Proletelo mi ono za OCCT iz prvog posta pa sam zbog toga rekao.Meni OCCT nije merodavan uopste.. Ok za test ,tu ne kazem ali govorim samo vezano z akoriscenje OCCT-a u te svrhe.Razumes sta hocu da kazem?
:: Procitaj i pogledaj slike...ja nigde nisam slikao niti govorio da sam `ocitavao` sonde...vidis Unimer st akaze u svakoj podsekciji testa : :: :: :: D E M I G O D :: :: :: @MACHIN :: :: Jesi ti siguran da je OCCT merodavan za merenje stabilnosti napona :: :: Ipak je to sw.Bez hard fizikog merenja direktno iz voda sa ploce nema nista :: :: Unimer u ruke : :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Pazi mene je TOTALNO iznenadio u + smislu jer coveku nisam verovao kad se sa njim dopisivao prosle godine...jer je tvrdio je jaci od FurMark i Passmark...FurMark kombinujem sa Prime95 i time bi trebalo da je slican kao OCCT ali i dlaje OCCT obori napon jos vise. Za cudjenje je to sto JEDINO Passmark uposli sve zajedno jer pokrecem drljanje na HDD, ODD, 2D/3D, CPU, RAM, NET, Sound...sto OCCT ne radi jer koristi samo CPU-MOBO-VGA-RAM...i definitivno ako ne popijes reset kod OCCT na PowerSupply (shader complexity 8, full screen, hyperthreading, 64bit...gde moze da se cekira) nigde neces :) cak je bolji i od ruskih S&M i NucleaRUS
D E M I G O D
:: Proletelo mi ono za OCCT iz prvog posta pa sam zbog toga rekao.Meni OCCT nije merodavan uopste. :: Ok za test ,tu ne kazem ali govorim samo vezano z akoriscenje OCCT-a u te svrhe.Razumes sta hocu da kazem :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: Procitaj i pogledaj slike...ja nigde nisam slikao niti govorio da sam `ocitavao` sonde...vidis Unimer st akaze u svakoj podsekciji testa : :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: :: @MACHIN :: :: :: Jesi ti siguran da je OCCT merodavan za merenje stabilnosti napona :: :: :: Ipak je to sw.Bez hard fizikog merenja direktno iz voda sa ploce nema nista :: :: :: Unimer u ruke : :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: ::
C2D E6550, Intel P35, 2x1GB DDR2-800, ATI 3870 512MB, Seagate 500GB, USB WD Scorpio 40G, BlueTooth, Pioneer 112D, active Ethernet & KVM link, 2x 80mm cooler, LC420H 420W...sve na default
na to sam popiunio sve USB konektore (koji trose 5V), dakle na ovu masinu sam jos okaci: Canon Lide scanner, USB Floppy, USB modem, ubo jos 2 PCI kartice (PC analyzer POST card i Dlink ethernet) i pride jedan stari Maxtor DM+8 40GB...pokrenuo PassMark BurnInTestPro 6 a naponi i dalje stabilni: 11.95 i 5.05, jedno je sigurno a to da se PSU moze dinamicki prilagodavati potrosnji na pojedinim granama u zavisnosti od opterecenja i potraznje ka odredjenim stepenim. Vazduh mlak.
U OCCT vazduh topao i nezdravih isparenja :) naponi na max. podesavanjima sa svom okacenom aktivnom i pasivnom opremom: 11.2/5.1
auuu, kad ti zacvrchi nesto... pu,pu! pomeri-se-s-mesta!!! ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: C2D E6550, Intel P35, 2x1GB DDR2-800, ATI 3870 512MB, Seagate 500GB, USB WD Scorpio 40G, BlueTooth, Pioneer 112D, active Ethernet & KVM link, 2x 80mm cooler, LC420H 420W...sve na defaul :: :: na to sam popiunio sve USB konektore (koji trose 5V), dakle na ovu masinu sam jos okaci: Canon Lide scanner, USB Floppy, USB modem, ubo jos 2 PCI kartice (PC analyzer POST card i Dlink ethernet) i pride jedan stari Maxtor DM+8 40GB...pokrenuo PassMark BurnInTestPro 6 a naponi i dalje stabilni: 11.95 i 5.05, jedno je sigurno a to da se PSU moze dinamicki prilagodavati potrosnji na pojedinim granama u zavisnosti od opterecenja i potraznje ka odredjenim stepenim. Vazduh mlak. :: :: U OCCT vazduh topao i nezdravih isparenja :) naponi na max. podesavanjima sa svom okacenom aktivnom i pasivnom opremom: 11.2/5. :: :: D E M I G O D :: ::
OCCT je majka...nakon par sati rada napona dropuje na 10.9V sto se priblizava granici od 10% koja je kriticna (1.2V vdrop)...isparanje su usled prevelikog zagrevanja FETova, trafoa...i poticu od stampe, farbe na metalu, plastike...videcemo hoce li izdrzati sve ovo nakrcano...
