Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
i7 za `male` pare
STRANA 2 OD 2
inhumanx Re: Hehe... 14.03.2010. 12:22 #196488

status: user
broj poruka: 13
da me ne oslovljavash sa `kolega`?! LOL
da slazem se da je napon malo nabildovan...uz manji napon bi verovatno dostigao istu frekv. i smanjio potroshnju..mada mi je glupo, ako je to potroosnja citavog sistema, da to nisu naveli...ok kako god bilo
a 100w...ako je to za load-onda je smesno!
:: Kolega dautovicu, gledao sam ja i vidio da je njen TDP 150W, ali to ne mora da bude realna maksimalna potrosnja..
::
:: Nasao sam uporedni test u kome ima GTS 250ka i ATI 4850(kao moja) koja trosi (pazi sad) 100-110W a potrosnja sistema sa nVidia GTS 250 je bila 2-3W manja te sam tako dosao do racunice od oko 100W potrosnje..
:: Dobar potpis... Grize za dusu zelenu... Haha..
:: Kolega inhumanx, ja sam prilicno ubjedjen da je ovo potrosnja citavog sistema a ne samo procesora, a druga stvar, mislim da je i 1.425V malo previse..
:: (sami ovi tigrovi sa guru3d su rekli da su ovo uradili `na brzaka` i da bi za 30 minuta tweaking-a mogao dobiti bolji rezultat...
:: Jos nesto ?
:: https://www.tinyurl.com/ye5z6b
:: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha
:: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY Re: Re: Hehe... 14.03.2010. 12:31 #196491

broj poruka: 1509
Nisam te bas razumio za ovo `kolega`, ali ja to nigdje nisam napisao pod navodnicima.
Kolega sam te nazvao jer si kolega sa foruma, tako zovem sve ostale, ako tebi smeta, necu vise tako da ti se obracam...
Jedino sto sam napisao pod navodnike je bilo tvoje ime, cisto zbog toga da naglasim ime da se zna na koga mislim.
Nadam se da je sve OK...

Kao sto rekoh, nemoguce je da CPU sa 95W TDP-om trosi 162W u LOAD-u na default podesavanjima tako da je to vjerovatno potrosnja sistema pri CPU LOAD-u!

Ovo za 100W GTS 250 sam rekao kako sam dosao do podatka, ne kazem da je tacan, ali logicki gledano ne moze da bude mnogo odstupanja ako na identicnom sistemu trose priblizno isto...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: da me ne oslovljavash sa `kolega`?! LOL
:: da slazem se da je napon malo nabildovan...uz manji napon bi verovatno dostigao istu frekv. i smanjio potroshnju..mada mi je glupo, ako je to potroosnja citavog sistema, da to nisu naveli...ok kako god bil
:: a 100w...ako je to za load-onda je smesno!
inhumanx gts250 14.03.2010. 12:31 #196492

hahah dobro pitanje! nema sta. u pravu si! jedan 6-pinski obezbedjuje 150w snage...e to je sad vec jedino logichno objasnjenje koje prihvatam! xD
inhumanx Re: Re: Re: Hehe... 14.03.2010. 12:37 #196494

ne ne...ja navodim tvoje rechi,pa je ispravno da ih stavim pod navodnike!=)
lose si me skontao! nisam mislio nista lose,nego mi je to kolega nekako previse sluzbeno...=)chisto mislim da nema potrebe za tim....al` oslovljavaj kako hocesh....sry za offtopic quna

:: Nisam te bas razumio za ovo `kolega`, ali ja to nigdje nisam napisao pod navodnicima
:: Kolega sam te nazvao jer si kolega sa foruma, tako zovem sve ostale, ako tebi smeta, necu vise tako da ti se obracam..
:: Jedino sto sam napisao pod navodnike je bilo tvoje ime, cisto zbog toga da naglasim ime da se zna na koga mislim
:: Nadam se da je sve OK..
:: Kao sto rekoh, nemoguce je da CPU sa 95W TDP-om trosi 162W u LOAD-u na default podesavanjima tako da je to vjerovatno potrosnja sistema pri CPU LOAD-u
:: Ovo za 100W GTS 250 sam rekao kako sam dosao do podatka, ne kazem da je tacan, ali logicki gledano ne moze da bude mnogo odstupanja ako na identicnom sistemu trose priblizno isto..
:: https://www.tinyurl.com/ye5z6b
:: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha
:: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat
:: :: da me ne oslovljavash sa `kolega`?! LOL
:: :: da slazem se da je napon malo nabildovan...uz manji napon bi verovatno dostigao istu frekv. i smanjio potroshnju..mada mi je glupo, ako je to potroosnja citavog sistema, da to nisu naveli...ok kako god bil
:: :: a 100w...ako je to za load-onda je smesno!
acincrease re 14.03.2010. 14:39 #196524

broj poruka: 54
Imam intel i5 i mislim da pri loadu moze da malo predje 150w.
p.s.(gts 250 ima dvd sestopinska konektora)
acincrease re 14.03.2010. 14:40 #196525

broj poruka: 54

Gts 250 ima dva sestopinska konektora.

dautovic ... 14.03.2010. 14:49 #196532

broj poruka: 2856
http://www.geeks3d.com/public/jegx/200903/bfg-geforce-gts-250.jpg

Moguce da ima ngde i sa 2, ne mogu da tvrdim 100%

Fermi - An EPIC Fail

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna ... 16.03.2010. 05:05 #196963

broj poruka: 1653
Posto bi komp trebalo da posluzi malo duze i cekaju ga neprespavane noci renderinga definitivno uzimam ocz modXstream 600W da se nadje :-)

Hvala na svim predlozima i zhuchnim raspravamae .-)

Josh kad bi izmislili neko fino kuciste a da je do 5000din ili manje bilo bi super.

Sta mislite o ovom xigmatek asgard?

Ili bih mora na nesto malo bolje tipa TT sopprano? Mada ne bih ako ne moram...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647679.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs