4958/43376699.jp
:: Taj rezultat sam dobio sa predhodnim driverom WHQL 190.6
:: New Driver
:: WHQL 191.0
:: minimum 2
:: Average 4
:: Maximum 7
:: Up to 8% performance increase in Batman: Arkham Asylum with GPU PhysX enable
:: U minus 8% .... kako je kod tebe ?
AndRey Re: Re: JBT! 29.10.2009. 17:32 #153264

broj poruka: 324
Alo, decko, gubis se, znaci odlutao si skroz... Ne znam sta oces, stvar je prosta, jednostavno su mi nejasni ljudi koji se proseravaju... A to sto ti tripujes krave i ostala ludila, da ti odgovorim: `ebe mi se dal ce da mu crkne krava, apsolutno sam ravnodusan sto se njegove krave tice...

P.S - Vidi nesto sa tom tastaturom, pa nauci da kucas, da ne bi morali da gledamo u pasulj, kako bi skapirali sta si ti hteo da kazes... . )

Don`t drink and drive, take joint and fly . )

:: A sto tebe toliko dira sto se on proserava??
:: Si mu ti zaradio pare ili mu odredjues na sta ce on da trosi ili ti duguje lovu kupuje komponente a tebioi ne vraca
:: Sve dok budemo ovako razbisljali `nek komsiji crkne krava` bolje se u Srbiji ziveti nece
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722
:: :: Ne bih da smaram, ali... Klasicno proseravanje... ( Kojih crnih 35 godina!
:: :: Don`t drink and drive, take joint and fly .
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647682.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs