Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Konfiguracija do 130.000 HItno , idem u kupovinu za tri dana
STRANA 2 OD 2
SkyFire Paznja! 21.02.2010. 06:42 #190778

status: user
broj poruka: 18472
Samo da dodam da svi vi koji cete uzeti Core i7 920 ce te debelo pogresiti !
Zasto,upravo zato sto ce za mesec dana da se pojavi Core i7 930 koji ima i veci defaultni takt i novi stepping i to sve za iste pare..Znaci bolji CPU u svakom pogledu..
U Nemackoj vec ima da se kupi!

P6T Deluxe je dobra ploca ali ?!
Gigabyte trenutno vodi u smislu dobrih performasni + USB3 podrska + SATA3 podrska = Gigabyte UD7 !
SSD moze,jedan ali obrati paznju na seriju posto se dele na value,midle i extreme..Tek od ovih extreme mozes nesto da ocekujes,ostali su manje vise nista posebno u odnosu na ultra brze HDD-ove..
Karta Asus 5870 trenutno jer Fermija nema..
Za memoriju mozes ovo da pogledas :

http://www.itsvet.com/proizvod/mushkin-6gb-(3x2gb)-1600mhz-ddr3/comp_comp_ram/783/1271

ili ovaj Geil Ultra stim sto mozes samo da iskoristis 3 GB zbog triple channel moda :

http://www.pcberza.rs/komponente/memorije-ddr3-2133mhz-pc3-17000/1330/

Obrati paznju i na listu podrske memorije za tvoju plocu!

Green,Green,Grass Of Home

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
trovacbl re 21.02.2010. 09:25 #190785

broj poruka: 25

Odlicni savjeti i komentari..SSD cu uzeti kasnije, nije frka, a i pasce cjena, mada se slazem da je to EXTREMNA stvar za operativni sistem...uzecu sad 1 HDD PRIVREMENO i za par mjeseci ssd..na njemu stedim da mogu maximalnu maticnu plocu koja ima na trzistu uzeti

ma to u vezi procesora 930 , sve je to slicno.. gledao sam testove , i i5 750 je strasna stvar, ubi najaceg amd-a po svemu , a 920 pricao sam sa ljudima koji ga imaju na ploci asus p6t se , radi brutalno dobro, ma leti sve na sve strane...

Hard sam odlucio BARACUDA 1.6 tb , ova nova verzija
procesor i7 920
NApajanje cu uzeti najmanje 850 za buduce vezanje dve kartice

MATICNA PLOCA ????? Asus ili GIGABAYT
SkyFire Attention! 21.02.2010. 09:43 #190789

Necu se bas sloziti sto se procesora tice..Nije bas to isto iz razloga ako je novi stepping drugacije su odlike samog CPU-a..Svaki noviji stepping donosi bolje specifikacije,manje zagrevanje jezgara,veci oc potencijal i sl..Ako pak ostane isti stepping mada nije tako receno,ako ostane D0 onda ok,uglavnom to je isto..Ako se tebi zuri onda razumem.
Sto se tice SSD-a i po meni je bolje da acekas pa da uzmes kasnije neki kvalitetniji iz neke extreme serije..Inace radi poredjenja ja imam ova dva diska u RAID0 :

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=459

Sto se tice ploce iskreno sam ljubitelj Asus-a i stojim iza toga da je Number One pa svi ostali ali bi ti savetovao Gigabyte UD7 jer kao sto rekoh daje fantasticne performanse i ima vrlo lagan bios,lakse je podesiti OC na Gigabyte platformi a mozes da dobijes i bolje performanse..Nemoj da sumnjas u kvalitet,jako se Gigabyte popravio ,ove vrhunske ploce pravi bas kvalitetno..

Napajanje uzmi neko ciji je OEM recimo CWT..
Npr :

Smesna cena za ovako dobro napajanje :

http://www.itsvet.com/proizvod/corsair-850hx-850w/comp_comp_powersupply/63/490

pufi re 21.02.2010. 10:00 #190793

broj poruka: 2196

1.Megahalems,Titan Fenrir
2.jedna 5850 svakako
3.ne
4.Patriot Viper DDR3 1600MHZ

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png

Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
PALIT 4830 730/2150MHz
CORSAIR TX 950W
GIGABYTE Clear Case
BENQ T241WA

gile23 ... 21.02.2010. 11:10 #190803

broj poruka: 9121
Lep je SSD, ali gledaj ti ovako ja posmatram stvari, instaliras ti sistem na 64GB SSD, instaliras neke programe na SSD, a neke programe na storage disk. Sta se onda desava, ove programe koji su na storage disku ce vuci sporije ? Dizace se sistem, velikom brzinom, kao i programi instalirani na SSD, ali programi (pre svega igrice) koje su instalirane na storage disk ce raditi sporije u odnosu na one na SSD-u, moje misljenje je ako hoces SSD, uzmi lepo jedan od 1TB ima ih u svetu :).

Ona gore konfiguracija nije sastavljena u jednoj prodavnici, mada nadji mail prodavnice u kojoj hoces da kupis konfiguraciju, napisi goreponenutu konfiguraciju i oni ce ti reci koliko kosta. Inace slazem se sa Sky-em u vezi napajanja, vidim da nema nijednog Corsair-a na berzi, pa sam zato ubacio TT.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Slozio bih se ovde sa Bax 21.02.2010. 11:17 #190806

broj poruka: 7732
Jeste da SSD brzo podize sistem ,ne vidi se welcome screen itd..,a i brzina upisivanja daleko nadmasuje HDD ,sto bi dolazilo do izrazaja .. recimo kod encoding ,rendering i i slicno ,ali mana im je mali kapacitet ,a i ti bas koji su brzi previsoka im je cena jos uvek ,tako da isto moj predlog 2 x HDD raid 0 ,moze i SSD da se stavi u raid 0 konfiguraciju to bi bila guja ,ali rekoh po meni to jos uvek ne opravdava previsoku cenu ,bolje da doda tu razliku na neku drugu komponentu ,mozda CPU ili GPU.
OCz re 21.02.2010. 13:00 #190819

broj poruka: 2900
Sto se tice i7 930, uopste ne mislim da je vredan cekanja. I dalje je 45nm sto znaci da ce mu OC potencijal biti isti ...zapravo verovatno i manji od 920 sa ovim pocetnim revizijama. Takt od ~200MHz vise nista ne znaci, i ko jos to drzi na def.

SSD ima trenutno dosta mana ali takodje ne ocekujem da ce mu cena pasti u skorije vreme. Ja licno se ne nadam nicemu narednih godinu dana. Ili uzimas ili kompletno zaobilazis SSD, jer to kasnije nece skoro doci.

DaSickSyst @trovacbl 21.02.2010. 13:01 #190820

broj poruka: 2909
1.
Za najtise vazdusno hladjenje sa dobrim temperaturama na 4GHz uzmi Noctua NH-U2P ili NH-U12P-SE.
Za najbolje vazdusno hladjenje uzmi Thermalright IFX14 + 2x12 ili 2x14cm vent po izboru.

2.
Jedna 5850.

3.
Ako ti budzet dozvoljava uzmi SSD za OS,ali stavi i jedan klasican HDD veceg kapaciteta za skladiscenje podataka (npr.WD Caviar).

4.
Za klok 4.0GHz mozes bez problema da uzmes RAM na 1333MHz...Dobra memorija na 1333MHz ce ti na Ci7 920 podrzati klok do 4666 MHz.
RAM 1333MHz => 1333/6=222.167MHz => 222.167x21= CPU klok 4665.5 MHz
Naravno da bi postigao ovaj klok moraces da ubodes odlican primerak Ci7 920....Samo D0 varijanta moze da dogura do ovih vrednosti i naravno ne svaki primerak,vec samo bolji...Ali 920(D0) 4.0GHz ce ici bez problema.

Normalno ako je minimalna razlika u ceni izmedju 1333 i 1600MHz uzmi 1600MHz...Nece se videti neka razliku u performansama ali od viska glava ne boli.

Brend rama biraj prema modelu ploce koju odlucis da uzmes i gledaj da na specifikaciji memorije voltaza modula ne prelazi 1.65V.

Sa GA EX58-UD7 + i7 920(D0) je forumas Zajebani76 uspeo da dodje do 4.6GHz sa niskim voltazama za taj klok,ali je korisio vodeno hladjenje.

Ja sam sa mojim Core i7 920(D0) + Noctua NH-U12P + GA EX58-UD4P + 12GB(6x2GB) OCZ Platinum 1333MHz(CL7) uspeo da doguram do 4.0 GHz bez podizanja voltaze i 4.2GHz sa blagim podizanjem voltaze...Za sve preko toga mi treba vodeno hladjenje posto vece frekvencije zahtevaju vise voltaze...Core i7 procesori mnogo greju,a temperature CPUa najvise zavise od voltaze.

EDIT:
Nemoj da ocekujes visok klok bez kvalitetnog/brendiranog napajanja...Ma sta ti ko rekao znaj da OC mnogo zavisi od kvaliteta napajanja.
Kvalitetna napajanja:Enermax,Corsair,Silverstone,Thermaltake,Antec,CoolerMaster,itd...

DaSickSystem

SkyFire Re: re 21.02.2010. 19:14 #190874

Opet se necu sloziti iz razloga sto sam vec objasnio..Ako je drugi,novi stepping CPU ce imati svakako bolje odlike..Nema veze sto je ostao u 45nm proizvodnje..Ako je i dalje D0 onda je to samo preimenovani i7 920 sa povisenim radnim taktom i nista vise..Generalno si onda tu u pravu,tad ce imati i manji OC potencijal!

