Hheheheheh, ako je CT i bio toliko glup da ovo postavi - ko što ne verujem, ovi što su pljuvali po njemu su sigurno iz konkurencije! Neko reče guerilla marketing?
Beš`te s foruma, ovde dolazi samo pošten, ili radoznao svet, i poneko neupućen :)
Što se samog kompa tiče, nije ni toliko loš.Da ima boljih, ima; a da će da tera igru koju `oćeš, naravno da će je terati. Kolko para, tolko muzike (na sajtu im piše da su opet spustili cenu).
Samo da se ne zanosimo najjačim makinama, ko ima sećanje duže od tri meseca zna kako `najnovije i najjače` komponente ne traju duže...
Verovali ili ne (nisam ni ja znao) ali Pakom iz Nisa jeste najjaci u zemlji za kompnente, cak jaci i od CT. Intel je napustio Pentium ime a oni se zanose sa najslabijim iz te generacije 805D. Cene jesu preterane a ako zelis Game masinu ddr2 800 je minimum (bolje neka na 1066) i kartica kao 7900GT sa monitorom koji daje 1600pixela po horizontali najmanje i dual core procesorom ciji je fsb 1000 ili vise (ne 533) i sataII raid0 hdd, sve to sa kulturnim napajanjem i skoro besumnim hladjenjem. To je opis gameing masine. Kazi to je za zapad ali sto ljudi ovde kupuju plazme i hdtv, nego se lepo ne drze "starih, dobrih" ei tv? ps: jeste koliko para toliko muzike, ali nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari, niti dovoljno glup da jeftine stvari skupo placam
Necu nista vise da kupim u ovoj zemlji, kada se najvece firme reklamiraju kao gerilici po forumima.
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: :: :: :: Verovali ili ne (nisam ni ja znao) ali Pakom iz Nisa jeste najjaci u zemlji za kompnente, cak jaci i od CT. Intel je napustio Pentium ime a oni se zanose sa najslabijim iz te generacije 805D. Cene jesu preterane a ako zelis Game masinu ddr2 800 je minimum (bolje neka na 1066) i kartica kao 7900GT sa monitorom koji daje 1600pixela po horizontali najmanje i dual core procesorom ciji je fsb 1000 ili vise (ne 533) i sataII raid0 hdd, sve to sa kulturnim napajanjem i skoro besumnim hladjenjem. To je opis gameing masine. Kazi to je za zapad ali sto ljudi ovde kupuju plazme i hdtv, nego se lepo ne drze "starih, dobrih" ei tv :: ps: jeste koliko para toliko muzike, ali nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari, niti dovoljno glup da jeftine stvari skupo placam
Veoma mi je zao sto je ovaj dokument malo skrenuo sa teme, molio bih sve ucesnike koji su se ukljucili u ovaj odeljak foruma, a koji sam zapoceo iz iskrene zelje i potrebe da dobijem informacije i pomognem mom dobrom drugu (inace imenjaku, mnogo dobar covek) da budu pre svega - ozbiljni i - kulturni.
Cemu to vodi? Bolje bi bilo da ste odgovarali konkretno, precizno sa jasnim odgovorima, da bi i manje upuceni korisnici mogli da vas razumeju. Najlakse je biti prost (cast pojedincima).. Primecujem da su se ukljucili i pojedinci samo da bi napadali, onako, bez razloga, kao i novajlije da dolivaju ulje na vatru. Prica sa `jakim recima` nicemu ne vodi. Podkrepite Vasu teoriju nekom cinjenicom, evo, ja sam se premorio u tumacenju raznih analiza i dijagrama da bih uopste nesta saznao, zakljucio i pomogao mom drugaru (uvideo razliku, odvagao cenu), a vi koji ste malo iskusniji sa internetom i engleskim, zasigurno ste mogli mnogo brze doci do jos preciznijih podataka ..
Isto tako, biti nadmen u svom (ne)znanju, iskustvu i logici, (Gaga) a sad bih mogao da ustvrdim i u krivljenju istine, nije u redu, jer vise verujem sto sam video na 5 profesionalnih hardverskih analiza negoli sto sam procitao u reklami (nazalost, ko malo zna najvise sumnja).
Analizom i pretragom, dosao sam do licnog zakljucka da `wcgejmer` konfiguracija za koju se bio `zalepio` drugar (prvenstveno zbog lepog kucista) ne vredi toliko novca i nije racunar za njegove potrebe. Mozda gresim, mozda ne. ------------------------ Malo sam se zaneo, ovde bih nastavio sa temom: Predlog `drim racunara` (sosone, gvlada, smarac) nadmasuje budzet sa kojim drugar raspolaze ... smarac je bio najkonkretniji i najprecizniji, ali cena ... Eh, kada novac nije ogranicavajuci faktor, lako je sastaviti vrhunski racunar. U svakom slicaju hvala za predlog. Dragan: `Samo da se ne zanosimo najjacim makinama, ko ima secanje duze od tri meseca zna kako `najnovije i najjace` komponente ne traju duze...`
Ovde se vidi da si novajlija i koliko (ne)poznajes `materiju` i pricas napamet. Jer, buduci da je procesor dvojezgarni, snage ima i vise nego sto je potrebno - igre tek pocinju da se snalaze u multiprocesorskom radu tako da je ovaj procesor dobar izbor za narednih nekoliko godina.
i jos: `a da ce da tera igru koju `oces, naravno da ce je terati.`
To sam i ja mislio do pre neki dan ... Procitao sam da pored brzog procesora, najbitnija komponenta za igracku konfiguraciju je graficka kartica visokih performansi. Da li je tacno da, za ATI Radeon X1600 Pro GPU jedinicu, nijedna igra poslednje generacije nije previse zahtevna?
Sasvim tacno. Evo mog izbora najnovijih igara koje ce verovatno raditi na `haj`: Ballance, Hyperspace Invader, Penguins, Tino`s Fruit Stand, Virtually Jenna 2.5 (ova mi se najvise dopala), luxor amun, Heavy Weapon Deluxe, Big Kahuna Reef, Enigmo, Giza ... Da je PC za mene i ova graficka bi bila prejaka, ali drugar planira da igra MNOGO KOMPLEKSNIJE I ZAHTEVNIJE IGRE od nabrojanih. Ko zeli malo da oproba i istestira pomenutu konfiguraciju, neka svrati u PC muzej, gde moze da uporedi grafiku i igrice prvih Commodor-a 64 s performansama aktuelnog gejmerskog "WCG" racunara. Ja nisam imao vremena, ali planiram da svratim.
(Milos24) `Necu vise nista da kupim u ovoj zemlji ..` A ti lepo skokni do Madjarske po kompjuter. :-))
I na kraju, konacan izbor je pao na slicnu konfiguraciju koju je predlozio Garson. Konfiguracija se `uklapa` u dlaku, ali malo prevazilazi cenu (za nekih 20-ak evra) od predlozene sto nece predstavljati problem (u radnji gde smo sve to nasli u kompletu, taman je skuplji za toliko). Inace, garancija je godinu dana (neke komponente su na 3 godine HDD, memorija, CPU ...)
Jedino sto malo brine drugara je, da li su ugradjeni delovi originalni i da li su pravilno prikljuceni? Kako moze da se ispita da nisu krivotvoreni (falsifikovani) ili polovni?
U sredu drugar kupuje racunar M @ Ë 9507 V `¨ 1 R Ëà 1 ^ ¨# à <