Gile a gde si ti video single slot cooling na 5850 / 5870 modelima ? Sve što je tvoj signle 4850 uvlačio ventilatorom je ostajalo manje ili više na rebrima i u njmu samom jer nigde nema out otvora, osim onih na kartici kroz kojih se deo đubreta svakako vraća u kućište.
Ima otvor da izadje vazduh, samo taj otvor je mali, posle nekog vremena i to ce da se zapusi ogromnom kolicinom prasine. Mnogo je bolje da su odradili karticu kao 5750, otvorena lakse se cisti, ako to uopste bude bilo i potrebno :).
ali i dalje trazim specifikacije komponenti, znaci 1156, trazi se procesor, ploca (Asus?) memorija, hdd (za sistem), kuciste, napajanje dok je graficka 4870 X2 Asusova.
Ajde ovako.Ovo sam ja sklopio mom prijatelju a ti vidi jel ti odgovara :
Intel Core i5 750 Asus P7P55D Deluxe Patriot Viper II
Za hard disk mozes recimo da ides na soluciju :
Samsung 1TB 32 MB Cache Napajanje Corsair HX620 (Seasonic) ili ako pak hoces za slicne novce da uzmes jace napajanje onda Thermaltake 850w - pouzdano kvalitetno napajanje! Kuciste ili CM 690 ili imas mnogo dobro kuciste Thermaltake Element S. E sad ,gledao sam da ne budzim previse visoko komponente a da opet budu kvalitetne.Cini mi se da nigde nisi naveo budzet tako da sam proizvoljno dao predlog.
Green Green Grass Of Home
:: :: :: :: ali i dalje trazim specifikacije komponenti, znaci 1156, trazi se procesor, ploca (Asus?) memorija, hdd (za sistem), kuciste, napajanje dok je graficka 4870 X2 Asusova :: :: Hvala : :: :: Pooooooooooooz
Moj Sapphire HD 5850 sa referentnim AMD hlađenjem ne prelazi 85c u Fur Mark stability testu na max podešavanju posle 20 min. Takođe u OCCT grefičkom testu na max podešavanjima posle 20 min ne prelazi 88c Vent radi u tom slučaju negde na 50% (ne znam tačnu brojku, ali tu je negde).
P.S. Iz zezanja sam podesio u ATI overdrive-u 100% obrtaja venta, i oduševio sam se zvukom, kao mlazni avion , znači kartu ne smeš da pustiš da duva na više od 50%, urla strašno. Mislio sam da je na 100% Gainward dual slot HD 4850 bučna, ali ova sagnava... Prosto se uplaši čovek kada je čuje, ali ok, sa 50% obrtaja karta se hladi bez problema, jedino nije za klokovanje... nisam hteo ni da probam...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Ja imam Single slot 4850, nisam je cistio godinu dana, tada je temp bio 80 stepeni u idle na 100% kulera, default, u GRID-u sam zapazio 125 stepeni na 100% kulera, tada je dosao restart :). Kazem da ce ista situacija biti sa tim referentnim kulerom i na 5850 i 5870 ::
Hvala na predlozima, video sam da nema predloga,pa sam nesto cackao po asusovom sajtu i jos nekim i evo izmedju cega se dvoumim, pri tome sam gledao da mozda u ovom trenutku dam vise para na plocu a manje na procesor pa da kasnije poboljsam taj deo... A sto se tice budzeta, nemam definisano, ali gledam da to bude sto bolje za sto manje, znam da to nista ne znaci :))
Evo izbora za maticnu:
Asus P7P55D Deluxe 185 Asus P7P55D Premium 235 Asus P7P55D-E Premium 260 Asus Sabertooth 210
Procesor:
ili i7-860 oko 250 ili i5-750 oko 170
SSD:
Kingston 64gb ssd now v-series sata 2 oko 111 Kingston 64gb ssd now v-series sata 2 oko 190
To bi bilo to... Dakle vec posedujem cuvenu 4870 X2. Ostali predlozi su ok, samo se dvoumim oko, pa bar za mene najvaznije stvari u prici, ploca i procesor :)
Pa necemo tako da se igramo.Ja ti nasao nesto najoptimilanije a ti odmah spucao na jos jace. E pa kad vec hoces da sklapas takvu i5 konfiguraciju za te pare imas i i7 platforumu :
Znaci pored toga je onda losije ici na i5 a ako bi vec birao pogledaj po netu tu Asus P7P55D Deluxe koliko se dobro pokazala.Ni Sabertooth nije los ali nema potrebe za njim.Takodje nema potrebe ni za i7 860 za 250 Eur kad imas za te pare i7 920 D0 stepping.A pak ako bi isao na i5 onda i5 750 zavrsava posao.Nista preko toga ne treba jer je bacanje para.
P.S.Poslao sam ti i mail cini mi se.
SSD Kingstonov bi zaobisao.Imas PATRIOT Warp 64 GB!
@mkozlica, Ili si totalni laik ili nas podjebavas.
Kombinacija koju si naveo je svega 50E menje od nekog pravog i7 920 sa solidnom 58 plocom i nekom 3x2Gb memorijom.
Ne lozi se na te ulazne modele SSD diskova oni su sporiji od Samsung F3 i o kapacitetu necu ni da govorim. U krajnjoj liniji mozes uzeti dva od 500GB da bi na jednom bio samo sistem i programi a na drugom sve ostalo. Ovo ce ti vise ubrzati sistem nego SSD zato sto je fata fata ali dva puta je dva puta i bez RAID-a.
shta kazhesh koja bi x58 plocha imala bazichne funkcije (sa podrzhkom za CF znachi 2x 16x)..znachi da bude shto jeftinija al dobra..dal bi to bila x58-ud3r ? 150e..ili neka iz asusovog asortimana? EVGA isto dolazi u obzir.. isto tako koju bi memoriju preporuchio da radi sa i7-920 d0 steppingom... ? (dolazi u obzir i G.Skill poshto bi sve naruchivao preko newegg-a) slabo je bilo priche oko i7 konfiguracije pa eto..par saveta ako nije problem .. :) u nekoj daljnoj budutjnosti mozhda bi ubo i drugu 5870.. pozdrav!
Izvini izvini :) Nece mi se ponoviti.. Nego taman sto sam sveo spisak 1156 ploca na ovih nekoliko ubacio si me u pricu za i7 :))
Pogledacu i tu varijantu svakako, mada me zanima neko resenje koje ce uz odredjena minimalna ulaganja trajati bar 2-3 godine i biti optimalna konfiguracija..
Odoh opet u research pa javljam finalne rezultate :)
:: Pa necemo tako da se igramo.Ja ti nasao nesto najoptimilanije a ti odmah spucao na jos jace :: E pa kad vec hoces da sklapas takvu i5 konfiguraciju za te pare imas i i7 platforumu :: :: Intel Core i7 - 227-230 Eu :: Gigabyte UD5 210 Eu :: ASUS P6T Deluxe V2 - 230 Eu :: :: Znaci pored toga je onda losije ici na i5 a ako bi vec birao pogledaj po netu t :: Asus P7P55D Deluxe koliko se dobro pokazala.Ni Sabertooth nije los ali nema potrebe za njim.Takodje nema potrebe ni za i7 860 za 250 Eur kad imas za te pare i7 920 D0 stepping.A pak ako bi isao na i5 onda i5 750 zavrsava posao.Nista preko toga ne treba jer je bacanje para :: :: P.S.Poslao sam ti i mail cini mi se :: :: SSD Kingstonov bi zaobisao.Imas PATRIOT Warp 64 GB :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Poenta 1156 je bila da uzmem dobru plocu i trenutno losiji procesor a da kasnije uzmem jaci.. Ovako sa x58 plocom, moracu da uzmem neku optimalnu plocu...
:: @mkozlica :: Ili si totalni laik ili nas podjebavas :: :: Kombinacija koju si naveo je svega 50E menje od nekog pravog i7 920 sa solidnom 58 plocom i nekom 3x2Gb memorijom :: :: Ne lozi se na te ulazne modele SSD diskova oni su sporiji od Samsung F3 i o kapacitetu necu ni da govorim. U krajnjoj liniji mozes uzeti dva od 500GB da bi na jednom bio samo sistem i programi a na drugom sve ostalo :: Ovo ce ti vise ubrzati sistem nego SSD zato sto je fata fata ali dva puta je dva puta i bez RAID-a :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Da li ti vidis koliko silno gresis?Optimalnu plocu?Razmiljas se izmedju i5 i i7?Jao covece.Pa kako moze da bude bolja ploca za iste pare od ovih koje sam ti naveo.Ovo su odlicne ploce.P6T Deluxe je vrh ploca,pogledaj malo po netu sta kazu za nju.Gigabyte UD5 isto tako ploca za svaku pohvalu.i7 ce na duze staze izgurati ono sto i5 nece moci.Za te pare samo i7.Nikad P55 ne moze biti bolji od X58!Drugo mozda se nekad odlucis za full cf sa tvojom 4870X2.P55 ima 8xlink nema full 16x i sl..Sve ti ide u prilog na duze staze sa i7 za iste pare pa cak i jeftinije.
@repsi
Pa ti si uglavnom dao sebi vec neke odgovore i sam. Kad se vratim upotpunicu ti odgovor.
Green Green Grass Of Home
:: Verovatno totalni laik. :: :: Poenta 1156 je bila da uzmem dobru plocu i trenutno losiji procesor a da kasnije uzmem jaci.. Ovako sa x58 plocom, moracu da uzmem neku optimalnu plocu.. :: :: :: :: @mkozlica :: :: Ili si totalni laik ili nas podjebavas :: :: :: :: Kombinacija koju si naveo je svega 50E menje od nekog pravog i7 920 sa solidnom 58 plocom i nekom 3x2Gb memorijom :: :: :: :: Ne lozi se na te ulazne modele SSD diskova oni su sporiji od Samsung F3 i o kapacitetu necu ni da govorim. U krajnjoj liniji mozes uzeti dva od 500GB da bi na jednom bio samo sistem i programi a na drugom sve ostalo :: :: Ovo ce ti vise ubrzati sistem nego SSD zato sto je fata fata ali dva puta je dva puta i bez RAID-a :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
Ok, ok, ok, ok, razumem... Evo, odlucio sam, uz tvoju veliku pomoc 1366 it is, idem malo da procunjam sta ima od ploca i Asus (koji mi je favorit zato sto njihove ploce koristim vec duze) i Gigabyte pa ti saljem 2 ili 3 koje su kandidati i .... kupovina!!! :)
Sto se tice HDD-a, vidim da svi hvale Samsung F3 ali ne mogu da nadjem u oglasima, da li je F2 ok?
Sto se tice memorije, mala pomoc oko latencije, voltaze i brzine memorije koja je odg za ovu platformu? Znam da je DDR3 u pitanju, i da je potrebno imati tri modula zbog tro kanalnog rezima rada, ali koji brand i koje specifikacije? :)
Odoh u research :)
:: Da li ti vidis koliko silno gresis?Optimalnu plocu?Razmiljas se izmedju i5 i i7?Jao covece.Pa kako moze da bude bolja ploca za iste pare od ovih koje sam ti naveo.Ovo su odlicne ploce.P6T Deluxe je vrh ploca,pogledaj malo po netu sta kazu za nju.Gigabyte UD5 isto tako ploca za svaku pohvalu.i7 ce na duze staze izgurati ono sto i5 nece moci.Za te pare samo i7.Nikad P55 ne moze biti bolji od X58!Drugo mozda se nekad odlucis za full cf sa tvojom 4870X2.P55 ima 8xlink nema full 16x i sl..Sve ti ide u prilog na duze staze sa i7 za iste pare pa cak i jeftinije :: :: @reps :: :: Pa ti si uglavnom dao sebi vec neke odgovore i sam :: Kad se vratim upotpunicu ti odgovor :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Verovatno totalni laik. :: :: :: :: Poenta 1156 je bila da uzmem dobru plocu i trenutno losiji procesor a da kasnije uzmem jaci.. Ovako sa x58 plocom, moracu da uzmem neku optimalnu plocu.. :: :: :: :: :: :: :: @mkozlica :: :: :: Ili si totalni laik ili nas podjebavas :: :: :: :: :: :: Kombinacija koju si naveo je svega 50E menje od nekog pravog i7 920 sa solidnom 58 plocom i nekom 3x2Gb memorijom :: :: :: :: :: :: Ne lozi se na te ulazne modele SSD diskova oni su sporiji od Samsung F3 i o kapacitetu necu ni da govorim. U krajnjoj liniji mozes uzeti dva od 500GB da bi na jednom bio samo sistem i programi a na drugom sve ostalo :: :: :: Ovo ce ti vise ubrzati sistem nego SSD zato sto je fata fata ali dva puta je dva puta i bez RAID-a :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: ::
znachi sasvim fina mashina za start sa jako lepim potencijalom za upgrade over time. .. mozhda za pochetak (poshto trenutno imam 19`) uzmem i 4850 za 50e od kolege.. znachi ostaje nepoznata matichna... i pitanje za memoriju .. da li vredi uzimati 3x1gb? kako tje se ponashati recimo kad mu stavim za pola god josh 3x1 (iste memorije) ili 3x2gb (znachi ukupno 9gb) ? isto tako, sa 4850 bi sachekao i fermija, to mi je idealna prilika tako da bi zviznuo neki cf/sli za pola god npr i reshio neko pristojno vodeno ladjenje..sha vi kazhete ? zvuchi dobro, ne ?:)
@mkozlica dok chekam sky-a da ti odgovorim na to shto znam..za memoriju ti je jako bitno da ti je napon od 1.5 do 1.65V nikako preko toga, a latencije shto manje - to bolje - to skuplje :) i naravno triple channel za 1366.. za brand nisam ni ja siguran ... sa nekim patriotom/oczom neverujem da tjesh pogreshiti...
ps. gledam da shto manje stvari uzimam preko newegg-a tj da mi kolega ne vucara iz amera toliko... znachi da smanjim na minimum ... naravno nije problem oko memorije i tako toga... ali da ne vuche neko kutjishte od 20kg i to.. a isto tako, te komponente odatle su praktichno bez garancije ...
Hvala na odg za memaru :) Nego gde si nasao taj F3, nisam video ovde na berzi :)
:: evo doshao sam do ovoga :: :: Proc: i7-920 d0 - 227 :: mobo: xy - 150-200 :: ram: 3x1gb (1600) - 75 :: hdd: samsung f3 500gv - 41 :: psu: corsair 750w - 75e (newegg :: vga: hd 5850(70) - 200 :: case: TT element T - 59 :: :: znachi sasvim fina mashina za start sa jako lepim potencijalom za upgrade over time. . :: mozhda za pochetak (poshto trenutno imam 19`) uzmem i 4850 za 50e od kolege. :: znachi ostaje nepoznata matichna... i pitanje za memoriju .. da li vredi uzimati 3x1gb? kako tje se ponashati recimo kad mu stavim za pola god josh 3x1 (iste memorije) ili 3x2gb (znachi ukupno 9gb) ? isto tako, sa 4850 bi sachekao i fermija, to mi je idealna prilika tako da bi zviznuo neki cf/sli za pola god npr i reshio neko pristojno vodeno ladjenje..sha vi kazhete ? zvuchi dobro, ne ?: :: :: @mkozlic :: dok chekam sky-a da ti odgovorim na to shto znam..za memoriju ti je jako bitno da ti je napon od 1.5 do 1.65V nikako preko toga, a latencije shto manje - to bolje - to skuplje :) i naravno triple channel za 1366.. za brand nisam ni ja siguran ... sa nekim patriotom/oczom neverujem da tjesh pogreshiti.. :: :: ps. gledam da shto manje stvari uzimam preko newegg-a tj da mi kolega ne vucara iz amera toliko... znachi da smanjim na minimum ... naravno nije problem oko memorije i tako toga... ali da ne vuche neko kutjishte od 20kg i to.. a isto tako, te komponente odatle su praktichno bez garancije .. :: :: Pozdrav!
G.SKILL 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Triple Channel Kit Desktop Memory Model F3-12800CL9T-6GBNQ - Retail = 99e isto lol xD
to su neki dealovi koji se mogu u paketu dobiti po neshto jeftinijoj ceni...mozhda bi trebalo to iskoristiti ... koju kombinaciju? a ne mora ni biti kombinacija ali bi onda verovatno u Srbiji uzimao.. fora je u tome shto je tamo i pojedinachno svaka komponenta jeftinija a da ne pricham kada se uzima u combo-u nekom... shto se tiche para nemam neki prag... ali ono gledam da je shto jeftinije sada ..pa bi vremenom to doshlo na svoje.. Pozdrav!
Hmmm sad gledam, Kingston HyperX 1800, ovde na berzi je ima ali je update cene bio u oktobru jos ?!?!?!? :) Tako da nisam bas siguran da to ima da se kupi.... Neki drugi brand-ic? I koja latencija, cini mi se da je cl7 najnize sto sam video ovde...
Takodje, voltaza mora da bude izmedju 1.5 i 1.65v, ako sam dobro skapirao? :)
I javljam kasnije izbor za x58 maticne :))
Pozzzz
:: Ako kupujes u Srbiji onda Gigabyte X58 UD3R ti se najvise isplati :: Memoriju uzmi Kingston HyperX 1800 Mhz :: :: A iz tvoje ponude :: :: Ovo bez razmisljanja :: :: Intel Core i7-920 2.66GHz LGA 1366 130W Quad-Core Processor - Retai :: ASUS Rampage II Extreme ATX Intel Motherboard - Retai :: 3.9 :: You Save: .0 :: :: A na tu plocu ova memorija :: :: G.SKILL 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Triple Channel Kit Desktop Memory Model F3-12800CL9T-6GBNQ - Retail = 99e :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
MB: Asus P6T Deluxe V2 ili Asus Rampage II Extreme Proc: INTEL Core i7-920 2.66GHz/4.80GT/s/8MB BOX 64bit 45nm LGA1366 Mem: I dalje trazim i sta i gde kupiti... 1600 ili 1800... Graf: ATI 4870 x2 HDD: samsung f3, ali jos uvek trazim gde kupiti.. Napajanje: i dalje trazim... Kuciste: I dalje trazim...
Neam potrebe za Asus Rampage II Extreme, deleko je preskupa. Zašto 4870 X2 preko 5870 ?
:: Izbor je spao na ovo :: :: MB: Asus P6T Deluxe V2 ili Asus Rampage II Extrem :: Proc: INTEL Core i7-920 2.66GHz/4.80GT/s/8MB BOX 64bit 45nm LGA136 :: Mem: I dalje trazim i sta i gde kupiti... 1600 ili 1800.. :: Graf: ATI 4870 x :: HDD: samsung f3, ali jos uvek trazim gde kupiti. :: Napajanje: i dalje trazim.. :: Kuciste: I dalje trazim.. :: :: ::
:) Vec postoji u mom vlasnistvu od ranije, pa ne bih da ulazem trenutno u grafu...
Ali jesam u potrazi za brzom memorijom, napajanjem i kucistancem (cooler master neki)...
:: :: Neam potrebe za Asus Rampage II Extreme, deleko je preskupa. Zašto 4870 X2 preko 5870 :: :: :: Izbor je spao na ovo :: :: :: :: MB: Asus P6T Deluxe V2 ili Asus Rampage II Extrem :: :: Proc: INTEL Core i7-920 2.66GHz/4.80GT/s/8MB BOX 64bit 45nm LGA136 :: :: Mem: I dalje trazim i sta i gde kupiti... 1600 ili 1800.. :: :: Graf: ATI 4870 x :: :: HDD: samsung f3, ali jos uvek trazim gde kupiti. :: :: Napajanje: i dalje trazim.. :: :: Kuciste: I dalje trazim.. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.