Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Q9550 ili i5-750
STRANA 2 OD 3  
Daum Re: re 10.11.2009. 05:34 #157017

status: user
broj poruka: 12805
Tvoji komentari stvarno nemaju granice lupetanja.... :(

::
:: Sto kazu bolje za buducnosta,tad kupis ddr3 i zavrsio si ali Q9550 je bolji od i5,e sad Q9550 moze da radi na 4.0GHz i vise za svaki dan dok i5 tesko radi i na 3.8 za svaki dan,da sam na tvom mestu ja bi razmislajo o I7 a ne o i5
:: i5 je bolja investicija za buducnost ali opet kazem bolje uzeti i7!!
:: http://img209.imageshack.us/img209/5521/q95504890.pn
:: Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRI
:: ASUS MAXIMUS II FORMUL
:: 4GB Hyper
:: 1T
:: ATI 4890 SAPPHIRE Vapor
:: CHIEFTEC 650
:: GIGABYTE Clear Cas
:: SAMSUNG 226BW DV
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst @Plamen 10.11.2009. 16:46 #157140

broj poruka: 2909
Jos uvek cekam tvoje objasnjenje...

DaSickSystem

Plamen Re: Re: Re: @dautovic 10.11.2009. 17:34 #157155

broj poruka: 2836
Pa sam si nabacio link, vidi se iz avijona na kojoj voltazi bi radio prilikom OC-a na 4GHz.

Da, da, ako ono hladjenje kosta 60e, ja se ubijem, toliko kosta samo kuler, a pogledaj njihovo celokupno hladjenje!

Pricamo o Core i5 750 a ne Core i7 920, brkash babe i zabe.

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/09/21/overclocking-intel-s-core-i5-750/1

Ovde pise da je za 4GHz potrebna voltaza od 1.38 - 1.42V. Ako nadjes link na kome Core i5 750 ide na 4GHz sa default naponom, naravno da bude stabilan, svaki ti cast. Ako nemozes da odgovoris na pitanje, bolje ne pisi vise, nego sad ubacuje Core i7,hahah... a sve vreme pricamo o core i5 750.

Hehehe... sto mi nisi stavio screen, da vidim tih 4Ghz sa 1.1V... buhahaha...
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: @dautovic 10.11.2009. 18:59 #157185

:: Pa sam si nabacio link, vidi se iz avijona na kojoj voltazi bi radio prilikom OC-a na 4GHz
:: Da, da, ako ono hladjenje kosta 60e, ja se ubijem, toliko kosta samo kuler, a pogledaj njihovo celokupno hladjenje
Mozes odmah da izvrsis samoubistvo,jer sam ti rekao da bolji kuler od tog kosta 60 evra,a ne taj...IFX-14 je 60 evra dodaj na njega jos dva venta neka bude jos 10 evra...Spreman za samoubistvo???
:: Pricamo o Core i5 750 a ne Core i7 920, brkash babe i zabe.
:: http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/09/21/overclocking-intel-s-core-i5-750/
:: Ovde pise da je za 4GHz potrebna voltaza od 1.38 - 1.42V. Ako nadjes link na kome Core i5 750 ide na 4GHz sa default naponom, naravno da bude stabilan, svaki ti cast. Ako nemozes da odgovoris na pitanje, bolje ne pisi vise, nego sad ubacuje Core i7,hahah... a sve vreme pricamo o core i5 750.
:: Hehehe... sto mi nisi stavio screen, da vidim tih 4Ghz sa 1.1V... buhahaha..
Nisam i necu...Zasto sto ne verujem da toliko daunvoltovan procesor moze da se OCuje.
Hteo sam da cujem jos jednom od tebe da je 1.1V difoltna voltaza Core i7 750 procesora...
Video sam jos sinoc da si to odvalio,ali sam morao da cujem jos jednom tvoju potvrdu,a nisi ni svestan koliko mi je drago sto si to ponovio vise puta i sto si se uhvatio za to 1.1V kao pijan za plot...Sad makar neces moci da kazes da ti je izletelo...

Evo jedne informacije za tebe....Difoltna voltaza Core i5 750 je 1.25V.

Prelistaj sad jos jednom sve postove i proveri da li sam ja negde pomenuo 1.1V,a kamoli da odvalim takvu glupost da je to difoltna voltaza za i5 750???

Morao sam da te pustim da ponovis jos neki put istu glupost cisto da dokazem tvoje `poznavanje` materije i da vidim opet tvoj idijotski smeh pre nego sto ti saopstim koji si tupson ispao...Nadam se da ti je jos uvek smesno...Meni jeste:))))

Savet:
Drzi se svojih kopi/pejst postova,a nemoj da postujes o stvarima o kojima nemas pojma...

PS.
Nadam se da ces odrzati rec i izvrsiti samoubistvo.

DaSickSystem
Plamen re 11.11.2009. 00:45 #157259

Jel si ti corav, pogledaj od cega se sastoji celokupno hladjenje? Ono da zameni kuler od 60e, tesko, pa onda sigurno ne bi sve ono stavljali.

Napisao sam u prvom postu da je default napon `cini mi se` 1.1V, niko me nije ispravio, a mrzi me da trazim po netu. Ako mislis da si me toliko skenjao, svaka ti cast. Evo ja ti dodeljujem titulu cara.

A vidim jako mi je tvoje poznavanje materije, ahahaha... nema tu sta da se poznaje, lepo procitas pola strane teksta, malo pogledas testove i to je to, inace trenutno nemam vremena za tako nesto, zbog toga mi je sve jedno sta ti pises.

Jaka mi je to tehnologija, vau, imash HT, kesh, magistralu, mnozilac, memoriju, napon i teraj, mnozis jedno sa drugim, spustas podizes.... wauu.... overklok... hahaha

Tesko da su moji postovi copy-past... Volim ljudima da pomazem oko kupovine, zato sto mi je MUKA od prodavaca koji uvaljuju razne masine ljudima a jos vise od onih koji kupuju a veruju im... Uvek gledam ono sta je najpovoljnije i najbolje... to je to...

SkyFire Re: re 11.11.2009. 00:58 #157265

broj poruka: 18472
Ako te je DaSick nacepio ne moras da pises baljezgarije.Jaka tehnologija?!Pa da iole poznajes materiju nebi tako mogao da lupis ko grom iz vedra neba.Videcu te samo prvi put kad se sretnes sa i5 i i7 platformom dal je jaka tehnologija ili ne.Neces umeti u biosu ni da se snadjes ,da raspoznas sta je sta.Jaka tehnologija?!Sta je to napredno za tebe ako ovo nije?Kakva to vanzemaljska tehnologija treba da bude da bi ti rekao e ovo je dobro?!Brate mnogo si se zaneo i stvarno si me iziritirao sad.
P.S.Da je tako lako overklokovati danas bi svaki najnormalniji user bio overkloker.Za to moras da imas prijatelju debelog znanja i da poznajes materiju.Nece to moci tako kako si ti naveo ni pod tackom razno.Nasviraj mesasarski napon za vcore pa ako prodje prodje,ostala setovanja u biosu ne moras ni dirati,rokaj sve na auto!Bas lepo.

Green Green Grass Of Home

:: Jaka mi je to tehnologija, vau, imash HT, kesh, magistralu, mnozilac, memoriju, napon i teraj, mnozis jedno sa drugim, spustas podizes.... wauu.... overklok... hahah
imarkovic @sky 11.11.2009. 01:23 #157268

broj poruka: 19074
ae javi se na GM

DaSickSyst Re: re 11.11.2009. 03:56 #157278

:: Jel si ti corav, pogledaj od cega se sastoji celokupno hladjenje? Ono da zameni kuler od 60e, tesko, pa onda sigurno ne bi sve ono stavljali.
Nisam...
A i umem da citam sta pise...A ti?

Citat:
`Since my main goal these days is to push HW to the brink with extreme cooling methods with high scores being the only end in sight, I wasn`t sure how to proceed with this more entry level HW. So I decided to review this motherboard to bennefit the target audience...the budget friendy crowd looking to maximize performance/cost...hopefully that means YOU! As I stated before, I will only be using air cooling for this portion of my review, and I won`t be using any LGA1156 i7 CPUs either.
By the way, I did not use the Delta fan for these tests either, I swapped for a much quieter 1600RPM fan.
`

Ako te i ovo mrzi da citas,ovaj tekst ukratko znaci da autor i covek koji je testirao hardver odlucio da koristi `jeftinije` hladjenje posto je i sama ploca namenjena korisnicima koji zele visoke performanse za malo para.

Obrati paznju na recenicu iznad svakog testa na linku u prvom delu:`(1st with air cooling)`

Ono o cemu ti pricas je test sa tecnim azotom i tu je lik dogurao do 5.15GHz...I ona oprema kosta mnogo vise od 100 evra,ali su dobijeni i skroz drugi rezultati i o tome nije bilo govora.

:: Napisao sam u prvom postu da je default napon `cini mi se` 1.1V, niko me nije ispravio, a mrzi me da trazim po netu. Ako mislis da si me toliko skenjao, svaka ti cast. Evo ja ti dodeljujem titulu cara
Tvoja titula mi znaci isto koliko i tvoji postovi...

:: A vidim jako mi je tvoje poznavanje materije, ahahaha... nema tu sta da se poznaje, lepo procitas pola strane teksta, malo pogledas testove i to je to, inace trenutno nemam vremena za tako nesto, zbog toga mi je sve jedno sta ti pises
Kad ne znas sta da kazes ti ubaci na kraju recenice:`hahahaha`...To je fraza koja jednostavno ne moze da omane i uvek upali.

:: Jaka mi je to tehnologija, vau, imash HT, kesh, magistralu, mnozilac, memoriju, napon i teraj, mnozis jedno sa drugim, spustas podizes.... wauu.... overklok... hahah
-ovde ide kopi/pejst moje prethodne recenice.-

:: Tesko da su moji postovi copy-past... Volim ljudima da pomazem oko kupovine, zato sto mi je MUKA od prodavaca koji uvaljuju razne masine ljudima a jos vise od onih koji kupuju a veruju im... Uvek gledam ono sta je najpovoljnije i najbolje... to je to..

Lepo je to sto volis da pomazes i veruj mi ja to stvarno cenim,ali tvoje pomaganje se svodi na predlaganje istih komponenti apsolutno svakoj osobi i bez obzira na namenu racunara i potrebe korisnika...
A to me uzasava...Ne vidim od kakve je pomoci da predlozis coveku nesto sto mu apsolutno ne treba...Tu si ga onda uvrnuo vise nego prodavac...

Ne citas sta neko trazi....Isto tako nisi pocitao ni tekst iz linka koji sam ostavio gde je covek koji je testirao izjavio da ce zbog korisnika koji ne zela da potrose mnogo para raditi testove prvo sa vazdusnim hladjenjem koje nije preskupo...
A ti si ga naravno ocenio da je to nesto sto je neverovatno skupo i naravno kako tebi dolikuje nekom meni nepoznatom metodom desifrovao potpuno jasan tekst na skroz pogresan nacin...
Za ovo ti skidam kapu....I tebi i ljudima koji ne citaju i ne slusaju sta neko hoce da kaze,vec tudje reci preprave u nesto potpuno drugacije.

Za drugi test koji si ti pomesao sa prvim je koriscen tecni azot...

Citat iz tog dela teksta:
`OK, time for the fun stuff :D
This board turned out to be a real blast when pushed to the extreme with liquid nitrogen.
As you can see, I have the Kingpin Cooling F1EE liquid nitrogen pot mounted on the board. With the same CPU/memory used at the beginning of the testing, I tweaked and tuned this chip to find is maximum potential.
`

Zalices se i podsmevas drugima,a sam ispadas glup zbog SVOJE nepaznje...A onda optuzujes druge da lupaju gluposti i TEBI neko treba da trazi testove na 4GHz sa 1.1V i TEBI da dokazuje nesto????????????
Samo zato sto nisi hteo da procitas nesto do kraja vec trcis pred rudu...I onda ti je neko drugi kriv?

DaSickSystem
Zmajko ... 11.11.2009. 04:24 #157279

broj poruka: 1228
na eng se ovo pise epic pwnage .)
sorry za skretanje sa teme ljudi ali zar vas (da, da... vas se pise sa malim v osim ako se ne obracas pojedincu tako da - opusti se malo sa soljenjem pameti... (zna taj kome je ovo upuceno)) nije blam da ste izasli iz srednje, a jos uvek ne znate osnove pravopisa?! 0_o
dzaba klokujete za medalju i poznajete tehnologiju kad se jedva razlikujete od prosecnog automehanicara (svako postovanje prema ovoj profesiji)... jos kad vidim recenice tipa `najgori smo narod, stoka` i sl. muka me uhvati.
manje hvalisanja sa znanjem koje uopste nije za hvalisanje. svaka cast izuzecima ovde i narocito svaka cast na nervima da one koji prozivaju, a i sami nemaju pojma spustite na zemlju.
ko je pametan mozda i uspe da probudi samokriticnost i malo uspava kritikovanje i podsmevanje. bla bla...

Zajebani76 @Valheru 11.11.2009. 05:22 #157282

broj poruka: 538
:: Pobogu Pufi meni 750 radi na 4.2 24/7,temp sa box kulerom posle stres testa ~70oC
Ovo nije tacno i nema sanse da radi stabilno 24/7 sa BOX kulerom na 4.2ghz.
Ako sam te dobro razumeo a napisao si `temp sa box kulerom posle stres testa ~70oC` zanima me koji je to stres test? cenim da si hteo da kazes kako je CPU prosao test stabilnosti tipa LinX, (Prime95 koji vise nije merodavan) na tom kloku sa BOX kulerom i da nije presao 70c, to nema sanse bez ako ne zivis na severnom polu pod otvorenim nebom

@Plamen
:: Tu nije koriscen Box kuler, vec neki drugi...
Nadam se da nisi pomesao LN2 pot sa nekim kulerom, mada mi se sve cini da jesi posto na prvoj strani testa samo to moze da se vidi a sumnjam da ne znas sta je Prolimatech - Megahalems, koji se vidi na drugoj strani, to ti je daleko blize i poznatije nego LN2 potvi itd.

Ako pogledamo drugu stranu linkovanog testa
http://forums.tweaktown.com/325152-post25.html
moze da se vidi MALO realnije stanje stvari kada je OC i5 cpu-a u pitanju, gde temperature debelo prebacuju 94c pri kloku 4.4ghz sa 1.450v, dok je sa vodenim hladjenjem tempertura 84c. Testiranje stabilnosti je radjeno Prime95 programom koji vise nije merodavan, da je kojim slucajem koriscen LinX nebi ni jedan prelaz presao sa 1.450v a da ne pricamo da bi temperatura u prvom minutu dostigla 100c.

Sto se ovog testa tice nesto mi nije jasno, covek je sa vodenim hladjenjem testirano Prime95 programom napucao 84c u prvih 15min kada cpu nije 100% opterecen, sta bi tek bilo da je koristio LinX koji odmah opterecuje CPU 100% ali realno a ne kao Prime95.
Moje iskustvo sa nehalem procesorima ne ide u prilog ovom testu, imao sam sve na stolu od dobrih vazdusnih hladjenja do dobrog vodenog hladjenja, jedini sto nisam radio sa i5 procesorima vec sa i7, ali ne moze i5 na 4.4ghz sa vodenim hladjenjem da dobaci 84c kada i7 sa ukljucenim HT ne prelazi 70c i to testirano Prime95 programom, konkretno na slici se vidi cpu koji je kod mene u masini.

http://img12.imageshack.us/img12/9727/4410ghz.jpg

Nebih ovaj test uzeo kao merodavan, kao da je nesto na brzaka radjeno tek da se odradi.

DaSickSyst @Zajebani 11.11.2009. 14:08 #157390

::Nebih ovaj test uzeo kao merodavan, kao da je nesto na brzaka radjeno tek da se odradi

Kao sto rekoh na linku koji sam ostavio lik koji je radio testove naglasava:
`I know some of you believe in 24 hours or some such nonsense for true `stability testing, but I apologize, I don`t have the patience for it these days. But, I think it`s quite obvious that it wouldn`t be hard to do with this board and CPU.`

Link sam postavio zbog prica da i5 ne moze da radi stabilno preko 3.8GHz...Sto je po meni nebuloza...Koriscenjem neke zdrave logike,ako CPU podigne sistem sa vazdusnim hladjenjem na 4.7GHz moje misljenje je da moze da radi stabilno na 4GHz(i vise) ako se BIOS dobro nasteluje.

Sto se tice Prime95 slazem da nije merodavan za testiranje...Desavalo mi se i na sadasnjem racunaru da klokujem procesor pustim Prime i on odradi 10-15 minuta bez greske,CPU deluje stabilno,prekinem ga jer me mrzi da cekam vise....Pustim render i posle 5 sekundi BSOD.
Ovo mi se desavalo vise puta i zato sam rekao da u sinteticke testove vise uopste nemam poverenja...Kad mi racunar prodje 3-4 sata rendera sa nekim zahtevnim fajlom tada tek mogu da kazem da je stabilan...Sve ostale sinteticke testove ignorisem.

DaSickSystem
Ivan012345 Koji RAM? 11.11.2009. 14:51 #157395

broj poruka: 228
Koji RAM koristis za I5?

Plamen re 11.11.2009. 14:59 #157396

Sto se tice hladjenja tu sam ja pogresio. Gledao sam slike sa tecnim azotom, i vidim da nije u pitanju kuler od 60e.... Tekst da vam kazem nisam uopste citao, mrzelo me...

Ali ipak po meni Core i5 nije nista posebno, cim on na 4,4GHz se greje oko 94c...
Mislim da nije neka tehnologija, skoro svaki korisnik ovog foruma zna da OC, to se uci za nepunih sat vremena... bar sam tako ja naucio, i puno masina tipa AMD Athlon X2, INTEL C2D overklokovao bez problema....

Ko zna engleski, to je veoma mali problem... Za koji dan idem za BG, pa cu najverovatnije uzeti taj Core i5 + neku GA plocu... Samo jedno pitanje, posto vidim da na plocama pise da podrzavaju DDR2 800MHz, da li imam potrebe da menjam ram, posto vec imam 4GB ?

Slavuj ... 11.11.2009. 15:02 #157398

broj poruka: 2236
Hvala na kasnoj ispravci, nisam mislio da će ikada postati primećeno.

Supermarketi ``Čutura``

:: na eng se ovo pise epic pwnage .
:: sorry za skretanje sa teme ljudi ali zar vas (da, da... vas se pise sa malim v osim ako se ne obracas pojedincu tako da - opusti se malo sa soljenjem pameti... (zna taj kome je ovo upuceno)) nije blam da ste izasli iz srednje, a jos uvek ne znate osnove pravopisa?! 0_
:: dzaba klokujete za medalju i poznajete tehnologiju kad se jedva razlikujete od prosecnog automehanicara (svako postovanje prema ovoj profesiji)... jos kad vidim recenice tipa `najgori smo narod, stoka` i sl. muka me uhvati
:: manje hvalisanja sa znanjem koje uopste nije za hvalisanje. svaka cast izuzecima ovde i narocito svaka cast na nervima da one koji prozivaju, a i sami nemaju pojma spustite na zemlju
:: ko je pametan mozda i uspe da probudi samokriticnost i malo uspava kritikovanje i podsmevanje. bla bla..
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: re 11.11.2009. 15:16 #157401

::Za koji dan idem za BG, pa cu najverovatnije uzeti taj Core i5 + neku GA plocu... Samo jedno pitanje, posto vidim da na plocama pise da podrzavaju DDR2 800MHz, da li imam potrebe da menjam ram, posto vec imam 4GB
Ni jedna P55 ploca ne podrzava DDR2...Stvarno ne znam gde si mogao da procitas tako nesto.

DaSickSystem
Plamen re 11.11.2009. 15:31 #157406

Pogledaj onaj link sto si stavio na pocetku, pa ispod slike pise memory DDR3 1600/1333/1066/800. Jel je ovo na 800MHz ustvari DDR2 ili DDR3?

DaSickSyst Re: re 11.11.2009. 15:38 #157407

:: Pogledaj onaj link sto si stavio na pocetku, pa ispod slike pise memory DDR3 1600/1333/1066/800. Jel je ovo na 800MHz ustvari DDR2 ili DDR3
Sam si sebi odgovorio na pitanje...DDR3 1600/1333/1066/800.
DDR3 imas vec od 800MHz i preko 2000MHz.

Core i5/i7 platforme podrzavaju samo DDR3 memoriju.

DaSickSystem
gile23 ... 11.11.2009. 16:19 #157416

broj poruka: 9121
Pomoc pri odabiru memorije :):

http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Memorije/Uporedni-test-DDR3-memorijskih-modula.html

Stoji da se I5 dobro klokuje, ali sve zavisi od primerka da li ce doci do 4GHZ bez dizanja voltaze, ipak nije mali clock od 1300+MHZ na defaultnoj voltazi ? A da radi 24/7 I7 sa box kulerom na 4GHZ to nema sanse jer cim pokrenes neku aplikaciju koja trazi vise procesorske snage temp ce doci do abnormalnih razmera :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 11.11.2009. 16:22 #157417

Pu, znaci mora i memorija nova, znaci + 60/70e... e jbg... Pa oko toga smo poceli, kada je valher napisao kako njegov Core i5 750 ide na 4GHz sa box kulerom jos ne prelazi 70c...

gile23 ... 11.11.2009. 16:29 #157421

broj poruka: 9121
Pokreni ti lepo render jedno pola sata, pa vidi koji ce temp da ti bude, najbolje je da kupis neki kuler, CM Hyper212 ce odlicno odraditi posao :).

Pozdrav!
Zajebani76 @DaSickSyst 11.11.2009. 17:06 #157427

broj poruka: 538
Poenta onoga sto sam napisao je da i5 sa box kulerom na 4,2ghz moze samo u zivotnim uslovima gde se beli medvedi osecaju prijatno
Isto tako test koji je linkovan je uradjen kao da su hteli da zbune nekog. Evo recimo plamenka su zbunili a onda se dao da istera na cistac dali i5 moze sa box kulerom na 4.2ghz, pa ste krenuli u raspravu niokocega, to jes vise zbog toga sto mali po malo iritira time sto se petlja u svaku temu svojim savetima kao da je jedini kompetentan, jeste da se malo zaneo sa tim i da ga na neki nacin sokoli to sto drugi bas od njega traze savete pa se upusta u svkakve diskusije, ali neka ga sve je dobro dok ne pocne da umislja neke stvari i da se ponasa bezobrazno, sto kad kad i radi.
Vidis kako se urazumio sto se tice ove teme kad mu se lepo pojasni i sam pitao sta da radi a do juce je delio savete cak i za ovo sto je sada pitao. Mogu da primetim da su u 80% slucaja njegovi copy paste saveti OK, sto znaci da polako ali sigurno ispravno kapira informacije koje pokupi sa neta i sheruje ih na relativno ispravan nacin, ne vidim nista lose u tome, nemaju svi prilike da se srecu sa hardverom u toj meri da pisu sve na osnovu svog iskustva, cak je i to licno iskustvo pod velikim znakom pitanja, koliko je taj neko raicionalan da skapira neka stvari onako kako treba da bi kasnije preneo to svoje iskustvo.

Inace cela zbrka je nastala kada si citirao @Valheru post u kome kaze `Pobogu Pufi meni 750 radi na 4.2 24/7,temp sa box kulerom posle stres testa ~70oC` na sta si ti rekao `Sad sam tek video da si se javio i drago mi je da jos neko moze da potvrdi jos jednu u nizu Pufnicinih ortodoksnih izliva gluposti.` pufnic se jeste izleteo :), kao uvek, ali bogami i Valheru kao i ti citirajuci njega bez trunke sumnja dali je ovo sto je napisao tacno.

Inace i5 bez problema radi preko 4ghz sa slicnim naponima kao i i7 u zavisnosti od primerka i malo vise se greja sa 4 cores nego i7 4 cores, ali sigurno manje kada su na istom kloku a da je i7 sa ukljucenim HT. Upravo imam na stolu i5 makinu za potrebe posla pa ce biti kratki prikaz OC potencijala sa nekim vazdusnim hladjenjem, cisto i to rascistimo, koji je okvirno OC potencijal i5 cpu-a.

Sto se tice stabilnosti. LinX 75 prolaza uz zauzece ukupne slobodne memorije je sasvim dovolja da bi se utvrdila stabilnost sistema, 15min Prime95 nista ne pokazuje, niti Prime95 moze da se koristi kada je i5/i7 u pitanju kao sto si i sam primetio. Metoda pustis render pa kao prodje sve je ok, isto tako moze da se koristi, ali ipak samo kao pokazatelj da je OC stabilan za posebnu namenu, render opterecuje CPU 100% ali ne koristi sve instrukcije samog CPU-a kao LinX, tako da lako moze da se desi da se komp rusio u nekim drugim drugacijim racunskim operacijama.
Daum Re: re 11.11.2009. 18:03 #157442

Au covece kad bi samo znao koliku glupost si odvalio.... Tacno se vidi koliko nemas blage veze o tome to pricas. Epic fail

Hyperthread i Turbo mod su glavne karakteristike i5 i i7 serije i oni su najbitnija stvar kod ovih procesora...

:: Sto se tice hladjenja tu sam ja pogresio. Gledao sam slike sa tecnim azotom, i vidim da nije u pitanju kuler od 60e.... Tekst da vam kazem nisam uopste citao, mrzelo me..
:: Ali ipak po meni Core i5 nije nista posebno, cim on na 4,4GHz se greje oko 94c..
:: Mislim da nije neka tehnologija, skoro svaki korisnik ovog foruma zna da OC, to se uci za nepunih sat vremena... bar sam tako ja naucio, i puno masina tipa AMD Athlon X2, INTEL C2D overklokovao bez problema....
:: Ko zna engleski, to je veoma mali problem... Za koji dan idem za BG, pa cu najverovatnije uzeti taj Core i5 + neku GA plocu... Samo jedno pitanje, posto vidim da na plocama pise da podrzavaju DDR2 800MHz, da li imam potrebe da menjam ram, posto vec imam 4GB
Plamen Re: Re: re 12.11.2009. 00:35 #157601

Daum: Sta je bre bilo? Pa jel pise nesto o tome??? Ne pise, pa sta se butas koj k....

:: Au covece kad bi samo znao koliku glupost si odvalio.... Tacno se vidi koliko nemas blage veze o tome to pricas. Epic fail
:: Hyperthread i Turbo mod su glavne karakteristike i5 i i7 serije i oni su najbitnija stvar kod ovih procesora...
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Sto se tice hladjenja tu sam ja pogresio. Gledao sam slike sa tecnim azotom, i vidim da nije u pitanju kuler od 60e.... Tekst da vam kazem nisam uopste citao, mrzelo me..
:: ::
:: :: Ali ipak po meni Core i5 nije nista posebno, cim on na 4,4GHz se greje oko 94c..
:: :: Mislim da nije neka tehnologija, skoro svaki korisnik ovog foruma zna da OC, to se uci za nepunih sat vremena... bar sam tako ja naucio, i puno masina tipa AMD Athlon X2, INTEL C2D overklokovao bez problema....
:: :: Ko zna engleski, to je veoma mali problem... Za koji dan idem za BG, pa cu najverovatnije uzeti taj Core i5 + neku GA plocu... Samo jedno pitanje, posto vidim da na plocama pise da podrzavaju DDR2 800MHz, da li imam potrebe da menjam ram, posto vec imam 4GB
Daum Re: Re: Re: re 12.11.2009. 02:36 #157617

Da.... pise.... koliko vidim po tebi to nije neka tehnologija, niti se dobro clockuje sto je potpuna suprotnost...

:: Daum: Sta je bre bilo? Pa jel pise nesto o tome??? Ne pise, pa sta se butas koj k....
:: :: Au covece kad bi samo znao koliku glupost si odvalio.... Tacno se vidi koliko nemas blage veze o tome to pricas. Epic fail
:: :: Hyperthread i Turbo mod su glavne karakteristike i5 i i7 serije i oni su najbitnija stvar kod ovih procesora...
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: Sto se tice hladjenja tu sam ja pogresio. Gledao sam slike sa tecnim azotom, i vidim da nije u pitanju kuler od 60e.... Tekst da vam kazem nisam uopste citao, mrzelo me..
:: :: ::
:: :: :: Ali ipak po meni Core i5 nije nista posebno, cim on na 4,4GHz se greje oko 94c..
:: :: :: Mislim da nije neka tehnologija, skoro svaki korisnik ovog foruma zna da OC, to se uci za nepunih sat vremena... bar sam tako ja naucio, i puno masina tipa AMD Athlon X2, INTEL C2D overklokovao bez problema....
:: :: :: Ko zna engleski, to je veoma mali problem... Za koji dan idem za BG, pa cu najverovatnije uzeti taj Core i5 + neku GA plocu... Samo jedno pitanje, posto vidim da na plocama pise da podrzavaju DDR2 800MHz, da li imam potrebe da menjam ram, posto vec imam 4GB
dautovic ... 20.11.2009. 00:15 #160260

broj poruka: 2856

Sutra ili u subotu idem po napajanje a izbor se sveo na sledeca osim ako neko nema neki bolji predlog u tom cenovnom rangu...

corsair VX550W
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/14977/9

Chieftec CFT-600-14CS, 600W
http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=319

ModXStream PRO 500W
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/12572/9

Sva su u istom cenovnom rangu 200-300din razlike.

corsair nije modularno i 550W al je corsair : ) - 5god garancija, ako je tako uzeo bi njega

Chieftec 600W modularno, sve zastite full... - 2god :\

OCZ modularno isto dobro jako 500W - 3god :|

Gledao sam testove, Chieftec i Corsair su predobri, a i ovaj OCZ nije da se baci

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647679.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs