status: user broj poruka: 98 | haha, da nastavim izlaganje iz neke prosle teme - zanemari postove iz symbian/gamer mozgova,.. o`ma!
stavke po vaznosti
1. najvaznija ti je montazna kartica, ako je masina namenjena dv montazi imas u srbiji polovnih matroxa (rt.x10 i derivata, montaze masovno prelaze na hd, pa se skartaju) za 200-300e, ako je u pitanju hd novi matrox RT.X2 (najbolja varijanta, bar 1000e) ili neki blackmagic, ima par modela od 300 do 1000e - kol`ko para tolko i muzike....
ovo su zapravo poluprofesionalna ili tkzv tv resenja - kod nas predstavljaju PRO standard, sirotinja sta ces....
2. kolicina rama i 0 errora, zaboravi brzine, latencije i ostale crysis benchmark fore - kolicina i kvalitet - znaci 775 - 8gb, 1366-12gb, moje iskustvo govori da geil uvoznik ima najbolje primerke (mnogo sprzenih modula, jedino se geil ultra drzi svih 4 modula), treba ti i neki ventilator na memoriji...
3. procesor, kao sto neko rece nije bitna brzina, sto vise kesa! i7 nije los, al poslednji quadovi i 775/771 xeoni imaju 12mb, tako i7/12gb ili recimo q9550. moja preporuka - ako mozes da nadjes plocu 775 2xq9550, ili 771 2xE5420 i da stavis rama kol`ko ima slotova... elem al` kao sto rekoh i i7 je vatra ziva!
4. scratch hardovi sto veci i u raid-u (sa sto vecom garancijom, trebace!), sistem - obican hard (mada nije na odmet da i on bude u raidu, zlu ne trebalo!) i ssd za premierove fajlove (rend. tranzicije, preview i ostale fajlove koje generise premer)
5. grafika, adobe voli quadro - jbg tako ti je kako ti je! najpametnije ti je da obican 8800 modujes u quadro (http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539&pgno=1) mislim da imaju fore i za 9800, izguglaj! al ih posle downclock-uj ne bi li se resio buke i toplote u kucistu! adobe voli matrox graficke, nema igranja nista sem cs 1.6, ali adobe je bas dobar sa njim, 1000 puta vernije boje od nvdie i 100 od atija! jakooo skupo, bolje moduj geforce!
6. napajanje najbolje koje mozes da platis! elem, treba da obratis paznju na hladjenje, al` zajebi haf i ostale gejmerske fore, kod nas ti je chieftec (od celika) standard + plus rack fioka sa vent. za raid hdd.
7. monitor sto veci i kvalitetniji! sto bi montazeri rekli - na desktopu nikada previse mesta! i jos jedan monitor da glumi MONITOR (tv kontrolni monitor, koji sam kosta 2000e i to los), dell utrasharp je najbolji ima ga u informatici i getelu is sr. kamenice. posto su recimo 24 i 20 ultrasharp bar 1000e, uzi mid-range dellove monitore ustedeces pola!
tu se nista NE KLOKUJE!!!!
eto, sabiraj oduzimaj al` tesko ces za 2000e da sastavis montazu....
pozzz
|