Inace u igrama, normalnom svakodnevno radu ovih efekata nema: napon ne pad aispod 11.7V sto je odlicno, jedino OCCT uspeva to da obori...
D E M I G O D
:: auuu, kad ti zacvrchi nesto.. :: pu,pu! pomeri-se-s-mesta!! :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: C2D E6550, Intel P35, 2x1GB DDR2-800, ATI 3870 512MB, Seagate 500GB, USB WD Scorpio 40G, BlueTooth, Pioneer 112D, active Ethernet & KVM link, 2x 80mm cooler, LC420H 420W...sve na defaul :: :: :: :: na to sam popiunio sve USB konektore (koji trose 5V), dakle na ovu masinu sam jos okaci: Canon Lide scanner, USB Floppy, USB modem, ubo jos 2 PCI kartice (PC analyzer POST card i Dlink ethernet) i pride jedan stari Maxtor DM+8 40GB...pokrenuo PassMark BurnInTestPro 6 a naponi i dalje stabilni: 11.95 i 5.05, jedno je sigurno a to da se PSU moze dinamicki prilagodavati potrosnji na pojedinim granama u zavisnosti od opterecenja i potraznje ka odredjenim stepenim. Vazduh mlak. :: :: :: :: U OCCT vazduh topao i nezdravih isparenja :) naponi na max. podesavanjima sa svom okacenom aktivnom i pasivnom opremom: 11.2/5. :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: ::
:: OCCT je majka...nakon par sati rada napona dropuje na 10.9V sto se priblizava granici od 10% koja je kriticna (1.2V vdrop)...isparanje su usled prevelikog zagrevanja FETova, trafoa...i poticu od stampe, farbe na metalu, plastike...videcemo hoce li izdrzati sve ovo nakrcano.. :: :: Inace u igrama, normalnom svakodnevno radu ovih efekata nema: napon ne pad aispod 11.7V sto je odlicno, jedino OCCT uspeva to da obori.. :: :: :: D E M I G O D :: :: :: auuu, kad ti zacvrchi nesto.. :: :: pu,pu! pomeri-se-s-mesta!! :: :: _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: :: C2D E6550, Intel P35, 2x1GB DDR2-800, ATI 3870 512MB, Seagate 500GB, USB WD Scorpio 40G, BlueTooth, Pioneer 112D, active Ethernet & KVM link, 2x 80mm cooler, LC420H 420W...sve na defaul :: :: :: :: :: :: na to sam popiunio sve USB konektore (koji trose 5V), dakle na ovu masinu sam jos okaci: Canon Lide scanner, USB Floppy, USB modem, ubo jos 2 PCI kartice (PC analyzer POST card i Dlink ethernet) i pride jedan stari Maxtor DM+8 40GB...pokrenuo PassMark BurnInTestPro 6 a naponi i dalje stabilni: 11.95 i 5.05, jedno je sigurno a to da se PSU moze dinamicki prilagodavati potrosnji na pojedinim granama u zavisnosti od opterecenja i potraznje ka odredjenim stepenim. Vazduh mlak. :: :: :: :: :: :: U OCCT vazduh topao i nezdravih isparenja :) naponi na max. podesavanjima sa svom okacenom aktivnom i pasivnom opremom: 11.2/5. :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: :: ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
inner 5% se smatra za idealno tj. kvalitetno drzanje AC-DC linije (pa zar kucni aparati ne rade godinama potpuno ispravno a napon varira od 190-250V?)...10% su granice koje propisuje vecina prozivodjaca integralaca, ovde se radi o digitalnim tehnikama, sto ce reci da kolo reaguje na impulse ili na ivice (silazne ili uzlazne) i nema potrebe da napon bude kruto stabilan da bi se prepoznala informacija prenosa 1-0/ON-OFF. Dakle, stepen ce normalno raditi na 10V. To ne znaci da su neke komponente vise podlozne undervoltage ali sve bitno na proceosoru, ramu, grafici ionako prepeglavaju posebne FET pojacavacke sprege...dakle, industrijski standard kaze 10%. Eto, akumulator ce pobuditi anlaser i na 10V jer kad povuce sa 12 napon obavezno opadne...
P.S. Nakon godinu dana od montaze:
Na masinu je dodat jos jedan disk, dva stapa memorije, par kulera, gomila dodatnih USB gadget-a...i dalje LC420 sve vuce bez problema. Cisto da napomenem, deca na tome svakodnevno pikaju zahtevne igre dok stariji na masini koriste 3DSmax, AutoCAD, Corel i Photoshop
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.