Slazem se sa vama da ima svega po malo . Zato sam i napisao na kraju poruke da ne zelim da izazovem prepucavanje . Nego je upitanju razmena misljenja ( iako se nekad neki trude da zvuce maksimalno sarkasticno) Po onome sto googl-am i citam u stampi ATI je 128.bitnu magistralu doveo do savrsenstva sa serijom 5xxx , nVIDIA tu malo grca , ali ne volim samo kada neki insistiraju da je jedno mnogo brze od drugog . Obradmi je lepo rekao cinjenice da je skoro ista , ponegde cak i brza .
Ja prvi polazim od sebe da iako imam nVIDIA kartice vec dugi niz godina tu i tamo kada ATI napravi nesto lepo kao sto je 5770 best buy po meni , to i uzmem . Nemam predrasude nego samo volim realnost .
Uvek je bolje uzeti jedan kit od 2GB, nego 2 od po 1GB doci ce nekad u situaciju da nece imati dovoljno slotova za ram :), inace za sve ostalo se slazem, eventualno jos 700 dinara za neki Chieftec od 500W koji je 400 din skuplji od tog LC-a, a mnogo je kvalitetnije napajanje, otvori se za jos koju 1000 dobices 20% brzi i stabilniji komp.
Pozdrav!
:: Ako vec zeli da uzme DDR3 (mada nista on nije rekao) onda nek ide na nesto ovako :: :: AMD Phenom II X4 925 Quad-Core 2.8GHz/8MB 64Bit BOX (AM3) 11,568.9 :: GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P AM3 2xPCI-e/DualDDR3/FSB5200 10,122.8 :: Geil Black dragon 2x1 gb 1600mhz DDR3 oko 5000di :: POWERCOLOR ATI Radeon HD5750 512B DDR5 128bit 10,681.3 :: DVD-RW (po izboru) 200 :: WD Caviar Blue 640GB/WD6400AAKS,7200rpm, 16MB,S-ATA2 4828.2 :: NAPAJANJE LC Power 550W LC6550 V2.2 4338.3 :: Kuciste (kinesko) - 100 :: :: Cena: 50 000di :: :: Ova GA ploca je fantazija, josh Phenom II X4... :: :: ::
Nisam siguran da ce u normalnom radu da phenom 720 da radi brze od x4 630 athlona, imaju isti takt. Pogledaj testove, jedino u igrama je bolji 720, za sada..kad budu trazile 4 jezgra, nece biti bolji.
:: Sve ovo sto sam ti napisao imash po ovoj ceni, u a-maze... Ne verujem da se razlikuju cene u drugim prodavnicama. Ovaj Phenom II 720 je jaci od tog Q8400 i athon X4 630 u igricama i normalnom radu... :: :: ::
Nece traziti nikad quad jer se sve vise iskoriscava GPU... __________________ Scourge of PCBerza
:: Nisam siguran da ce u normalnom radu da phenom 720 da radi brze od x4 630 athlona, imaju isti takt. Pogledaj testove, jedino u igrama je bolji 720, za sada..kad budu trazile 4 jezgra, nece biti bolji. :: :: :: :: Sve ovo sto sam ti napisao imash po ovoj ceni, u a-maze... Ne verujem da se razlikuju cene u drugim prodavnicama. Ovaj Phenom II 720 je jaci od tog Q8400 i athon X4 630 u igricama i normalnom radu... :: :: :: :: :: ::
Ne bih rekao, Assasins Creed 2 je multithread igrica, podrzava do 8 threadova, neko rece I7 :), inace igra je radjena u DX9 rekli su da nisu imali vremena za DX11 jer bi se sacekao jos koji mesec za izlazak igre, moje misljenje je da ce verovatno izaci DX11 patch :).
Pozdrav!
:: Nece traziti nikad quad jer se sve vise iskoriscava GPU.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Nisam siguran da ce u normalnom radu da phenom 720 da radi brze od x4 630 athlona, imaju isti takt. Pogledaj testove, jedino u igrama je bolji 720, za sada..kad budu trazile 4 jezgra, nece biti bolji. :: :: :: :: :: :: :: Sve ovo sto sam ti napisao imash po ovoj ceni, u a-maze... Ne verujem da se razlikuju cene u drugim prodavnicama. Ovaj Phenom II 720 je jaci od tog Q8400 i athon X4 630 u igricama i normalnom radu... :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Mozemo samo da nagadjamo sta ce da trazi a sta nece... Nije ni bitno. Uglavnom sta god da kupi ima svoje prednosti i svoje mane, ali nece dase zajebe ni u kom slucaju.
Alo ljudi, Phenom je Phenom, a Athlon je athlon.... to se znalo oduvek....
Gile u pravi si za memoriju, to sam hteo i ja da kazem, nego me mrzelo da mu trazim ddr3 memorju jedan modul, ne znam cene, a i ta za 5k nije skupa uopste.... Ne znam koji to chiftec ima za 4500din?
:: Alo ljudi, Phenom je Phenom, a Athlon je athlon.... to se znalo oduvek.... :: :: Gile u pravi si za memoriju, to sam hteo i ja da kazem, nego me mrzelo da mu trazim ddr3 memorju jedan modul, ne znam cene, a i ta za 5k nije skupa uopste... :: Ne znam koji to chiftec ima za 4500din :: :: ::
Pa zato i hocu da uzmem konf. koja ce mi biti kompatibilna za neko duze vreme jer verujem da ce se kasnije vecina igrica ici na 4 jezgra.. Elem,hvala vam za pomoc do sada(sad mi nista nije jasno,sta valja a sta ne),MALA SALA :)) Sacekacu jos malo,zelim da procitam jos vasih postova(ako bude bilo) i onda cu odluciti sta tacno uzimam ali ova cifra od 47000 ce mi biti izgleda vise nego dovoljna da budem `miran bar 2 god sto se tice igranja! Jos jednom,hvala za sve vase predloge... :)
:: Nisam siguran da ce u normalnom radu da phenom 720 da radi brze od x4 630 athlona, imaju isti takt. Pogledaj testove, jedino u igrama je bolji 720, za sada..kad budu trazile 4 jezgra, nece biti bolji. :: :: :: :: Sve ovo sto sam ti napisao imash po ovoj ceni, u a-maze... Ne verujem da se razlikuju cene u drugim prodavnicama. Ovaj Phenom II 720 je jaci od tog Q8400 i athon X4 630 u igricama i normalnom radu... :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.