samo malecka ispravke, ja sam sa 4350 i PII 940 sve na def igrao DIRT2 na 1024*768 na medium, ali bez preterivanja tako da ce mu zavrsiti posao, u sustini treba mu grafa koja fino radi openGL jer samo tu podrsku moze da ima u navedenim programima
:: Intel i5-750 Core, 2.66GHz 19 500 din :: GigaByte GA-P55A-UD3R 14.740 din :: Ram 2 x 2GB DDR3 Mushkin PC2000 11.280 din :: Napajanje CORSAIR 400CX 4600 din :: Kuciste Xigmatek Asgard 3.800 din :: Grafika GigaByte ATI HD 4850, 512MB 8000 din :: Hard kazes imas, promeni ga posle... ::
Zavrsavati i ova konfiguracija posao sigurno. Samo da napomenem onima koji tvrde da za PS nije bitna grafika. Verzija Adpbe CS4 upravo ne koristi snagu procesora kod obrade slika vec GPU.
:: :: Intel i5-750 Core, 2.66GHz 19 500 din :: :: GigaByte GA-P55A-UD3R 14.740 din :: :: Ram 2 x 2GB DDR3 Mushkin PC2000 11.280 din :: :: Napajanje CORSAIR 400CX 4600 din :: :: Kuciste Xigmatek Asgard 3.800 din :: :: Grafika GigaByte ATI HD 4850, 512MB 8000 din :: :: Hard kazes imas, promeni ga posle... :: :: :: :: E evo na jednom mestu nadjoh sledece :: :: Procesor LGA1156 Intel i5-750 Core i5 :: Maticna LGA1156 iP55 Gigabyte GA-P55M-UD2 :: HDD SATA2 7200 500GB WD Caviar Blue WD5000AAJS :: Memorija DIMM DDR2 2x2GB 1066Mhz Mushkin Blackline... :: Graficka ATI Radeon 5450 XFX 1GB/DDR2 :: Kućište Xigmatek Asgard II :: Napajanje 550W Corsair CMPSU-550VX :: :: Daklem, postoje neke izmene i zanima me moze li i ovo da prodje u odnosu na gore navedeno :: :: Pozdrav!
Ima testova gde je dosta bolji, a negde losiji. Ali sveobuhvatno gledano bolji je. I jos jedna stvar nesto mi se cini da aplikacije ne koriste dobro ova jezgra, tako da ce vremenom sigurno dobiti ubrzanje u nekim ubrzanjima :).
Pozdrav!
:: Nije valjda da tvrdiš da je i5 slab za to što on misli da radi, pa i na ovom grafiku je samo neznatno lošiji :: :: Osim toga, bata oće intela, molim lep :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Da li cu mnogo da pogresim ako uzmem maticnu LGA1156 iP55 Gigabyte GA-P55M-UD2 koja bi trebalo da ima integrisanu karticu a da kasnije nadogradim nekom boljom grafickom?? Zanimam me da li losa ploca? Ili moze li neko da mi preporuci drugi model Gigabyte maticne sa integrisanom grafickom.
Nije bitno da konfiguracija bude neko ludilo ali i da bude totalni aut za dve godine
Graficka ti je les, samo ne silent verziju, uzmi 5750 i kraj price i vidi memoriju na 1600 MHZ, sve ostalo je ok, eventualno neki kuler za procesor posto se taj i5 750 odlicno OC :).
Pozdrav!
:: Intel i5-750 Core, 2.66GHz Box, LGA115 :: GigaByte GA-P55A-UD3 :: 2GB DDR3 Mushkin PC1333 Essentials CL9, 99158 :: GigaByte ATI HD 4850, 1GB, R485MC-1Gl, Silen :: Xigmatek Asgar :: CoolerMaster eXtreme 460W, 12cm fa :: 500GB Samsung HD502HJ SATA2, 7200pm, 16MB F :: :: :: Hvala svima puno na savetima!! :: Javljam kad stigne kako radi! :: Pozdrav!
Imam tu grafičku sad, totalno je prerađena da troši manje, ima 1gb memorije i hlađenje je grozno dobro odrađeno za silent kartu, sigurno jedna od boljih 4850, pogledaj po netu.
S druge strane istinu zboriš, skupa je nova i mnogo bolje bi mu legla 5750 ako već daje stotinjak evrića. Meni je dopala polovna u nekim kombinacijama.
Valeka, što se ostalog tiče poruči slobodno, to je sve dobra kombinacija iako bi možda mogao da zakineš malo na grafici jer ne misliš da se igraš a da uzmeš 2x2gb memorije.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ne moze, kraj, poruceno :)) A memoriju sam najbezvezniju jer cu posle da menjam bar na 4gb.
10x
:: Graficka ti je les, samo ne silent verziju, uzmi 5750 i kraj price i vidi memoriju na 1600 MHZ, sve ostalo je ok, eventualno neki kuler za procesor posto se taj i5 750 odlicno OC :) :: :: Pozdrav ::
:: Imam tu grafičku sad, totalno je prerađena da troši manje, ima 1gb memorije i hlađenje je grozno dobro odrađeno za silent kartu, sigurno jedna od boljih 4850, pogledaj po netu ::
48 po tvojoj preoruci, ma nema veze bice ok i ona.
:: :: Valeka, što se ostalog tiče poruči slobodno, to je sve dobra kombinacija iako bi možda mogao da zakineš malo na grafici jer ne misliš da se igraš a da uzmeš 2x2gb memorije
Kao sto sam napisala, dodacu kasnije jos, ovo je tek za zagrevanje :))
Radio sam dovoljno sa HDRI slikama da znam koliko su zahtevne, možeš da staneš sa nagadjanjem.
Čovek nigde nije naglasio da radi sa HDRI slikama niti da su mu potrebne, već je generalno govorio o Adobe paketu, i u tom slučaju mu nije potreban ni quad a kamoli i7 ili X6... __________________ Scourge of PCBerza
:: Pre bih reko da si ti prso ili nikad nisi radio sa HDRI teksturama ili 16 i 32 bitnom obradom fotografija u PSu...To vala dobro iscedi i i7,a kamo li dual core
:: Radio sam dovoljno sa HDRI slikama da znam koliko su zahtevne, možeš da staneš sa nagadjanjem. Mozes i ti da prekines sa vredjanjem ljudi koji se ne slazu sa tobom...Makar po nekad. :: Čovek nigde nije naglasio da radi sa HDRI slikama niti da su mu potrebne, već je generalno govorio o Adobe paketu, i u tom slučaju mu nije potreban ni quad a kamoli i7 ili X6.. Zar `Genralni` Adobe paket ne podrazumeva obradu HDRI slika? Jel vidis da je negde napisao da ne radi ili da NIKAD nece raditi obradu HDRI slika? Ti si vec ocenio ce raditi i da mu nece trebati?I kazes ja nagadjam...Hm.
HDRI nema veze sa prosečnim korisnikom. U ovom slučaju je čovek već naveo da koristi razni softver, tako da čisto sumnjam da prvo gleda rad sa HDRI slikama. Nemoj da se hvataš odmah za slamke...
Šta će nekome uopšte HDRI slike ako neće da ih koristi za render? __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647682. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.