:: Sto se tice i7 930, uopste ne mislim da je vredan cekanja. I dalje je 45nm sto znaci da ce mu OC potencijal biti isti ...zapravo verovatno i manji od 920 sa ovim pocetnim revizijama. Takt od ~200MHz vise nista ne znaci, i ko jos to drzi na def
::
:: SSD ima trenutno dosta mana ali takodje ne ocekujem da ce mu cena pasti u skorije vreme. Ja licno se ne nadam nicemu narednih godinu dana. Ili uzimas ili kompletno zaobilazis SSD, jer to kasnije nece skoro doci.
trovacbl re: 21.02.2010. 19:53 #190878

Gledajuci intelov sajt ja nemogu naci taj 930 procesor, mozda neznam, ali tog procesora nema...

U svakom slucaju Hvala svima, sutra cu na licu mjesta da prelomim oko maticne ploce .
asus P6T deluxe , UD5 ili UD 7
SSD disk ce sacekati ..jer ako nemaju na stanju extime ssd , a on je najskuplji necu uzimati.
i7 920
baracuda 1.5
graficka sahpire 5850
napajanje ispod 750 w MINimum
kuciste na licu mjesta
HVALA Za informacije za kuler za procesor..
Memoriju cu uzeti po specifikaciji ploce koje budu nudili minimum 3 x 2 1600

Hvala jos jednom svima, narednih 3 dana setam po BG po prodavnicama da vidim ko ce dati najmanje 2% popusta na konfiguraciju :)

Pozdrav svima

saxija re 21.02.2010. 20:20 #190882

broj poruka: 4016
e kad uzmesh sve onda nabacis lepo neku fotku, moj ti je savet da izokreces brojeve telefona pa vidi ko sta ima na stanju i koja je trenutna cena da se ne maltretiras po BGu i da te ne zavlace

CPUGPU
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

trovacbl re 21.02.2010. 21:24 #190889

hehe.normalno da ce leci fotka, da neko nemisli da ovdje lupam gluposti..
Zvao sam telefonom, najveci problem je za sahpirre graficke karte, ali iskopacu nesto..

ISKRENO , u stvari o cemu se radi... kupujem KAMKODER hdd koji ima ko i svi ostali AVCHD format . Moj trenutni komp istog momenta zaledi cim u vegasu ili premijeru pusti previev ( pisem naski engleske rijeci hahaha) izvornog avchd materijala sa kamkodera.

Strah me uzeti jeftiniji komp , na primjer i5 750 , GIGABYTE GA-P55-UD3L ili nesto slicno..
ne mogu na netu naci iskustva ljudi koji imaju i5 750 i da rade i zezaju se u vegasu sa avchd full HD .. bojim se bacicu 700-800 eura u vjetar .

Podnjecu ovdje izvjestaj , sta ko ima po prodavnicama i ko sta Laze i petlja hehehehe
trovacbl Kupljen racunar 26.02.2010. 00:01 #192091

Pozdrav
HVALA svima na savjetima .. proveo sma 3 dana u BG i upravo kuckam sa kupljenog kompa :)
Nadam se da nisam lose sklopio komp...
Ukratko:
Gigatron NAJSKUPLJI i prevelik rok isporuke, 10 dana itd, .. ima zanimljivih radnji u BG , ali svi nude ono sto nemaju na stanju.. radnja na koju sam od prvog momenta tipovao je VIP HOUSE ..plocu sam cekao 1 dan ostalo sve na stanju, cijene odlicne , + 4% popust za gotovinu, plus ok momci .
Memoriju sam kupio u gigatronu i ljudi nisu ispunili dobro obrazac za povrat PDV ,,komedija,,,,

VIP HOUSE sve pohvala, ..

SUTRA FOTKE

procesor -intel i7 920
CPU cooler - cool master V8 - Cpu cooler
Maticna ploca - ASUS P6T deluxe V2
graficka - ASUS 5850
memorija -muskin 3x2 1600
hdd - seagate 1.5 tb
Napajanje - chieftec power supply atx 850w v 2.2
kuciste - chieftec mediumtower aegis case black
Monitor -ASUS VH242 - monitor sam uzeo u BL 205 eura

trovacbl Slicice 02.03.2010. 21:21 #193360

Evo slicica, nisam stigao ranije da postavim...

U glavnom masina radi dobro .. nakon tri dana sam je digao na 3.8 i pustio 5 sati da radi...
primere95 nije nasla ni jedan eror :) , temperatura je bila od 70 c -78 c na maximalnom opterecenju na 3.8 kad sam masinu klokovao...
sad neznam jeli to oko temperature dobro ili ne, ali sve radi ko sat :)))

http://www.gogson.net/komp/Picture-005.jpg
http://www.gogson.net/komp/Picture-025.jpg
http://www.gogson.net/komp/Picture-001.jpg

procesor -intel i7 920
CPU cooler - cool master V8 - Cpu cooler
Maticna ploca - ASUS P6T deluxe V2
graficka - ASUS 5850
memorija -muskin 3x2 1600
hdd - seagate 1.5 tb
Napajanje - chieftec power supply atx 850w v 2.2
kuciste - chieftec mediumtower aegis case black
Monitor -ASUS VH242
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs