Zero odakle si ti? Jel si iz bga? Ako jesi, ides iz prodavnice u prodavnicu i kupujes najjeftinije, mozes da ustedis podosta, par hiljada. Ove cene sto sam ti dao ja gore iz par prodavnica su ti aktuelne i najnize. Dobro je ono sto si stavio, samo sam ja ipak za da uzmes 5870 ako vec imas dovoljno parica.
AMD varijanta Asus M4A89GTD PRO (usb 3 + sata 3) AMD Phenom II X4 955, 2 x 2GB DDR3 Geil PC1600 (ili neka slicna) Sapphire ATI 5850, 1GB DDR5 kasnije kada se ukaze potreba dodas jos jednu i milina.
Intel varijanta GigaByte GA-P55-USB3 Intel i5-750 Core 2 x 2GB DDR3 Geil PC1600 (ili neka slicna) Sapphire ATI 5850, 1GB DDR5. Inace ove skuplje komponente tesko ces naci na stanju po radnjama uglavno ces ih morati poruciti.
Nema sanse napajanje da mu izdrzi 5870 CF, mozda moze da izdrzi 5770 CF, sto je bolje resenje od 5870, malo vise trosi, zato nisam siguran da li da kupis 5770 CF. Inace sto se tice procesora X4 955, a ako hoces malo da sacekas uskoro ce Thuban koji ce biti malo skuplji od trenutnih Phenom II procesora.
Slazem se sa tobom ali pored svake komponente imas broj telefona pa pozoves i pitas,imam iskustava gde odem u radnju uzmem konfiguraciju na papiru koju hocu da sklopim,odem kuci i zovem i istu tu konfiguraciju sklopim za 40 ili u nekim sluajevima za 150 eur nize(sto meni jako puno znaci)....
Tako da jedina radnja gde bi uzimao sve a da nepitam za cenu niti da trazim drugde isto to a jeftinije je Samoposluga... :)
Iz Bg-a pa naravno da cu da da ustedim ako budem isao i netreban nego tel u ruke i zovi... Molim te ako mozes da mi das pun naziv te 5870....
hogar81:Hvala ti na konfiguracijama uzecu ih u razmatranje... Nije mi frka da cekam da stigne vazno je da uzmem nesto dobro da posle nebi bilo u fazonu mogao sam to bolje a uzeo sam nesto drugo zato sto nisam hteo da cekam par dana .....
gile23: Napajanje neznam ako tako mislis pogledacu to vazno mi je da je stabilno napajanje...
One cene sam sve sabrao i izlazi da ti ostaje 12000 za napajanje(ako se nisam prebacio, a mislim da nisam), a naravno da ce te izacii manje. mislim da sam video u etronu chieftec od 750W za oko 9000, pogledaj na njihovom sajtu. I opet ti ostaje koja kintica. Pogledaj one linkove, zovi sutra i pitaj sta gde ima. Sa i5 ne bi pogresio sigurno. Ovo sto sam ti ispricao bih, da ja kupujem komp, sutra odmah narucio za sebe. Plocu samo da se proveri na netu sta kazu za nju, ali pise da ima crossfire, a nije skupa.
@zerocool to sto si ti sam predlozio je super, mozda malo jeftinija ploca tj. uzmi neki DDR3 na 1600MHZ, ako hoces novo napajanje neko od 600W bi sasvim ok bilo, znaci neko brendirano, TT, Chieftec. Sto se tice grafe, ako hoces super performanse to je 5770 CF (CF manje trosi kada se sve sabere i oduzme, inace u peak load-u CF trosi vise od Single kartice), ako hoces malo losije performanse mozes da uzmes 5870. Sto se tice procesora mozes da sacekas malo, ako nije hitno i da uzmes Thuban ? Ako hoces da OC konfiguraciju uzmi i5, ali ces to morati malo vise da platis :), a imaces mnogo veci izbor upgrade-a na AMD-u nego na Intelu :).
tachno 800 eura istina, ovo je mozda malo previse jer ti treba novo napajanje koje biti otvorilo prostora za jos jednu 5850 u CF (850W preporucljivo) + treba ti kuler od oko 4-5k dinara.. ali ovo bi ti bila zverchina od mashinerije :D hehe ajmo mashtu na stranu :)
uzmi slobodno i5 + 5870 i ja se slazhem sa kolegom i smatram da bi ti igre bolje radila (nisi stavio za chega bi najvise koristio komp - ako za rendanje i to onda prva kombinacija ako gaming onda i5). Sto se tice C3 revizije dodao bih jos na Saxijino obrazlozenje da se samim tim sto se smanjila potrosnja smanjeno je i zagrevanje samog procesora, a samim tim vise prostora za OC :> A sto se tice napajanja, ako ti ostane tih 120-130 eura cisto za napajanje bez razmisljanja uzimaj Corsaira, a posao bi ti odradio i neki OCZ/Chieftec CFT serija itd... Zanimljivo da niko ne pominje cpu kuler..pa bi ja za takvu masinu radije uzeo neko napajanje recimo 650w corsair TX (~90e) i uzeo neki kvalitetniji kuler za procesor (40-50e megahelms prolimatech ili IFX-14, mozda sada ima nesto novije nisam u toku) kojim bi ga mogao drzati na nekih 3.6-3.8 bez problema..(nema potrebe ga drzati na 4.0!)... mogao bi na toj magistrali drzati i sa slabijim kulerima ali bi ja ipak uzeo nesto sto valja i dodao jednu crvenu vise :) Pozz!
edit: slazem se sa giletom da ovaj build nije bash future proof... najbolje bi bilo kad bi sacekao thubane nove :)
Uzeo sam plocu: P55A-UD4 Sada cekam da mi stigne i7-890 i Kingston na 1600MHz Black edition 2x2GB.... Uzecu Chiftec za 12000 neznam koji model ali ima 850W.
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.